Ingen inbjudningshistorik registrerad
Andra tittade också på
Nu har de gjort det igen
Nu har de gjort det igen! Denna gång har de försökt att dra 2988kr från mitt kreditkort men som tur var så spärrade banken transaktionen. Jag beställde ett körkortsfoto i september för 174kr. De drog summan 3 gånger och har inte svarat på mail. Jag har mailat varje månad sedan i september....Nu är de alltså på gång igen. Anlita INTE detta företag.
Har polisanmält händelsen.
I juli månad beställde jag kort tillmita inte på de. …
I juli månad beställde jag kort för att förnya mitt körkort. Det drags 3 gånger samma summa total 690 kr. Sen två månader efter 135, 99, 99 och nu i januari 995 kr. Har anmält det till mitt kreditkort som det var första gon jag använde den på flera år. ICA, och ICAIDSKYDD. Detta är bedrövligt att de gör så.
Skurkaktiga metoder
I december 2023 köpte jag av idFoto 24 en utskrift av en passbild á 124:-, och nu i början av februari 2025, alltså över 1 år senare, drog de 995 kronor från mitt Mastercard till Bukarest i Rumänien under rubriceringen ICAIDSKYDD.SE. Trots att jag reagerade så snabbt säger kortföretaget att de redan betalat ut beloppet. Kortföretagets moderbolag känner till problemen med idFoto 24 och förefaller vara benägna att hjälpa till. Jag förstår inte att företag som använder så skurkaktiga metoder som idFoto 24 tillåts fortsätta med denna typ av verksamhet, när hederliga bankkunder granskas så ingående.
Uppföljning den 21/2 -25: För en dryg vecka sedan påpekade jag för idFoto 24 att deras 995:- inte motsvarade något köp jag gjort hos dem, men än så länge har jag inte fått något svar. Jag har även reklamerat hos kontokortsföretaget men de svarar att jag enligt idFoto skulle ha tecknat en prenumeration hos dem.
Uppföljning den 27/2 -25: Idag fick jag tillbaka mina 995 kronor från kortföretaget! Jag kan också nämna att jag för några dagar sedan informerade Polisen med ett enkelt mejl om bedrägeriet och bedragarnas tillvägagångssätt. Det är nog viktigt att man med den här typen av information hjälper dem i kampen mot bedrägerier på nätet.
Det hände samma med mig som föregående…
Det hände samma med mig som föregående vid namn Uffe, exakt samma summa 995:-
GOP
Hittade en transaktion på 995 kronor…
Hittade en transaktion på 995 kronor igår och har efter kontakt med mitt kreditkortsföretag fått veta att denna transaktion är en tjänst som jag beställt i samband med att jag köpte en bild 12/8. Har ingen aning om vilken tjänst det var som följde med eller att jag tackat ja till nånting annat än en bild. I transaktionen står inte företagets namn utan ICAIDSKYDD.SE .
Gjorde ett köp i september
Gjorde ett köp i september, betalningen drogs 3 gånger som hos många andra läser jag. Dessutom, ännu farligare; de har börjat göra smådragningar på mitt kort, 99:- i oktober och 138:- denna månaden, och nu står det inte IDFoto24 som mottagare på betalningen, utan de använder ICA som namn! bekräftat av min kortutgivare! Lätt att missa så små belopp om man använder sitt kort till mycket. Jag har reklamerat hos kortutgivaren och även spärrat kortet. De svarar ej heller på mail.
Betalningen drogs 3 ggr
Betalningen drogs 3 ggr. Jag hörde av mig direkt och fick besked om att det redan korrigerats vilket var fel! Bilderna var helt ok för ändamålet (visum)
Bluff
Ett företag som satt som regel att dra samma belopp 3 gånger. Svarar inte på mail eller ljuger att de ska återbetala.
Har du betalat med kreditkort så kan du skicka in en begäran till ditt kreditkortsföretag om rättning.
Mina bilder var ok. men det verkade mer vara tur än skicklighet.
Dålig kvalité och trippeldebitering
Fick min bild efter nån vecka. Den var av dålig kvalité men blev ändå godkänd för körkortet.
Det störigaste var att de drog betalningen från mitt kort 3 gånger. Har skickat två mail med en månads mellanrum och inte fått svar på något av dem.
Varning för denna oseriösa firma!
Betalning drogs 3 gånger och trots…
Betalning drogs 3 gånger och trots besked om återbetalning sker inget alls. Stäng ner deras jäkla sida så de inte lurar fler😡😡 Har polisanmält detta
Snabb leverans, godkänd bild!
Fick bilden på andra vardagen efter beställning och den godkändes av Transportstyrelsen. Utmärkt!
Varning
En oärlig fotofirma. Tar för mycket betalt, lovar återbetalning, men inget händer. Tre veckor senare används mitt bankkort för ett köp utomlands. Har spärrat kortet och polisanmält. Lita inte på deras fina men falska fasad.
Drar för mycket pengar från kontot
Drar för mycket pengar från kontot och trots upprepade påminnelser under flera veckor så händer ingenting.
Dock snabb leverans av bilden.
Allmänna reklamationsnämnden kommer att kopplas in
Drog beloppet 3 gånger.
Gör som jag och polisanmäl företaget! Har fortfarande inte hört från dem eller fått pengarna tillbaka. Debiterade mig tre gånger.
Fick som alla andra betala 3 ggr
Fick som alla andra betala 3 ggr för kortet. Oklart om fotot blir godkänt av transportstyrelsen.
Ej godkänt kort från…
Ej godkänt kort från transportstyrelsen. Svarar inte på mail gällande reklamation. Handla ej från detta företag.
Oanvändbart foto. Långsam levererans.
Borde läst omdömen innan jag beställde. Betalningen drogs endast en gång till skillnad från andras. Däremot levererades ett foto (1 vecka senare än utlovat) som var så färgförändrat att jag inte kände igen mig själv. Mejlade företaget för att få ett bättre utskrivet foto. De svarar inte. Skulle gissa att transportstyrelsen inte kommer godkänna det foto jag nu har för det ser så konstigt ut. Bortkastade pengar.
Uppskörtning
Snabb, smidigt och i jämförelse lite billigare än andra alternativ, TILLS, räkningarna, tre stycken, kom, för en (1) bild - alla debiteringarna med olika OCR och INGEN som refererar till ordern som representerar, vilket gör vilken betaltjänst som helst snurrig, om du inte betalar alla tre - det kommer dock inte att hända och nyttja denna firma igen kommer heller INTE att hända!
BESTÄLL INTE HÄRIFRÅN
Tyvärr läste jag inte omdömen om detta företag innan jag beställt. Precis som de flesta drogs pengarna tre gånger. Fick mitt foto men med en kostnad där det hade varit billigare att gå till en fotograf. Mejlat och begärt pengarna tillbaka. Har inga höga förhoppningar att få pengarna tillbaka.
Blufföretag
Blufföretag. Samma upplevelse som de flesta andra. Dom tar betalt 3 gånger fastställt belopp. Än så länge inget foto. På kontoutdraget går att läsa ”bucaresti” vilket ger klart dåliga vibbar.