Psykologisk Metod Omdömen

TrustScore 2 av 5

1. Skönhet och välbefinnande

Informationen kommer från olika externa källor

Psykologisk metod skapar säkra rekryteringar för organisationer som arbetar med potential management, genom kvalitativa tester och kompetenta medarbetare.

Dålig

TrustScore 2 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har inte besvarat negativa omdömen

Alla omdömen

5 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Vi kontrollerar omdömen

Oseriöst

Påstås testa big 5 personality traits. För all del, men otroligt märklig och binär indelning på frågorna. De verkar inte heller vara anpassade utefter vad som vore applicerbart eller lämpligt i en arbetssituation.

Slutsatserna presenteras heller inte tydligt som exempel utan mer som definitiva utlåtanden baserat på dessa få frågor.

De vägrade dessutom lämna ut resultat på logik-testet, vilket fick mig att dra tillbaka min data.

26 maj 2026

Vädligt vaga frågor i…

Vädligt vaga frågor i personlighetstest-delen som kan tolkas på olika sätt samt är inte anpassat för folk som inte är neurotypiska. Logikdelen känns även irrelevant för arbete och utbildning då det endast handlar om att upptäcka mönster i figurer. Och läsförståelse delen använder väldigt sällsynta samt gamla svenska ord vilket ger dåliga förutsättningar för folk som t.ex endast tagit gymnasie examen eller som inte behärskar svenska som modersmål. Svenska är mitt modersmål och majoriteten av orden inkluderade var helt främmande för mig...Jag tog testet som urvalsprov för yrkeshögskola.

19 maj 2026

Skämtester som inte visar på något

Man undrar vad det är för skämt när man söker in på ett jobb eller i mitt fall en yrkeshögskola och får massa frågor från ett företag som psykologisk metod som känns mest som att dom samlar in personlig information än något annat.

Testet bestod av 3 delar, först en del som var EXTREMT personlig och nästintill orelevant angående hur man reagerar i olika scenarion, psykiskt mående osv, inget ett jobb har att göra med och ännu mindre en SKOLA. Jag har aspergers syndrom och ADHD, är inte neurotypisk, är en brist på respekt att utsätta mig för ett test menat för neurotypiska personers fördel.

Det andra bestod av mysko logiktester där man ska försöka se mönster, vilket också är omöjligt att få alla rätt på då vissa inte nödvändigtvis följer tydlig logik.

Det tredje bestod av den löjligaste delen hittills, förmodligen något slags läsförståelse blandat med logik/resonemangstest. Helt enkelt en rad frågor som "ung är mot gammal som ny är mot" och sen en rad olika val med där t.ex. "utsliten" skulle vara svaret.

Problemet är att dom använder EXTREMT, och då menar jag EXTREMT gamla eller ovanliga/sällsynta ord. Ord som är så ovanliga att du inte ens skulle se dom i forskningsartiklar.

Det är ord du aldrig lär dig oavsett hur högt du studerar svenska i gymnasienivå, oavsett om du har bott i sverige sen födseln och regelbundet läser böcker... för ingen använder dom, vissa ord hade man kanske hört någon gång här och där men dom flesta av orden är så obekanta att jag kan svära att jag aldrig sett någon använda det ordet i hela mitt liv och det ser inte ens ut som svenska då ingen använder dom.

Hur ska man kunna genomföra ett test där man inte ens kan orden? Varför är ett test för ett jobb/en yrkeshögskola, vilket definitivt ska hålla gymnasienivå, omöjligt att genomföra och man behöver gissa sig igenom det?

Kommer aldrig genomföra såna här tester igen, om en arbetsplats skulle kräva det så letar jag vidare, det är bristande i respekt generellt att behandla sina potentiella elever/arbetare så här. Jag anses ha väldigt höga betyg generellt och har högsta graden av svenska med det som modersmål och det sista testet var helt omöjligt och du går då emot folk som fuskar med AI ändå, vilket gör såna här tester helt värdelösa att ens använda för att bedöma folk med.

Ska meddela skolan om det här. Skamligt.

11 maj 2026

Ologiskt och irrelevant

Ologiskt och irrelevant. Synd när arbetsgivare väljer fel personer baserat på testresultat som många fyller genom Ai hemma .

31 mars 2026

Väldigt oproportionerligt test

Väldigt oproportionerligt test , fick göra testet och helt enkelt tycker att testet borde vara olagligt.

15 september 2024
Logotyp för Psykologisk Metod

Svar från Psykologisk Metod

Hej John, personlighetstestet som du har genomfört är baserat på femfaktormodellen (BigFive) som är en etablerad teori inom personlighetspsykologin. Problemlösningstesten är relaterad till prognosfaktorn G-faktor. En oberoende part, Det Norske Veritas, har granskat och kvalitetscertifierat testen. Psykologisk Metod använder etablerade vetenskapliga metoder i testutvecklingen. Önskar du veta mer om testen finns det information på vår hemsida, www.psykologisk-metod.se. Du kan även kontakta oss direkt med dina ev frågor.
//Psykologisk Metod

Fick just göra ett väldigt märkligt…

Fick just göra ett väldigt märkligt test från Psykologisk metod på uppdrag av en myndighet. Frågorna kändes udda och fick inte alls fram mina drivkrafter, jag fick se på flera bilder (daterade 2005) på en kvinna som gjorde olika miner och bedöma vilket känslouttryck hon visade (som om man ville bedöma om jag kunde tolka ansiktsuttryck) och även göra ett väldigt ’ologiskt’ logiktest. Efter 6 års högskoleutbildning och närmare 25 år på arbetsmarknaden undrar jag vad arbetsgivarna vill med detta.. Ska något test i överhuvudtaget vara med, ska det vara motiverat - och bra!

9 april 2024
Logotyp för Psykologisk Metod

Svar från Psykologisk Metod

Hej Rebecka, vill först beklaga att du inte fått en optimal upplevelse när du genomfört vårt personlighetstest Understanding Personal Potential (UPP testet). Personlighetstestet bygger på den vedertagna femfaktormodellen (Big Five) och andra viktiga faktorer för arbetslivet och problemlösningstestet är relaterad till prognosfaktorn G-faktor. Testen är kvalitetscertifierat av Det Norske Veritas (DNV). Psykologisk Metod är noggranna med att testerna har hög vetenskaplig underbyggnad.
Du är varmt välkommen att kontakta oss gällande din testupplevelse och vi kommer göra vårt bästa att svara på dina ev. frågor och funderingar.
//Psykologisk Metod

Toppnivå. Jag rekommenderar dem till alla!

Jag skulle inte genomföra en enda rekrytering utan deras test. Genom att testa många kandidater initialt får vi väldigt bra intervjusamtal och vet redan innan vad vi skall fokusera på i samtal med kandidater & med referenser. Vi har använt deras modell sedan 2014 och har nu många års erfarenhet av att praktiskt arbeta med "testvinnarna". Och vi är mycket nöjda.

31 mars 2020

En utmärkt partner för personlighets- & begåvningstest

Jag är mycket nöjd med Psykologisk Metod som vald leverantör. De är professionella och snabba i sin hjälp och det har från allra första början varit mycket smidigt och enkelt att arbeta tillsammans med dem. Vi känner att vi stärkt vår rekryteringsprocess och uppskattar verkligen deras personlighets- och begåvningstester.

22 oktober 2019