Terrible customer service. I ordered a Dior perfume, and to my surprise, Breuninger sent me an empty box without the product. I tried several times to contact them to resolve the problem, but they onl... Se mer
Rückgabe abgelehnt – obwohl dieses vorher anders gehandhabt wurde Ich würde meinen Fall gerne klären, da ich bisher keine zufriedenstellende Lösung gefunden habe. Ich habe bei Breuninger z... Se mer
Service zählt Breuninger in Stuttgart war seit vielen Jahren mein fester Anlaufpunkt für Hosen. War gerade wieder da und finde zwei Verkäufer am Rande der Hosenabteilung. Wenig los. Interessieren si... Se mer
Sonst bin ich eigentlich „Online“ Kunde. Gestern musste ich in die Stadt und konnte natürlich nicht an Breuninger vorbei… Super, echt! freundlicher, hilfsbereiter nicht aufdringlicher Service... Se mer
Uwaga na przelewy -moje zamówienie zostało anulowane…
Moje zamówienie zostało anulowane godzinę po przelaniu środków na konto firmy. Przelew został wykonany zgodnie z instrukcją na stronie firmy. Otrzymałam tylko krótką, automatyczną informację o anulowaniu zamówienia, nie wspomniano nic o zwrocie środków z przelewu. Sytuacja podobna do tej, jaka spotkała Panią Jolantę - recenzja z dnia 28/11/24. Napiszę dziś reklamację, ciekawe czy doczekam się zwrotu pieniędzy, jednak takie postępowanie nie budzi zaufania
Brak zwrotu środków z anulowanego zamówienia.
EDIT:
Po prawie 4 tygodniach otrzymałam zwrot pieniędzy.
Od kilku tygodni nie mogę doprosić się zwrotu środków za zamówienie, które zostało anulowane przez system wykorzystywany przez Breuninger twierdzący, ze nie można zrealizować płatności. Środki jednak zostały pobrane za anulowane zamówienie. Złożyłam reklamację, otrzymałam kilka komunikatów automatycznych o tym, że moja reklamacja jest procedowana i wymaga to czasu, potem ktoś z obsługi klienta zapytał, czy sprawa jest załatwiona, potem jeszcze automatyczna ankieta kompletnie nieadekwatna do sytuacji. Udzielałam odpowiedzi do każdego komunikatu, załączyłam dowód wpłaty. Środków mi nie zwrócono, pomimo deklaracji (w formularzach związanych z zamówieniem), że są zwracane do 3 dni.
Kupiłem u nich Nike za prawie 4 stówy…
Kupiłem u nich Nike za prawie 4 stówy chyba to była promocja więc ok fajne unikalne mało co chodziłem w nich było ok jakoś pod koniec sierpnia więcej zacząłem w nich śmigać but zaczął strzelać normalnie podczas chodzenia pisze do nich reklamacje a typ od nich pisze ŻE TO STRZELANIE BUTA TO NORMALNE I ŻE ODRZUCAJĄ REKLAMACJĘ NIE POLECAM
Bestellung vom 21.08.2024
Bestellung vom 21.08.2024
Es kann ja wohl nicht war sein das meine Mails einfach nicht beantwortet werden, ich hatte ihnen die Sendung am 26.08.24 zurück geschickt, am 29.08.24 haben sie die Sendung empfangen, weder habe ich einen Gutschrift bekommen, noch ist der Status in meinem Konto verändert, denn der Status dort steht nach wie vor auf Rücksendung angemeldet, aber das sehen sie ja selber.
Den Grund dafür haben sie mir auch noch nicht geliefert, aber das ist mir auch egal denn die Versand Quittung hatte ich innen ja schon gesendet.
Bekomme ich die Gutschrift nicht in dieser Woche, dann sehe ich mich gezwungen das ganze in den SM zu kommunizieren.
Bestellnr.: 87421711
Drohmails bei Rücksendungen
Unfassbar, dass Breuninger Kunden Drohmails zuschickt wenn diese nach Meinung von Breuninger zuviel zurückschicken !
UND WARUM SCHICKT MAN ZURÜCK ? ? ?
Weil die Beschreibungen nicht stimmen
Fachliche und sehr freundliche Beratung…
Fachliche und sehr freundliche Beratung in der Stadt Nürnberg..ich gehe jedes Mal nur zu
Breuninger ..besonders schöne Marken zu angemessen Preisen..war am 28.5.24 und trotz ausgefallener Klimaanlage ..nicht einfach für das Personal...bin ichnoch hervorragend bedient worden!
Nie otrzymałam towaru i nie zostały mi…
Nie otrzymałam towaru i nie zostały mi zwrócone pieniądze
Sprzedają podróbki!
Zamówiłam na stronie torebkę YSL, za 11 140zl.
Jednak nie odpowiadał mi kolor torebki, wiec dokonałam zwrotu (kolor wysłanej torebki różnił się od tego na stronie).
Po 7 dniach od potwierdzenia, ze przesyłka dotarła do firmy, napisałam maila co ze zwrotem, dostałam odpowiedz, ze firma ma 14 dni. Po Ok 20 dniach dostałam informacje, ze sprawa jest skierowana do innego działu... po 25 dniach, ze odesłałam podróbkę i nie dostanę zwrotu!!!
Mam zdjęcia torebki i nie miałabym możliwości oderwania metki (która jest na żyłce) i dopięcia jej do innej torebki. Zażądałam od firmy nagrania, aby udowodnili, że spakowali mi oryginał i nagrania, że przy paczce zwrotnej była inna torebka. Niestety go nie otrzymałam. Firma usunęła mi dostęp do platformy, nie mogę się zalogować i nie przychodzi mi hasło przypominające...
Firma to oszuści, gdybym torebki nie odesłała byłabym szczęśliwą posiadaczka podróbki za 11 140zł.
Firma najwyraźniej ma taki model biznesowy.
Sprawę zgłaszam do prawnika, rzecznika praw konsumenta i UOKIK
Do not shop here !!!
First when I made order everything was ok. Second time (28.12.2022) I made order and after two days more waiting that I should they sent me that I will recieve tha packet. But I did not! Another day they sent e-mail that adress was wrong wich is not true!!!
After 7 days they sent me that they will return my money..
I ordered again the same thing (training suit like on my first order, 2 piece set). I payed the same price, and guess what,,they sent me just one piece !!!!!!!!!! Only jacket without leggins. Don't shop here, they are thief or really do not care about customer.
Breuninger ist neu in der Schweiz...
Sehr grosser Onlineshop mit allem was das Herz begehrt. Bestellablauf, Lieferzeit und Bestellung sehr gut. Auch bei der zweiten Bestellung. Wenn ich wieder etwas brauche - gerne wieder!