ovpay.nl Omdömen

TrustScore 1 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

waardeloze website, waardeloze service. ik snap echt niet dat als je met een compleet nieuwe pas komt en zegt dat dit de moderne oplossing is, dat het nog steeds niet mogelijk is om mijn NS flex abo... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Waardeloos! Per ongeluk in gecheckt met verkeerde (pin)pas maar vergeten uit te checken. In de stationschaos niet eens opgemerkt en dit nu pas (maanden later) terug zien op je overzicht. Geen enkele m... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

12 september met de trein geweest, per ongeluk vergeten uit te checken. (Met de betaalpas) Op 14 september heb ik de uitcheck direct aangepast, waarna ik binnen 5 dagen het teveel betaalde geld terug... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Waardeloze service. Koop op advies een nieuwe OVpay pas nadat mijn oude verlopen was. Nu blijkt de OVpay pas niet herkent te worden bij de beraalautomaat P en R Slinge waardoor ik 16 en 29 euro heb mo... Se mer

Företagsinformation

2 stjärnor
1 stjärna

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

216 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

OV pay schande

ik probeer al 4 weken lang voor mijn vriendin een ov pay met korting te krijgen. De kaart is er maar kan er geen geld op zetten. Tot 2 keer toe en 4 maal bellen, 2 keer een ander spoed nummer gekregen maar helaas is het probleem na 4 weken nog niet opgelost. ik vind dit een grote schande.

7 juli 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Authomatic charges for trips I didn't take

Recieved authomatic charges for over 60 Euros in authomatic top ups by Trans Link (this is the company operating OVpay, through OVpass). Since mid July made 3 calls, opened a dispute sent bank statements. Proving I was charged even on days I wasn't in the country. Now I'm recieving fines since I claimed a refund from the bank on those "accedental" charges. No reponse to my dispute just a fine. Do yourself a favour a ditch this card.

7 augusti 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Nooit aangemeld en toch geld…

Nooit aangemeld en toch geld afgeschreven via contact loos betalen terwijl ik ook met de ns kaart reisde. Bel je dan krijg je een chatbot. Nu heel veel gedoe om geld deels terug te krijgen

6 augusti 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Diefstal op klaarlichte dag!

Zonder enige reden of communicatie wordt opeens 33,30€ afgeschreven van mijn rekening terwijl ik reis via een maanden van te voren betaald E ticket met NS international app. Contact onmogelijk. Er wordt niet gereageerd! Ik heb geen enkel idee waar het op slaat. Heb de app niet eens van Ovpay. Niet eens van gehoord. Hoe kunnen zij geld van mijn rekening stelen????????

3 augusti 2026

OVPay is OVNee.

Eerste keer gebruik van OVPay, laatste keer gebruik van OVPay. Ik check in met een betaalpas en per ongeluk met een andere check ik uit. Kunnen ze niet corrigeren omdat er in het account al een correctie is uitgevoerd. Voor een ritje van 5 euro ben ik nu 14 euro kwijt. Laatste keer dat ik deze fantastische betaalmogelijkheid gebruik. De klantenservice werkt niet mee, spreekt slecht Nederlands én betaalkenmerk moest ik 6 keer herhalen.

3 augusti 2026

Tourist Unfriendly - Scam

Had an issue last year (yes, 2025) when travelling that ended up taking me 20 euro, made an enquiry online for a refund and a staff called Joyce replied 2 months later, and no further follow-up after my reply. Took me months to send multiple emails to chase it up, only to find out they stopped using emails (I never received any auto-reply about service termination).

I reached out to live chat today, and a staff called Veronique told me to make a phone call to explain the issue, even though I have explained I am no longer in the Netherlands and international calls are expensive... They do not consider the trouble they have caused and are simply unapologetic. Worst service I have encountered across industries in my life, bravo ovpay

1 augusti 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Meest hopeloos bedrijf aller tijden

Ik maak een account aan, registreer mijn kaart en dan stop ik de kaart per ongeluk. Natuurlijk is de chatbot te stom om dat te snappen en verwijst mij uiteindelijk naar een pagina om te deblokkeren. Maar dat kan niet want een gestopte kaart kan niet deblokkeertd worden want de kaart is gestopt. En natuurlijk is er geen fysieke klantenservice om te helpen.

1 augusti 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Wát een onprofessionele organisatie!

Wát een onprofessionele organisatie!

Nu twee keer moeten bellen omdat de pas niet werkt, en omdat ze geld in rekening blijven brengen ondanks het feit dat er een abonnement van rrreis aan gekoppeld staat, waarbij de afspraak is - nooit meer dan 160 Euro per maand kwijt aan reiskosten!

Incompetente medewerkers van de klantenservice, die alleen maar een script op (blijven) lezen, en niets, maar dan ook NIETS weten, en nauwelijks fatsoenlijk Nederlands spreken. Accent prima, maar een Surinaams accent dat zó zwaar is dat Judeschka er ABN bij klinkt.... Nope!

Twee keer gebeld, twee keer géén oplossing gekregen.

Ballentent!

31 juli 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Helaas moet ik in ieder geval 1 ster…

Helaas moet ik in ieder geval 1 ster geven. maar het moeten er nul zijn.
De App is volkomen waardeloos geworden. Geen mogelijkheid meer in te loggen na een update van een tijd geleden. En de website is vaak niet in te loggen of blijft laden.
Waardeloos. Ongekend in 2026 dat het niet lukt om een werkbare app/website te maken

31 juli 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

waardeloos en ook automatische opladen…

waardeloos en ook automatische opladen aan gevraagt maar tot op heden nog steeds niet en ook de korting voor 65 + is ook niet aan gezet ook al heb je dat wel aan gevraagt en daar na weer aan gevraagt maar helaas en ookzitten daar mensen die geen hollands kunnen maar andere talen. dus dit bedrijf is waardeloos en die moeten ov begeleiden of besturen enz. dus met andere worden moetengoed opletten of alles wel goed gaat !! extra opletten !!!!!!

30 juli 2026

een gedrocht

In vergelijking met de huidige anonieme chipkaart of die op naam een werkelijk gedrocht.
Bij automatisch opladen gebeurt dit al als er nog een bedrag van meer dan 10 euro op staat, was rond de 2 euro. Volgens ovpay omdat bij NS minimum incheck 20 euro is. Mijn huidige kaart kan ik bij de NS niet inchecken, waarom kan dit softwarematig ook niet op deze kaart. Het is software.
Bij uitchecken is op de displays in bus tram en bij metrostations niet meer de ritprijs en restbedrag te zien. Dit is/was wel op de andere kaarten.
Dieptepunt is toch wel dat ook op de displays niet meer een overstap wordt aangegeven. Ook in de app wordt dit bij het overzicht niet getoond. Mocht je dus het zelf niet bijhouden kun je fluiten naar dat geld, en dat gaat vaak mis.
Er over gebeld naar ov pay maar je wordt als onbenul behandeld.
Mijn 3 maanden oude ov pas card door de shredder gedaan. (Restbedrag trouwens nu 2 maanden later nog altijd niet terug) Ik gebruik mijn anonieme card tot eind 27. Hopen op beterschap voor die datum maar hard hoofd in.

1 juni 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Heb nu 3 keer gebeld nav een fout…

Heb nu 3 keer gebeld nav een fout bedrag wat in rekening is gebracht voor een reis. De eerste keer zou het teruggestort worden, niks meer gehoord. De tweede keer moest ik eerst iets betalen, en dan zou het teruggestort worden, niks meer gehoord. De derde keer weet de medewerker nergens van, kan niks terug zien, en blijft haar riedeltje herhalen. Wat een ballentent.

28 juli 2026

Oplichters

Oplichters, bestelde pas niet ontvamgen en klantenservice niet bereikbaar. Pure oplichting.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Inchecken met betaalpas werkt niet

Inchecken in de bus en trein met ABN Amro betaalpas werkt niet. Kaartlezer in de bus geeft telkens 'kaart niet geaccepteerd' aan en stationspoortjes gaan niet open. Zelfde verhaal bij mijn gloenieuwe 2e bankpas. Dit werkte altijd prima voordat het OV-Pay was. Oplossing van de helpdesk: Vul je banksaldo aan of vraag een nieuwe betaalpas aan. Banksalso is ruim voldoende en mijn bankpas werkt verder overal. Jullie dienen gewoon een werkend product te leveren, stelletje prutsers!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Welke idiote digibeet heeft zo'n k…

Welke idiote digibeet heeft zo'n k programma uitgevonden.
Automatisch opladen pas na veel gechat met chatbox met als antwoord de knop is erg verborgen.
15 minuten wachten voordat het bedrag op de ov pay kaart. Nergens wordt dit vertoond.
De programmeur reist zeker nooit met de ov pay kaart anders zou dot alles niet voorkomen. En dan zijn er mensen die zeer tevreden zijn, Geloof ik niks van.

Een lachertje

Een lachertje. En dit moet de ov chipkaart overnemen? Ik voorzie een gigantische financiële strop, geen excuses en nog meer geblaat. Mijn bankrekening gekoppeld aan mijn ov pas en ook na veel geharrewar en gedoe mijn Amstelland Vrij abonnement aan mijn ov pay gekoppeld. De normale kosten worden doorberekend, terwijl ik een maandbedrag betaal. Ik bel de klanten"service" van OVpay die een AI-dame in dienst hebben genomen die, welk woord je ook gebruikt zegt, ik begrijp je vraag niet. Direct hierna krijg je een melding of je mee wil doen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Heb meteen de app en mijn account verwijderd. Wat een clowns.

P&R Amsterdam

Wij parkeren altijd bij P&R in Bos en Lommer en kunnen dan de hele dag voor €6,-- parkeren.
Echter werkt de nieuwe ov pas niet in de garages in Amsterdam. Hierover zijn wij nooit geïnformeerd bij de aanschaf van OV pay. Wij hadden anders nooit deze pas nu al aangeschaft.
Wees gewaarschuwd bij het opzeggen van de oude ov pas.

19 juli 2026

1 ster is nog te veel

1 ster is nog te veel. De app is onmogelijk als je alles moet instellen, moeilijk. Dan blijkt mijn wise kaart toch niet te werken bij het ov. Vervolgens gebruik ik mijn ing.pas. Uitkomst geen leeftijdskorting, want ja ik had een nieuwe pas gekregen. Dus gebeld met OVpay. Toegezegd dat ik alsnog de korting op mijn rekening zou krijgen en dat zou ook bevestigd worden per e-mail. NIETS DUS

22 juli 2026

Waardeloos

Waardeloos. Je bent zo een uur bezig om in te loggen, de juiste pas te koppelen, en de juiste reizen op te zoeken. Hoe langdradig en omslachtig kun je een proces of product maken. Voor declaraties moet ik wel de reizen opzoeken, maar wat is dit waardeloos zeg.

22 juli 2026
Omdöme utan inbjudan

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis

Detta är Trustpilot

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.