Kunde inte komma in i banken med min samsung s22 telefon. Fick upp att bank-id inte kunde öppnas. Följe instuktionen men det hjälpte inte. Mitt bank id fungerar på min huvudbank Handelsbanken samt 2st... Se mer

Helt okej bank för att spara pengar med hög ränta, 3.3% just nu för ett rörligt konto. Man kommer dock endast åt sitt konto via deras hemsida som är ganska basic och man måste därför logga in med... Se mer

Behövde placera en summa pengar i några månader och valde Lea bank då de hade bäst ränta. Skapade ett sparkonto, vilket gick väldigt snabbt och enkelt. När jag behövde ta ut pengar gick överföringen t... Se mer

Jag var jätteglad och jag upplever nöjd att jag och mina barn ska ha finaste sinister inte detta året och jag tackar er som lånade mig pengar som jag behöver jag är jätte glad och stolt över er att ja... Se mer

1. Bank
  2. Privat bank
  3. Sparbank

Lea bank är en bank med innovativa och användarvänliga lösningar för finansiering, betalning och sparande. Vi brinner för att ge våra kunder den bästa bankupplevelsen. Med digitala låneprocesser, enkla och användarvänliga produkter har Lea bank tagit en tydlig position på den nordiska marknaden som vi varje dag arbetar för att behålla.

4,0

Bra

TrustScore 4 av 5

Har besvarat 9 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 månad

Ni är dom bästa o jag är så tacksam för…

Ni är dom bästa o jag är så tacksam för att jag hittade er och jag kommer be flera låna hos er är så glad att ni finns önskar er alla en riktigt fin dag

23 juni 2025

Svar från Lea bank

Stort tack för din varma och fina kommentar! Vi blir väldigt glada av att höra att du är nöjd hos oss – och att du rekommenderar oss vidare betyder mycket. Vi önskar dig också en riktigt fin dag! 🌟

Snabb service

Snabb service! Bra villkor!

18 juni 2025

Svar från Lea bank

Tack för din positiva återkoppling! Vi är glada att du är nöjd med både servicen och villkoren hos oss.

Trevliga och det var enkelt

Trevliga och det var enkelt

18 juni 2025

Svar från Lea bank

Tack för din fina kommentar! Vi är glada att du upplevde det som enkelt och att du blev trevligt bemött.

VARNING för Leabank!

VARNING för Leabank!
Har försökt avsluta ett sparkonto.
Kvittens på Leabank hemsida sa att det skulle utbetalas 2025-05-17.
När jag kontaktade Leabank så säger dom att det inte finns något avslut registread.
Jag mailade med skärmdunp som visar att utbet ska ske.
Efter många mail så klarar dom fortfarande att lösa deras problem.
En bank med så stora problem måste en varning lämnas

20 maj 2025

Svar från Lea bank

Tack för att du delar din upplevelse – vi förstår att detta har varit frustrerande.

Att ett uttag eller avslut inte registreras korrekt trots kvittens är något vi tar på största allvar. Det är bra att du har dokumenterat med skärmdump, och vi beklagar djupt att ärendet ännu inte är löst. Vi tar gärna en ny titt om du kontaktar oss igen, så vi kan säkerställa att pengarna utbetalas som de ska.

Din feedback hjälper oss att förbättra oss – tack för att du hörde av dig.

Lea Bank

Jag försökte att öppna ett plus konto…

Jag försökte att öppna ett plus konto och flytta pengarna ditt. Dock finns det bara ett vanlig spar konto på mina sidor.

15 maj 2025

Tack för din feedback!

Om du har försökt öppna ett Sparkonto Plus men bara ser ett vanligt Sparkonto på Mina sidor, kan det ha blivit ett misstag i registreringen. Vi hjälper dig gärna att kontrollera detta og ser till att rätt konto är på plats. Vänligen kontakta vår kundtjänst, så löser vi det så snabbt som möjligt.

Deras Webbsida fungerar inte

Deras Webbsida fungerar inte. Gick bra att öppna konto och föra över pengar. Men nu har det inte gått att logga in på över en månad. Det står ”Ditt konto hittas inte i vårt system”.
Hur kan man slarva med så viktiga funktioner? Vet ju inte ens om de stulit pengarna och plockat bort kontot…?

5 maj 2025

Svar från Lea bank

Tack för att du hör av dig, och vi beklagar verkligen att du haft en så negativ upplevelse.

Att du inte kunnat logga in under en längre tid är naturligtvis inte acceptabelt. Vi har haft tekniska problem som påverkat vissa kunder, men dessa är nu åtgärdade. Ditt konto och dina pengar är trygga hos oss, og omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Om du fortfarande inte kommer åt "Mina sidor", ber vi dig kontakta vår kundtjänst så vi kan hjälpa dig direkt. Vi förstår att förtroende är avgörande, og vi tar detta på största allvar.

Bra ränta

Bra ränta, hyfsad läge i aktieköp i bolaget, men det har en horribelt gränssnitt kan inte ens se uppluten ränta, hela webbsidan borde byggas om och göra mer användarvänligt.

1 maj 2025

Tack för din feedback!

Vi är glada att du uppskattar vår ränta, men vi förstår din frustration kring användarupplevelsen på hemsidan. Att kunna se upplupen ränta är en efterfrågad funktion, och vi arbetar med att förbättra både gränssnitt och funktionalitet på "Mina sidor" för att göra tjänsten mer användarvänlig.

Tack för att du hjälper oss att bli bättre!

Deras banksystemet fungerar inte

Deras banksystemet fungerar inte! Ofta vid inloggning finns du inte i deras system. Saldot stämmer inte vid uttag. Att skicka meddelande fungerar inte, vilket i mitt fall fördröjde utbetalning.

30 april 2025

Tack för att du delar din upplevelse.

Vi förstår din frustration, och vi beklagar att du har upplevt tekniska problem och oklarheter kring villkoren. Vi har tidigare haft tillfälliga driftstörningar, men dessa är nu åtgärdade. När det gäller våra sparkonton försöker vi vara tydliga: Sparkonto Plus har ingen bindningstid, men kräver 31 dagars uttagsvarsel – något vi informerar om i produktbeskrivningen.

Vi tar din feedback på stort allvar och jobbar kontinuerligt för att förbättra både kommunikation och teknisk stabilitet.

Internöverföring??

Jag vill föra över pengar från Sparkonto plus till Sparkonto (och är medveten om att det tar 31 dagar innan de kommer in), men det verkar inte gå.

22 mars 2025

Tack för din feedback!

I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att föra över pengar direkt mellan våra konton. För att överföra från Sparkonto Plus till Sparkonto behöver du först göra ett uttag till ditt registrerade externa konto, och därefter sätta in pengarna på det andra kontot. Vi förstår att detta kan upplevas som omständligt, och det är något vi har med oss i vårt förbättringsarbete.

Ni kan man lita på 👌

17 mars 2025

Svar från Lea bank

Tack så mycket för din fina kommentar! 👌
Vi uppskattar verkligen förtroendet och är glada att ha dig som kund.

Värdelös hemsida

Värdelös hemsida där man efter inloggning inte ser ett smack.

13 mars 2025

Tack för din feedback.
Vi beklagar att du har haft en dålig upplevelse med vår hemsida. Vi arbetar aktivt med att förbättra både design och funktionalitet på "Mina sidor" för att ge en bättre och mer brukervänlig upplevelse.

Tack för att du hör av dig – vi tar din synpunkt på allvar.

När man är ur systemet

När man är ur systemet, plussas ingen ränta på, det är det ända sättet jag kan förstå 22,93 i ränta på 50.000.
50.000 x 2,75 = 3,76 x 28 dagar = 105 kr istället för de 22,93 jag fick. Därför gör dom inget åt de!

2 mars 2025

Svar från Lea bank

Tack för att du delar din synpunkt.

Vi förstår att ränteberäkning kan väcka frågor. Hos oss räknas räntan dag för dag, baserat på aktuellt saldo, och betalas ut månadsvis. Om du exempelvis har haft en del av beloppet insatt under en kortare del av månaden, eller om uttag har gjorts, kan det påverka ränteutbetalningen. Du får alltså ränta för exakt det antal dagar och det belopp som faktiskt har stått på kontot.

Om något verkar fel i din ränteutbetalning, är du alltid välkommen att kontakta oss – så ser vi gärna närmare på det.

INTE ATT LITA PÅ

Trixar med begreppen.: Inga avgifter, men de finns om man läser all text. Ingen bindningstid, men det finns men kallas fördröjt uttag. När man påtalar felen är de duktiga på att "beklaga upplevelsen". Inte en bank att rekommendera

10 mars 2025

Tack för att du delar din upplevelse.
Vi är verkligen ledsna att du har stött på tekniska problem och att informationen kring våra sparkonton upplevts som otydlig. Vi har haft vissa tillfälliga driftstörningar tidigare, men dessa är nu åtgärdade.

Vad gäller våra sparkonton erbjuder vi två alternativ:
– Sparkonto med fri tillgång till pengarna och ingen begränsning i antal uttag.
– Sparkonto Plus med högre ränta och 31 dagars uttagsvarsel.

Båda kontona har rörlig ränta och ingen bindningstid. Eventuella avgifter och uttagsvillkor framgår tydligt i villkoren på vår hemsida.

Vi tar din feedback på allvar och arbetar ständigt med att förbättra både tydlighet och funktionalitet.

Varning‼️

Varning‼️

Sämsta service
Och håller inte det de lovar om räntan.
Hade ett sparkonto med 3,3% helt plötsligt ändra de det till 2.75%
Inte nog med det så får du inte som du förväntat dig. Man får inte alls 2,75% hittar på sina egna ursäkter 👎🏼
Bluff på bluff

3 mars 2025

Tack för din feedback.
Vi är ledsna att du upplevt det så, och vi förstår att förändringar i ränta kan vara frustrerande. Våra räntor justeras utifrån markedsforhold, och vi försöker alltid att vara tydliga i vår kommunikation när sådana endringer sker. Räntan som annonseras är den effektiva räntan som beräknas på årsbasis och betalas ut månadsvis, vilket ibland kan skapa förväntningar som skiljer sig från hur det faktiskt syns på kontot månad för månad.

Vi uppskattar att du hör av dig – din feedback hjälper oss att bli tydligare och bättre.

Lea Bank

Det kändes bra till en början

Det kändes bra till en början. Det gick snabbt och smidigt att göra en insättning på sparkontot. Dessvärre höll sig räntan inte mer än nästföljande månad och när man vill göra ett uttag tar det uppemot 1 månad tills att pengarna sitter på ditt mottagarkonto. Nu efter knappt 1 månad, när när jag ville kontrollera statusen på uttaget på Mina sidor går det inte att komma in! Felmeddelande om att man ej kan hitta mig i systemet. Oroväckande är bara förnamnet. Aldrig mer Lea bank.

1 mars 2025

Tack för att du delar din upplevelse.
Vi beklagar verkligen att du upplevde problem både med uttag och inloggning. Under en period drabbades vissa kunder av tekniska störningar, och vi förstår att detta kan ha skapat oro. Felet är nu åtgärdat, och vi har vidtagit åtgärder för att förhindra att liknande situationer uppstår i framtiden.

Vi är ledsna att din upplevelse inte motsvarade dina förväntningar.

Oroväckande...

Nu är det andra dagen som det inte går att logga in på mitt konto, försökte igår också. Får felmeddelandet "Tyvärr, Du kan inte hittas just nu. Om du har upprättat ett konto eller sökt lån så kan det dröjas någon dag innan du får tillgång. Om du har frågor kan du ta kontakt med vår kundtjänst på telefon: 08 509 285 00 eller epost:..."
Jag har över 150 000 kr på mitt sparkonto hos Lea sedan i somras (dvs. inget nytt konto) som jag behöver ta ut men jag "kan inte hittas", och ser även på andras kommentarer att de haft samma problem. Känns väldigt oroväckande...

25 februari 2025

Tack för att du delar din upplevelse.
Vi forstår att inloggningsproblem – särskilt när man har ett större belopp på kontot – kan skapa oro, og vi beklagar at du opplevde dette. Det var en teknisk feil som i etterkant er rettet opp, og vi tar slike henvendelser på stort alvor for å sikre at det ikke skjer igjen.

Takk for tålmodigheten og for at du valgte Lea Bank.

Snabbt och enkelt

Jag vill naturligtvis få en bra ränta på mina pengar.Er bank hörde till de banker,som var generösare än de flesta andra.Statlig insättningsgaranti är självklart ett
krav.

13 februari 2025

Tack för din feedback!
Vi är glada att du uppskattar vår konkurrenskraftiga ränta och kan bekrefte att våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det är viktigt för oss att kunna tilby både trygghet og god avkastning på dina sparpengar.

Lea Bank

Uttag från sparkonto funkar inte

Det gick väldigt bra att sätta in pengar men att ta ut dem funkar inte för det går inte att signera! 😡

7 februari 2025

Tack för att du delar din upplevelse.
Vi beklagar at du har hatt problemer med uttak og signering. Ta gjerne kontakt med vår kundtjänst, så hjelper vi deg med å løse dette så raskt som mulig.

Lea Bank

Trist att banken sänker räntan mer än…

Trist att banken sänker räntan mer än riksbanken.
Måste nu söka ny bank med bättre ränta.

5 februari 2025

Tack för din feedback.
Vi förstår att räntan är viktig, och vi beklagar att våra justeringar inte har mött dina förväntningar. Vi jobbar kontinuerligt med att erbjuda konkurrenskraftiga villkor, och vi håper att vi får mulighet att ønske dig velkommen tilbake i framtiden.

Öppnade sparkonto igår

Öppnade sparkonto igår, men idag finns det inget konto när jag loggar in🤔🤷‍♂️

4 februari 2025

Svar från Lea bank

Tack för din feedback! Vi är medvetna om felet och arbetar med att åtgärda det. Om problemet kvarstår, vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig vidare.