NIE POLECAM. Homfi zdecydowanie nie umie zarzadzać nieruchomościami - co miesiąc są problemy z terminową płatnością, pomimo że najemcy płacą. Aby oszczędzić sobie nerwów, lepiej zarządzać najmem samem... Se mer
Det här tycker kunderna
Profesjonalizm Pana Pawła jest niesamowity. Praktycznie możliwy kontakt 24/7. Załatwienie spraw praktycznie niemożliwych. Realizacja działań na rzecz klienta ponad oczekiwania.
Bardzo dobrze oceniam współpracę z panem Robertem Suszem z agencji Homfi - Lublin przy zakupie nieruchomości. Pan Robert był pomocny na każdym etapie zakupu poczynając od rozeznania, czego poszukuję i... Se mer
Polecam usługi Homfi Radom. Profesjonalizm i zaangażowanie Pani Aleksandry sprawiło, że kupno mieszkania było czystą przyjemnością. Wszystkie formalności zostały zaplanowane i dopełnione z należytą s... Se mer
Företagsinformation
Skrivet av företaget
Cześć, tu homfi! Jesteśmy najlepszą agencją nieruchomości w Polsce i mamy na to dowody! Zdobyliśmy dwa tytuły Lidera Nieruchomości Otodom w 2019 i 2021 roku, Złoty Laur Konsumenta 2023, Laur Konsumenta Grand Prix 2024, a także prestiżową nagrodę Five Stars Winner (Best Property Agency / Consultancy Poland) w renomowanym, międzynarodowym konkursie European Property Awards z 2024 roku. Planujesz zakup, sprzedaż lub wynajem nieruchomości? Chcesz oddać zarządzanie najmem w ręce ekspertów? Potrzebujesz kredytu hipotecznego? A może chcesz skorzystać z pomocy architekta wnętrz? Niezależnie od tego, co zamierzasz, dzięki naszym pionierskim metodom pracy zrobisz to szybko, bezpiecznie i korzystnie! Skontaktuj się z nami i poczuj #radośćzmieszkania!
Kontaktuppgifter
Stanisława Żółkiewskiego 17A, 31-539, Kraków, Polen
- +48 12 345 21 30
- hello@homfi.com
- homfi.com
Har besvarat 4 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Polecam Artura Kuśnierza z Homfi Kraków
Jako świeżo upieczony najemca polecam współpracę z Panem Arturem Kuśnierzem z biura Homfi w Krakowie. Prezentacja mieszkania oraz formalności aż do umowy najmu zostały wykonane z pełnym profesjonalizmem oraz z zaangażowaniem ze strony Pana Artura. Ponadto wszystko przebiegało w przyjaznej atmosferze.
Pan Ivo Grudek świetny agent…
Pan Ivo Grudek świetny agent nieruchomości , polecam
Jak ryba, która psuje sie od głowy
Zalecam daleko idącą ostrożność w kontaktach z tą firmą. Koniecznie należy zabezpieczyć się dobrymi umowami, które oczywiście trzeba posiadać fizycznie na papierze dlatego, że te elektroniczne, zabezpieczone hasłami, stają się nagle niedostępne z powodu zmiany hasła. Takie praktyki zakrawają na oszustwo ponieważ prowadzą do utraty praw lub środków finansowych. Takie praktyki stosuje nagminnie zarząd Homfi. Nie mogę powiedzieć, że osobiście niejaki Adam Nowodworski, bo nie złapałem go za rękę, ale przecież nic w firmie nie dzieje się bez jego polecenia, a przynajmniej zezwolenia. Zresztą ten typ tak ma, że nawet złapany za rękę będzie twierdził, że to nie jego ręka. Pracownicy i współpracujący agenci, z reguły uzależnieni finansowo od założyciela firmy, wykonują robotę według polityki biznesowej firmy i stąd taki ogrom negatywnych opinii w sieci. Pobierając ponadprzeciętne prowizje firma może sobie pozwolić na metody działania z pogranicza kryminalnej patologii. I na to w szczególności zwracam Waszą uwagę. Nikt chyba nie jest zainteresowany procesami sądowymi w czasie trwania których, dochodzi do zorganizowanych akcji hejterskich, pogróżek i budzących obawę o własne bezpieczeństwo "odwiedzin". Ponieważ to wszystko jest zorganizowane, to należy przypuszczać, że ktoś tym kieruje bezpodstawnie przypuszczając, że dysponowanie dużymi pieniędzmi zabezpiecza go przed odpowiedzialnością i konsekwencjami. A stara prawda głosi, że kto jakim mieczem wojuje, od takiego ginie.
Bardzo profesjonalna obsługa transakcji…
Bardzo profesjonalna obsługa transakcji przez Panią Aleksandrę Szpak. Profesjonalizm oraz rzadko spotykane zaangażowanie. Polecam firmę oraz Panią Aleksandrę.
Polecam Pana Roberta Tylusa z biura pośrednictwa nieruchomości Homfi w Lublinie
Przy sprzedaży nieruchomości szczerze polecam pośrednika Pana Roberta Tylusa z agencji Homfi
w Lublinie.
Jestem pod wielkim wrażeniem jego zaangażowania,
z jakim współpracuje ze swoim klientem.
Miałam przyjemność tego doświadczyć.
Pan Robert działa szybko i skutecznie. Moje mieszkanie sprzedał w ciągu dwóch tygodni (wliczając w to wszelkie formalności, których dopilnowywał osobiście). Znalazł na nie kilku chętnych. Byłam zaskoczona tak pomyślnym obrotem spraw.
Pan Robert był dyspozycyjny siedem dni w tygodniu.
Był życzliwy i cierpliwy. Wszystko wytłumaczył. Bezpiecznie i bez stresu przeprowadził mnie przez proces sprzedaży i przekazania mieszkania.
Dla mnie ważne było również to, że polecił mi notariusza
z krótkim terminem oczekiwania, co jest kluczowe,
aby szybko sfinalizować sprzedaż.
Współpraca z Panem Robertem przebiegała na bardzo wysokim poziomie od początku do końca i warta jest więcej niż pięć gwiazdek!
Rozczarowanie
Niestety, moja współpraca z Panem Mieczysławem pozostawiła mnie z dużym poczuciem rozczarowania i braku zaufania. Podczas prezentacji mieszkania nie przedstawił mi umowy pośrednictwa, co – jak się później okazało – miało istotne znaczenie dla całego procesu. W trakcie odbioru mieszkania, już po podpisaniu umowy najmu, zarówno Pan Mieczyslaw jak i jego przełożona zapewnili mnie, że opłata rezerwacyjna zostanie zwrócona, czego wyprali się w późniejszym etapie procesu.
Zabrakło wsparcia, rzetelnej informacji oraz profesjonalnej obsługi klienta, której można by oczekiwać od renomowanej agencji.
Cała sytuacja pozostawiła mnie z poczuciem, że zostałam wprowadzona w błąd, a deklaracje okazały się niewiążące. Z tego względu nie mogę polecić tej współpracy i apeluję o większą transparentność i odpowiedzialność po stronie pośredników.
Absolutnie ODRADZAM jako kupująca.
Absolutnie ODRADZAM jako kupująca.
Współpraca z dyrektorem gliwickiego oddziału Homfi była nieprzyjemna, stresująca i frustrująca — a skutki odczuwam nawet miesiące po zakupie. Agent posługiwał się niedomówieniami, kłamstwami i manipulował faktami; utrata zaufania była tak duża, że prawie zrezygnowałam z umowy.
Homfi pobiera wysoką prowizję od obu stron, jednak za usługę, za którą słono zapłaciłam (również własnymi nerwami), otrzymałam szokujący brak profesjonalizmu.
Oprócz przekazywania błędnych informacji i przeinaczania ustaleń, nawet przepisywanie mediów zostało wykonane niepoprawnie — od podania błędnych danych, po odłączenie prądu z powodu zaległości poprzednich właścicieli.
-----
Ponieważ zostałam oskarżona o dodanie kłamliwej opinii, postanowiłam ją rzetelnie sprostować.
Zgodnie ze słowami pośrednika, odłączenie prądu było „zbieżnością w czasie” i nie miał on na to wpływu.
Niezaprzeczalnym faktem jest jednak, że:
-Pośrednik wprowadził mnie w błąd w sprawie gwarancji kotła grzewczego – zapewniał, że kocioł posiada jeszcze gwarancję producenta, podczas gdy nigdy jej nie miał. Do dziś nie otrzymałam też karty gwarancyjnej ani dowodu zakupu.
-Pośrednik przepisał na mnie zły licznik prądu… w mojej opinii to już niedorzeczne zaniedbanie!
Polecam serdecznie homfi
Polecam serdecznie homfi, bardzo miło i bezproblemowo przebiegł proces wynajmu mieszkania z Panią Anną Maj. W razie wątpliwości zawsze otrzymałem odpowiedź na pytania i pomoc :)
Zdecydowanie odradzam
Byłem klientem Homfi (wcześniej Nowodworski) przez 5 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów – aż do momentu zakończenia współpracy. Niestety, sposób, w jaki zostałem potraktowany na koniec, był absolutnie nieakceptowalny. Moje zapytania były całkowicie ignorowane, brakowało odpowiedzi na wiadomości i jakiejkolwiek reakcji ze strony agencji. To pokazuje kompletny brak profesjonalizmu oraz szacunku wobec klienta.
To przykre, że firma, z którą wiązałem pozytywne doświadczenia przez tyle lat, pozwala sobie na taką obsługę. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług Homfi i będę przestrzegał innych przed współpracą z tą agencją.
Profesjonalizm
Profesjonalizm, operatywność i rzetelne doradztwo
Pana Jakuba Motyki jest bez jakichkolwiek zastrzeżeń.
Jakość kosztuje niestety.
Drogo ale warto korzystać z usług firmy Homfi.
Zdecydowanie polecam korzystanie z usług tej firmy
szczególnie współpracę z Panem Jakubem.
Dlaczego nie polecam Homfi?
Nie polecam agencji Homfi z kilku powodów. Po pierwsze - problemy z komunikacją. Pani Karolina Buras najpierw "zapisywała" sobie pytania do zadania właścicielom mieszkania, a potem okazywało się, że nie zostały one wcale zadane i trzeba było znów czekać na odpowiedź, wiadomości przychodziły z opóźnieniem (zapowiedziane na rano wysyłano wieczorem), a ustalone podczas rozmowy telefonicznej terminy nie były już później brane pod uwagę. Po drugie Pani Karolina jest miła tylko do momentu, w którym wszystko układa się idealnie po jej myśli. Potem można spodziewać się już tylko olewających odpowiedzi w tylu "Aha, ok".
Zakupiliśmy swoje pierwsze mieszkanie…
Zakupiliśmy swoje pierwsze mieszkanie przy pomocy pośrednictwa Pani Barbary Jojczyk. Pani Barbara od samego początku wykazała się wyjątkowym profesjonalizmem. Była w stanie merytorycznie odpowiedzieć na wszystkie nasze pytania, a nie jedynie "reklamować" nam nieruchomość, jak inni pośrednicy, z którymi mieliśmy do czynienia ;). Podczas transakcji chętnie odpowiadała na pytania, pomagała w kontakcie ze spółdzielnią, była dostępna i zawsze sprawnie umożliwiała nam wizyty w nieruchomości. Wszystkie formalności zostały dopełnione, a transakcja przebiegła bardzo sprawnie. Serdecznie polecamy współpracę z Panią Barbarą!
Stanowczo odradzam
Brak transparentności przez cały okres najmu, niejasne rozliczenia, pokrętne kalkulacje. Brak komunikacji, olewanie spraw. "Pełnomocnictwo" jest w praktyce pośrednictwem. Nie mam możliwości kontaktu z właścicielem, za to wszystkie sprawy przepływają tylko przez pracownika biura, który ma płacone za przekazywanie wiadomości najemca-właściciel. Bezsensowny dodatkowy krok wydłużający komunikację, a ani mi, ani właścicielowi, nikt gitary przez to mniej nie zawraca.
Polecam współpracę
Dziękuję Pani Wiktorii za profesjonalną współpracę. Po raz kolejny wynajęła mieszkanie. Zajęła się całym procesem wynajęcia w sposób sprawny i konkretny. Serdecznie polecam ;)
Nie są terminowi.
Nie będziemy przedłużać umowy. Co kilka miesięcy muszę się upominać o wpłatę jaką powinni wysłać po pobraniu ich od wynajmujących. Dzisiaj byłam zapewniona że przelew poszedł. Nie poszedł. Jakoś nie mam już sił upominać się o własne pieniądze. Nie ma nawet miejsca na ich stronie żeby to załatwić dyskretniej, więc tutaj dam upust swojej frustracji. Nie dziękuję i nie do zobaczenia.
I had a very positive experience…
I had a very positive experience working with Karol Grabowski during my recent apartment search in Kraków. He managed the entire rental process with professionalism, clarity, and efficiency. Communication was always timely and transparent, and every step from the initial viewing to the contract signing was smooth and well-coordinated. I sincerely appreciate his support and would be glad to recommend his services to others looking for assistance in the rental market.
WAITING FOR MY DEPOSIT
Unbelievable that I've been waiting for my deposit to be returned for a month and a half now. Homfi asked for my details, I provided them immediately, and no communication after that.
I've been requesting updates via email FOR A WEEK, and no replies. This is shameful and really shows the respect for tenants.
Chciałbym ostrzec wszystkich przed…
Chciałbym ostrzec wszystkich przed agencja Homfi. Ponad rok temu wynająłem mieszkanie gdzie agentka Aleksandra Podniesinska reprezentowała Homfi. Przed podpisaniem umowy głównej zgłosiliśmy zastrzeżenia co do stanu mieszkania , chodziło o odmalowanie mieszkania , oraz remont łazienki . Agencja nam to obiecała że sprawa będzie załatwiona. W dniu podpisania umowy i przymusu przeprowadzki okazało się że nic nie zostało zrobione. Nie otrzymaliśmy faktury za wpłatę pieniędzy itp. Z uwagi na stan mieszkania po 3 miesiącach wkońcu przeprowadzono remont łazienki co oczywiście spowodowało u nas mały bałagan i koszty z uwagi że nie mogłem pracować a pilnować wykonawcy. Po roku zdaliśmy mieszkanie w takim samym stanie po za 6 dziurkami za 2 półkami oraz wieszakiem od telewizora w sypialni. Homfi oszukało nas przy rozliczeniu , nigdy nie przedstawiano nam oryginalnych faktur za media, jak również na kwotę blisko 3000 zł zatajono rozliczenia Cieplej i zimnej wody, oraz centralnego ogrzewania które to po 6 miesiącach nie zostało zwrócone .0Natomiast stwierdzono ze to my zniszczyliśmy mieszkanie i mamy zapłacić za remont mieszkania bo tak sobie zażyczył rzekomo właściciel. wysyła się bezprawnie firmę windykacyjną która chce ode mnie 12 tysś złotych chociaż mają moje nierozliczone 11 tysięcy złotych. jako agencja powiem krótko katastrofa , nie odbierają telefonów, na meile odpisują po miesiącu , a do tego oszukują na opłatach. Z całą stanowczością jest firma krzak , i nie polecam jej albo proszę umowy sprawdzać z własnym adwokatem, nadto przy wynajęciu mieszkań patrzeć na stan mieszkania dokładnie do każdej ryski opisać i sfotografować wszystko ,a z drugiej strony nie polecam gdyż sa to oszuści.
Nie polecam tej agencji ze względu na problemy z komunikacją, obsługą klienta oraz nieuczciwe praktyki wobec najemców.
Wpłaciłem ok. 2000 zł za rezerwację mieszkania w Katowicach (co - swoją drogą - jest absurdalną kwotą za pośrednictwo w wynajmie mieszkania, biorąc pod uwagę jakoś tej "usługi"). Niedługo później dostałem telefon od agenta, że mieszkanie zostało wynajęte komuś innemu ("ktoś mnie ubiegł"). Przez ponad 2 tygodnie bezskutecznie domagałem się zwrotu pieniędzy - trzykrotnie dzwoniłem na infolinię, w końcu wysłałem formalne wezwanie do zapłaty. Dopiero po wezwaniu i kolejnym telefonie na infolinię, gdzie zapewniono mnie że "sprawa jest rozwiązywana w trybie pilnym" (tak pilnym, że musiał minąć kolejny dzień, aż coś się ruszyło), pieniądze zostały zwrócone.
Tyle czekania na zwrot pieniędzy za anulowaną z ich winy rezerwację to zdecydowanie za długo. Profesjonalizm pozostawia wiele do życzenia - trzeba było użyć środków prawnych, żeby odzyskać własne pieniądze (dodam, że odsetki, które mi przysługiwały i których się domagałem, nie zostały wysłane).
Co więcej, kontakt z agentami to jak wysyłać zapytanie w próżnię - nie posiadają podstawowej wiedzy na temat wynajmowanych mieszkań (wyposażenie mieszkania, dostęp do piwnicy/komórki lokatorskiej, miejsce parkingowe). Jakby tego było mało, umowa najmu jest bardzo niekorzystna dla najemcy, z wieloma klauzulami działającymi wyłącznie na korzyść wynajmującego.
Aktualizacja:
Niedlugo po opublikowaniu tej opinii kontaktowano się ze mną z Homfi, żeby wyjaśnić i zadośćuczynić sytuacji. Nie pamietam kto dzwonil, ale przedstawil sie jako ktos wysoko w ich hierarchii. Zadeklarowal, ze zwolnil pracownice, ktora odpowiada za pomylke. Jest to absolutnie absurdalne rozwiazanie, w dodatku podkresla tylko niekompetencje Homfi.
Gdybym mogl, odjalbym pol gwiazdki, ale minimalna ocena w Trustpilocie to 1 gwiazdka.
Detta är Trustpilot
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.