Det här tycker kunderna
Rozczarowanie jakością szycia zasłony na wymiar Zamówiłam zasłonę szytą na wymiar w tej firmie i niestety jestem bardzo rozczarowana jakością wykonania. Taśma marszcząca została wszyta nieprawidłow... Se mer
Företaget har svarat
Sklep zasługuje na najwyższa ocene moim zdaniem.Serwis bardzo profesjonalny,dostawa za granicę bez żadnych problemow.Szybko i sprawnie.Przesylka zabezpieczona,każda z zamowionych firan zapakowana in... Se mer
Företagsinformation
Skrivet av företaget
ALENA - firany i zasłony marzeń ! Sklep internetowy ALENA z firanami i zasłonami serdecznie zaprasza na zakupy. W naszym sklepie znajdziecie wysokiej jakości firany, zasłony metrażowe i gotowe. Dobierzecie firany oraz zasłony do salonów, pokojów dziecięcych, sypialni oraz kuchni. Oferujemy również różnorodne dodatki do firan: spinki, klamry, taśmy marszczące, lamówki, koronki z gipiury.
Kontaktuppgifter
Eugeniusza Kwiatkowskiego 1, 37-450, Stalowa Wola, Polen
- (+48) 15 810 10 30
- sklep@alena-firany.pl
- alena-firany.pl
Har besvarat 50 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 2 veckor
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Kolor zasłon znacząco różni się w…
Kolor zasłon znacząco różni się w rzeczywistości , mocno podkręcają zdjęcia na stronie. Zamówienie jest niechlujnie spakowane bo brakuje jakiś rzeczy. Po emailu z prośbą o dosłanie nowych próbek... Który wysłałam w weekend ( a rozmawiałyśmy o tym w piątek nt 3) i zapytaniu czy może jeszcze dołożyć inną np białą (bo przez rozmowę telefoniczną nie zna swojego asortymentu, mówi, nie ma, a inną? Ucina rozmowe. To ja musiałam je odszukiwać w Linkach ,a ciężko się tam szuka na ich stronie asortymentu danego, bo wyszukiwarka NIE wyszukuje db po nazwie, pokaże nie wszystko lub wszystko inne) to mi odpisali i wysyłali emial ,,że już spakowali" 😂mimo że, nawet jeszcze nie wysłali. Zasłony ok. 230g grube to nie jest. Lepiej na allegro kupować bo widzisz rzeczywisty kolor. Uważajcie na intensywne reklamy. Lepiej nie kupować pochopnie
Słaba jakość tkanin
A ja zdecydowanie nie polecam. Tkanina na roletach wyplowiała po kilku miesiacach użytkowania, gdy zglosilam to w ramach reklamacji odpisano mi, ze to normalne, w przyoadku ich tkanin w zwuazku z tym nie podlega to reklamacji. Takze jest to ladny produkt ale tylko na kilka miesiecy. Pozniej nalezy go wymienic na nowy
Jeden szczegół wszystko psuje.
Same firany są nawet ładne, ale jak można wszywać firmową metkę w firanę, której się nie da całkowicie zlikwidować. Przy tym materiale, strasznie się rzuca w oczy nawet taki kawałek, którego się nie da usunąć bez prucia firany. Wcześniej zamawiane w tym sklepie tego nie miały.
Zamówilam firany 2 dni przed świetami i…
Zamówilam firany 2 dni przed świetami i doszły na drugi dzień ❤️🙏Przemiła obsługa a firanki piękne ! Polecam serdecznie !
Nie polecam kupiona firanka krzywo…
Nie polecam kupiona firanka krzywo uszyta, jakoś pozostawia wiele do życzenia. Bardzo się popsuła marka… na emaile odpowiadają jak im się chce

Svar från alena-firany.pl
Zbyt masywna taśma do cienkiej firankiFirany bardzo ładne ale proponowane…
Firany bardzo ładne ale proponowane wykończenie nie nadaje się do tak cieniutkich firanek. Mój wybór taśmy więc częściowo moja wina. Wszyta taśma cięższa od firanek zwisa, marszczy się i wygląda niechlujnie. Kupiłam 340 cm firany na karnisz 170 cm, po zmarszczeniu zasłania 2/3 okna.Zaniosę do krawcowej jak nic nie poradzi to będą robiły za siatkę na komary. Szkoda.

Svar från alena-firany.pl
Nie polecam. Zamówione firany źle uszyte. Materiał nie jest dobrej jakości, szybka realizacja to fakt, jakość realizacji pozostawia dużo do życzenia.

Svar från alena-firany.pl
Rozczarowanie jakością szycia zasłony…
Rozczarowanie jakością szycia zasłony na wymiar
Zamówiłam zasłonę szytą na wymiar w tej firmie i niestety jestem bardzo rozczarowana jakością wykonania. Taśma marszcząca została wszyta nieprawidłowo – brakuje części przeszyć, przez co całość wygląda niestarannie. Taśma zaczyna się strzępić, a materiał pod nią również nie jest odpowiednio zabezpieczony. Przy takiej cenie i zamówieniu na wymiar oczekiwałam solidnego wykonania i większej staranności. Niestety produkt nie spełnił moich oczekiwań

Gute maßgefertigten Vorhänge
Die maßgefertigten Vorhänge wurden exakt nach meinen Angaben gefertigt und innerhalb kurzer Zeit geliefert. Verarbeitung und Material wirken sehr solide, das Ergebnis passt perfekt. Besonders gut finde ich das faire Preis-Leistungs-Verhältnis. Reibungslose Abwicklung, gerne wieder.
Zamówiłam 2 firanki o rozmiarze 260*140…
Zamówiłam 2 firanki o rozmiarze 260*140 cm. Czyli wysokość 140 szerokość 260. Odebrałam, zapłaciłam i schowałam na święta. Dzisiaj dramat. Okazało się, że pomylono wymiary. Czyli wysokość 260 a szerokość 140 . Mam nadzieję, że po 2 miesiącach nie będzie problemu ze zwrotem. Płakać mi się chce. Tak bardzo się cieszyłam

Drastyczna podwyżka cen o 70%
Chciałabym wyrazić swoje ogromne niezadowolenie z obsługi i podejścia do klienta. Od grudnia zamawiałam próbki firan i zasłon, aby zrealizować zamówienie. Dodatkowo przez cały ten czas korespondowałam ze sklepem zarówno mailowo, jak i telefonicznie, aby dopracować szczegóły.
Kiedy w końcu byłam gotowa złożyć zamówienie, okazało się, że ceny produktów wzrosły o 70%! Zamiast 832 zł, teraz muszę zapłacić 1397 zł. Rozumiem, że każdy ma prawo podnieść ceny, ale nie w tak drastyczny sposób i bez wcześniejszej konsultacji z klientami, którzy już od dłuższego czasu są zaangażowani w proces zamówienia.
Dodatkowo otrzymałam odpowiedź: "Jednocześnie pragniemy podkreślić, że nasze ceny wciąż pozostają atrakcyjne w porównaniu do innych ofert na rynku. Chciałbym również poinformować, że w ramach dobrej współpracy jesteśmy w stanie udzielić Pani 15% rabatu na nasze usługi."
Nie interesuje mnie, jakie ceny mają inne firmy ani czy Państwa oferta jest konkurencyjna – dla mnie podwyżka o 70% bez wcześniejszego uprzedzenia jest dla mnie nie do przyjęcia. Co więcej, proponowany rabat 15% nie rozwiązuje problemu, ponieważ w pierwotnych cenach również był dostępny ogólny rabat, o którym informowano w mediach społecznościowych.
Straciłam mnóstwo czasu na zamawianie próbek, wybór tkanin oraz korespondencję mailową i telefoniczną, aby dopracować szczegóły zamówienia. Teraz, po tak drastycznej podwyżce cen, czuję się oszukana i zmuszona do szukania innego rozwiązania. Uważam, że tego typu praktyki są skrajnie nieuczciwe wobec klientów i pozostawiają wyjątkowo negatywne wrażenie.

Zamówienie w sklepie Alena-Firany.pl
Zamówiłam w Państwa sklepie zasłonę, która okazała się mieć wadę fabryczną, więc zgłosiłam reklamację. Po dwóch tygodniach otrzymałam tę samą zasłonę z powrotem, dodatkowo przesiąkniętą zapachem męskich perfum. W międzyczasie dostałam paczkę, której w ogóle nie zamawiałam. U Państwa panuje totalny chaos. Wcześniej nie było takich problemów...
Jakość, profesjonalizm, świetne doradztwo, super przystępna cena.
Bardzo serdecznie dziękuję firmie Alena firany za ekspresową realizację zamówienia, złożyłam je w poniedziałek, a w piątek zasłony i firany były już u mnie. Wcześniej wymieniłam kilka maili odnośnie rodzaju taśmy i aranżacji okna. Pani, która ze mną pisała bardzo mi pomogła w wyborze. Dodatkowo zamówione próbki były bardzo pomocne. Przyznam, że profesjonalizm oraz doradztwo spowodowały , że wybrałam tę firmę. Dodatkowym atutem jest stosunek jakości do ceny- REWELACJA! Dodam, że to są pierwsze w moim życiu firany i zasłony więc temat jest mi totalnie obcy, a wyszło pięknie 😊 bardzo dziękuję.
Znakomita strona internetowa
Znakomita strona internetowa, znakomite zasłony, znakomity czas realizacji, znakomity kurier i dostawa. Klienci kupujcie, konkurenci uczcie się jak się robi biznes!
Pełen profesjonalizm
Idealnie dobrane wymiary firan i zasłon, aż trudno uwierzyć że wszystko to przygotowały przemiłe panie poprzez mail. Tkaniny cudowne, jestem zachwycona
Jestem bardzo zadowolony z zakupu
Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Zamawiałem zasłony i firany szyte na wymiar. Tkanina i wykończenie bardzo dobre. Nic dodać nic ująć. Super produkt👍
Jestem bardzo zadwolona z zakupu
Jestem bardzo zadwolona z zakupu, sklep rewelacja. Bardzo dobra jakość szycia i materiałów. Raz jeszcze dziękuje za kolejne super zasłony i firanki. Już przymierzam się do rolet rzymskich.
Baaardzo nie polecam współpracy z tą…
Baaardzo nie polecam współpracy z tą firmą i jej pracownikami. Zamówiona firanka okazała się okropnej jakości. Niestety bez prawa zwrotu pomimo odesłania zamówienia, zwrócono mi ponownie tą piękną firankę, która niestety musiała wylądować w śmietniku z powodu jej wykonania. Kosztowała 100 PLN a powinna co najwyżej 10 zł. No cóż kwota zamówienia najwyraźniej okazała się za wysoka, żeby móc zwrócić i załatwić temat polubownie. Polecam handlować tym czymś na bazarach a nie wciskać tego badziewia klientom.

Svar från alena-firany.pl
Bardzo ładne firany.Juz dwa razy…
Bardzo ładne firany.Juz dwa razy zamawiałam produkty z tego sklepu i jestem bardzo zadowolona zarówno jakością materiałów jak i szybkością i precyzja wykonania zamówienia.
Polecam serdecznie
Polecam serdecznie sklep i Panie w nim pracujące. Obsługa na najwyższym poziomie. Firany i zasłony pięknie uszyte. Szybka realizacja zamówienia.
Detta är Trustpilot
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.