Uppenbart bedräglig sajt. Sökte med "Kostandsfri bilvärdering" och gick in på några av många kostandsfria. Riddermark och vi köper din bil m.fl. Fick några dagar senare brevledes en faktura på... Se mer
Fick också hem en faktura på 185.- euro för en påstådd "värdering". Polisanmält (5000-K129106-23) samt rapporterat till Konsumentverket (ANM 2023/2461). Dokumenterat kommunikationen med "företaget... Se mer
Ett företag som lurar folk. Det står inte tydligt hur mycket det kostar. Jag trodde jag hade avbrutit min beställning eftersom där inte kom någon bekräftelse och inte stod vad det kostade. Idag dök et... Se mer
Ingen inbjudningshistorik registrerad
Andra tittade också på
FY FAAANNNNN
Bluff Bluff Bluff
Bluff Bluff Bluff
Jag är precis samma som alla andra fick jag en bluff faktura på 185 EUR från bluff förtaget som heter informativa och idag fick igen en påminnelse faktura på 199 EUR jag åkte direkt till polisen och gjort en polis anmälan
Jag fick en faktura på 185 EUR betalade…
Jag fick en faktura på 185 EUR betalade via besök på banken till numret som stod på fakturan och var beläget i Belgien. Två dagar efteråt kom pengarna tillbaka att det aktuella kontot var stängt. Försökte då komma i kontakt både med Cardata och Informatica utan framgång.
Nu har det kommit en Påminnelse/krav med påminnelseavgift och fakturaavgift på totalt 199 EUR.
Denna gången ska det betalas online via deras hemsida.
Information om att betalningsansvar upphör inte med bestridan, falsk angivelse om ej gjord beställning.
Det finns inte i min värld att jag ska betala ett öre till denna hemsida. Banken gjorde en ny inbetalning till det tidigare numret som då var stängt. Antar att pengarna kommer tillbaka och då kommer jag inte göra någonting. Har gjort anmälan till Konsumentverket.
Blufföretag för värdering av bil
Just sålt min bil på Blocket. Haft ett tiotal på besök som tittat på bilen. Har nu fått faktura och en första påminnelse från en bluffsite Informatica R. De har även skickat med en värdering på min bil med massor av fakta fel i (fel årsmodell, fel växellåda osv.). Vet inte hur de fått för sig att skicka värderingen och fakturan? Eller så har någon av de som varit och tittat på bilen knappat in en värdering på deras sida. Sidan känns rätt så ok vid en första anblick. Den har dock en ruta där det framgår att värderingen kommer att kost 185€, som man skall kryssa i. Den kan nog vara lätt att missa eller så bryr man sig inte då den inte belastar den som ber om värderingen. Jag har gjort som alla andra verkar ha gjort en polisanmälan.
Hänt samma för mig
Hänt samma för mig, även polisanmält och kontaktat konsumentverket mm. Har även nu fått påminnelse/krav av denna skämtsida. Börjar vara halvhot i kravet att betala för att man ska bli orolig och betala. Vad ni än gör. Betala inte en enda krona!
Rent bedrägeri som de håller på med.
Rent bedrägeri som de håller på med.
Bestrid eventuella fakturor omedelbart och polisanmäl.
It’s Fraud
It’s Fraud, online scam, I am going to police report, they sent me 185 Euro faktura for what ?
Varning!!
Varning!!! Detta är en bluff. Värdering av bil brukar vara gratis. Cardata debiterar 185 Euro. Kommer självklart att polisanmäla och kontakta Konsumentverket. Detta strider mot svensk lagstiftning.
Uppenbart bedräglig sajt
Fick några dagar senare brevledes en faktura på 185Euro från CarData, Fullständigt orimligt.
Har absolut inget minne av att jag godkänt en kostnad på någon sajt. Kanske via en bulvan sajt?
Har polisanmält och skall nu anmäla till ARN och konsumentverket.
Har också mottagit bluffaktura
Fick också hem en faktura på 185.- euro för en påstådd "värdering".
Dokumenterat kommunikationen med "företaget" där jag bestrider fakturan samt informerar om svensk lagstiftning.
Förväntningar mig inte att något skall ske, men gör det det, så har jag nödvändiga underlag för att bemöta bedragaren i rätten.
Parasit.
dom lurar på 185 euro...
Bluff företag
Bluff företag. Söker på "Gratis värdering" så kommer detta upp och sedan får man en faktura på 185Euro som ska betalas till utlandet. Helt sjukt.
Bedragare! Undvik!
Detta är ett välkänt bedrägeri. En kriminell man som jobbar med många olika sajter och har lyckats undkomma åtal. Kolla facebookgruppen ”Bilvärdering Svarta Listan”.
Varning för blufföretag
Varning för lurendrejare och blufföretag! Företaget har gått under flera namn och har som verksamhet att lura folk. Kommer upp bland de första träffarna på Google när man söker på ”värdera bil” som alla andra sajter gör gratis. Otydligt och oskäligt med kostnaden. Får sen en faktura på nästan 2000 kr som ska betalas till utlandet.
Bluff företag
Bluff företag, du skriver in regnummret sedan får du en faktura på 185 euro!!! De skickar fakturan till adressen bilen står på helt utan avtal eller signatur. Värdering helt fel. Anmäld till konsumentverket samt polis.
Ren bedrägeriverksamhet
Ren bedrägeriverksamhet. Se upp! Sök på cardata på Facebook och du kan hitta ett helt forum med individer som blivit utsatta för deras fakturor. Detta är en person som registrerat ett företag i Riga och bedriver falsk marknadsföring för att sedan göra det omöjligt att invända fakturorna som han skickar ut.
Där blev man lurad
Där blev man lurad. Anmäl till Konsumentverket och polisanmäl sidan. 185 euro kostade tydligen en gratis värdering.
Fusk bolag med mega faktura
VARNING! utan att du fylla i personuppgifter som kommer du ända få en faktura på €185!! Fusk bolag.