Otroligt sopigt företag som varken tar ansvar elr är nåt som helst tillmötes gående...hittar på sina egna konsumentlagar osv Jäkligt dåligt de kan man va utan

Soffan skulle finnas i lager senast 2 veckor efter att jag hade beställt. Nu har det gått snart 3 månader och ingen soffa har dykt upp,och dom svarar inte på mina mail längre. Sista svaret jag fick... Se mer

Jag fick ett bra bemötande av Fyndabs kundtjänst vid köpet av min nya soffa. Jag fick en snabb leverans och priset var ingenting heller att klaga över. Jag fick en positiv köpupplevelse och kan... Se mer

1. Möbelaffär

Informationen kommer från olika externa källor

Precis som namnet Fyndab antyder så är Vi en "uppstickare" i branschen med mycket låga priser på de produkter vi säljer. Vi säljer exakt samma varor som de största kedjorna i Sverige till betydligt lägre priser vilket har bidragit till att vi har fått många arga konkurrenter bakom oss (he, he, he). Att köpa dyra märkesvaror till bra pris är något vi alla strävar efter. Denna ideologi är grunden till vårt dagliga arbete på företaget. Vi har alltid de flesta varorna på lager med mycket korta leveranstider. Vi har prisgaranti på allt vi säljer ! Hos oss kan du alltid känna att du är i trygga händer och att du har gjort ditt livs bästa möbelaffär. P.S. Vi finns också i "verkligheten" med en butik i Stockholm/Täby på ca 2000 m2 och du hellre vill trilla in på en kopp kaffe. Välkommen. Hälsningar Lisa

2,1

Dålig

TrustScore 2 av 5

Mycket illa

Jäkligt dåligt de kan man va utan

2 februari 2023

Svar från fyndab.com

Hej Daniel, Vi har tagit vårt ansvar genom att ha köpt tillbaka släpet du inte ville ha. Vi strävar alltid efter att våra kunder ska vara nöjda, men ibland går det inte hur mycket vi än anstränger oss. Önskar dig en fortsatt underbar dag.

Kära FYNDAB!

Kära FYNDAB!! Ni har mailat mig FLERTAL gånger och jag har försökt svara er VARJE gång. Mina mail har inte kommit fram till er då jag får ett felmeddelande om att ni har fel på era MAIL servrar! Jag har försökt ringa er utan att komma fram!!! Börjar bli väldigt frustrerande nu! Vänligen förstå att min reklamation fortfarande gäller och i och med att jag inte kan svara er till er mail eller få tag på er så kan ni gärna ringa mig snarast!! Ni borde ha mitt telefonnummer på min order! Ordernumret är: 239027

27 oktober 2022

Köpte ett släp av märket Neptun här

Köpte ett släp av märket Neptun här, gör aldrig det! Efter 600 mil rasade bägge hjullagren och det visade sig även att bägge naven på släpen var ocentrerade vilket genererade att släpen småhoppade hela tiden. Avslag på reklamationen, slutade svara på mail innan frågan var utredd. Efter påtryckning om att det inte är särskilt konstruktivt att tiga ihjäl reklamationer skickade de ett nytt mail med avslag, därefter ånyo inga svar. Jobbar inte särskilt hårt med kundnöjdhet och är inte vidare flexibla. Rekommenderas ej.

Det intressanta är att de original hjullager och nav jag bytte till var behäftade med samma fel. Skillnaden är att dom såldes av en seriös leverantör som godtog reklamationen av det uppenbara fabrikationsfelet och ersatte med fungerande komponenter från annan leverantör. Det företaget har fått välförtjänta goda recensioner, så jag är inte omöjlig.

19 augusti 2022

Svar från fyndab.com

Tråkigt att du inte är nöjd med vår hantering av din reklamation.

Vi har gett dig avslag på reklamationen vid 2 tillfällen och vi har dessförinnan haft en mail växling.

Ärendet är från vår sida stängt nu.

Du har valt att reparera släpet själv innan du reklamerade släpet till oss.

Du ville att vi skulle betala pengar till dig för den reparation som du själv utfört.

Vi har egna verkstäder som utför reparationer som under garanti tiden är kostnadsfria.

Vi låter aldrig kunden reparera själv och vi betalar inte för egna reparationer.

Hela fordonsbranschen fungerar på detta sätt. Vi är inte unika.

Vi önskar dig en fortsatt fin dag,.

Bilmattor

Beställde bilmattor som var till fel fordon, tyvärr. Väldigt bra kvalité men passade inte. Kontaktade deras kkundtjänst och fick utan några problem pengarna tillbaka.
Måste säga att jag är väldigt nöjd med hanteringen av ärendet. Tog lite tid att få återkoppling men har förståelse för det med tanke på corona och personalbrist. Vill säga tack för en smidig hantering, kommer definitivt att handla där igen.
Hade varit en 5:a om det inte blivit fel mattor 😞

28 maj 2021

Flertalet brister

Mycket lång leveranstid, försenad flera gånger. Defekt produkt som de inte vill reklamera för att jag monterat ihop och de största defekterna syntes inte förrän vid montering. Ful dold extra fraktavgift som tillkommer i efterhand och som inte specificeras i kassan på något sätt utan man måste aktivt gå till deras villkor, villkor som jag inte ens godkänt.

6 maj 2021

Fyndab

Fyndab - vilket oseriöst företag. Först när jag skriver en recension om att jag beställt en matta i augusti, som betalats den 24/11 och aldrig levererats får jag besked om att få tillbaka pengarna. Innan dess var de varken anträffbara på telefon eller mejl. Så j-la dåligt!

10 december 2020

Hej Annbritt

Tråkigt att läsa om vad som har hänt.

Vi har informerat dig om att DHL slarvat bort din matta.

Vi har också mailat dig om att bi har återbetalat dig innan du skrev denna recension.

Vi beklagar DHL's misstag.

Mattor fyndab nature

Har beställt två mattor från fyndab. Båda kom i tid som dem hade lovat. Inga fel på produkterna . Smidig leverans och bra pris. Kundservice svarade på mina mejl .

9 december 2020

Hej Mostafa

Kul att du är nöjd med vår service och våra produkter :)

Önskar dig en fin dag.

Handla aldrig här

Handla aldrig här. Vi fick hota med ARN för att få reklamera vår vara. Långt efter att varan levererats tillbaka till dem så hävdar de att varan är felfri och kräver oss på betalning. Skriver nu anmälan till ARN så får vi ta det den vägen. Tilläggas är att vi har under det senaste året köpt otroligt mycket varor och tjänster då vi byggt hus, men kontakten med Fyndab står för årets bottennapp. De föreslog t.ex att det är vårt hus som är snett, inte möbeln. Konstigt att alla andra möbler vi köpt matchar vårt sneda hus...man tar sig för pannan.

14 september 2020

Svar från fyndab.com

Ni har reklamerat ett sideboard att detta är snett. Vi har skickat dig nytt underrede och även detta är snett enligt er reklamation.

Vi har bett om att få den inhanadlade varan skickad i retur till oss där vi har betalat returfrakten för att kunna bilda oss en uppfattning om hur 2 olika underreden kan vara sneda.

Vi har monterat upp bordet hos oss och kan konstatera att inget fel föreligger över huvud taget på varken skivan eller underredet. Vi är av den åsikten att en godkänd reklamation ej föreligger då inget fel har hittats.

Vi har aldrig gått in i diskussionen med er huruvida ert hus är snett eller ej. Vi kan bara konstatera att bordet står stadigt utan att vicka hos oss på kontoret (vanligt trägolv).

Om du känner att du har blivit orättvist behandlad så beklagar vi den upplevelsen. Samtidigt har vi svårt att skicka ut et tredje bord när de två första är felfria.

Vi kommer att följa ARN´s beslut ifall du väljer att ta ärendet dit.

Med vänlig hälsning

Kundtjänst på Fyndab

Beställde en vara och i samma stund…

Beställde en vara och i samma stund ångrade jag mig, de ville då ha 350 kr för att ta bort min order. Hade jag beställt en billigare vara hade det inte kostat lika mycket även om det är samma knapptryck på datorn för att få bort min beställning. Detta framkommer om man letar vid det finstilta, man får inte prata med deras chef heller vilket jag tycker är konstigt. Förmodar att deras få positiva omdömme kommer från deras anhöriga.

14 april 2020

Hej Malin.

Tack för ditt omdöme.

Vi har en hel del avbokningar på order där kunder ångrar sig både innan och efter leverans. Vi har därför börjat ta ut en avgift som täcker våra kostnader för att göra avbokningen i alla data system som är länkade till varandra. Det är mer jobb än bara ett knapptryck.

Vi tjänar inga pengar på denna avgift utan den täcker endast våra kostnader.

Många av de missförstånd som uppkommer hade kunnat undivkas om kunder bara läser våra villkor istället för att tro att det skall vara på ett visst sätt som sedan visar sig inte stämma överrens med verkligheten.

Vad gäller omdömen i allmänhet så är människan gjord så att den som är missnöjda tyvärr hörs längre och starkare än den som är nöjd. Man vill på ett eller annat sätt få sin röst hörd.

Är man nöjd så är man nöjd och det är inget mer med det. Man lägger oftast inte tid på att gå ut med att man är nöjd på samma sätt som när man är missnöjd. Och nej vi skriver inga omdömen från anhöriga, varför skulle vi göra det ?

Ha en fortsatt bra dag och tänk nu på att läsa det finstila när du beställer någon från nätet.

Hälsingar

Kundtjänst, Fyndab

Svar på nedan

tar mig friheten att jag skriva ett till omdöme då ni uppger rena felaktigheter i ert svar till mig nedan och det inte går att replikera där.

1, ingen, allra minst jag, har någonsin bett om rabatt på 3000kr för konsollbordet som kostade 1000kr vart tar ni ens den siffran från?! Jag skrev att jag kunde laga bordet själv om ni gjorde ett avdrag på ett par hundra.

2, jag har inte fått ett nytt underrede som ni skriver nedan att ni skickat. Mycket märkligt.

Vilka skojare ni är, ni har 1,8 i betyg på Trustpilot och när man läser era svarskommentarer så blir det uppenbart att ni inte arbetar med kundservice och jag känner mig i gott sällskap med mitt betyg oavsett vad ni försöker inbilla mig att ni gjort för att ha löst ärendet. Faktum kvarstår, jag har ett skevt bord till fullpris och en dryg kundservice som tack 😁

15 mars 2020

Falsk marknadsföring

Kolla alltid på trustpilot innan man ska genomföra ett köp på internet, hafe jag gjort det hade jag inte köpt av dessa lurendrejare. Jag kommer säkert som alla andra som lämnat en negativ recension, att få ett drygt svar tillbaka.
Jag beställde ett SVART marmorbord, får hem ett grått/silver, jag ställde en macbook pro på bordet och den blev nästan osynlig på bordet. Kontaktar kundtjänst som påstår att bordet är svart, att det kan skilja sig i nyanser.. Detta är ju en miljard nyanser från svart. Bordet väger över 150kg och dem vill att jag står för returfrakten. Har anmält till ARN så vi får se vad som händer. Dem har dessutom ändrat på sin hemsida, från att produkten heter "Svart marmor" till "Mörk marmor", för att enklare slippa undan tvister. Bordet är ljust, silver/grå, hur kan ni påstå att det är svart?

23 januari 2020

Hej Emanuel Edberg,

Vi beklagar din upplevelse med ditt inköpta marmorbord.

Att vara dryg är naturligtvis ingenting vi eftersträvar och ingenting som gynnar varken dig eller oss.

Vi försöker alltid att vara konkreta och uppriktiga i vår handläggning och detta kan ibland upplevas som drygt.

När man köper en vara på internet är det viktigt att läsa all information som finns på den aktuella hemsidan, även det finstilta.

Vi upplyser om att naturmaterial kan skilja sig avsevärt i färg och mönster . Detta är tyvärr ingenting varken vi eller någon annan kan påverka.

En del kunder har starka önskemål om hur färgen/nyansen skall vara, andra anmärker på att mönstret inte passar in i övrig inredning.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att öppna upp varje marmorskiva innan vi skickar den till kund. Enligt våra villkor har du alltid möjlighet att returnera produkten och få pengarna tillbaka.

Vi följer alltid ARN i deras rekommendation.

Reklamationer

Kundservicen måste förbättras

Kundservicen måste förbättras!
Är ej nöjd med köpet och kundservicen var en ren besvikelse
De håller hårt vid pengarna men shitter i, i sina kunder

1 oktober 2019

Hej kära konkurrent,

Tack för ditt omdöme. En vanlig kund uppger sitt namn samt anledningen till missnöjet.

En konkurrent gör precis som du har gjort.

Av den anledningen tar vi inte ditt ömdöme på allvar.

Ha ett underbart liv.

Hälsar Fyndab

Köp aldrig någonsin nånting från det här företaget

Köp aldrig någonsin nånting från det hör företaget. Köpte soffan trasig var den, anmälde till ARN fick rätt. De överklagade beslutet, men ARN bedömde att det inte fans grunder för det. Returnerade soffan som har stått hos mig i 13 månader p g a processen, nu kräver de mig på nästan 9000kr för att soffan skadades vid returen, trots att jag reklamerade soffan för att den var sönder på flera ställen. Kontaktat ARN igen.

13 augusti 2019

Svar från fyndab.com

Tyvärr har det uppstått nya skador i returen pga undermålig packning från din sida trots uppmaning om att soffan måste packas ordentligt innan du skickar den tillbaka till oss.

Vi är därför tvungna att kräva ersättning för uppkomna skador pga vårdslös packning.

Varning varning varning

Varning varning varning
Får ett år sedan jag beställde soffa från fyndab efter en vecka fick jag min soffa blir glad att det tog så kort tid men efter 3 månader fick jag sms från fyndab igen att min soffa är klar får leverans jag ringer direkt till fyndab och sa att jag har fått min soffa då säger de att kan blivit fel med datasystemet något fel men de ringer igen säger att jag måste köpa soffan får jag har beställt två soffa .när jag bestrider säger fyndab jag måste ta emot soffa och säljer det på blocket på det sättet blir billigare får mig annars jag måste betala för tur och returen plus för det stället som de bevarar soffa och vad än jag säger att jag har beställt bara en soffa de hotar mig med inkassokrav nästan varje dag fick jag sms stt min soffa är klar för leverans fast det adressen som står i sms:et var inte min adress och mail adressen var fel också till slut orkade jag inte mer och kontaktade konsument verket för att få hjälp men fyndab fortsätt med sms och mail att soffa var special beställd därför jag har inte ångerrätt ärandet skickades vidare till NRA nämnden till slut fick jag rätt alltså var försiktiga med att beställa varor från såna oseriös företag som är bara efter dina pengar de har ings utan samvete och får mig tog ca att år att blir klar med det säger bara varning blir inte lurad av de .Mvh S Daryanos

21 mars 2019

Hej Sedigheh Daryanos,

Vi har under pågående utredning kommit fram att Du själv har beställt 2 likadana soffor, båda gångerna från IP adresser som vi loggat och som tillhör dig.

En gång beställde Du en soffa till en adress som du flyttade ifrån och den andra gången till din nya adress. Hur kommer det sig att du inte känner till din gamla adress som din man och dina barn är skrivna på ???

Den ena soffan hade vi på lager och den andra fick vi special tillverka åt dig då detta tyg inte fanns på lager. Sofforna för övrigt var exakt likadana.

Därmed har vi undanröjt möjligheten att någon beställt varor i ditt namn. Polisutredningen som Du har dragit igång där du påstått att någon försökt lura dig, visar att Du själv har beställt sofforna båda gångerna.

ARN har valt att gå på din linje utan att beakta klara fakta vilket vi beklagar djupt. De har inte tagit hänsyn till att det faktiskt är Du som har beställt sofforna utan valt att rekommendera att vi skall häva köpet på den ena soffan och ge dig alla kostnader i retur viker vi har gjort.

Vi följer alltid ARN´s riktlinjer och rekommendationer även vid tillfällen då de ställer sig bakom kunden utan fog.

Fallet för din del är därmed över och du bör fortsättningsvis vara försiktigare med hur du väljer dina ord i synnerhet när Du själv ligger bakom båda beställningarna.

Fyndab.com

Säkerhetsavdelningen

Usel service och dyrt att ändra leverans datum

Beställde en matgrupp.
Jag får ett sms där jag skall klicka mig vidare för att boka leverans. Förslaget som kom upp krockade med att jag var bortrest så jag klickade det första datum som jag jag var hemma igen.
Ett par veckor efter leverans kommer en räkning på 1450 kr för lagerhyra för att jag inte kunde ta emot varorna det föreslagna datum.
Detta står i Fyndabs finstilta men ingenstans kom detta upp när jag klickade i önskat leveransdatum. Jag har varit i kontakt med Fyndab om detta och dom säger att flera personer hört av sig om samma sak och lovade gräva i detta.
Men ingeting händer och matgruppen blev genast mycket dyrare. Det borde stå väldigt tydligt när man väljer annat datum att det kommer kosta si och så mycket.

Jag har jagat fyndab ett tag nu men ingen svarar så jag måste tyvärr lämna dåligt omdöme för urusel service.

6 februari 2019

Hej Ola,

Vi beklagar att du inte har läst våra villkor ordentligt där det framgår att lagerhyra debiteras efter en viss tid.

Jag vill också förtydliga det faktum att det inte är vi som är upphovsmakare till lagerhyror utan DSV , fraktfirman vi använder oss av. De flesta fraktfirmor debiterar lagerhyror för senarelagda leveranser pga att det står mycket gods på deras terminaler som inte levereras ut vilket i längden är ohållbart.

Lagring kostar pengar och denna kostnad måste tyvärr tas ut av den som förorsakar den.

Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag.

Kundtjänst

Beställde en utemöbelgrupp och en matta…

Beställde en utemöbelgrupp och en matta till mitt uterum.

Lade beställningen på lördag kväll, fick leveransbekräftelse på söndag, gick iväg på måndag och levererades till min dörr på torsdag. Levererades bra emballerade på en pall.

Varorna höll god finish och med tanke på det väldigt låga priset så är de helt klart prisvärda. 4391:- för en bra loungegrupp och en stor matta är ett fynd.

Är mycket nöjd!

25 augusti 2018

Hej Christofer,

Alltid roligt med nöjda kunder :)

Perosnalen på Fyndab

Oj jisses ser när jag läser här att jag…

Oj jisses ser när jag läser här att jag borde efterforskat företaget mer innan beställning. Företaget hämtade nämligen hem adressuppgifter från Klarna som var förifyllda. När jag lagt beställningen ringde jag upp för att dubbelkolla min beställning. Bl.a frågade jag om divanens placering o leveranstid. Tjejen säger då: vi har en planerad leverans till QQ idag (,namn på ort) och jag svarar: ja, men jag bor inte där längre eftersom jag har flyttat, jag bor i YY (namn på annan ort), men det är åt samma håll så det kanske går ändå? Varpå hon svarar: ja det spelar ingen roll utan vi kör i området. Jag arrangerar bärhjälp och sitter och väntar o chauffören ringer o bekräftar leverans varpå jag säger att jag är hemma. Han ringer sedan och säger att han står utanför vad som visar sig vara QQ. Jag säger att jag inte bor där längre utan berättade det för företaget då jag ringde in och kontrollerade min beställning och han vill inte transportera till adressen ett par minuter bort pga bedrägeripolicyn. Jag säger att jag kan legitimera mig o finns det något sätt för mig att lösa detta men det gick inte. Först dagen därpå vid kontakt får jag veta att jag kommer debiteras med 1000 kr i bomfrakt. Hon säger att det enda sättet är om jag hämtar varan själv på lagret och jag säger att jag kan göra detta, varpå hon svarar att jag kommer ändå få betala bomfrakten. Detta trots att jag uppgett i samtal att jag har flyttat och inte bor i QQ längre o tjejen hade svarat att det gör inget eftersom transporten ska åt samma håll. Borde hon då inte sagt att adresserna måste överensstämma med uppgifterna de tar in via Klarna (obs att jag har ej fyllt i dessa men uppgett det i telefon) jag har som kund ingen rätt att hämta varan så de slipper köra ut den "igen" trots att det står fri frakt. Hur kan man ta ut en fraktavgift när det står att den är fri och jag hr befunnit mig hemma när leveransen planerats samt informerat och sagt att jag har flyttat från QQ. Tjejen svarar då att en del kanske bor i "Bandhagen" men kallar det något annat och det är lätt för kundservice att tänka att man bara kallat sin hemort för ett annat namn. (Då skulle man ju inte säga att man har flyttat från QQ till YY och fråga om allt stämmer).
Det står dessutom i policyn att varor endast levereras till folkbokföringsadressen. Jag är folkbokförd på YY sedan 3mån och därmed är det fel av företaget att frakta till annan adress.
Just det, kolla svaren som de skriver till tidigare kunder, vilket seriöst företag svarar med grov sarkasm och lämnar ut folks personuppgifter i sina svar.

Svaret nedan stämmer inte. Jag är folkbokförd på min nya adress sedan 3 månader tillbaka. Så ni har gått emot er egen policy ;)

22 augusti 2018

Svar från fyndab.com

Vi har skickat en orderbekräftelse till dig med den adress som vi uppfattat att vi skall leverera till, dvs den adress som du är folkbokförd på enligt Klarna och som du har uppgett vid beställningen. Vi har ingen notis om att annan adress skulle vara aktuell.

Vi har försökt leverera din vara till denna adress helt i enlighet med våra leveransvillkor (som du har godkänt vid tidpunkten för beställningen).

Vi debiterar en bomkörning om man inte kan ta emot godset, vilket också är i enlighet med vår villkor.

Vi kan inte se att vi har brustit på något sätt. Vi kan bara beklaga att du inte har läst våra leverans villkor innan du godkände köpet.

Under all kritik

Ett riktigt skojföretag! Avråder starkt att handla från dom. Fick ett trasigt bord i en leverans, de vägrar skicka ett nytt trots gedigen fotodokumentation från både transportföretaget och mig själv.
Skyller på att det inte är tillräckligt och kommer med en massa ursäkter för att jag som kund ska ge upp. Deras kundservice sa bl.a.: du kan ju tejpa bordet?!?!? Jag har då betalt 12 000kr och de tyckte att jag skulle tejpa bordet med trasig glasskiva.

Avråder strarkt att beställa från dessa, finns bättre lågpris företag.

23 juli 2018

Svar från fyndab.com

Vi beklagar att du har råkat ut för en transportskada. Vi har rutiner för hur vi hanterar transportskador och är övertydliga mot dig som konsument.

Din transportskada är anmäld till transportfirman DSV. Vi återkommer till dig med besked om hur vi löser reporna så fort vi får ett svar från DSV.

Bordet i sig är inte trasigt att det inte går att använda.

Det vore dock trevligt om du valde dina ord på ett bättre sätt. Det skulle vara så mycket roligare att hjälpa dig...

Ha en underbar kväll.