Vi har precis gjort utflykten Gran Canaria runt och förstår inte en del dåliga omdömen.Vi hade en jättefin tur från 08:30 till 18:00 med en jätteduktig guide Isabelle och duktig busschaufför Antonio.V... Se mer
Rena bedrägerier. Man skriver att det är en utflykt till LAS Palma, i verkligheten så åker man till något ställe och skall sälja på oss Ullbäddar. Inget av detta nämns förrän man betalt. LAS Pal... Se mer
Flera timmars lång tvångsföreläsning om ull som man inte fick lämna. Själva utflykten började först runt kl 12-13. Fanns inte riktigt utrymme för att utforska platserna då man inte fick gå dit man vil... Se mer
Upplevelsen i sig helt ok bortsett från att du måste lyssna på ett föredrag om ull i 2 timmar. Men anledningen till att jag ger 1 stjärna är på grund av den enorma nedskräpning som företaget bidr... Se mer
Trevlig guide (Skåne Janne).Vissel…La Gomera
Trevlig guide (Skåne Janne).Vissel demonstrationen var bra
En supertrevlig resa med vår kunniga o…
En supertrevlig resa med vår kunniga o roliga skåneJanne som guidade oss först till marknaden i Santa Cruz därefter till kuststaden Candelaria.
Fantastiska upplevelser.
Fantastiska upplevelser.
Vi har nu gjort tre fina turer:
Pyramiderna i Guimar,
Fiskrestaurangen i Taganana och La Gomera. Verkligen härliga upplevelser som lyftes av guiden Skånejannes kunskap och entusiasm. Vi känner att vi lärt oss mycket och fått se fantastiska vyer.
Vi hade en väldigt fin upplevelse.…
V hade en väldigt fin upplevelse hela dagen tack vare en trevlig och mycket kunnig guide. Skånejanne lyfte verkligen stämningen med sina berättelser och kommentarer! Efter dagen kände vi att vi verkligen hade lärt oss mycket om Teneriffa. Kan väl bara
Trevlig guidning av SkåneJanne…
Har för andra gången haft SkåneJanne som guide på utflyktsdag och blev nöjd igen! Får alltid veta lite extra detaljer och kuriosa som jag inte hittar i böcker om landet.
/ Karin
Följde med Skandinaviska utflykter till…
Följde med Skandinaviska utflykter till La Gomera. Vi tyckte både min sambo o jag att resan rakt igenom var intressant och givande. Då det dessutom var en lättsam o trevlig reseledare gjorde det ännu bättre. Blev imponerad av chaufförens skickliga körning på småvägarna.
Fin dag i bergen
Duktiga och erfarna guider som delade med sig av mycket intressant information och tog hand om oss resenärer. En fin heldagstur med flera genomtänkta stopp. Vi kommer att följa med igen!
Urdåligt
Urdåligt! Lurendrejeri! Ingen information i broschyren om att resan inleddes med två timmar lång påträngande och aggressiv marknadsföring och försäljning an ullsängkläder. Mycket sparsam reseguidning, däremot ytterligare reklam för aloveraprodukter under bussresan. Denna resebyrå rekommenderas ej!
Prisvärt men endast 45 minuter på Teide
Priset för utflykten till Teide var konkurrenskraftigt, cirka 50-70% lägre än liknande erbjudanden, vilket var ett stort plus. Men av de åtta timmarna på utflykten spenderades endast 45 minuter på Teide, vilket var mindre än förväntat, särskilt med tanke på att resan dit tar endast lite mer än en timme utan stopp. Mycket tid ägnades åt försäljning, vilket var något distraherande och påträngande, eftersom marknadsföringsmetoderna var intensiva. Guiderna var trevliga och informativa, vilket höjde upplevelsen. Om du vill tillbringa mer tid på Teide, kan det vara värt att överväga andra alternativ.
Varning för Skandinaviska utflykter
Vilken grämelse man känner över att inte ha läst på Trustpilot om Skandinaviska utflykter innan vi gick på detta.
Enligt broschyren skulle vi under en heldagstur uppleva "Fantastiska Gran Canaria & Roque Nublo". "Vi börjar dagen med att stanna till på en gård mitt i den kanariska landsbygden"
Första stopp blev vid en lokal i ett industriområde där två kvinnor beskrev bäddprodukter som en av resedeltagarna på ett träffande sätt beskrev som ett väckelsemöte. Att beskriva bäddprodukter med termer som "mikromassage under nätterna", "ullfibrer som gnider varandra rena", "isometrisk effekt" (isometri är något helt annan), "vattna bäddprodukterna med vattendusch på morgon så 'poff', renar det sig själv", osv. Maken till bondfångeri får man söka efter. Tack och lov gick jag ut annars hade jag nog blivit illamående. I samband med besöket så var det "Gratis spansk tapas lunch med vin", långt från den inbjudande bilden i broschyren. I själva verket var det en plastförpackning med lite ost, en korvskiva, en liten skinkbit och en liten bit tortilla. Till det kunde man få billigt rött vin (literflaska med skruvkork) i en plastmugg.
Efter mer än 2 1/2 timmes lidande bar det väg till nästa ställe med "romprovning" med enda syfte att pådyvla oss lokala varor.Sen samma visa till nästa försäljningsställe. Möjlighet att avnjuta "typisk kanariskt måltid" innebar förbeställning i bussen av grönsakssoppa och kaffedrink Lumumba alt juice för 10 euro. Vi avstod den kulinariska möjligheten då klockan var efter 16 och man skulle vara tillbaka kl 18.
Fantastiska Roque Nublo, Cruz de Tejde och Fatagadalen, jovisst 5-10 minuters fotopaus erbjöds på varje ställe.
"Guiden" var rar och trevlig men tyvärr ingen egentligt guidning annat än typ "kanarierna är glada och trevliga" "på höger sida ser ni vindkraftverk som danskarna levererat, IKEA som svenskarna bidragit med och norrmännen har bidragit med borrar då de är bra på att borra tunnlar genom berg", "spansk sjukvård är lika bra som svensk, skolan är dålig då stöd till funktionsstörda tagits bort vilket är dåligt", "när det gäller spansk politik så är det för många politiker som tjänar för mycket pengar". Tyvärr, guidningen håller absolut inte måttet.
Åter tillbaka 19:30 istället för beräknade 18:00. Som alla kritiska kommentarer, håller helt med, detta är lurendrejeri/bondfångeri som de svenska researrangörerna borde varna sina resenärer för. Vi betalar 3-4 tkr per dygn för vår semester. Vi känner oss rånade på en semesterdag, tyvärr får vi skylla oss själva som blev lurade. Viktigt att alltid läsa på Trustpilot FÖRE utflykter.
Alltid nöjd med detta bolag!
Tråkigt att höra så mycket kritik! Vi har alltid underbara dagar med Skandinaviska utflykter! Har åkt många gånger med dom både på Teneriffa och Gran canaria och vi är alltid nöjda! Duktiga guider som berättar om allt mellan himmel och jord om öarna. Man känner sig trygg på deras turer med duktiga chaufförer och bra bussbolag också! Tycker det är super bra priser på deras turer, vad mer kan man begära!? 20€ inklusive lunch, skandinavisk guide, buss, rundtur & inkluderat inträde på diverse sevärdheter.. ( 50% billigare än med andra bolag och är typ EXAKT samma turer) ja, det stämmer att man får sitta med och lyssna på en presentation inom ull, (därför turen är så billig) det är enligt mig super intressant information med professionell personal, jag och min man köpte deras produkter och är hur nöjda som helst! Sover gott på natten i min ull! Blir bjudna på en fin lättare tapas lunch med vin , juice och vatten också! Så jag ser absolut inte detta som något lurendrejeri!! Snarare tvärtom! Alltid nöjd när jag kommer hem efter en utflykt med detta bolag! Heja er!!
Trevlig guide men vilseledande information
Håller med alla som skrivit innan. Informationen i företagets broschyr är väldigt dålig och luddigt utformad men så klart för att lura oss resenärer. Ingenstans står det att föreläsningen om ull tar 2 timmar och att det är den undermåliga tapsen under föreläsningen som är den som ingår i priset av 22 €. Sen sent på eftermiddagen görs ett stopp på en restaurang där guiden går runt och erbjuder att boka mat för 10 € - soppa eller tapas med juice. Vi avstod då maten skulle ätas vid 16.00 tiden och man skulle vara åter igen kl 18. Dock var guiden trevlig och man fick intressant information om ön och saker som sjukvård, skola, pension mm. Turen runt ön och upp i bergen var trevlig om man bortser från det andra skojeriet som såklart finansierar en del av resan. För några år sedan kostade samma resor 10-12 € men nu var det i dyraste laget. Ta med egen egen frukt och annat om ni inte vill slänga ut mer pengar under resan.
Det här blev inte som vi tänkt oss
Det här blev inte som vi tänkt oss. Första 2 timmarna fick vi sitta och lyssna på en försäljare för sängutrustning. Riktigt jobbigt sen skulle vi få en tapaslunch. Rena rama skämtet, den bestod av en skorpa med ost, en korvskiva, en liten skinkskiva och en liten bit tortilla. Behållningen var guiden, som var trevlig. Resan var absolut inte mycket att ödsla tid på.
Jagar överallt med sina reklamblad
Jagar oss överallt. Vi var inte ens fredade på hotellrummet. De delar ut sina reklamblad överallt. Första gången jag varit med om någon som varit runt till alla hotellrum och stuckit in sina reklamblad under dörren.
Bra utflykt mycket för pengarna
Nyss hemkommen från en väldigt trevlig utflykt med Maria som reseledare. Hon var mycket duktig som guide och gjorde allt för oss.
Informationen om ullprodukter var saklig och intressant.
Sedan att få åka runt hela ön var en fantastisk upplevelse.
Tyckte inte alls det var så dåligt som andra skriver
Visst, man fick sitta och lyssna på försäljningsprat för ullprodukter. Det är en del av dealen med den här resan och något vi var beredda på. Säljaren var trevlig och inte på något sätt påträngande.
Maten var inte någon festmåltid precis, utan mer som ett mellanmål/fika så räkna inte in det kaloriintaget som ersättning för lunch om du inte har låg ämnesomsättning.
Det var gott om tid för den övriga utflykten, platserna väl genomtänkta och guidningen var trevlig. Så även om jag förstår vad andra recensenter menar när de skriver som de gör, så tyckte jag att utflykten var väl värd sitt pris och hela upplägget var helt ok.
Är man intresserad av att köpa exklusiva sängprodukter av ull till rabatterade priser så har man definitivt hamnat rätt. Den turen hade ju inte vi. Hade varit mer intresserade av att bli visade lägenheter... :-)
Bra tur
Bra tur, bra guide, bra buss och chaufför. Till det priset 12 euro visste vi att det var en sponsrad resa, men det är bara att låta bli att köpa. Det tog en del tid med sängprdukterna så vill man vara effektiv så skall man nog ta en resa utan sponsring.
Jättelångt föredrag om ullprodukter
Jättelångt föredrag om ullprodukter. Känner mig lurad på flera timmars lyssnande.
Känner mig LURAD
Lurade på en föreläsning om försäljning av ullprodukter. Hade varit bättre om researrangören var ärlig med att detta är en ”sponsrad” resa och att man behöver sitta igenom en försäljning av ullprodukter i 2 timmar för att få uppleva den riktiga anledningen till att man bokade. Blev mest illamående av allt onödigt fläng med bussen. Själva ”utflykten” till kaffeplantaget varade 1 timme av de 9 timmar vi spenderade på resan. Tur att det var dåligt väder så man inte slösade en fin dag.
Det här är bara ett lurendrejeri…
Det här är bara ett lurendrejeri företag. Allt handlar om att du betalar för en reklamresa för sängprodukter i ull. För 10 tusentals kronor förväntas du sedan köpa sängprodukter. I LAS Palmas fick vi 2 h egen tid. På vägen tillbaks stannar de på en gård för att sälja aloeveraprodukter. Då är det reseledaren som sköter försäljningen. Du slösar bara bort din tid om du åker med.