Det här tycker kunderna
Företaget har svarat
Ondanks de drukke planning (collega uitgevallen door persoonlijke omstandigheden) is de monteur vandaag bij me langs geweest voor het onderhoud van de CV-ketel. Ik werd van tevoren ook door de pla... Se mer
Företagsinformation
Skrivet av företaget
Energiewacht is uw nummer 1 verduurzamingspartner. Wij leveren een comfortabel, veilig en duurzaam binnenklimaat in huis en bedrijf. Dit doen we door het aanbieden van traditionele CV-ketels tot de nieuwste duurzame energietoepassingen. In het Noorden en Oosten van Nederland hebben wij bijna een miljoen klanten, zowel particulier als zakelijk. Ook voor u staan we klaar.
Kontaktuppgifter
Lippestraat 1, 8028 PS, Zwolle, Nederländerna
- 088 555 3000
- info@energiewacht.nl
- energiewacht.nl
Har besvarat 99 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Zeer correct te woord gestaan duidelijk…
Zeer correct te woord gestaan duidelijk en snel,geholpen
Klanten "service"
Na 6 mnd lang vele malen contact te hebben gehad met de afdeling facturen vandaag wel een dieptepunt bereikt. Één of andere lompe harrie aan de telefoon kon en/of wilde mij niet doorverbinden met collega die wel antwoorden kon geven. Daarop zei hij: ik hang op en deed dat ook. Daarna heb ik teruggebeld en kreeg een vriendelijke man aan de telefoon die mij eindelijk na 6 mnd een antwoord kon geven. Dit was al die andere collega's (ik denk inmiddels wel een stuk of 8) niet gelukt. Hoe moeilijk kan het zijn?
Mijn algehele ervaring met Energiewacht is dat de monteurs top zijn! Altijd behulpzaam en meedenkend. Maar de klanten "service" en planning: Slecht.
3x scheepsrechts qua review en klachten
Ik denk dat het raadzaam is dat één afdeling mijn cases behandeld. Na 4 dagen nog steeds geen bericht, alleen een mail ontvangen van mevrouw Portier die vasthoudt aan het eerste telefoongesprek waar de medewerker aangeeft de klacht aan de desbetreffende afdeling voor te leggen en mij terug te bellen, na bijna 14 dagen moet deze mevrouw mij nog steeds terugbellen. Meerdere gesprekken zijn volgens mevrouw Portier niet geweest, maar zijn er wel, alleen met een ander telefoonnummer. Dit nummer heb ik via mail doorgegeven. Ondertussen krijg ik een herinnering van de voorrijkosten en wordt ook het onderhoud in rekening gebracht, waarbij ik heb aangegeven dat voor de inspectie ik graag een credit zie van de voorrijkosten, dan pas mag de monteur komen, zo niet gaat de 1e inspectie en het contract niet door. Graag alle facturen onhold zetten, mijn klacht eens goed in behandeling nemen, én hopelijk komen tot een goed besluit!! Het is niet gek dat Energiewacht hier gemiddeld met alle reviews zo verschrikkelijk slecht scoort als men zo klantonvriendelijk blijft volharden.
Zeer onvriendelijke man
Zeer onvriendelijke man, en een hele onvriendelijke collega aan het telefoon bah! Jammer dat ze samen werken met essent anders wist ik het wel!

Svar från Energiewacht
Snel duidelijk luisterd naar de vragen…
Snel duidelijk luisterd naar de vragen en vriendelijk

Svar från Energiewacht
Prima vriendelijke en behulpzame…
Prima vriendelijke en behulpzame monteur. Ik ben zelf geen specialist dus zijn werk kan ik niet beoordelen. Maar volgens mij werd alles grondig gedaan. Ook in het verleden altijd zeer tevreden geweest met Energiewacht en hún medewerkers.

Vreselijk!
Beloven meermaals te komen maar laten gezin met jong kind dagen zitten met cv ketel die storing geeft en daardoor geen warm water. Eindstand nieuwe afspraak gemaakt, monteur komt eerder dan de afgesproken tijd en gaat vervolgens weg om daarna van een ontzettend arrogante dame aan de telefoon te horen dat de planning aan geeft niet WEER langs te komen. Wees trots op jezelf.

Svar från Energiewacht
In juni 2025 kwam een servicemonteur…
In juni 2025 kwam een servicemonteur van Energiewacht langs voor de jaarlijkse controle en onderhoud maar vergat de waterslang opnieuw aan te sluiten op het chifron van de ketel waardoor enorme waterschade en lekkage op de vliering ontstond en het water via de buizen naar beneden de douche in liep. Gevolg: Grote schade aan plafond en muren. Kwam aan het licht door eigen controle waardoor ik direct Energiewacht heb gebeld. Een monteur constateerde dat zijn collega de slang niet had aangesloten en het bedrijf erkende mondeling aansprakelijkheid maar ik moet zelf zorgen voor vaklieden om alles te laten repareren en de facturen naar hen te laten opsturen. Zij willen niet voor afwikkeling van de schade zorgen met vaklieden.

Foutieve facturen
De rekeningen die ze sturen kloppen niet en zijn veel te hoog. Monteur 10 minuten in huis geweest, Factuur van 1 uur en een kwartier ontvangen. MV was stuk. Zou €300 gaan kosten. Rekening van €525,- Is een heel mooi verdienmodel voor ze. Lees in andere reviews dat dit vaker voorkomt. Wegblijven dus bij deze oplichters.
Julie willen na mijn bovenstaande review meer informatie. Nadat die gegeven is komt mijn klacht blijkbaar terecht bij degene die de foutieve facturen verzorgd en zich uitermate leugenachtig en moreel verwerpelijk naar mij heeft opgesteld en leidt jullie verzoek om meer informatie helemaal niet tot een oplossing. Dit is blijkbaar slechts "windowdressing" om op trustpilot over te komen als behulpzaam na een klacht.
Beste mensen blijf dus weg bij dit bedrijf. Het zijn OPLICHTERS!

Waardeloos bedrijf en communicatie
Pas goed op met onderhoudscontract afsluiten voor CV Ketel!
Simpele aanpassingen worden niet uitgevoerd zodat ze een ketel (in 2018 aangesloten door erkend installatiebedrijf) kunnen afwijzen en daardoor € 85,-- in rekening kunnen brengen voor inspectiebeurt.
Denk goed na voor je hiermee in zee gaat!

Svar från Energiewacht
Goede service vanuit kantoor, nette vriendelijke vakbekwame monteur
Ik werd van tevoren ook door de planner van kantoor gebeld dat het vanochtend misschien niet meer ging lukken.
Afspraak gemaakt dat ik alleen teruggebeld zou worden indien het wel het geval zou zijn, zodat ik een nieuwe afspraak kon inplannen.
Nette, heel vriendelijke jonge man, die zijn werk netjes en keurig heeft gedaan.
Mijn complimenten voor de service!

Svar från Energiewacht
Hoe kom ik ooit van ze af !!!
Ik heb voor mijn moeder in een huurappartement de huurboiler overgenomen. Na haar verhuizing kon ik maar moeilijk de huur opzeggen. Een telefonische opzegging werd genegeerd, de email ook. Het bleek nodig om dat aan een speciaal emailadres te sturen. Toen kwam er een bewijs van opzegging.
Nu wordt er anderhalf jaar later een flink bedrag afgeboekt via automatische incasso.
Hoe is dit mogelijk ? Mijn moeder heeft al anderhalf jaar niets meer met ze te maken, haar klantnummer bestaat niet meer, alle huurkosten zijn betaald en toch blijft automatische incasso mogelijk !!!

Svar från Energiewacht
Geen inspectie, geen uitleg, wel een rekening
Na jaren klant te zijn geweest bij Energiewacht heb ik na een verhuizing een nieuw onderhoudsabonnement aangevraagd. Dit werd een zeer teleurstellende ervaring.
De eerste servicebeurt werd ingepland, maar de monteur vertrok zonder een inspectie uit te voeren — zonder uitleg waarom. Na meerdere telefoontjes naar de klantenservice werd steeds aangegeven dat de lokale afdeling zou terugbellen. Dat is nooit gebeurd.
In plaats daarvan ontving ik een mail dat het abonnement was geannuleerd, met een herinnering voor een factuur van €85 voorrijkosten. Als enige toelichting stond er: "Afkeur monteur".
Wanneer ik om uitleg vroeg, verschool Energiewacht zich achter 'de voorwaarden', zonder te willen aangeven welke voorwaarden dit betrof. Het werk is niet uitgevoerd, de eigen beloftes zijn niet nagekomen, maar er wordt wel gefactureerd. Intern lijken de afdelingen onderling ook niet te communiceren.
Dit is niet de service die je mag verwachten van een bedrijf waar je jarenlang klant bent geweest.

Svar från Energiewacht
Energiewacht wil mij een nieuwe cv of warmtepomp aansmeren door onterecht mijn cv af te keuren.
Ik wou bij de energiewacht een onderhoudscontract afsluiten voor mijn cv, daaraan voorafgaand werd er eerst een “aanstellingskeuring” gedaan omtrent de staat van de cv ketel. Hun eindconclusie was afkeur ivm haarscheurtjes in de warmtewisselaar (dit schijnt veelvoorkomend probleem te zijn bij een intergas cv). Reparatie kosten €1300,- maar gezien de leeftijd 2012 werd mij aangeraden om een nieuwe cv of warmtepomp aan te schaffen. En de volgende dag had ik al iemand aan de telefoon om een offerte op te stellen etc. Het verhaal ondertussen uitgelegd aan een kennis (gecertificeerd cv monteur) en die vertelde mij dat het een bekend probleem was bij het type intergas cv en dat intergas daar reparatiesetjes voor in de handel heeft wat door een erkend installateur moet worden gerepareerd. De volgende dag heb ik contact opgenomen met intergas en die bevestigde het verhaal van mijn kennis. Sterker nog intergas heeft het laten testen door het kiwa een onafhankelijke organisatie of het veilig is om te repareren . Ik heb de energiewacht het verhaal voorgelegd, maar ze bleven bij hun standpunt dat ze mijn cv niet wilden repareren. De energiewacht hanteert zijn eigen regels en legt de geldende veiligheidsregels naast zich neer ook al adviseert de fabrikant van de cv dat het zonder problemen gerepareerd kan worden. Daarnaast stuurde ze mij ook nog een rekening van €85,- voor een onterechte afgekeurde cv! Liever willen ze je opzadelen met hoge kosten en bepalen ze zelf de regels omtrent een keuring van een cv. Nu heb ik de cv opnieuw laten keuren door de firma Feenstra en die heeft de wisselaar gerepareerd (reparatieset kost €12,50) in totaal was ik voor €200,- klaar. En heeft mijn cv weer een goedkeuringssticker en draait het probleemloos. De energiewacht wil over de rug van de consument geld verdienen. Die €85,- betaal ik niet omdat het voor mij een principe kwestie is geworden. Extra aanvulling, de €85,- hoef ik niet te betalen!! Maar daarmee blijft het verhaal overeind dat de energiewacht onterecht een cv heeft afgekeurd die volgens de geldende veiligheidsregels en volgens het advies van de fabrikant gewoon gerepareerd had kunnen worden. Maar de energiewacht maakt zijn eigen regels en wil je het liefst veel geld uit de zak kloppen. Als ik niet contact had opgenomen met intergas was ik er met open ogen ingetrapt. Ik vraag mij af bij hoeveel consumenten ze dezelfde streek hebben uitgehaald gezien dit type intergas cv ketel een veelvoorkomend apparaat is. Ik wil via deze weg de consumenten proberen te beschermen tegen dit soort praktijken!
Reactie op antwoord energiewacht,
Een slap antwoord, dus de energiewacht neemt zelfs de voorgeschreven regels van de fabrikant niet serieus terwijl die helder zijn. En Feenstra houdt zich aan de geldende veiligheidsregels en heeft het volgens de richtlijnen van de fabrikant gerepareerd.
Blijft overeind dat de cv onterecht is afgekeurd en de energiewacht mij een dure reparatie of een nieuwe ketel wil aansmeren!!! Daar praat je je niet uit, wees een betrouwbare partner en geef toe dat jullie hier fout zaten ipv een zwak excuus wat geen hout zaagt!!!

Svar från Energiewacht
Heel goed heeft een langdurig probleem…
Heel goed heeft een langdurig probleem meteen opgelost! Super!

Svar från Energiewacht
Pas op: beloftes worden niet nagekomen – geschillencommissie ingeschakeld
Laat u niet misleiden door de verkooppraatjes van Energiewacht. De adviseur benadrukte tijdens het verkoopgesprek zelf dat "slechte bedrijven" de loodpan niet vervangen bij een cv-ketel installatie. Vervolgens deed Energiewacht precies dat. De vervanging stond expliciet in de offerte, maar werd niet uitgevoerd. Nadat ik dit meerdere keren kenbaar heb gemaakt bij Energiewacht, erkenen zij dit schriftelijk, maar weigert zij alsnog na te komen. Op de factuur werd eenzijdig een klein bedrag verrekend — de werkelijke herstelkosten liggen vele malen hoger. Aangezien de Energiewacht weigert te schikken, heb ik de zaak inmiddels moeten voorleggen aan de Geschillencommissie Installerende Bedrijven.
Veelbelovend bij verkoop, tegenvallend bij uitvoering.
⚠️ UPDATE naar aanleiding van reactie Energiewacht:
Het is jammer dat Energiewacht in onderstaande reactie beweert dat de loodpan 'optioneel' zou zijn en geen onderdeel uitmaakt van de standaard installatie. Dit is niet correct. De loodpan staat expliciet vermeld onder "Meer- of minderwerk inbegrepen in de prijs" in de door mij geaccepteerde offerte. Bovendien heeft Energiewacht schriftelijk erkend dat de adviseur dit uitdrukkelijk heeft meegenomen in het adviesgesprek.
De reactie van Energiewacht op Trustpilot is dan ook in strijd met hun eigen eerdere schriftelijke communicatie. De zaak ligt nu officieel bij de Geschillencommissie Installerende Bedrijven.

Komt afspraken niet na
Mijn onlangs afgesloten abonnement bij Energiewacht heb ik per direct beëindigd. Deze partij komt zijn afspraken simpelweg niet na.
Voor een eerste onderhoud had ik een afspraak ingepland. Helaas kon dit alleen binnen een tijdsblok van een halve dag (08:00–12:30), waardoor ik speciaal vrij heb moeten nemen van werk. Vanaf 08:00 heb ik gewacht. Toen ik om 11:00 zelf maar belde, kreeg ik te horen dat de monteur al langs zou zijn geweest. Dit terwijl ik letterlijk de hele ochtend bij de deur heb gezeten.
Dit soort communicatie en service is voor mij onacceptabel. Met een partij die zo met klanten omgaat, kan en wil ik geen zaken doen.
Energiewacht, mochten jullie contact willen opnemen: mijn gegevens zijn bij jullie bekend. Op 20 maart heb ik telefonisch mijn abonnement opgezegd voor mijn adres in Enschede.

Svar från Energiewacht
Friendly phone contact and very long waiting line
Friendly phone contact, although scheduling an appointment is a nightmare, given the waiting line. I tried multiple times and the soonest possible option was in two months. No flexibility here. None.

Afrader…
26november zomaar 41,09 afgeschreven. Wat niet zou moeten.
Gebelt naar de zaak dat het niet klopt. 4maanden verder nu. 5belletjes. Klacht inlaten dienen en notities.
Mijn geld word maar niet terug gestort, krijgen nooit de juiste aan de lijn. Kunnen niks betekenen voor je dan zeggen afwachten.
Blijven wachten blijven bellen heeft dus geen nut. Als betaald moet worden zijn ze er als de kippen bij, maar terug betalen lukt ze niet.
Dit bedrijf is geen aanrader.
Monteur niet komen opdagen.
Monteur met weinig ervaring kon niet helpen. Brak bouten af had geen spullen bij zich.
Tot nu veel ellende….

Detta är Trustpilot
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.