Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 208 recensioner, de flesta recensenterna var missnöjda med sin totala upplevelse. Många kunder uttrycker missnöje med kundtjänsten, som upplevs som svår att nå och bristfällig i att lösa problem, ofta med automatiserade svar. Priserna upplevs också som problematiska, särskilt när de ändras under köpprocessen eller när dolda avgifter tillkommer, vilket leder till att kunder avbryter sina köp. En del kunder har haft problem med leveranstjänsten, där paket antingen inte kommer fram, är försenade eller skadas under transporten, särskilt med leverantörer som Airmee. Vissa upplever att produkterna inte alltid håller utlovad kvalitet eller att delar saknas. Trots detta upplever en minoritet av kunderna snabba leveranser och ett stort utbud av produkter, och vissa har haft positiva upplevelser med kundtjänsten som snabbt löst problem med återbetalningar eller nya varor.

Ämnen som oftast nämns

Product

Kunder delar tvetydiga åsikter om produkterna. Många är nöjda med det stora utbudet och snabba leveranser,... Se mer

Delivery service

Konsumenter upplever blandade känslor kring leveranstjänsten. Många rapporterar problem med långa... Se mer

Customer service

Kunder uttrycker stor missnöje med kundtjänsten, som ofta beskrivs som obefintlig, otrevlig eller svår att... Se mer

Order

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med order. Vissa konsumenter uttrycker stor frustration över... Se mer

Price

Användare beskriver negativ interaktioner med prissättningen. Många konsumenter uttrycker frustration över... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Riskabelt och långsam leverans Jag har beställt ungefär 10 paket från amazon.se och 2 av de kom aldrig. Jag bad om att avbryta beställningarna men har inte fått något svar efter veckor. De pr... Se mer

Inte skitroligt när man håller på att köpa ett ganska stort paket med fotogrejer, och inte plockat klart, så ändras priset på kameran under tiden det ligger i varukorgen. Fruktansvärt irriterande. Var... Se mer

I och för sig var jag super nöjd med amazon.se. Leveranserna kom i tid och varan var som beställd. Men de senaste 2 paket som jag fick (en gryta och en stekpanna) var rätt så sparsamt inpackade, bar... Se mer

Varför försöker Ni gömma Er utan att ha den goda viljan att hjälpa köpare? Amazon är ju en webbplats som är gjord specifikt för att du ska inte kunna få hjälp och för att undvika stora tvetydighet... Se mer

2,1

Dålig

TrustScore 2 av 5

1 tn omdömen

Hopplös kundtjänst för returer

Beställde ett mobilskal som visade sig inte passa till exakt den modell som utlovades. Så det skickades på retur via deras egen retursedel som skrevs ut från hemsidan (där du även måste betala returfrakten) och nu påstår dom att jag inte använt rätt transportör fastän det på deras returlapp står "Skicka paket från ditt närmaste postkontor eller transportföretag."

Och deras mailsupport verkar vara en dålig AI för samma svar upprepas gång på gång som en trasig skiva.

10 juni 2025

Kundtjänst håller inte vad de lovar

Vid en beställning av en liten produkt (en liten men relativt fyrkantig flaska lim (Tamiya Limoelene)) skickades produkten i ett tunt papperskuvert. På grund av produktens form hade detta kuvert uppenbarligen gått sönder (syntes direkt när jag plockade upp paketet i brevlådan) och sannolikt hade således limflaskan trillat ut i utkörningsföretagets bil. Kontaktade då Amazons kundtjänst och förklarade situationen. Fick då löfte om att 1 - ny produkt skulle skickas snarast och 2 - jag skulle inte bli debiterad något extra och det eventuella mail jag skulle få om krav att skicka tillbaka originalprodukten (den som alltså aldrig levererats) skulle jag endast strunta i eftersom det inte gick att ta bort detta automatiska meddelande. Mycket riktigt fick jag en ersättningsprodukt bara dagar senare. Mindre riktigt var det inte "bara" att strunta i mailet om krav på att skicka in tidigare produkt eftersom jag sedan debiterades för min ersättningsprodukt för att jag inte returnerat första varan. Således ljuger kundtjänst.

Amazon fungerar alldeles utmärkt om du har bra koll på vad du beställer (chansa inte på okända märken, köp endast sådant som levereras via amazon själva och undvik i möjligaste mån tredjepartsförsäljare). Lita inte heller på recensioner eftersom Amazon har hårda regler på vad som får skrivas i recensioner och gladeligen hittar minsta anledning att neka en recension utifrån petitesser som är viktiga för helhetsupplevelsen men som de anser inte vara relevanta.

14 juni 2024

Går inte att få kontakt

Jag skickade efter en naturtrogen utomhusfontän med solcellsfunktion. Den kom på utsatt tid och stämmer i storlek och utseende.
Vi laddade den efter konstens alla regler och fick igång den ibland. Oftast inte. Det verkade som att batteriet eller pumpen var alldeles för svagt.
Vi tog kontakt med tillverkaren i UK och fick svar hur vi skulle göra. Det funkade ändå inte. Den går igång en gång av fem. Inte så kul när man vill ha en mysfaktor.
Då det inte fungerade med tillverkarens hjälp bad vi att få en ny pump och solpanel men då hänvisade de till Amazon.
Jag kan inte hitta några kontaktuppgifter för detta. När jag klickar på länken kommer jag till tillverkaren. Det blir ett moment 22. Hur jag än gör får jag inte fram något telefonnummer eller mailadress där jag kan klaga. BOTTEN !!!!

2 juni 2025

Minus tusen

Kunde jag sätta minus hundra skulle jag göra det. Mot min vilja blev jag abonnent på Amazon Prime när jag beställde. Jag raderade mitt första försök till order och började om från början för att verkligen se till att det inte blev något oönskat medlemskap.
Till min förtvivlan blev jag likväl medlem vilket jag upptäckte när första fakturan kom. Jag betalde och gick raskt in och sa upp medlemskapet. En månad senare får jag en ny faktura. Nu försöker jag hitta ett telefonnummer då jag tänker att jag måste komma i kontakt med dem. Hittar ett nummer. Surprise surprise......det funkar inte. Hittar en mailadress så jag skriver till dem. Får ett svar från, vad jag antar, är en hub. Det går inte att skriva till dem heller. Jag hänvisas till en massa länkar om olika problem. De här har jag redan sett på hemsidan och de var inte till någon hjälp. Det var liksom därför jag behövde komma i kontakt. Så för att inte hamna hos fogden blir jag tvungen att betala igen för något jag inte ville ha och inte kan nyttja. Nää....minus 1000 blir det och aldrig mer kommer jag att handla här

4 juni 2025

Här köper du missnöje.

Här köper du missnöje.
Nej det är inte en bra deal du gör. Nej det finns inga garantier för att det du köper kommer fram helt. Nej det finns ingen kundservice att prata om.
Undvik likt pesten.

3 juni 2025

Tidigare har Amazon fungerat bra, MEN

Tidigare har Amazon fungerat bra även vid felaktigheter och returer, men nu har de inför AI support som inte klarar av ens den enklaste reklamation. Deras telefonsupport (om du lyckas få tag på den) har försämrats på samma gång. "Vänta 72 timmar medan vi undersöker ärendet", fast det inte finns något att undersöka. Massor av studsande email med samma AI-generarade dravel och ingen lösning när de missat att leverera en artikel.
HANDLA INTE av Amazon! Vid minsta problem så kommer du ångra dig bittert!

29 maj 2025

Bedrägeri

Fick aldrig mitt paket som skulle levereras via FedEx som har aldrig hört av sig bara skickat tillbaka paketet. Samt mitt bankkonto blivit belastad av Amazon Prime som jag har aldrig ville vara med. Skall polisanmäla också. Den är ren bedrägeri…

28 maj 2025

Ta ert ansvar

Dåligt dåligt. Jag har beställt en vara som jag skall ha som en gåva till en som skall åka på semester. Det börjar med att mina hörlurar skall komma den 22/5, men det ändrar man till den 24/5, det kan jag dock köpa. men när jag inte får dessa till helgen. Så tar jag kontakt med säljaren, får inget svar av denna. Nästa dag kommer de att jag får dessa den 28/5. Men då har personen som skall ha dessa åkt på semester Jag meddelar amazon som är företaget, de säger till mig att de ända de kan göra är att ta kontakt med säljaren om detta, eftersom det inte är amazon som säljer den här varan. Jag tycker inte det får gå till så här. Att man bara struntar i konsumenten. Jag hade kunnat köpa dessa på annat håll i stället då, men valde Amazon för jag tycker de är bra. Det är inte första gången man gör så här och sen skall vi som kund vara nöjda. Jag tycker företaget skall böta när det gör så här och att inte Amazon skall gömma sig bakom att de är säljarens ansvar, de måste ju också ta sitt ansvar.

26 maj 2025

Farlig produkt och undermålig kundservice

Jag reklamerade ett elektriskt grenuttag som visade sig vara direkt livsfarligt – det var strömförande och gav stötar vid av- och påslag. Trots detta allvarliga fel fick jag endast en delvis återbetalning, med motiveringen att jag betalat ett lägre pris. Jag har dock skickat in tydlig dokumentation flera gånger som visar det fulla belopp jag faktiskt betalade.

Efter över tio mejl i samma ärende får jag fortfarande inget gehör. Kundtjänst svarar med samma generiska meddelande varje gång, utan att ens bemöta min faktiska fråga. Jag är mycket besviken på hur både säkerheten och kundens upplevelse hanteras av Amazon.

18 maj 2025

Order # 171-7192574-8110742

Order # 171-7192574-8110742, Min andra order utav tre beställningar totalt från Amazon som inte levererats. Möjligheten till att på hemsidan klicka in alternativet "paket ej levererat" är provocerande obefintligt. Industriellt upplagt för att kunden ska ge upp och låta företaget "ta" ens pengar. Vågat uttalande men man tror nästan på det när man läser alla dessa omdömen. Notis kommer från amazon att postombudet lämnat paketet vid dörren; men inget paket synes. Kollar med grannarna men ingen vet något. Gör en reklamation på hemsidan som ber mig ta kontakt med leverantören för att kolla var mitt paket är utan att det framgår vilken leverantör det är Amazon anlitat. Ännu ett lukrativt försök i att kunden ska ge upp och donera pengar till Amazon utan att ha fått varan denna köpt. En passande slogan till Amazon "Amazon, vi tar pengar före ansvar - handla tryggt med DINA pengar hos oss, vi tar hand om dem"...

16 maj 2025

Ni förtjänar högsta betyg

Ni förtjänar högsta betyg, har precis (för första gången) kontaktat kundtjänsten pga att airmee inte klarar jobbet. Fick svar på under minuten, trevlig medarbetare som löste problemet och tog fullt ansvar trots att det är airmee som är opålitliga. Att hantera ett problem så här är bästa reklamen. Önskar fler företag tar så stort ansvar.

11 maj 2025

Missvisande varurecensioner och dålig kundtjänst

Jag råkade ut för ett företag som inte skickade den beställda varan (fick ett fejkat meddelande om att den inte gick att dela ut) och gick på deras erbjudande om att skicka varan igen. Då gick tiden för återbetalningar ut. Det är helt omöjligt att rapportera företaget till Amazon, eftersom tiden för återbetalning gått ut, och jag får inte skriva något om leveransen i min kundrecension. Det går alltså inte att varna andra kunder för bedrägliga företag, går inte att rapportera dem till Amazon, och går inte att lita på att de kundrecensioner som finns ger en rättvisande bild av företagen som säljer. Uruselt.

8 maj 2025

Har anlitat Amazon under längre tid, allt har smidigt fungerat. Även returer vid felköp.
Tips, läs all information noga! Mina felköp har berott på slöhet, ingen koll.
En enda leverans har inte kommit fram pga transportören. Amazon betalade tillbaks beloppet, jag beställde varan från annan leverantör hos Amazon och varan levererades hem ca 30kg tung.
Har fått hem reservdelar inom 24 timmar.

4 maj 2025

En produkt fastnade i Tullen och kom…

En produkt fastnade i Tullen och kom bort. Jag skulle få åter pengar enligt deras policy då produkten aldrig hade levererats. Fick inga pengar tillbaka och efter en tid ändrar de till att jag har fått produkten. Bara till att kontakta konsumentverket. Oerhört krånglig kundservice och chatten är aldrig öppen.

5 maj 2025

Tar betalt för expressfrakt men levererar inte

Amazon har mycket produkter men mycket av det är rent Kina-skräp. Dessutom använder de sig av Airmee som är helt värdelösa. Jag betalade extra för snabb frakt men Airmee klarar såklart inte av det och Amazon ser inga problem med att leveransen inte skedde som den skulle, de tänker behålla mina "express"-pengar i vilket fall.

2 maj 2025

Avslutade mitt amazon prime konto i…

Avslutade mitt amazon prime konto i augusti men såg att det ändå hade dragits pengar varje månad i ett halvår. Var typ helt omöjligt att hitta hur man avslutade sitt konto.
Skulle aldrig köpa något från Amazon, köper lokalt istället.

2 april 2025

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis