Curiosa Neways AB Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 69 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många konsumenter återkommer regelbundet eftersom de älskar de fantastiska doftalternativen som upplevs som både intensiva, personliga och mycket långvariga på kroppen. Människor framhåller ofta att produkterna håller en exceptionellt hög standard och att priserna är mycket rimliga i förhållande till den lyxiga kvalitet som erbjuds. Vissa recensenter var inte nöjda med leveranstiden och uppgav att det ibland kunde ta upp till en hel månad innan beställningarna nådde fram till hemadressen. Några kunder påpekade dessutom att de drabbades av strul med felaktiga leveranser, felskrivna adresser och att kundtjänstens svarstider vid problem upplevdes som bristfälliga.

Ämnen som oftast nämns

Product

Kunder delar positiv åsikter om produkt, där konsumenter lyfter fram att parfymerna doftar fantastiskt och... Se mer

Quality

Konsumenter uttrycker stor uppskattning för den höga kvaliteten och uppger att dofterna är långvariga och... Se mer

Delivery service

Kunder hade tvetydiga upplevelser med leveranstjänst, där vissa recensenter upplevde mycket snabba leveranser... Se mer

Price

Människor rapporterar positiva upplevelser med pris och uttrycker stor uppskattning för de otroliga dofterna... Se mer

Order

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med beställning, där vissa uppskattar möjligheten att köpa... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag uppskattar uppstickare (som t ex rådiga företagare) som ger oss alla möjligheten till att prova på dofter man kanske inte annars haft råd att köpa. Man kan ju också testa flera! Curiosa gör en... Se mer

Alltså, Curiosas parfymer är verkligen next level! Jag får komplimanger varje gång jag använder dem och dofterna känns ju helt äkta och lyxiga, inget som känns billigt eller påhittat. Dessutom... Se mer

Återkommer till Curiosa hela tiden för att köpa parfymer. Billiga men fina flaskor som inte ser billiga ut! Och otroligt fina dofter. Så bra också när dom skickar ut testers till lojala kunder så man... Se mer

De här parfymerna… jag köpte dem som mini-testparfymer och de luktar så otroligt gott att jag inte ens tänkte på att min familj också skulle tycka om dem 😅😍 De fastnar verkligen på kläderna och håll... Se mer

1. Leverantör av kosmetika och parfymer
  2. också i
  3. Parfymaffär
  4. Skönhetsprodukter

Curiosa Neways is a family-owned business rooted in Sweden, proudly bringing over 20 years of experience in natural cosmetics and perfumery to our craft. For us, creating beauty products is more than a business—it’s a passion and a family tradition. We believe in the magic of scents and the joy that a unique fragrance can add to your daily life, transforming ordinary moments into something memorable and extraordinary. Our mission is to make luxury accessible, because we know that smelling exquisite shouldn’t come at an extravagant price. That’s why we offer beautifully crafted dupe perfumes, designed for those with a refined taste and a modest budget. Each fragrance we create is thoughtfully handmade, aiming to deliver a touch of charm and intrigue that enhances your personal style. From our family to yours, we hope our creations bring a little extra beauty and warmth to your world.

Bra

TrustScore 4 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har besvarat 42 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 månad

Alla omdömen

78 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Fick mitt paket till ett ombud i annan…

Fick mitt paket till ett ombud i annan stad. Enligt DHL måste avsändaren godkänna ytterligare transport, men det gör inte Curiosa för det är betingat med en extra kostnad!?! Märkligt & dåligt då jag inte har lust, tid eller möjlighet att åka 8 mil för att få hem mitt paket. Aldrig mer Curiosa...

22 oktober 2025

Hej Carina!

Vad tråkigt att höra att du inte känner dig nöjd. Tyvärr är det inte vi som styr till vilket ombud paketet kommer till, utan det brukar komma upp 3 olika alternativ när man checkar ut i kassan. Om man däremot inte väljer något kommer paketet automatiskt att skickas till närmaste postombud. Såklart är det tråkigt att det i ditt fall hamnade så långt bort, riktigt tokigt av DHL!

Hoppas iallafall du får chansen att hämta ut paketet ändå och testa vår doft 😊

Jag vill varmt rekommendera Curiosa

Jag vill varmt rekommendera Curiosa. De har fantastiska produkter av bra kvalitet. Jag tycker parfymerna sitter länge på huden och luktar helt fantastiskt. Jag är en parfym-nörd och har hittat många nya favoriter och ser fram emot fler nyheter!
Jag tycker de har snabb frakt och bra kundservice.

10 oktober 2025

Alltså WOW

Alltså WOW. Är så glad över att jag hittade Curiosa, vilka otroliga dofter på alla parfymer! Mina favoriter är Bad n boujee, Vanilla orchid och Candy floss. Helt otroliga!!

1 oktober 2025

Jag blev otroligt fint bemött av…

Jag blev otroligt fint bemött av Curiosa och är så imponerad av deras parfymer! 🌸
Jag har ofta problem med starka dofter eftersom jag lätt får migrän, men med Curiosas parfymer fick jag ingen huvudvärk alls – bara en fantastisk doftupplevelse.

Doften sitter kvar hela dagen. När jag var i Spanien och använde Dona Dora kände jag fortfarande doften även efter ett dopp i havet – helt otroligt!

Jag älskar också att parfymerna är så hållbara att jag inte behöver ta med dem i väskan. Det är både smidigt och lyxigt.

Jag kan verkligen rekommendera Curiosa till alla som letar efter parfymer av högsta kvalitet.

30 september 2025

Oseriöst företag som bara tänker på…

Oseriöst företag som bara tänker på pengar och inte på kunden!

29 september 2025

Hej Julia!

Tråkigt att höra att du känner så, hör gärna av dig till oss via mail contact@curiosa.se om det är något vi kan hjälpa dig med 🫶🏼

Nöjd med mina inköp.

Hittills är jag väldigt nöjd med mina inköp. Ett plus är att man kan köpa små och billiga förpackningar av olika parfymer då man är i det stadiet att man vill prova sig fram. Bra kundtjänst, bra priser och helt ok leveranstider.

14 augusti 2025

SÅÅÅÅÅ HIMLA BRAAAA

Alltså för att vara ärlig så var jag förvirrad, jag viste hur parfymerna doftade o böev lite rädd om de inte skulle vara bra…mennn MENNN ASSÅ VAFAAN? De luktar sååååå goda, jag köpte coconilla och bad n boujee och är besatt i de. Jag har flera parfymer som kostar svindyra, men de här parfymerna är de som jag har blivit besatt i. KOLLA BOKSAVLIGEN VARJE PERSON SOM KRAMAR MIG FRÅGAR MIG OM MIN PARFYM, DE ÄR SÅ FRÄSCHA O GODA JAG VILL BARA ÄTA DE. Om du tvivlar nu, tycker jag att du inte ska göra det o köpa direkt!!! De är värda sina pengar och jag kommer att fortsätta köpa de, nu tänker jag testa candyfloss, o jag tänker fylla på hela parfymhyllan med curiosas parfymer❤️❤️

24 september 2025

Mycket besviken på parfymen

Mycket besviken på parfymen. Jag köpte två eftersom jag blev påverkad av reklamen på TikTok, men när jag fick dem blev jag besviken! Parfymen håller inte ens i 30 minuter på mig, sedan känner man den inte längre. Jag kontaktade kundtjänst för kompensation eller retur men fick ett negativt svar om att de inte kan göra något för mig. Jag rekommenderar inte och kommer aldrig mer att handla hos dem!

8 september 2025

Svar från Curiosa Neways AB

Tack för att du delar din upplevelse! Vi har redan haft kontakt med dig via mejl och förstår att det känns tråkigt att du inte blev nöjd med dina parfymer.

Doft är något väldigt individuellt och påverkas av många faktorer, som hudtyp, miljö och kroppens egen kemi. Olika dofter kan dessutom upplevas starkare eller svagare beroende på sin doftprofil – vissa märks mer i början medan andra utvecklas och känns tydligare efter en stund.

Eftersom upplevelsen av doft är så personlig kan vi tyvärr inte erbjuda kompensation eller retur i de här fallen. Vi rekommenderar däremot alltid att man börjar med att beställa tester innan man köper en hel flaska, just för att undvika besvikelse om doften inte känns rätt 😊

Supernöjd med allt

Tack för doften! Otrolig nöjd med allt, från beställning till den snabba leveransen. Tusen tack!

18 september 2025

Älskade parfymerna

Älskade parfymerna, får alltid komplimanger!leveransen va snabb och fick en parfym som inte riktigt funkade, men deras support va underbart och hjälpte mig snabbt och smidigt! Jätte snälla och fantastisk! Rekommenderar dem

17 september 2025

De levererade inga parfymer till mig…

De levererade inga parfymer till mig inom den tidramen de lovat vid köp. Jag ringde DHL som hänvisade till Curiosa. Jag mailade fyra gånger via deras hemsida utan återkoppling. Som tur var tog jag faktura på Klarna. Jag ringde Klarna och berättade att jag inte mottagit något paket och heller inte fått tag i Curiosa. Klarna lämnade ut ett telefonnummer som de bad mig ringa till. Detta nummer gick till deras VD. Efter mycket om och men påstod han att de visst mailat mig, vilket de fortfarande inte bevisat. Han skyllde på att DHL slarvat bort mitt paket. Erbjöd ingenting efter sina misstag. Ni har gett mig en väldigt oseriös bild av ett företag.

3 september 2025

Hej Vanessa!

Tack för att du delar din upplevelse. Jag vill börja med att beklaga den frustration som uppstod kring din beställning.

Sen så vill jag gärna förtydliga att vi återkom till dig via mail så fort vi uppmärksammade att ditt ärende inte hade kommit upp hos oss som det skulle.

En fullständig återbetalning har utfärdats som vi även meddelade dig via mail om. Verkligen tråkigt att hanteringen av ditt ärende inte levde upp till den nivå av service vi alltid strävar efter!

Att du kom i kontakt med vår VD var ett undantag, då han inte arbetar i kundtjänsten. Men vi tar oss såklart med detta för att förbättra våra rutiner och hoppas få chansen att ge dig och andra kunder en bättre upplevelse framöver 😊

/Sanna på Curiosa

Jag beställde en doft av er som ni…

Jag beställde en doft av er som ni påstår luktar som Prada Paradox. Jag blev jätteglad eftersom jag älskar Pradas doft men tycker den är för dyr.
Blev jättebesviken när jag fick hem parfymen från er. Jag känner mig grundlurad

19 augusti 2025

Svar från Curiosa Neways AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Jag förstår verkligen att det känns tråkigt när en doft inte blir som man hade hoppats, särskilt när man längtat efter att hitta en favorit till ett bättre pris. Våra parfymer är inspirerade av välkända dofter, men de är inte exakta kopior utan tolkningar – och därför kan de upplevas lite olika beroende på hudens kemi och personliga preferenser.

Du ska ha fått ett svar via mail, men jag vill också här säga att vi absolut inte vill att du ska känna dig lurad. Din feedback betyder mycket för oss, och jag hoppas att du kanske hittar någon annan doft i sortimentet som passar dig bättre framöver!

Varma hälsningar,

Beställde en parfym

Beställde en parfym. Fick inte ut paketet då telefonnumret var felskrivet. Bad curiosa att ändra till rätt nummer, de vägrade. Fick återbetalning på mindre än hälften av vad jag betalade. Så besviken!

1 augusti 2025

Hej Nadja,

Vad tråkigt att höra att du känner dig besviken! I det här fallet var telefonnumret felstavat vid beställningen och tyvärr går det inte att ändra kontaktuppgifter på ett paket efter att det har skickats. När paketet därför inte kunde levereras skickades det tillbaka till oss.

Vid alla returer av outlösta paket får vi stå för både returfrakten och hanteringen, och därför tas en avgift på 99 kr ut. Det är alltså anledningen till att återbetalningen blir mindre än hela beloppet.

Jag vill betona att avgiften enbart finns för att täcka våra faktiska kostnader, inte för att någon ska känna sig orättvist behandlad.

Mer om detta finns att läsa på vår hemsida under ”vanliga frågor” och ”returpolicy”.

Varma hälsningar,