Förmodligen sämsta hyresvärden. Fastighetsskötaren började vid inflytt med att förklara för oss att om de gillar oss hjälper de oss , om de inte gillar oss kommer de jävlas med oss. Har bott hos bå... Se mer

Tar jättelång tid att få obefintlig ventilation åtgärdad, bara felsökning pågår trots flera påstötningar av grannar i Brf Hisings-Kärra. Miljöförvaltningen nästa? Inte roligt när man bor öve... Se mer

Helt okej hyresvärd! De har alltid gett snabb feedback när jag felanmält något. Vettig hyra, fina lägenheter som håller någorlunda hög standard. Detta gäller Landskrona.

VARNING! felamälde mina fönster som läcker in luft. HSB skickar då ut en glasfirma utan någon som helst förvarning som tätar fönstrena, vilket tar ca 30 minuter. Får sedan en faktura på 4006kr vilk... Se mer

1. Bostadskooperation

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som strävar efter att förbättra boendet för våra nuvarande och framtida medlemmar. Detta gör vi genom att bygga nya bostads-och hyresrätter, utveckla och förvalta befintliga boenden och erbjuda bosparande som öppnar dörrar till att hitta ett eget hem.

1,4

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Har inte besvarat negativa omdömen

Sämsta hyresvärden någonsin!

Kan inte ge lägre än ett av fem, men egentligen skulle det varit -5 i betyg för den härva jag varit med om.

Det hela började för ett par år sedan då jag och min familj råkade ut för något som ej gått att få en förklaring till.
Efter många år som helnöjda hyresgäster började mardrömmen när det tillträdde en ny förvaltare för vårt område.
Det började med att jag började få p-böter på min bil som stod parkerad på min förhyrda parkering.
Ofta flera varje dag! Jag kontaktade Securitas som sa att det var HSB som begärt det då "jag stod på förhyrd parkering"!
Klart jag gjorde! Den var förhyrd av mig!
Skickade kopia på kontraktet och HOJAB/Securitas avskrev samtliga p-böter, som var uppe i över 60.000kr!!

Då tog det hus i ...... hos HSB som började trakassera, förfölja och jävlas med mig och min fru dygnet runt.
När det snöade så skottade dom in våra bilar genom att lasta all snö bakom bilarna.
Till saken hör att jag lider av handikapp med rörelsesvårigheter i rygg och ben, vilket dom utnyttjade i sitt syfte att
trakassera oss till att flytta.

Vaktmästaren på området blev tillsagd av ledningen att förfölja oss när vi gick ut med hunden, till skogen osv.
Skotta för bilarna med stora snöhögar för att förhindra att vi skulle kunna använda bil.
På sommaren ställde dom en stor container framför parkeringen så det inte gick att komma ut, osv osv osv. Fick begära dit en traktor som kom och styrde bort den.

Efter vi flyttat (förra sommaren) så hade vi fortfarande en källarlokal kvar som användes till mitt företag som lager.
Efter en förlikning i hyresnämnden så beslutades att när hyresförhållandet upphört för lokalen (vi hade kvar den i ett år till)
så skulle HSB betala ett skadestånd på 2000kr som kompensation för allt som varit (bl a extraarbete med p-böter osv).

Där trodde man att denna negativa story äntligen tog slut, men....

Vi avflyttade i enlighet med kontraktets upphörande den sista september (nu i fredags).
Igår, måndag, mailade förvaltaren och behövde mina kontouppgifter för att betala ut pengarna.
Direkt han fick det så mailade han tillbaka att HSB inte kommer att betala pengarna.....
Jag ringde då upp honom, och fick förklarat att han skulle göra allt för att kringgå att betala.

Jag kontaktade igår Hyresnämnden, som hade utfärdat förlikningsdomen, och förklarade situationen.
Dom bad om att skicka in allt så skulle dom starta upp ett ärende mot HSB.

Ja, nu står vi här, och bara att vänta vad som är nästa drag från HSB....

Seriös hyresvärd? DEFINITIVT INTE!
Detta är det värsta jag varit med om, och bland det värsta jag har hört talas om, och då handlar det ändå om en stor och etablerad hyresvärd!

3 oktober 2022

Synd att det inte finns möjlighet att ge 0 i betyg

Synd att det inte finns möjlighet att ge 0 i betyg. Vi har haft HSB under flera år för fastighetsskötsel men de ronderar inte när de ska, tar betalt för service som inte utförs. Jag förstår inte att de kan fortsätta med sin verksamhet. Jag skulle starkt avråda från att använde dem.

29 september 2022

De har extremt långa telefonköer och…

De har extremt långa telefonköer och inget fungerar som det ska. Jag ändrade datum på överlåtelse av lägenhet och ändringen laddades upp i portalen. De påstår att mäklaren gjorde fel. Nu får jag hyrorna för de inte registrerat om lägenheten trots att två veckor gått sedan överlåtelsen. De skyller på att alla andra gör fel för att mäklaren inte laddat upp i tid när man ska göra en ändring. När jag sa att på två veckor ska de väl kunna plocka upp ärenden så blir de bara sura. Jag satt en annan gång i 65 minuter i kö för att sedan bli hänvisad till mail. När jag mailat tog det tre veckor för dem att åtgärda ärendet. Det här gäller framförallt HSB Stockholm.

26 september 2022

Vattenskada....!!!Märsta.HSB Tredje våning var…

Märsta.HSB Tredje våning var varmvatten rör rostigt och vattnet skadade andra lägenheter också . Min vardagrum hörna och badrum taget. Bor mellanvåning. Detta vattenskada är inte lägenhet innehavarens fell? Jag måste betala min lägenhets vsttenskada själv, från min bostadsrätt försäkring. Självrisk och minus åldreavdrag och minus åldreavdrag från faktura moms också. Blir mig stora summor mig att betala. Fast allt började grannes lägenhet. Vardagrum jag har fiksat. Men badrums taget/hörnan är kvar att återgära .täcka en hål vilken fuktighets killen öppnade. Har frågat förvaltaren om HSB viksar detta. Men nej. Fast undervåning porrade fuktighet firman hål att torka av och fiksade/ åtgärde hålet också. Undervånings Innehavaren har inte betalt själv nånting. HsB fiksat detta. Jag vill gärna att min badrums hörna fiksas samma sätt/ en lite vit lucka i hörnan som undervåning. Nu hörde jag att den rostigt varmvatten rör har inte förening bytt alls. Fast man har haft rör renoveringar i lägenheten. Hörde att 30 år sedan behövde man byta detta vattenvarms rör ? Har skickat e...mail till förvaltare , frågat om detta är sant ? Och frågan varför undervånong fick badrumsåtgärd och behöver ej själv betala någonting. Det var konstigt också när vattenskadan började från tredje våning kallade Förvaltaren rör firman vilken har renoverat HSB lägenheter, men min lägenhet kallade förvaltaren en annan fuktighet firma . Har inte ens sätt riktigt original grannen vattenskada besikting rapport.??? Grannen, var stans vattenskadan började har fått alldeles nu badrom. ,,! Jag har inte fått svar från förvaltaren varför behandlar förvaltaren olika sätt lägenheter angående detta vattenskada.? Och om det är sant att föreningen har lärvat bort byta varmvatten rör. Lärvat underhållning. .Att rör har hunnit bli rostigt? Eller om det är rör firmas fel ?? Jag vill gärna se vattenskada rapporten från lägenheten var stans skadan började. Inte samma firma vilken var hos oss? Vill gärna få svar ?. Finns monga konstigheter detta. Vatten skada var så stor att vatten från tredje våning spridit sig till golvet på källaren . Var hemma och såg allt.!

29 juni 2022

Blivit ett getto!!!

Har bott i HSB i 30 år och det blir sämre och sämre. Under åren har föreningen lagt allt ansvar på lägenhetsinnehavaren. Föreningen har inte skött fasaderna och jag har haft fuktskador inne 3 ggr. Skadorna har jag fått betala själv fast fasaderna är föreningens ansvar. Många lägenheter har fått fuktskador. Först nu håller dem på med fasaderna och husen är från 70-talet. Sopsortering sköts inte av medlemmar. Blir värre och värre. Medlemmar orkar inte att gå till sophuset utan ställer soporna på marken och fåglarna kommer. Bilar parkerar inne på gårdarna trots förbud. Är mycket trafik i området. Styrelsen bryr sig inte fast man säger till. Det värsta av allt är att flera lägenhetsinnehavare säljer knark utan att dem blir vräkta. Förr var vårat område en idyll men idag är det rena gettot.

22 maj 2022

De får en stjärna för att de faktiskt…

De får en stjärna för att de faktiskt har en bra kundtjänst med trevligt folk som vill hjälpa till. Tyvärr är HSB en totalt bedrövlig förvaltare av hyresrätter som jag inte önskar någon behöva uppleva. Ibland har jag undrat om de har en ambition att göra livet surt för folk och de verkar göra det som ett normalförfarande att luras och ljuga, och att hota med rättsprocess om man har frågor om t.ex. en renovering som man vill ha lite mer klarhet i innan man skriver på. De skickar också gärna ut ospecificerade fakturor med bara några dagars betalningstid, och gör sig sedan otillgängliga för samtal. Jag utgår nu från kontakten jag haft med diverse förvaltare, och det har varit en hemsk upplevelse sedan HSB tog över vår fastighet från vår tidigare privatvärd. Jag har nu som tur är lämnat lägenheten, och det blir aldrig mer HSB för del!

5 april 2022

Den sämsta hyresvärden jag någonsin…

Den sämsta hyresvärden jag någonsin upplevt. Renoveringar som skjutits på i tio år för att andra fastigheter visst är i ännu sämre skick. Jag är nyfiken på hur otroligt dåliga de måste vara med tanke på att vi stått ut med 3 separata vattenläckor endast hos oss. Räknar vi hela huset är det nog minst tio.

23 februari 2022

Om man kunde ge HSB 0 stjärnor hade jag…

Om man kunde ge HSB 0 stjärnor hade jag gjort det. Vår förening bytte från Riksbyggen till HSB för några år sedan, den dialog om diverse problem jag hade med Riksbyggen är OBEFINTLIG hos HSB. De vill inte ens hjälpa mig med att se vem som repat min bil i garaget (det finns övervakningskameror). Varje gång jag ringer dit så blir jag fruktansvärt illa bemött, som någon tidigare skrivit, så är de säkert rasister. Skärpning!

6 februari 2022

HSB (Ni måste läsa detta..)

Rasister. Ja, har verkligen blivit illa behandlad av HSB. Föreningen släpper in okända människor i ditt hem!!! De släpper in allt ifrån kriminella personer och även folk inom sin egen förening. De tar sönder saker och smutsar ner personers lägenheter!! Tror ni på fullaste allvar att man köper bostad hos er om ni beter er på det här sättet?! De är rasister, jag skulle nästan säga smygrasister, men nej.. Inte med tanke på den extrema vandalism de utfört. UNDVIK!

20 december 2021

Utdaterade processer för betalning

Det är något ofattbart hur pass utdaterade processer de har för betalning. Inte är de konsekventa heller. Vissa avier skickar de med Kivra, andra påstår de att de skickat med brev och ibland får man inkassokrav på redan betalda avier så att man behöver sitta i ett telefonsamtal med dem för att lösa det. Kundservice gömmer sig bakom sina utraderade processor istället för att visa någon form av flexibilitet och vilja för att lösa problemet.

8 december 2021

Jag är SÅ tacksam att jag inte står…

Jag är SÅ tacksam att jag inte står kvar i bostadskö hos HSB.
HSB har påbörjat ett samarbete med hyresmäklaren.se. Hyresmäklaren är så oseriösa (vilket man kan läsa flera inlägg om) och att HSB har numera ett samarbete med hyresmäklaren.se

24 november 2021