Europeiska ERV Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 124 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Kunderna uppskattar verkligen att det är mycket enkelt och smidigt att teckna olika försäkringar samt att få snabb och professionell hjälp när det verkligen behövs på resan. Många konsumenter upplever att kundtjänstens bemötande är oerhört trevligt och hjälpsamt, och att webbplatsen är mycket lätt att förstå och använda för sina ärenden. Vissa recensenter var inte nöjda med systemet och beskrev det som mycket svårt att logga in på webbplatsen samt att hantera sina ärenden smidigt. En del personer upplevde dessutom att hela processen var onödigt krånglig och att det var svårt att få ordentlig hjälp vid skadeanmälan.

Ämnen som oftast nämns

Service

Kunder delar tvetydig åsikter om service. Många recensenter upplever att servicen fungerar smidigt, med... Se mer

Customer service

Kunder hade tvetydiga upplevelser med kundtjänst. Medan vissa recensenter upplevde utdragna processer med... Se mer

User experience

Konsumenter uttrycker stor uppskattning för användarvänligheten och framhäver att systemet är smidigt, enkelt... Se mer

Website

Kunder uttrycker delade upplevelser av webbplatsen, där vissa uppskattar en mycket bra och informativ hemsida... Se mer

Response time

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med responstiden. Vissa kunder uppskattar den snabba... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag har använt ERGO Försäkring både för reseförsäkring och hälsoförsäkring och är mycket nöjd. Det märks att de har lång erfarenhet – allt från tecknande till skadehantering har fungerat smidigt och... Se mer

Ergo! Tack för bra bemötande och hyfsad smidig hantering. Mänskliga bemötandet bra men era datasystem att göra skadeanmälan i under kritik Nu fått utbetalning. Skall fylla i nedan feedback. Tack... Se mer

Lätt att boka på hemsidan. Dock skulle det finnas alternativ att få det direkt på Engelska eftersom gränskontroll vill kontrollera detta dokument vid flygplatsen man anländer till i Schengen. Som ja... Se mer

Snabb behandling och bra svar på telefon. Jag hade gett 5 stjärnor om det varit tydligare vad som var rese-dokumentet. Nu fick jag kvitto och försäkringsvillkor. Saknade det papper man kan visa upp o... Se mer

1. Nr. 2 av de 3 bästa företagen i Reseföräkring
  2. Nr. 5 av de 6 bästa företagen i Företagsförsäkring

ERGO Försäkring erbjuder reseförsäkringar och hälsoförsäkringar för såväl privatpersoner som företag – med fokus på trygghet i varje steg. Tack vare över 100 års erfarenhet inom reseförsäkringar via Europeiska ERV, och spetskompetens inom hälsoförsäkringar via DKV Hälsa, så är ERGO Försäkring en pålitlig partner. ERGO Försäkring tillhör den internationella försäkringsgruppen ERGO Group AG.

Europeiska ERV

Få hjälp 24/7

Europeiska ERV är en av Sveriges största försäkringsgivare för privat- och tjänsteresor, utlandsplacerad personal samt bank- och kreditkort. Vi har över 100 års erfarenhet av att skapa trygghet och säkerhet på resan och vår larmcentral har öppet dygnet runt, beredd att hjälpa dig, oavsett var i världen du befinner dig. Vi är en del av ERGO Group, en av Europas största försäkringsgrupper. Det betyder att du alltid har ett av världens största nätverk i bagaget när du är försäkrad hos oss.

Bra

TrustScore 4 av 5

Ber kunder att lämna omdömen

Alla omdömen

111 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Avbokningsförsäkring fjällstuga…

Köpte en avbokningsförsäkring för en fjällstuga. Köpet gick väldigt smidigt men när man sedan behövde nyttja försäkringen blev allting plötsligt väldigt osmidigt. Orimligt långa handläggningstider, krångliga intyg och utdrag som krävs in och ett väldigt märkligt mailverktyg som all kommunikation ska ske i. När jag försökte logga in i mailverktyget varnar min iPhone att sidan är osäker och avråder från att besöka webbplatsen. Väl inne sedan kan man bara läsa halva mailet. När jag ringer in för att prata med kundtjänst ber er medarbetare efter lång kötid om ursäkt för att mailen inte fungerar och säger att det går lika bra att jag maila är från min vanliga mail. Hon ger också uttryck för att tjänsten fungerar dåligt och att hon själv är trött på att den inte fungerar bättre. När väl allting godkänts tar utbetalningen ytterligare 2 veckor att genomföra.

3 mars 2026

Hej Kristofer,
Vi beklagar att du haft en dålig upplevelse med vår avbokningsförsäkring.
Tack för du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse.
Vi tar din återkoppling och feedback till oss, och kommer att se undersöka dessa problem, för att förbättra våra tjänster.

Hej Kent,
Stort tack för din återkoppling, och att du delat din upplevelse med oss.
Vi är glada att det gick snabbt och enkelt.

Bra och snabb kontakt

Bra och snabb kontakt, kunde prata om ärendet med en person, inte robot. Fick tydliga instruktioner, snabb handläggning.

18 mars 2026

Hej Tomas,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss, och tack för de fina fem stjärnor *****.
Vi är glada att du uppskattade den snabba kontakten och tydliga instruktionerna.

Aldrig mer krångliga/slarviga ERGO/ERV

Jag ansökte om ersättning för 5 dagars förstörd semester för mig och barnet pga influensa (totalt 10 dagar). Jag skrev tydligt att barnet testats för och hade konstaterad influensa. Att det var influensa stod på typ 4 ställen i läkarintyget. Eftersom vårdgivaren inte angav antalet vilodagar gick ERGO på schablon. Dock inte 5 dagar som är schablon vid influensa utan 3 dagar för förkylning med feber. Man kan undra om det var slarv eller medvetet försök att försöka komma undan med att betala ut mindre. Att jag uttryckligen begärde för 5 dagar enligt schablon pga influensa talar emot att det bara var slarv. Tidigare erfarenhet från annat ärende är att ERGO begär in kompletteringar in i absurdum och efter varje komplettering dröjer de över en månad med att svara att de vill ha fler kompletteringar vilket resulterat i onödigt lång handläggningstid och osäkerhet och jobbig väntan på om ersättning ska ges. Det enda positiva var att efter min överklagan gällande de 5 dagarna så fattade de ett nytt beslut att ersätta för 5 dagar. Ingen ursäkt, inget om att de gjort fel eller varför. Aldrig mer ERGO/ERV.

13 mars 2026

Hej Lina,
Vi beklagar att du haft en dålig upplevelse med oss.
Av integritetsskäl kan jag dessvärre inte gå in på detaljer
i ditt specifika ärende här.
Vi strävar alltid efter att vara transparenta och effektiva i vår kommunikation och vi beklagar om du har upplevt motsatsen i ditt ärende, och vi tager din återkoppling till oss.

Hej Stellan,
Tack för de fina fem stjärnor, och att du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi är glada att du uppskattade tydligheten och enkelheten.
Önskar dig en trevlig dag!
Eleonor, kundservice

ERGO använder ett system för säker…

ERGO använder ett system för säker kommunikation, som är under all kritik. Oftast möts jag av ett felmeddelande som beklagar felet. Registeringen avbröts flera gånger. Det går inte att skriva in lösenordet. Jag var tvungen att skriva in på annan plats och kopiera och klistra in. Denna service lä,nar en besk eftersmak.

10 mars 2026

Hej Bo,
Vi beklagar verkligen de problem du upplevt med vår kommunikation och registrering i samband med säker e-post.
Vi tar din återkoppling till oss och ser över systemet för att förbättra användarupplevelsen. Tack för att du tog dig tid att dela med dig av dina erfarenheter.
Eleonor, kundservice

2:a gången jag tecknar försäkring hos…

2:a gången jag tecknar försäkring hos er. Mycket prisvärd samt inkluderar mycket

8 mars 2026

Hej Magnus,
Vi är glada att du tecknat försäkring hos oss igen försäkring, uppskattar våra prisvärda försäkringar med bra innehåll och att du valt oss igen.
önskar dig en trevlig dag!
Eleonor, kundservice

Väldigt besviken eftersom de vägrade…

Väldigt besviken eftersom de vägrade försäkra mig när jag skulle segla över Stilla Havet. Om man marknadsför sig som "reseförsäkringar" men sedan vägrar försäkra kunder som reser... ja, då gör man ett dåligt jobb.

7 mars 2026

Hej Philip,
Tack för att du delar din erfarenhet. Vi beklagar att vi inte kunde erbjuda försäkring för din segling över Stilla havet. Vi måste följa de riskbedömningar och de villkor som gäller för våra försäkringar, vilket innebär att vissa resor tyvärr inte kan omfattas.

Eleonor
Kundservice

Europeiska är ett pålitlig företag

Europeiska är ett pålitlig företag, men det var inte det lättaste förstå skillnaden mellan Bas och Plus när man skulle beställa försäkringen, de liksom flöt ihop och jag höll på att av misstag beställa fel försäkring, om jag inte hade reagerat på priset.

4 mars 2026

Hej Paula,
Tack för din återkoppling!
Vi beklagar att det var svårt att förstå skillnaden mellan våra försäkringsalternativ. Vi tar din upplevelse till oss och ser över hur vi kan göra informationen tydligare.
önskar dig en trevlig dag!

En heltäckande reseförsäkring

En heltäckande reseförsäkring

4 mars 2026

Hej Anneli,
Tack för de fina fem stjärnor *****, och din återkoppling.
Vi är glada att vår reseförsäkring uppfyllde dina behov.

Det funkar smidigt

Det funkar smidigt. Jag har fått bra hjälp hos kundtjänst.

3 mars 2026

Hej Pany,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss.
Vi är glada att allt fungerar bra och att vår kundtjänst har kunnat hjälpa dig på bästa sätt.

Kontakt med kundtjänst

Vid de tillfällen jag behövt hjälp med skadeärende har jag alltid bemötts mycket sakligt och fått tala med vänliga och kunniga medarbetere. Samtalen har alltid besvarats mycket snabbt.

12 februari 2026

Svar från Europeiska ERV

Tack för att du detlat din upplevelse med oss.
Vi är glada att höra att du har haft en positiv upplevelse med vår skadehantering. Och för att du uppmärksammar våra vänliga och kunniga medarbetare samt snabba svarstider.

Jättefin service!

Supertrevliga på kundeservice. Går alltid den extra milen. Lite dyra är dom dock!

12 februari 2026

Hej Andreas,
Tack för att du tagit dig tid till att recensera oss, och delar din upplevelse.
Vi är glada att vår kundservice uppskattas och att vi anstränger oss. Önskar dig en fortsatt trevlig dag!
Eleonor, kundserivce

Bra reseförsäkring för hyrbil

Snabbt svar och gott förtroende till acceptabla priser

4 februari 2026

Hej Tomas,
Stort tack för för din positiva återkoppling, det betyder mycket för oss.
Vi är glada att du upplevde snabba svar, gott förtroende och acceptabla priser.
Eleonor, kundservice

ERV/ERGO är värda sex stjärnor!

ERV/ERGO är fantastiskt professionella med lysande hjälp och assistans när man behöver den som mest.
Jag drabbades av sjukdom i Asien och fick all hjälp man kan önska sig!

20 februari 2026

Hej Peter,
Stort tack för betyget, att vi är värda 6 stjärnor.
Vi är glada att höra att du upplevde vår assistans som lysande under din sjukdom i Asien. Så tack igen att du tagit dig tid till att recensera oss och dela din upplevelse - det betyder mycket för oss att vi kunde hjälpa dig när du behövde det som mest.

Enklelt

Gick enkelt att teckna försäkring.

17 februari 2026

Hej Stefan,
ack för din återkoppling, och de fina 5-stjärnor *****.
Vi är glada att det var enkelt att teckna försäkringen.
Eleonor, kundservice

Hjälpen när jag kontaktade er via…

Hjälpen när jag kontaktade er via telefon.

4 februari 2026

Svar från Europeiska ERV

Hej, Stort tack för din recension och att du delat din ipplevelse, samt de fina 5-stjärnor *****.
Vi är glada att vår telefonhjälp uppfyllde dina förväntningar.

Vänliga hälsnignar

Urdåligt!!!!!

Jag skickade in ett läkarintyg där det framgick att jag ej kunde genomföra planerad resa pga nyupptäckt tumör som behövde opereras akut dagen före planerad avresa. Trots att det framgick av läkarintyget att tumören upptäcktes i september så begärde ni, i olika omgångar, mina samtliga journalanteckningar från februari, då jag var en fullt frisk 75-årig kvinna. Upplevelsen är att ni ständigt kom på nya dokument att efterfråga och att ni ibland också efterfrågade samma dokument som jag redan tidigare skickat in. Det är för mig tydligt att alla era meddelanden där ni begär in nya uppgifter har syftat till att trötta ut mig som kund. Ni har terroriserat mig med era krypterade meddelanden när jag varit tvungen att genomgå operation och efterföljande cellgiftsbehandling. Jag upplever att jag fått ett otroligt dåligt bemötande och varnar nu alla i min omgivning att teckna försäkring hos er på ERGO ERV försäkring.

15 februari 2026

Hej Marika,
Vi beklagar att du haft en dålig upplevelse med oss.
Av integritetsskäl kan jag dessvärre inte gå in på detaljer
i ditt specifika ärende här.
Vi vill vänligen informera:
Om du inte är nöjd med vår skadehandläggning, är du välkommen till att sända ett skriftligt klagomål till: kundambassaden@erv.se.