RikaTillsammans Omdömen 64

TrustScore 2.5 av 5

2,5

Varning! Forumet på rikatillsammans.se är fullt av förtäckt försäljning av finansiella produkter bland annat det de kallar allvädersportfölj som användare gör reklam för i diverse trådar.

Mitt medlemskap i Patreon/Rika tillsammans har medfört att min investerings strategi har mognat och i förlängningen inneburit att jag har fått ökad vinst på mina investeringar. En stor extra bonus är... Se mer

Vissa månader är väldigt spännande när det kommer till saminvesteringar, börsnoteringar och annat kul. Andra månader kan vara lite tomma + gäster som man personligen kanske inte finner så intressanta.... Se mer

Nya avsnitt med konkreta tips, råd, verktyg och inspiration varje söndag. För dig som är intresserad av privatekonomi, fonder, pengar och sparande.

2,5

Dålig

TrustScore 2.5 av 5

Har inte besvarat negativa omdömen

Varning

15 februari 2026

Jag vågade säga upp mig!

Jan och Caroline har hjälpt mig investera rätt och inse att jag har tillräckligt med humankapital för att våga säga upp mig och starta eget. Det finns inte plats här för att nämna alla avsnitt som resonerat med mig, och alla tips och insikter jag fått. Jag kommer aldrig sluta lyssna!

7 juni 2024

Superbra sida för sparande. Något bristande i forumet

VARNING.
en tid efter detta inlägg måste jag upplysa om ett stort problem med forumet var gång index eller global på något sätt nämns. Där finns en del stammisar/favoriter som går emot även konkreta fakta. Och försöker få en och vekar missledande eller ej trobar. Försvara mot detta leder till en flocksamling som flaggar en även om man inte gjort något fel.
Detta är ett fel från användarna. Ej Jan eller sidan själv

Sidan överlag är jättebra och de är bra på att tydligt förklara de olika strategierna för ett hållbart sparande. Det ända dåliga är på forumet där det finns en typ av kult som är kvicka till att attackera en. Krävar förklaring på varför man föreslår något som inte är deras favorit, men vägrar själv och ge förklaring. Ljuger om fonders hållbarhet. Ljuger om vad man har sagt. Skulle man försvara sig så samarbetar de med att flagga ens inlägg som automatiskt döljs. Så man får svårt att försvara sig från falska påstående. Hände även att en medlem hävdade att min erfarenhet av att ha en allvarlig sjukdom livet ut var noll trovärdig för att nämna något om sjukförsäkring osv. Men de har bra moderater så det blev fort åtgärdat.

Så bra sida. Bra ledare och bra moderator. Bara forumet som tyvärr har en kult som gärna anfallare om man inte har samma åsikt som dom. Men så är tyvärr alla forum idag.

18 april 2024

Stor inspiration i livet

Jag hittade er under min föräldraledighet i höstas, jag var ganska nedstämd och grubblade en hel del. Tror det var mina nya bryderier kring privatekonomi (valde att vara hemma utan lön/f-penning en lång period) som gjorde att jag hittade er. Lyssnat på många, många avsnitt och inspireras extremt mycket av ert företagande, företagande i sig, tankarna kring livet och pengar. Det bubblar i mig av all inspiration jag fått från er podd och jag går och klurar ständigt på hur jag ska få utlopp för mina idéer och framförallt vilka idéer som är lämpliga att ta från dagdrömmande till verklighet. Det ni gör med podd och forum är DRÖMMEN för mig att göra fast inom mitt område. Och ni är fantastiska på det ni gör och en väldigt härlig duo, älskar hur ni kompletterar varandra i poddarna.
Sedan att ni hjälpte mig komma på rätt bana investeringsmässigt på väldigt kort tid tackar jag mycket för!
Tack, ni är mina största inspiratörer sedan jag hittade er!

6 oktober 2023

Återvinst av gammal upptäckt.

Jag har nyligen registrerat mig hos er men jag har "tjyv"läst av och till under flera år.
RikaTillsammans innehåller betydligt mera av livets överraskningar än bara ekonomi. Gräset är oftare grönare på insidan av det egna huvudet än på andra sidan staketet.

11 februari 2024

Bra att de poängterar hållbarhet som ett sätt att bli rik både ekonomiskt och livsmässigt.

Det är bra att de tar upp att målet inte bara är att bli rik på pengar. I tankegodset ligger även att för att skaffa sig en ekonomisk trygghet så måste man tänka hållbart och inte slösa bort pengar och resurser.
Ett lyckligt liv behöver inte bygga på att man konsumerar men en stabil ekonomisk grund gör att man slipper oroa sig även om man egentligen inte har så stora intäkter.

21 januari 2024

TACK!

Hej Jan och Caroline!
Jag är så tacksam för att jag för några år sedan hittade till er blogg. Ända sedan jag var liten har jag varit väldigt sparsam och alltid varit noga med pengar. Jag har fått lära mig att "spara" pengar för att kunna köpa det jag velat ha. Tyvärr har jag inte fått lära mig delen som handlar om att investera. Det har jag till stor del fått lära mig av er.
Era fantastiska poddavsnitt har gjort att jag lärt mig så mycket och du Caroline har från början alltid ställt de frågor till Jan som jag själv undrat över. Det vill jag tacka er för.
Jag har lärt mig massor om hur man kan investera, hur jag kan planera för min framtid och framförallt hur jag kan ge mina barn denna grund i att investera. Mina barn ska veta att investering också måste finnas med sida vid sida med sparandet. Allt om automatisering och att sprida sina riskerpratar vi ofta om hemma.
Det känns också roligt att det "ekonomiska språket" nu finns i vår vardag. Barnen (16 & 18)känner igen olika termer och vet vad ett ISK är.
Jag önskar att jag själv vetat att detta som 16 åring men är tacksam för att jag nu kan lära mina barn i tidig ålder.
Tusen tack för allt ni lärt mig. Mvh Linda Karlsson

13 augusti 2021

En slump, som givit mycket!

När jag började spara för ca 5år sedan så hade jag noll koll, vi hade börjat fundera på att flytta och skaffa något eget. Pratade med banken och startade upp ett sparande, hade riktigt dålig koll och gick på vad banken sa det blev lite olika fonder. Det gick skapligt, men det var också där man började fundera lite på hur det fungerade. Det var då jag snubblade över rikatillsammans bloggen helt plötsligt kändes det som jag skulle kunna behärska det där med sparande och i alla fall ha lite koll. Bankens fonder direkt, och ett avanza konto öppnades. Sedan dess har ju även börsen tyckt det var roligt att man började!

18 maj 2021

När jag för ca 3 år sedan råkade på…

När jag för ca 3 år sedan råkade på Rikatillsammansbloggen för första gången hade jag ingen koll alls på privatekonomi och sparande. Jag tyckte att det lät svårt och komplicerat med pension och det var lika jobbigt varje gång som bankmannen tog upp ämnet om pensionssparande. Man fick liksom en klump i magen och det var lättast att bara skjuta på sparandet och planeringen av pensionen. Åren gick, jag hann jobba i drygt 10 år, närma mig 40 år. Klumpen växte och besparingarna lyste med sin frånvaro. Denna blogg/hemsida har lärt mig så otroligt mycket de senaste åren. Jag har lyssnat på nästan alla avsnitt och tycker plötsligt att ämnet är roligt och stimulerande. Detta hade jag aldrig kunnat ana. Jag skulle säga att Rikatillsammans är den överlägset viktigaste faktorn till att jag numera känner mig trygg avseende ekonomisk framtid. Jag har givetvis läst en massa annat och lyssnar på ett antal bloggar men att snubbla över bloggen/podden blev startskottet för mitt nyvunna intresse. När man sedan kunde ”sponsra” via Patreon så kände jag att det var ett litet sätt att tacka för all den kunskap som jag fått levererad på ett enkelt och aptitligt sätt. Jag räknade aldrig med att få något mer tillbaka. Jag hade fel! Jag skulle säga att allt eftersom man bygger upp sin sparportfölj och känner ökande trygghet avseende andra investeringar än indexfonder (bullen i sparandet) så bjuds det på många tillfällen att tjäna in det man betalar på Patreon många många gånger om. Med detta sagt vill jag också säga att ingenting är gratis. Kostnaden är låg för att delta men vill man ha utdelning behöver man också lägga ned ett antal timmar av läsande/lyssnande/tittande på bloggen. Helt klart värt det tycker jag!
Tack Jan och Caroline för det jobb ni lagt ned och fortsätter lägga ned framöver!

20 januari 2021

Bra tips om nyemissioner

Har fått flera tips om nyemissioner. Fick tilldelning på två av dem, dock mindre än det jag önskade. Den första sålde jag direkt och tjänade 1500 SEK. Den andra har jag kvar och just nu ligger den på 72 % plus.

19 januari 2021

Engagemang

Upplever att det läggs mycket tid, energi
intresse på att hjälpa oss som har tjänsten.
En ödmjuk, rättvis och varierad guidning i den ekonomiska djungeln.

18 januari 2021