Ancestry.se Omdömen 255

TrustScore 2.5 av 5

2,5

Ja det är något nytt, man är ju lite spänd inför förväntan. Jag tycker att er frågeställning kommer för tidigt. Jag har bara varit inne på sidan en gång efter fullständigt DNA svar. Frågeställningen... Se mer

Beställt dna kit. Gick till fel adress. Har mailat dem, ringt, inget svar!! Jag vill ha ett nytt kit. Verkar inte bry sig. Bortkastade pengar.

En diskrepans mellan mail, som ger en analysstatus (vi har nu extraherat DNA) och vad som syns, när man kollar status (på plats 3 av 6). Ett underlåtande att besvara mail, trots bekräftelse på motta... Se mer

Jag försökte avsluta mitt abonnemang dagen innan gratis provperiod skulle ta slut. Lyckades inte, "Tekniskt fel var god försök igen senare". Nästa dag hade de dragit pengarna från mitt konto. Jag skre... Se mer

1. Företagstjänster

Släktforskning på Internet. Upptäck dina släktingar på världens största webbplats för släktforskning. Bygg gratis släktträd och sök i kyrkböcker på Ancestry.

2,5

Dålig

TrustScore 2.5 av 5

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Jag och min dotter har skickat in…

Jag och min dotter har skickat in DNA-tester, hon fick resultatet men inte jag. Har fått mail om att resultatet har kommit med en länk till min sida men det stor bara att jag inte köpt något test. Känns som hopplöst läge, ingen finns att prata med…

7 november 2024

hej jag har problem att ringa till er…

hej jag har problem att ringa till er jag har chattat med Leif jag får inte fram hur jag ska göra jag har ett släckt träd på 170 personer jag har 1 månad gratis sen betalar jag för ett år jag hittar inte träder på 170 personer om inte det här fungera går jag över till ArkivDigital

6 november 2024

AI är en mycket dålig kontakt

AI är ingen bra kontakt. Har försökt att få hjälp i flera dagar. Men hjälpen är urusel
Fortfarande ingen återkoppling. Kan man lita på ancestry?
Ännu inget svar. Har betalat i alla år. Nu sitter man fast för att man bytt dator! Hm

14 augusti 2024

Går inte att avsluta abonnemanget

Även jag har försökt försökt avsluta mitt abonnemang vid flera tillfällen, men får ingen bekräftelse. Däremot blir jag fakturerad. Dålig kundsupport som bara hänvisar till chatten Leif. Han kan ju inte svara om mitt konto är avslutat. Dåligt att man inte har en mailadress eller telefonnummer. Verkar vara ett bluff bolag

22 juli 2024

Jag behöver en manual på svenska. Jag begriper inte hur man ska hitta…

Jag begriper inte hur man ska hitta nånting. Hur jag än bär mig åt så hamnar jag bland töntiga egenskaper. som dessutom inte stämmer. Var hittar jag någon form av manual, och en manual på svenska.
Dessutom har jag köpt två kit, vilka efter aktivering försvann på väg tillbaka till er. Jag har fått ett kit i ersättning ( det som nu är färdigbehandlat), men jag saknar fortfarande kit nummer två, som min man skulle använda. När får jag det?????

3 maj 2024

Svar från Ancestry.se

Hej Lis-Lott! Vi uppskattar att du deltar i AncestryDNA och beklagar eventuella besvär eller missförstånd, vi hjälper gärna till.

Vad gäller att navigera dina DNA-resultat så finns flera guider mer tips och instruktioner kring hur du kan använda resultaten på vår supportsida, vi länkar till dessa nedan:

Vi är ledsna om ditt och din mans test kom bort i posten på väg till våra labb. För att vi ska kunna kontrollera status för din mans prov så behöver han själv ta kontakt med vår support, om han har registrerat provröret han skickade ursprungligen, så att vi först kan verifiera enligt gällande datasäkerhetsregler. Via länken nedan så når han vår automatiska chatt. Om han anger “kundtjänst” i chatten så kommer ett e-postformulär att visas för kontakt direkt med kundtjänst.

Vi hoppas att detta är till hjälp!

Undermåliga instruktioner och ingen returetikett

Undermåliga instruktioner, saknar en returlåda/lapp för att skicka tillbaka den till er, Fick söka blan massa sidor hops er och nu, förhoppningsvis hamnar dna-kitet rätt till slut, det kostade mig 160 kr i porto (spårbart) för nåt jag redan betalat er för.
Nu skriver ni i ett annat svar att det ska finnas en returlapp att skriva ut vid registreringen men det kan jag säga att det var inget som syntes speciellt tydligt, vi höll på i 45 minuter med att försöka hitta den förfrankerade lådan/etiketten och lyckades inte.
Jag har gett er möjlighet i mailet jag skrev till er att kompensera mig för de 160 kr, annars kommer ARN att få kika på ärendet, har inte fått svar från er kundservice än.

Edit: replik på ert svar, då bör ni definitivt se över både instruktioner och göra den länken mkt tydligare än vad den var när vi reggade kontot. Ni bör även se över de skriftliga instruktionerna som följde med ert kit där det uttryckligen stod man ska lägga sitt kit i den ”förfrankerade lådan” som medföljde och posta som vanligt. Vi förstod ju snabbt att nån returlåda inte finns öht men att en klisterlapp med adress och frankering skulle kanske finnas men inte det heller uppenbarligen.
Så nej, så imponerad av er hittills är jag inte, det kassa omdömet får stå kvar.
Ancestry bör man ju nästan undvika faktiskt o ta nåt annat, när det havererar redan här, det verkar ju som om att jag inte är ensam om att inte hitta nån lapp att skriva ut. Jag höll ju knappt på att hitta adressen till vart jag skulle skicka den, jag hoppas verkligen ni lyckats ange den rätt på er egna hemsida.

28 april 2024

Hej Daniel!

Vi är ledsna för missförstånd kring hur man skickar tillbaka ett DNA-prov till Ancestry. Vi vill gärna bidra med lite mer information.

Först, det stämmer att man själv behöver skriva ut sin fraktsedeln för att skicka tillbaka sitt DNA-prov till Ancestry från Sverige. Detta alternativ kommer upp online när man registrerar sitt test med koden från provröret. Man kan också hitta en länk för att skriva ut etiketten på vår supportsida, där information om DNA leveranser och hur man postar ett test tillbaka till oss framgår. Vi länkar till artikeln nedan:

Vi rekommenderar inte att man skickar tillbaka prov via andra metoder och erbjuder inte någon återbetalning om man själv betalar för en sådan leverans. Så länge du angett vår korrekta adress så bör ditt prov dock förhoppningsvis nå oss, du hittar även denna adress via länken ovan. Prov skickas först till Irland och sedan vidare till våra labb i USA, detta kan ta upp till 30 arbetsdagar.

Om du mot förmodan inte ser att ditt test nått Ancestry inom 30 arbetsdagar så rekommenderar vi att du tar kontakt direkt med vår kundtjänst, så hjälper vi dig gärna med ett ersättningstest. Vi finns tillgängliga via länken nedan. Du når du först vår automatiska chatt, som kan guida med supportartiklar och generell information. Om du anger ‘kundtjänst’ i chatten så kopplas du vidare till ett e-postformulär för kontakt direkt med supporten.

Vi uppskattar att du deltar i AncestryDNA och hoppas att detta svar är till hjälp och ger tydlig information. Vi önskar dig en intressant DNA upplevelse!

Spridningen av min släkts ursprung

Spridningen av min släkts ursprung

Fick en bra upplevelse av att se resultatet. Jag hade en föreställning om var min släkt från min fars sida kom ifrån. Men några överaskningar blev det ändå.

Att jag inte ger fulla 5 poäng är att jag inte lyckades registrera mig rätt i början och det tog en längre tid att erhålla resultatet.

6 april 2024

Svar från Ancestry.se

Tack för din recension och för att du deltar i AncestryDNA, John.

Vi beklagar eventuella besvär eller missförstånd kring registreringen, men det är roligt att höra att du uppskattat dina resultat. Om du skulle behöva någon support framöver så finns vi tillgängliga via chatten nedan (skriv in ‘kundtjänst’ om du vill nå vårt e-postformulär).

Du hittar också många resurser kring AncestryDNA på vår supportsida, länkade nedan. Här finns t.ex. tips kring hur man kan använda sina DNA-matchningar och sin DNA-historia.

Lycka till med fortsatt släktforskning!

Prov-abonnemang går inte att avsluta

Svårt att söka. Ologiskt och oklart upplägg. Man simmar omkring lite här o där - tar för mycket tid att försöka komma nånstans.
När man ska avsluta prov-abonnemanget får man självklart ett felmeddelande.
Du lockas med ett prov-abonnemang, och när du vill avsluta det går det inte. Gå inte på den här bluffen.

10 februari 2024

Svar från Ancestry.se

Hej Elof! Vi beklagar om du haft besvär med ditt abonnemang och att komma igång med släktforskningen på Ancestry. Vi hjälper gärna till.

Först, det går att avsluta sitt provabonnemang direkt via kontoinställningarna. Du hittar instruktioner här: https://support.ancestry.se/s/article/Canceling-a-Subscription

Om du stöter på problem med sidor som inte laddar eller felmeddelande så rekommenderar vi att först testa att rensa webbhistoriken (cacheminne och kakor). Du hittar ytterligare felsökningssteg här: https://support.ancestry.se/s/article/Fixing-Display-or-Download-Problems

Du kan också ta kontakt med vår kundtjänst via länken nedan om du behöver hjälp. Du når du först vår automatiska chatt. Om du skriver in ‘kundtjänst’ i chatten så visas ett e-postformulär där du kan skriva till en kundtjänstmedarbetare.

Vad gäller att navigera på Ancestry så förstår vi att det kan ta lite tid att komma in i hur man släktforskar och hur nya program fungerar. Vi har tips och steg-för-steg instruktioner på vår support sida och kan rekommendera att först läsa igenom våra ‘Kom igång guider’. Vi länkar till dessa nedan:

Vi hoppas att dessa länkar till till hjälp och önskar lycka till med släktforskningen!

Programmet fungerar bra

Programmet fungerar bra. Ancestry bör förbättra sökfunktionen

9 februari 2024

Svar från Ancestry.se

Hej Lars! Tack för att du släktforskar med Ancestry. Vi beklagar om du stött på något besvär med våra sökfunktioner och vi hjälper dig gärna vid behov. Nedan hittar du lite generella tips kring hur man kan söka på hemsidan:

Vi uppskattar också om du har feedback eller förbättringsförslag. Detta kan skickas via länken nedan:

Lycka till med fortsatt släktforskning!

Jag fick ingen info om att provperioden…

Jag fick ingen info om att provperioden gått ut, det bara drogs pengar från mitt Paypal konto. Dessutom drogs det får den lite dyrare varianten av Ancestry, jag hade inte angett något.

5 februari 2024

Svar från Ancestry.se

Hej Hans! Vi beklagar eventuella missförstånd och bidrar gärna med lite mer information.

När man startar ett 14 dagars provabonnemang på Ancestry så måste man också aktivt välja vilken abonnemangsnivå man önskar fortsätta med efter provperioden, ange betalningsinformation och godkänna villkoren. Provperioden förlängs automatiskt till den valda nivån efter 14 dagar, om man inte avslutar innan dess. Vi strävar efter att vara tydliga med hur tjänsten fungerar, t.ex. Genom information på beställningssidan och via vår supportsida, men beklagar om du inte upplevt det på det sättet. Du får gärna läsa mer om våra provabonnemang nedan:

Om du önskar avsluta ditt abonnemang för att förhindra ytterligare förnyelser så går det bra via kontoinställningarna, instruktioner finns nedan:

Om du önskar vidare support så får du också gärna höra av dig till vår kundsupport, du kan nå oss via länken nedan. Om du anger ‘kundtjänst’ i den automatiska chatten så kommer ett e-postformulär att visas.

Vi uppskattar att du provat på Ancestry och hoppas att detta är till hjälp!

Språk svenska bra

Språk svenska bra.
Inte så van att hantera det som kommer, svårt att tyda all text.

4 februari 2024

Svar från Ancestry.se

Tack för att du släktforskar med oss på Ancestry, Sten Rudolf.

Vi hoppas att du har glädje av tjänsten. Om du är ny medlem så kanske våra ‘kom igång guider’ kan vara till hjälp, vi länkar till dessa nedan:

Ett bra första steg är att börja bygga ett släktträd och lägga in den information du redan känner till, t.ex. namn, datum och platser. Som ett andra steg, prata med släktingar och titta efter gamla dokument och foton, där du kanske kan hitta ledtrådar. Spara ny information som kommer fram i ditt släktträd kontinuerligt. På så vis kan vår hemsida jämföra information i ditt träd med information i andra träd och olika register för att generera automatiska tips, som visas som gröna löv i trädet.

När du samlat ihop den information som du redan har så kan du söka vidare i olika typer av databaser, register och offentliga släktträd. Ett bra ställe att börja söka vad gäller svenska uppgifter är databasen 'Sverige, namnindexerade födelseuppgifter, 1859-1947: https://www.ancestry.se/search/collections/2262/. Denna databas är sökbar och om du hittar personen här så kan du sedan använda uppgifterna för att bläddra fram mer information i t.ex. husförhörslängder och församlingsböcker.

Vad gäller svenska kyrkböcker så finns vissa av dessa indexerade (sökbara) och andra behöver man bläddra i. Du kommer enklast in att bläddra direkt i böckerna genom att klicka på 'Sök' (i den svarta menyn längst upp på sidan) och sedan välja 'Svenska kyrkböcker'. Här kan du sedan filtrera fram den kyrkbok du önskar öppna genom att välja län, församling, typ av bok och datum i menyn till höger på sidan.

När det kommer till att tyda gamla dokument så kan det helt klart vara knepigt, det är något man får träna på och det blir lättare efter ett tag. Ett tips är att jämföra texten man försöker tyda med annan text på samma sida i dokumentet, eller i samma kyrkbok, kanske att man lättare kan tyda hur antecknaren skrivit en viss bokstav i ett annat ord, eller få en bättre förståelse över dokumentets upplägg. Ett annat tips är att fråga om hjälp av andra släktforskare, exempelvis i online-forum eller via sociala medier. Vi bifogar en länk till Ancestrys egen Facebook sida nedan om du önskar följa oss eller ställa frågor där:

Slutligen så hittar du också lite generella söktips nedan:

Tips till nya släktforskare: https://support.ancestry.se/s/article/Tips-for-Beginning-Family-History-Research

Så här söker du på Ancestry®: https://support.ancestry.se/s/article/How-to-Search-Ancestry

Vi hoppas att dessa länkar till till hjälp och lycka till med släktforskningen!

Heltäckande när det gäller arkiv och…

Heltäckande när det gäller arkiv och register. Mycket flexibelt. Jag har många träffar i USA. Har hittat nya släktingar som jag har löpande kontakt med.

21 december 2023

Svar från Ancestry.se

Tack för recensionen, Solveig! Roligt att höra att du har fått kontakt med nya släktingar i USA via Ancestry.

Vi får passa på att önska en god jul och ett gott nytt 2024. Lycka till med fortsatt släktforskning!

Fick göra om provet 3 gånger och fick svar 4 månader senare

Jag beställde ett DNA-test i juni och fick svar först 4 månader senare. Fick göra om testet 3 gånger för att de hade ”hit a snag”. Som tur var betalade dem för de nya testerna och portot, men det var irriterande då min vän som valde en konkurrent till Ancestry fick svar på sitt DNA-test efter bara 1 månad.

31 juli 2023

Hej JL!

Vi gör alltid vårt bästa för att analysera de salivprov vi tar emot, men tyvärr så händer det ibland att detta inte är möjligt, oftast pga av kontamination eller om det inte finns tillräckligt med celler i salivet. Detta kan hända även om man gör allt rätt när provet samlas in. Vi har höga kontroller i våra labb och om ett prov inte möter kvalitetskontrollen så kommer ett gratis ersättningskit att erbjudas. Att behöva skicka in många prover i rad är dock väldigt ovanligt och vi förstår att det kan vara frustrerande att behöva vänta.

Vi uppskattar att du deltar i AncestryDNA och hoppas att du nu har glädje av resultaten. Vi kan rekommendera länken nedan för mer information och tips kring hur AncestryDNA kan användas i släktforskningen.

Tack för att du släktforskar med Ancestry. Vi får även passa på att önska en god jul och ett gott nytt 2024!