Jeg er dybt skuffet over Absolut Vodka
Jeg er dybt skuffet over Absolut Vodka. At lancere en stor LGBTQ-kampagne og bruge flaskerne som reklameplads for den, er for mig helt ude af trit med, hvad et spiritusbrand burde stå for. Når jeg køber en flaske vodka, så forventer jeg et neutralt produkt – ikke at jeg skal være en del af en ideologisk kampagne. Det er et problem, når et firma af den størrelse bevidst vælger at blande sig i følsomme emner, som deler befolkningen, i stedet for bare at sælge deres produkt. Det er dybt respektløst over for kunder, der ikke ønsker at få politiske budskaber presset ned over hovedet, bare fordi de køber en flaske vodka.
Absolut kunne have valgt at støtte deres sag på andre måder – men i stedet gør de deres kunder til ufrivillige reklamesøjler. Det er uprofessionelt, det er dårlig forretningsskik, og det er med til at skubbe folk væk. Jeg er én af dem, og jeg opfordrer andre til at tænke over, om de virkelig vil støtte et brand, der hellere vil spille politisk aktivist end levere et godt produkt.
Som om kampagnen ikke var slemt nok, blev jeg også mødt af en fuldstændig uacceptabel behandling, da jeg ringede til Absolut for at give min utilfredshed til kende. Jeg talte med seks medarbejdere – fem af dem smækkede simpelthen røret på, så snart jeg nævnte min holdning. Kun én medarbejder havde modet til at lade mig tale ud og anerkendte, at der naturligvis burde være plads til min mening. At et firma på den størrelse vælger at afvise kritik ved at lægge røret på, er dybt respektløst – især over for kunder, der forsøger at henvende sig på en ordentlig måde for at få deres budskab hørt.
Det her viser tydeligt, at Absolut ikke bare presser en agenda ned over hovedet på folk, men også aktivt nægter at lytte til de kunder, der ikke er enige. Det er arrogant, uforskammet og aldeles uhørt. For mig er det slut med Absolut Vodka – og jeg vil opfordre alle andre til at tænke sig grundigt om, før de støtter et brand, der hellere vil køre propaganda og lukke munden på deres egne kunder end levere det produkt, de burde.