Rena bedrägerier. Man skriver att det är en utflykt till LAS Palma, i verkligheten så åker man till något ställe och skall sälja på oss Ullbäddar. Inget av detta nämns förrän man betalt. LAS Pal... Se mer
Upplevelsen i sig helt ok bortsett från att du måste lyssna på ett föredrag om ull i 2 timmar. Men anledningen till att jag ger 1 stjärna är på grund av den enorma nedskräpning som företaget bidr... Se mer
Byt ut anna som säljare hon är oärlig…
Byt ut anna som säljare hon är oärlig och ljuger för oss
Vi har precis gjort utflykten Gran Canaria runt.Den var perfekt.
Vi har precis gjort utflykten Gran Canaria runt och förstår inte en del dåliga omdömen.Vi hade en jättefin tur från 08:30 till 18:00 med en jätteduktig guide Isabelle och duktig busschaufför Antonio.Visst vi var klart på woodbed för information och försäljning.Vi var också på rom avsmakning samt möjlighet till köp av aloera produkter.Men kära människor som klagar alla köp är frivilliga.Vi betalade 11 € per person för detta och då fick vi gratis tapas och vin hos woodbed samt en flaska vin helt gratis.Turen var jättefin och guiden Isabell var väldigt kunning och påläst.Visst var det mycket "sälj" hos woodbed men det var ju bara säga nej om man inte ville köpa något.
Rena bedrägerier.
Rena bedrägerier.
Inget av detta nämns förrän man betalt.
LAS Palma blev knappt 2.5 timmar.
När vi
Påtalade så förstod vi att det är satt i system.
👎👎👎
Ni tog en hel semesterdag ifrån oss…
Ni tog en hel semesterdag ifrån oss…
Man får vad man betalar för, borde jag tänkt på. Första stopp var ett tvångsföreläsning på 2 timmar om ullprodukter till ockerpriser som man inte fick lämna. När vi ett litet gäng väntade utanför uppmanade guiden att går in igen och inte förstöra stämningen med surar miner. ”Då får man inte vara med” då kan man åka tillbaka. Sedan höll hen ett företag över vad hela resan kostar annars.
Det var droppen för mig. Resan som började på morgonen, startade för vid rund 13:15 pga föredraget.
Fikastoppet gick oxå utpå att sälja olika produkter.
Allt som allt: En bortkastad semesterdag!
Borde vara olaglig att lura folk på det viset.
Åkte på en resa igår
Åkte på en resa igår. Tyvärr var inte vädret med oss. Reseledaren Isabelle var mycket bra.
Naturligtvis var det en ”ullresa”, det visste jag innan. De kan omöjligt ordna en dagsresa för 12 euro med mat med buss.
Jag är mycket nöjd, man fick se mycket.
Tvångsföreläsning i två timmar om ull
Tvångsföreläsning i två timmar om ull, billigt vin och äcklig tapas, vilket då skulle vara den gratis ”autentiska spanska” lunchen som skulle ingå i resan. Efter 4 timmar sedan upphämtning kom vi iväg på vårt resmål, som faktiskt var bra. Guiden var bra och trevlig. Hade däremot önskat mer stopp där man fick strosa runt själv. Vi fick inte ens gå runt i olivlunden där vi fikade. Allmänt rätt dåligt finns mycket rum för förbättring. Ger såhär dåligt omdöme pågrund utav den äckliga maten samt att det inte stod i broschyren att vi skulle behöva sitta på en tvångsföreläsning om ull innan vi kom iväg på utflykten. Detta är två timmar jag inte kommer få tillbaka och skulle inte önska det på min värsta fiende. Skäms.
Rånad på en semesterdag
Flera timmars lång tvångsföreläsning om ull som man inte fick lämna. Själva utflykten började först runt kl 12-13. Fanns inte riktigt utrymme för att utforska platserna då man inte fick gå dit man ville. Känner mig rånad på en hel semesterdag. Man fick ca 40 minuter totalt i solen, resten av tiden satt man fången i en lokal eller på bussen.
Självtortyr
Tvingad att lyssna på en föreläsning av ett bedrägeriföretag i 4h innan dagen drar igång
Dagsresa med "hemligt" innehåll
Vi valde en av resorna med besök till pyramiderna vid Guimar och till en vinbodega på öns norra kust. Resan startade 08.30 och den planerade ankomsttiden tillbaka var runt 18.00.
Väl på bussen informerades vi om att vi först skulle stanna till vid ett företag som sponsrar dessa resor, ett madrass- och ullföretag. Vilket vi tyckte var okej om det håller nere kostnaden för resan. Tyvärr kom vi inte därifrån förrän vid 1230-tiden, vilket innebar att vi anlände till Guimar vid 1-tiden.
Guimar var intressant, med en bra guide och en film som förklarade teorierna om pyramiderna men eftersom vi bara hade en timme och 15 minuter på oss blev det aldrig tid att utforska platsen på egen hand. Även om det fanns mycket att se. Vi hann nätt och jämt med en kopp kaffe i restaurangen innan vi drog vidare.
Efter en timme eller så, i långsamt tempo i den täta trafiken runt Santa Cruz, kom vi fram till bodegan vid Tacoronte. Vi bjöds på vin och tapas; som bestod av ett par brödbitar, lite ost och korv och potatis i kanarisk stil. Vi hade en timme och tio minuter där vilket inte inte var tillräckligt.
Tursamt nog träffade vi några trevliga människor och hade det trevligt runt bordet med vin och tilltugg, även om det inte blev tillräckligt med tid över för att utforska bodegan på egen hand.
Resorna är riktade mot skandinaver även om det också finns en engelsk version av de tätt utspridda reklamlapparna över hela Los Cristianos, Las Americas och längre norr upp (vilket är lite irriterande då de ofta blåser iväg och skräpar ner). Det innebar att en stor del av de deltagande på bussen var engelsktalande och även om de två guiderna på bussen pratade på både svenska och engelska hade det varit uppskattat om deras kunskaper i engelska hade varit lite bättre. De engelsktalande kunderna såg lite förvirrade ut då och då.
Guiderna var dock trevliga och glada och det gav oss en dags utflykt för 24€ per person, även om en stor del av tiden åts upp av sponsorbesöket. Som det inget nämndes om i broshyrerna; vilket uppenbart är med avsikt.
Hej Teneriffa...vi
Hej Teneriffa...vi, min fru och jag var med på Era turer förra säsongen, med mycket trevliga guider, bla, Taganana med fantastisk god fiskmiddag, sen genom Mercedes skogen, en resa gick till Pyramiderna, mycket intressant...vi hoppas vi kan komma med på någon tur i december...väl mött.
Spännande upplevelse
En solig dag åkte vi med på utflykt till La Gomera och det blev en rolig och sevärd upplevelse tack vare vår guide Janne från Skåne. Glad och full av trevliga berättelser från ön om nutid och hur det var förr på ön!
Vi upplevde lagerskogen och fantastiska vyer under resan där vi stannade och promenerade för att uppleva naturen på ön.
Vi fick ett trevligt stopp och information om ullprodukter!
Vi avslutade med en gemensam middag på en restaurang i San Sebastian!
Tack Skåne Janne !💕👍
Arne o Inger
Fruktansvärt oprofessionell reseledare
Fruktansvärt oprofessionell reseledare, fick en annan efter ett tag. Tvångsföreläsning om ull i 2 timmar, mycket liten ”tapasbricka”, endast 2 timmar på egen hand i Las Palmas. Bättre att ta lokalbuss dit man vill åka! Rekommenderas inte att åka med skandinaviska utflykter!
Besök vid pyramiderna
En jättetrevlig dag med besök på pyramiderna, ett sevärt besök vidare till vinbodegan där det blev vinsmaknig och tapas
Åkte i en mindre buss vilket blev att vi lärde känna varandra mer, mycket tack vara Janne, reseguiden som var helt fantastisk med all sin kunskap och sitt pigga humör.
Jag har haft en mycket trevlig dag till…
Jag har haft en mycket trevlig dag till pyramiderna i Guimar med Janne som guide. Han är en glad och kunnig och bjuder på sig själv. Åker gärna med Skandinaviska utflykter igen.
Berit
Det här gör vi inte om
Det här gör vi inte om. Skandinaviska utflykter arrangerar prisvärda bussresor på Kanarieöarna, Mallorca och Malaga och priset hålls nere genom att de föreläser och säljer ullprodukter - detta framgår tydligt i den reklamfolder de delar ut på stan och på hotellen. Vi bryr oss inte om ullprodukter men har ändå åkt med dem en gång tidigare från Puerto Rico och förra gången var ull-genomgången ganska sansad och varade ca en timme, nu på turen "Gran Canaria Runt" var det väldigt annorlunda med ett mycket större fokus på att sälja, sälja, sälja och vi fick offra nästan två och en halv timme på detta. Suck...
Det innebar såklart att det blev väldigt korta stopp på de platser vi verkligen ville se, och även här handlade det om merförsäljning. Först vad som skulle vara en genuin Canarisk gård där vi inte fick se något av gården - det enda man kunde göra var att köpa fika eller köpa diverse turistprodukter.
Nästa stopp var i den fina lilla kustbyn Agaete och det enda guiden visade var ett ställe där man kunde köpa rom...
Sista stoppet var på en fin restaurang uppe i bergen, där de pushade för att vi skulle köpa en tapastallrik och betala direkt till Skandinaviska utflykter. Praktisk kanske, men vi är glada att vi avstod från denna tallrik med kalla tapas och istället till i stort sett samma pris köpte riktigt god och tillagad mat från restaurangens ala carte-meny.
Så några fler turer med Skandinaviska utflykter blir det inte för oss.
Ulldemonstration värdelös.
Alltför lång tid för ulldemonstration.Kunde kortats ner betydligt.Janne som guide var däremot trevlig och bjöd på sig själv.Kommer aldrig göra om det om demonstration ska ta så lång tid.
Prisvärd trip till La Gomera
Mycket prisvärd trip till La Gomera.
Trevlig, duktig och kul färdledare.
Janne var fantastisk
Det var fint med en så kunnig och humoristisk reseledare som Janne. Han berättade så mycket att man kände sig välinformerad. Han berättade saker som man tycker att han inte ens behövde berätta om men som var underligt intressanta att höra. Han bjöd på sig själv och hade en fin humor. Allt funkade som smort.
Way to go Janne. Nästa år vill vi åka med Janne igen!
Upplevelsen i sig helt ok bortsett från…
Men anledningen till att jag ger 1 stjärna är på grund av den enorma nedskräpning som företaget bidrar med. Pinsamt och skamligt. Deras broschyrer ligger överallt och skräpar ner gator, buskar, murar och hamnar överallt.
Därför är min rekommendation att inte gynna detta företag förrän de slutar med denna nedskräpning.
Utflykt Teneriffa till La Gomera
Utflykt Teneriffa till La Gomera
Vill tacka reseledaren JANNE för hans proffsiga och vänliga bemötade!