Europeiska ERV Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 124 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Kunderna uppskattar verkligen att det är mycket enkelt och smidigt att teckna olika försäkringar samt att få snabb och professionell hjälp när det verkligen behövs på resan. Många konsumenter upplever att kundtjänstens bemötande är oerhört trevligt och hjälpsamt, och att webbplatsen är mycket lätt att förstå och använda för sina ärenden. Vissa recensenter var inte nöjda med systemet och beskrev det som mycket svårt att logga in på webbplatsen samt att hantera sina ärenden smidigt. En del personer upplevde dessutom att hela processen var onödigt krånglig och att det var svårt att få ordentlig hjälp vid skadeanmälan.

Ämnen som oftast nämns

Service

Kunder delar tvetydig åsikter om service. Många recensenter upplever att servicen fungerar smidigt, med... Se mer

Customer service

Kunder hade tvetydiga upplevelser med kundtjänst. Medan vissa recensenter upplevde utdragna processer med... Se mer

User experience

Konsumenter uttrycker stor uppskattning för användarvänligheten och framhäver att systemet är smidigt, enkelt... Se mer

Website

Kunder uttrycker delade upplevelser av webbplatsen, där vissa uppskattar en mycket bra och informativ hemsida... Se mer

Response time

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med responstiden. Vissa kunder uppskattar den snabba... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag har använt ERGO Försäkring både för reseförsäkring och hälsoförsäkring och är mycket nöjd. Det märks att de har lång erfarenhet – allt från tecknande till skadehantering har fungerat smidigt och... Se mer

Ergo! Tack för bra bemötande och hyfsad smidig hantering. Mänskliga bemötandet bra men era datasystem att göra skadeanmälan i under kritik Nu fått utbetalning. Skall fylla i nedan feedback. Tack... Se mer

Lätt att boka på hemsidan. Dock skulle det finnas alternativ att få det direkt på Engelska eftersom gränskontroll vill kontrollera detta dokument vid flygplatsen man anländer till i Schengen. Som ja... Se mer

Snabb behandling och bra svar på telefon. Jag hade gett 5 stjärnor om det varit tydligare vad som var rese-dokumentet. Nu fick jag kvitto och försäkringsvillkor. Saknade det papper man kan visa upp o... Se mer

1. Nr. 2 av de 3 bästa företagen i Reseföräkring
  2. Nr. 5 av de 6 bästa företagen i Företagsförsäkring

ERGO Försäkring erbjuder reseförsäkringar och hälsoförsäkringar för såväl privatpersoner som företag – med fokus på trygghet i varje steg. Tack vare över 100 års erfarenhet inom reseförsäkringar via Europeiska ERV, och spetskompetens inom hälsoförsäkringar via DKV Hälsa, så är ERGO Försäkring en pålitlig partner. ERGO Försäkring tillhör den internationella försäkringsgruppen ERGO Group AG.

Få hjälp 24/7

Europeiska ERV är en av Sveriges största försäkringsgivare för privat- och tjänsteresor, utlandsplacerad personal samt bank- och kreditkort. Vi har över 100 års erfarenhet av att skapa trygghet och säkerhet på resan och vår larmcentral har öppet dygnet runt, beredd att hjälpa dig, oavsett var i världen du befinner dig. Vi är en del av ERGO Group, en av Europas största försäkringsgrupper. Det betyder att du alltid har ett av världens största nätverk i bagaget när du är försäkrad hos oss.

Bra

TrustScore 4 av 5

Ber kunder att lämna omdömen

Alla omdömen

111 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Väldig lätt att anteckna försäkringen

Väldig lätt att anteckna försäkringen

14 maj 2025

Hej Imran,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi är glada att höra att var lätt att teckna din försäkring.

Enkelt och smidigt

Enkelt och smidigt

13 maj 2025

Hej Orlando,
Stort tack för de fina 5-stjärnor *****, och att du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi är glada att du hade en enkel och smidig upplevelse.

Omdöme

Vi avbokade vår resa pga sjukdom, skickade in skadeanmälan 9/4-25 och återbetalningen kom fram 12/5-25.
Roger p

9 april 2025

Hej Roger,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss, och delat din feedback.
Eleonor, kundservice

VARNING! Jag avråder andra starkt från att teckna försäkring via ERV

VARNING! VARNING! VARNING!
VÄLJ ETT ANNAT FÖRSÄKRINGSBOLAG!
Måste vara i särklass den absolut sämsta försäkringen som finns att välja där ute.
Åkte på skidresa till Norge där jag var med om en olycka och skadade mig ordentligt. Efter flera sjukhusbesök i både Norge och Sverige samt operationer och annat gott, så har jag fortfarande inte fått någon ersättning - trots att jag skickat in ALLT som ett försäkringsbolag möjligtvis kan efterfråga. Ha i beaktande att jag skickade in mitt ersättningsanspråk redan så tidigt som i januari. Varje gång jag skickar in uppgifter som efterfrågas så får jag till svar att ännu fler uppgifter behövs för komplettering, gång, på gång, på gång. Har skickat in alla kvitton, sjukintyg, läkarintyg där allt ett försäkringsbolag kan behöva tydligt framgår.
Dessutom visade det sig vid ett tillfälle att mitt ärende hade fallit mellan stolarna, enligt en handläggare som jag lyckades på kontakt med på deras kundcenter och han var tydlig med att svaret jag hade fått på mejlet innan - att de inte kunde öppna mina bifogade dokument - inte stämde och att de de facto kunde öppnas utan konstigheter. Detta är ett försäkringsbolag vars affärsidé grundar sig i att bedra och få försäkringstagare att bli så trötta och slutkörda av den långa handläggningsprocessen att de ger upp.
Riktigt besviken.
16/12 2024 inträffade olyckan.
Idag den 10/5 2025 står jag fortfarande utan ersättning.
De drar avsiktligen ut på handläggningen och efterfrågar massa kompletteringar av dokument de redan fått in!

16 december 2024

Hej Paul,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi beklagar att du har haft en så negativ upplevelse med vårt försäkringsbolag.
Vi strävar alltid efter att vara transparenta och effektiva i vår kommunikation och vi beklagar om du har upplevt motsatsen i ditt ärende.
Jag kan dessvärre inte gå in på detaljer i ditt specifika ärende här av integritetsskäl.
Du är varmt välkommen till att kontakta oss på telefon:
0770- 457 972 eller via e-mail: skada@erv.se.
Eller om du inte är nöjd med vår skadehandläggning är du välkommen till att sända ett skriftligt klagomål till: kundambassaden@erv.se.
Eleonor, kundservice

Jättekonstigt att betygsätta innan resa

Jättekonstigt att betygsätta en månad innan resan🤔, men köpet gick väl bra antar jag.

8 maj 2025

Hej Dan,
Tack för din recension, och din feedback.
Det tar vi till oss, och ser på.

Skistars extraförsäkring helt onödig

Tecknade en extra försäkring i samband med SkiStar-bokning. Det kommer jag aldrig att göra igen. Extremt nonchalanta efter sjukdomsfall och sjukhusvistelse under nämnda skidresa. Hemförsäkringens mottagande miljoner gånger bättre.

23 februari 2025

Hej Sofia,
Vi beklagar verkligen att du upplevde en negativ upplevelse med vår extra försäkring. Det är tråkigt att höra att du kände dig nonchalerad under din sjukdomsperiod. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder den bästa möjliga servicen och vi tar dina synpunkter på allvar.

30000 i ersättning är för lite för att handla om vård

Tycker att med dagen priser, ersättningen upp till 30000 kr är för snålt om det skulle uppstå en vårdsituation

5 maj 2025

Hej Fernando,
Tack för din feedback, och föraatt du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser och vill att våra kunder ska känna sig trygga med sina försäkringar.

Generellt vill jag vänligen skriva att för våra försäkringar för resor utomlands, ersätter vid sjukdom och olycksfall, nödvändiga och skäliga kostnader.
Och vår Besöksförsäkring lämnar ersättning med högst 30 000 Euro per skadetillfälle.

Lätt o köpa

Lätt o köpa, fick det jag behövde

2 maj 2025

Hej Morgan,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss, och att dela din upplevelse.
Vi är glada att du hade en smidig upplevelse och att du fick det du behövde.

Lätt att teckna en ny försäkring

Lätt att teckna en ny försäkring

2 maj 2025

Hej Sten Åke,
Tack för din recension!
Vi är glada att höra att du hade en smidig upplevelse när du tecknade din nya försäkring.

Enkelt och snabbt

Snabb enekel hantering och prisvärt

29 april 2025

Hej Roger,
Vi är glada att höra att du tycker att det var enkel en hantering och att det var prisvärt.
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss, och för de 5-stjärnor.

Avbokning av resa

Vi avbokade vår resa pga av sjukdom. Vi blev korrekt och trevligt bemötta i telefonen och guidade till en handläggare, det kändes tryggt. Det var lite struligt med skadeanmälan via hemsidan men även där fick jag god hjälp.
Jag har fått klara besked om vad som väntades av mig och när jag lämnat in efterfrågade dokument har handläggningen gått snabbt.
jag är mycket nöjd!

31 mars 2025

Hej Gunilla,
Stort tack för din positiva recension!
Vi är glada att höra att du var nöjd med vår service och att du fick den hjälp du behövde när du avbokade din resa.

Vi strävar alltid efter att ge våra kunder en smidig och positiv upplevelse, och det är glädjande att höra att du kände dig trygg och väl omhändertagen under hela processen. Vi tar till oss dina synpunkter på skadeanmälan via hemsidan och kommer att se över hur vi kan förbättra den upplevelsen.

Smidigt webbsida

Smidigt webbsida, lätt att följa instruktioner och hitta information.
Lätt betalningssystem.

28 april 2025

Svar från Europeiska ERV

Hej, Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss!
Vi är glada att höra att du hade en smidig upplevelse på vår webbplats. Vi strävar alltid efter att göra vår webbplats användarvänlig och enkel att navigera.

Resa till Turkiet

Väldigt enkelt

27 april 2025

Hej Mari,
Tack för din recension, och för de fina 5-stjärnor!

Korrekt, snabbt och smidigt

Snabbt och smidigt

14 april 2025

Hej Adrienn,
Tack för din positiva recension, och för de fina 5-stjärnor!
Vi är glada att höra att det fungerade korrekt, snabbt och smidigt.

Enkelt och smidigt.

Enkelt och smidigt.

18 april 2025

Hej Mikael,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi är glada att höra att det var enkelt och smidigt.
Eleonor, kundservice

Bra och tydlig information på nätet

Bra och tydlig information på nätet.
Lätt att fylla i.

17 april 2025

Hej Gunilla,
Tack för din positiva recension! Vi är glada att höra att du uppskattar vår webbplats och att du fann den lätt att använda.

Fungerade snabbt och effektivt

Fungerade snabbt och effektivt. Beskrivningen av vilka dokument som måste bifogas stämde dock inte helt i mitt fall.

16 april 2025

Hej Pär,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi är glada att höra att det fungerade snabbt och effektivt, samt säga Tack för de fina fem stjärnor *****.

Omständigt och dåligt

Oerhört omständigt innan man fick tillbaka pengarna från boendet på skidresan minus en massa avgifter, kommer aldrig ta denna försäkring igen.

10 april 2025

Hej Edward,
Tack för att du har tagit dig tid att dela din upplevelse.
Vi beklagar att du känner dig missnöjd med hanteringen av ditt ärende.
Du är varmt välkommen till att kontakta oss på telefon:
0770- 457 972 eller via e-mail: skada@erv.se.
Eleonor, kundservice

Allting fungerade som det skulle.

Allting fungerade som det skulle.

4 april 2025

Hej Jimmy,
Tack för din positiva recension, och för de fina 5-stjärnor!
Vi är glada att höra att allt fungerade som det skulle.

Snabb & tydligt

Snabb & tydligt

3 april 2025

Hej Tirhas,
Tack för din recension, och de fina 5-stjärnor *****.
Eleonor kundservice