Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

De flesta recensenterna var ganska nöjda med sin totala upplevelse. Många kunder uppskattar den snabba och smidiga servicen, särskilt när det gäller kundtjänst som ofta får beröm för snabba svar och hjälpsamhet. Flera användare är nöjda med produkterna de har köpt, och leveranserna beskrivs ofta som snabba och effektiva. Vissa kunder har dock upplevt problem med leveranstider, där beställningar har tagit längre tid än förväntat eller innehållit felaktiga varor. Det finns också de som har haft negativa erfarenheter med kundtjänsten, särskilt vid reklamationer eller när problem med produkter uppstått, där de upplevt bristande vilja att hjälpa till eller att de fått felaktig information.

Ämnen som oftast nämns

Product

Recensenter nämner tvetydig feedback om produkterna. Vissa kunder uttrycker stor nöjdhet med snabba... Se mer

Delivery service

Kunder delar tvetydiga åsikter om leveranstjänsten. Många konsumenter rapporterar snabba leveranser och är... Se mer

Customer service

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av kundtjänsten. Vissa kunder rapporterar snabba svar, trevligt... Se mer

Order

Kunder hade tvetydiga upplevelser med order. Vissa rapporterar snabb behandling och leverans, där... Se mer

Service

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med service. Vissa kunder rapporterar snabb och bra service, med... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Handlat här vid flera tillfällen och hittills aldrig haft problem med leverans eller dyl. Beställda grejer har kommit så snabbt man någonsin kan begära. Kommer att fortsätta handla hos dem.

Beställning gick smidigt men inte leveransen. Snabbt svar och informativa på kundservice. Ger bara bitter eftersmak när de i samma veva som frågan löses, inte lägger till att att fraktkostnad krediter... Se mer

Enkelt beställningsförfarande. Helt hopmonterad cykel som även var "kittad" med flaskhållare och reflexer vilket jag inte förväntade mig. Utöver så har jag fått ett fantastiskt bemötande av kundtjänst... Se mer

Beställde en väska för cykelkorg på onsdag kväll, på fredagen dagtid samma vecka kunde jag hämta ut den på utlämningsstället. Enligt hemsidan var leveransen 7-10 dagar så positivt överraskad! Myck... Se mer

1. Butik med cykeltillbehör
  2. Cykelaffär

Vi på Bikester satt med våra nätbutiker över hela Europa och hade en enkel idé: Köp enkelt och snabbt, cykel, cykelkläder och tillbehör direkt online. Dra nytta av vårt omfattande utbud, oavsett var du bor eller när på dygnet du vill handla kan du shoppa din cykel online. Genom vår enkla navigering och intelligenta sökfunktion kan du snabbt hitta rätt. Vi vet att cykelvärlden har blivit mer komplex. Många olika hjulvarianter, hjulstorlekar eller cykeldelar ger cyklister svåra beslut vid cykelköpen. Men med våra virtuella produktrådgivningar behövs bara några få steg för att hitta rätt cykel för ditt ändamål. Vi håller reda på de senaste cykeltrenderna, till exempel elcykel. Vårt starka team kombinerar många års erfarenhet av branschen, känner och testar produkterna privat - för att vi är entusiastiska cyklister.

3,7

Medel

TrustScore 3.5 av 5

2 tn omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 månad

Enkelt

Snabbt, enkelt och bra support!

14 november 2024

Hej Rasmus,
Tack för din feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår snabba och enkla service samt vårt supportteam. Det betyder mycket för oss att du är nöjd med din upplevelse! Tveka inte att höra av dig om vi kan hjälpa dig med något mer.

Smidigt garantiärende

Köpte en cykel som visade sig ha ett dåligt bromsok. Kunde efter kontakt med Bikester lämna in på valfri lokal verkstad på Bikesters bekostnad. Snabb och lyhörd kontakt med kundservice via e-post.

13 november 2024

Hej Jesper,
Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Vi beklagar att bromsoket inte höll måttet, men det är skönt att höra att du fick snabb hjälp och en smidig lösning via vår kundservice. Vi strävar alltid efter att erbjuda både bra service och flexibla lösningar när något inte blir rätt. Hoppas du nu får njuta fullt ut av din cykel, och tveka inte att höra av dig om du behöver mer hjälp framöver!

Skeva bromsar och lös framgaffel

Levererade en cykel för 20k med skeva bromsar, skavda bromsvajrar samt lös framgaffel. Tog inget ansvar när jag hörde av mig

25 september 2024

Hej Andreas,
Vi beklagar verkligen att din upplevelse inte levde upp till förväntningarna. Vi strävar alltid efter att leverera våra produkter i toppskick, och vi vill självklart att du ska vara nöjd med ditt köp. Hör gärna av dig till oss igen, så ser vi över ärendet och gör vårt bästa för att hitta en lösning som fungerar för dig.

Bra kundtjänstupplevelse

En vara saknades i min order och kundtjänst hjälpte mig snabbt och smidigt med en lösning.

28 oktober 2024

Hej Wic,
Tack så mycket för din fina feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår snabba och hjälpsamma kundtjänst. Vårt mål är alltid att ge våra kunder bästa möjliga support, och det är fantastiskt att veta att vi lyckats. Vi ser fram emot att hjälpa dig igen i framtiden!

Jag klantade mig och råkade skicka en…

Jag klantade mig och råkade skicka en cykelpump till andra sidan landet. De löste allt smidigt efter att jag tog kontakt så jag är helnöjd.

25 oktober 2024

Hej David,
Tack så mycket för din fina feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår snabba och hjälpsamma kundtjänst. Vårt mål är alltid att ge våra kunder bästa möjliga support, och det är fantastiskt att veta att vi lyckats. Hoppas cykelpumpen snart hamnar rätt hos dig. Vi ser fram emot att hjälpa dig igen i framtiden!

Så ska en slipsten..

Har inte handlat av dem. Men..
En nödvändig del för ett fäste till en kvalitetsframlampa för cykel hade försvunnit för mej och därmed kunde jag endast använda lyset som ficklampa hemmavid. Jag behövde därför en ny del utan att köpa en helt komplett framlykta. Sagt och gjort. Därför chansade jag och kontaktade flera större cykelbutiker i Sverige som hade detta lyse i sortimentet. Alla utom Bikester (!) svarade att de inte kunde hjälpa till med reservdelen. Men delen var inte till salu, så de skickade mej en dylik helt sonika utan vidare. Dessutom krånglade Postnord bort första leveransen och även andra 😱 Men Bikester tvekade inte, utan fortsatte skicka tills jag fick min efterlängtade vara. Detta mina damer och herrar är tvättäkta service. Så ska en slipsten dras gott folk. Av med hatten helt enkelt! En eloge till inte minst till Ludvig och Mattias på Bikesters kundtjänst. 🏆🏆🏆

22 oktober 2024

Svar från Bikester

Stort tack för ditt fantastiska omdöme! Vi blir verkligen glada att höra att vi kunde hjälpa dig att lösa problemet med din cykellampa och att du uppskattade vår service. Vi strävar alltid efter att göra det lilla extra för våra kunder, och det värmer att få läsa att Ludvig och Mattias kunde ge den hjälp du behövde.
Tveka inte att höra av dig om du behöver mer hjälp i framtiden – vi finns här för dig.

Tack igen för din eloge och dina fina ord, de betyder mycket för oss!

Skrev först fel leveransadress men…

Skrev först fel leveransadress men servicehjälpen hjälpte mig att få paketet rätt.

18 oktober 2024

Hej Martin,
Tack så mycket för din fina feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår hjälpsamma kundtjänst. Vårt mål är alltid att ge våra kunder bästa möjliga support, och det är fantastiskt att veta att vi lyckats. Vi ser fram emot att hjälpa dig igen i framtiden!

Det var inte mitt första köp hos dem, men det blir mitt sista.

I min jakt på en ny racercykel hittade jag ett bra pris/kvalitets-alternativ på bikester.se – eller så trodde jag. Tyvärr visade Bikester att det inte riktigt var så som jag hade hoppats. Jag beställde en ny cykel, som skulle vara monterad av professionella. Men redan när jag öppnade kartongen kunde jag se att hjulen var smutsiga och såg använda ut. Min entusiasm för en ny start försvann direkt.

När jag tog ut cykeln ur kartongen märkte jag också att något var fel med framhjulet – det vred sig konstigt och lät som en hästvagn. Jag tänkte att kundtjänst skulle hjälpa mig, men det visade sig vara mer frustrerande än jag hade förväntat mig. Först och främst svarar de bara snabbt på bekväma frågor. För att få svar på något som inte är till deras fördel måste man som kund insistera och följa upp flera gånger.

Efter två dagar av mejlkonversation, där jag skickade bilder och videor, erbjöd de att skicka ett nytt bakdäck och betala fakturan för att en verkstad skulle fixa framhjulet åt mig. När jag frågade vilken kompensation jag som kund skulle få för all denna tid och besvikelse, svarade de att det nya däcket och verkstadsbetalningen var min "kompensation". Det som jag redan hade betalat för var alltså deras idé om kompensation. Att jag förlorade två dagar på att förklara problemet och sedan själv måste ta cykeln till verkstaden ansåg de vara normalt.

När jag nämnde att jag ville returnera cykeln, erbjöd de plötsligt 300 kr i kompensation. Jag förstår att misstag kan ske när man handlar online – felaktiga eller skadade produkter kan alltid hända – men det är hur man hanterar det som gör skillnaden.

Till slut bestämde jag mig för att inte ha något mer att göra med den här butiken, trots att jag fick betala 1 000 kr för returfrakten, även fast de skickade något som inte motsvarade det jag hade köpt. Jag insåg att jag inte ville riskera att behöva hantera samma typ av kundtjänst igen om jag skulle behöva göra en garantiansökan i framtiden.

Nu har jag istället hittat min racer i en lokal fysisk butik (jag nämner inte namnet, men jag kommer att skriva ett omdöme där också). Där fick jag fantastisk hjälp, rådgivning och en mycket bättre kundupplevelse.

Den motivation som Bikester hade dämpat, lyckades denna butik återuppväcka i mig. :)

Jag säger inte att ni ska handla eller inte handla hos Bikester – det är upp till er. Men detta är min upplevelse, och jag väljer att gå vidare. Nu är det ditt val.

---- svar till bikester ----

Tack för ert svar. När ni uttrycker att min upplevelse "inte motsvarade de förväntningar du hade på oss", menar ni då att jag inte borde ha förväntat mig att få den produkt jag betalade för, som marknadsfördes på er webbplats? Jag betalade för en ny cykel, monterad av proffs, men istället mottog jag en cykel med ett begagnat och smutsigt bakhjul, samt ett framhjul som inte var korrekt justerat.

Om ni vill veta mer om vad som gick fel, hänvisar jag gärna till vår tidigare konversation via samma email (som är kundens enda kontaktväg med er). Jag var i kontakt med er under två dagar och skickade alla relevanta bilder och videor som tydligt visar problemen. Jag nämnde också att jag ville returnera cykeln, inte på grund av ett ändrat köpbeslut, utan eftersom produkten inte motsvarade vad som utlovades på er webbplats.

När jag frågade om ni skulle stå för returfrakten, då produkten inte motsvarade beskrivningen, fick jag beskedet att jag själv skulle stå för kostnaden.

Detta har lett till att jag förlorat:
- ytterligare 1 000 kronor,
- väntat 10 dagar på leveransen och
- nästan tre veckor för att returen skulle behandlas i ert system
- totalt cirka 33 dagar.
Hela min köpupplevelse har därmed förstörts.

Min fråga är:
Hur skulle en ny kontakt via samma e-postadress (som är kundens enda kontaktväg med er) kunna leda till ett annorlunda resultat?
Gäller det en annan policy när kunder ger feedback?

Tack på förhand för er tydliga förklaring.

21 oktober 2024

Svar från Bikester

Tack för att du tog dig tid att dela din feedback. Vi är verkligen ledsna över att höra att din upplevelse inte motsvarade de förväntningar du hade på oss. Vi tar alltid våra kunders åsikter på stort allvar, och din recension hjälper oss att identifiera områden där vi kan förbättra oss.
Vi skulle gärna vilja veta mer om vad som gick fel så att vi kan åtgärda situationen. Tveka inte att kontakta oss direkt på service@bikester.se, så vi kan diskutera detta närmare och se hur vi kan göra det bättre för dig. Vi uppskattar verkligen din input och hoppas att få möjligheten att välkomna dig tillbaka för en mer positiv upplevelse i framtiden.

Fantastiskt kundbemötande av Elsa på…

Fantastiskt kundbemötande av Elsa på Bikester.

Produkten var restnoterad hos leverantör men ärendet löste sig snabbt.

18 oktober 2024

Hej Johannes,
Tack så mycket för din fina feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår duktiga och hjälpsamma kollega Elsa. Vårt mål är alltid att ge våra kunder bästa möjliga support, och det är fantastiskt att veta att Elsa lyckats. Vi ser fram emot att hjälpa dig igen i framtiden!

Valde fel leverans. De löste problemet

Hade brottom i utcheckningen och valde leveranssätt "hämta i butik" och inte frakt hem. När jag insåg detta skickade de varan till ombud utan kostnad trotts att det leveransalternativet egentligen är en extra kostnad.

16 oktober 2024

Hej Mårten,

Oseriöst kundbemötande

De hade en produkt på rea för ett bra pris som jag nappade på. Beställde på faktura och tänkte att det var färdigt.

Fick ett mejl (som var utan rubrik) dagen efter från Cykelkrafts (som är ett annat företag under moderbolaget Spobik) kundtjänstsmejladdress att produkten inte fanns i lager. (Kändes för övrigt lite oseriöst att inte använda en mejladdress från Bikesters domän.)

Som tur var handlade jag på faktura och den blev makulerad.

Jag skrev ett svarsmejl tillbaka och förklarade att jag fortfarande var intresserad av produkten och kunde godta samma produkt fast i en annan färg för samma pris, om det var möjligt.

Svaret tillbaka var bara att "ordern var raderad och att jag var återbetalad". Jaha. Okej?

Produkten var sedan markerad som slut i lager på sidan och priset var höjt igen.

Tycker det är konstigt och lite skumt att skylta med rea på en produkt utan att ens veta om den finns på lager eller inte.

Dålig köpupplevelse, oseriöst bemötande, och dålig koll på om de ens har sina varor i lager. Tråkigt att inte ersätta med en likvärdig produkt när man hittat något som man tyckte hade ett bra pris.

15 oktober 2024

Svar från Bikester

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Jag är verkligen ledsen över att höra att din tid med vår kundtjänst inte har varit bra. Vi vill alltid ge våra kunder den bästa möjliga servicen, och det är tydligt att vi har missat målet här.
Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra våra rutiner, och din feedback är ovärderlig i det arbetet. Jag skulle gärna vilja få kontakt med dig så vi kan åtgärda situationen. Du når oss snabbast på service@bikester.se. Vi uppskattar ditt tålamod och hoppas få en chans att göra det bättre för dig i framtiden.

Bra service

Bra service, bra utbud och bra priser

15 oktober 2024

Hej Josef,
Stort tack för ditt omtänksamma meddelande! Vi är verkligen glada att höra att du uppskattar vår hemsida, vårt breda utbud och våra priser.
Vi arbetar hårt för att erbjuda våra kunder en smidig och inspirerande shoppingupplevelse, och det är alltid roligt att få positiv feedback. Din nöjdhet är viktig för oss, och vi strävar efter att fortsätta förbättra oss och möta dina förväntningar.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, är du alltid välkommen att kontakta oss på Service@bikester.se. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Supersnabb och bra service

Supersnabb och bra service

14 oktober 2024

Hej Peter,
Stort tack för din positiva feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår snabba leverans. Vi arbetar hårt för att säkerställa att våra kunder får sina beställningar så snabbt som möjligt. Vi ser fram emot att få hjälpa dig igen snart!

Bra och snabb kundsupport

Bra och snabb kundsupport. Mycket trevliga

11 oktober 2024

Svar från Bikester

Tack för din fantastiska feedback!

Vi är glada att du har haft en så positiv upplevelse med vår service. Att kunna ge våra kunder en förstklassig upplevelse är vår högsta prioritet. Din nöjdhet betyder allt för oss, och vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar.

Om du har några ytterligare kommentarer eller förslag, tveka inte att dela med dig. Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda dig en inspirerande och engagerande upplevelse!

Snabba svar och vänligt bemötande.

9 oktober 2024

Hej Camilla,

Usel kundservice

Köpte en fin cykel, Orbea, från Bikester och det har varit en hel del strul. De sålde med "passande tillbehör" som inte passade tex lås och skärm. Och inom ett halvår från köpdatum gick växeln sönder. Den var helt rostig och det var tydligt att jag inte orsakat detta då det är en omöjlighet att få något att rosta så mycket så snabbt, speciellt för en cykel som förvaras i garage. Jag fick ingen ersättning för detta alls.

Hade jag köpt cykeln på Sportson (som gjorde reparationen) hade de löst det kostnadsfritt.

Varnar er från att handla från Bikester.

2 oktober 2024

Hej Henrik,
Tack för din feedback och för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du har haft problem med tillbehör och växeln på din cykel. Det är verkligen inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha. Vi tar din feedback på största allvar och vill gärna undersöka ärendet närmare. Kontakta oss gärna direkt så kan vi försöka hitta en lösning och göra det rätta för dig.
Oss når du lättast via service@bikester.se

Vi uppskattar att du hörde av dig och hoppas att vi kan återställa ditt förtroende för oss.

Mer hjälp än jag hade förväntat mig.

Att jag fick tips om hur jag skulle kunna lösa mitt ärende, vilka andra företag jag kunde kontakta, även om inte Bikester själva kunde bistå i mitt specifika fall.

28 september 2024

Hej Magnus,
Tack så mycket för din fina feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår snabba och hjälpsamma kundtjänst. Vårt mål är alltid att ge våra kunder bästa möjliga support även om vi själva som i detta fall inte kunde ta ärendet i mål så vill vi alltid vara en hjälp på vägen, och det är fantastiskt att veta att vi lyckats. Vi ser fram emot att hjälpa dig igen i framtiden!

Snabba svar och vänligt bemötande

17 september 2024

Hej Rolf,

Vägrade ersätta trasig cykel

De skickade en cykel med trasig vevarm och sa att jag hade tagit sönder gängorna genom att skruva på dem åt fel håll. Om man kan ta sönder en gänga av metall genom att skruva med handen är det något fel på gängan. Detta höll även verkstaden jag sedan gick till med om. Ser att en likande recension lagts för bara några dagar sedan. Köp inte er cykel här om ni inte vill åka på att betala extra för trasiga delar.

26 september 2024

Trevligt mottagande via mail och snabb…

Trevligt mottagande via mail och snabb återkoppling.

24 september 2024

Hej Anders,
Tack för din fantastiska feedback!