Förvånansvärt okej
Jag var, som många andra, livrädd när jag såg betyget här. Helt ärligt - jag hade aldrig köpt klockan om jag hade sett dessa först. Dock var det gjort, jag hörde av mig till supporten och bad dem avbryta min beställning, och de svarade efter en dag. Jag tycker att den tiden är okej, eftersom företaget, som fler har anmärkt, är kinesiskt. Dock var det lite för sent, då klockan redan hade börjat skickats. Det tog lite mindre än 2 veckor för mig att få den, fick den idag. Det var lite krångligt att para den med min mobil, och jag tvivlar på att den stämmer 100% med stegräknandet, men jag är villig att se över detta då klockan var oförskämt billig.
När jag hörde av mig till supporten uttryckte jag oro över klockans kvalitet etc, och att jag ville skicka tillbaka den med full refund på pengarna. Dock var ju som sagt klockan redan skickad när de svarade, så de berättade för mig att det var 90 dagars garanti på att skicka tillbaka den om jag inte tyckte om den. Jag tycker att supporten var förvånansvärt hjälpsam, speciellt när jag läst så många negativa omdömen.
Jag ska prova att använda klockan nu i några dagar, se hur stegräkningen och kaloriräkningen ser ut, och sen kommer jag uppdatera detta omdömet baserat på resultaten.
Än så länge kan jag säga, LÅT BLI att köpa klockan om du kan, men om du inte hinner avbryta ordern, ge klockan en chans.
Här kommer uppdateringen: jag har använt klockan i 3-4 dagar nu, och är faktiskt… nöjd? Jag är förvånad själv, men stegräkningen verkar fungera som den ska, jag kan styra musik från den, jag får sms, den har ”ficklampa” (ett starkt vitt ljus) med olika funktioner, den har sportfunktioner där jag kan lägga till de sporter jag gör. Den rekommenderade att jag satte på ”outdoor walking” när jag hade gått ett längre tag, och jag upplever att den har förenklat en hel del vardagliga funktioner för mig. Jag är alltså generellt nöjd. Jag tror inte att klockan mäter puls, blodsockernivåer, blodsyrenivåer mm så bra, men jag var inte heller ute efter det. Den trodde att jag sov 12 timmar inatt, vilket (efter lite egen huvudräkning) stämmer hyfsat bra.
Klockan är förresten ganska stor, lite tung, alltså ingen fitbit. En annan nackdel är att jag inte kan para klockan till mina hälsoappar som Lifesum exempelvis. Annars är jag faktiskt nöjd. Jag har inte behövt ladda klockan sen den kom, den visar tiden, passar bra på min handled, och går att anpassa via appen. Nästa gång jag köper en klocka kommer jag vara smartare och göra mer research, men denna tänker jag använda tills den inte fungerar mer.
Jag rekommenderar den fortfarande inte, men när man får den att funka (och när man är ganska kravlös) så är den faktiskt ganska bra.
29 februari 2024