Informationen kommer från olika externa källor
Värmdö Municipality is a municipality in Stockholm County in east central Sweden.
Skogsbovägen 9, 134 30, Gustavsberg, Sverige
- www.varmdo.se
Andra tittade också på
Sämsta kommunen i Sverige?
Jag kämpade i flera år för att få någon form av erkännande och ansvarstagande av Värmdö kommun vatten och avlopp, efter att de hade ett större problem i sitt VA system strax utanför min fastighet. Värmdö kommun VA (vatten och avlopps avdelningen) hade en medveten strategi för att försöka fördröja och försvåra någon form av utbetalning av ersättning som jag som drabbades av skador är berättigad till. Bemötandet av min kontaktperson hos Värmdö Kommun (Vatten och Avlopps enheten) har varit ointresserade, otrevliga, nedlåtande, förhalat, ljugit mig rakt upp i ansiktet, gömt sig bakom fackspråk och juridiska förklaringar (krävde lagstöd av mig!), vägrade att dela med sig av offentliga handlingar, osv, osv.
Efter ca 1 år lämnade Värmdö kommun vatten och avlopp över ärendet (motvilligt) till sitt försäkringsbolag (Crawford & Company Sverige AB). I ett år försöker jag att få svar från min handläggare hos Crawford & Company Sverige AB utan att lyckas. Handläggarna vägrar att höra av sig eller att svara på frågor, ge besked eller att ens ge status på mitt ärende. Jag försökt eskalera ärendet uppåt i organisationen, utan att det har hjälpte.
Värmdö kommun vatten och avlopp (tillsammans med sitt försäkringsbolag) har uppenbarligen som strategi att göra allt i sin makt för att göra det så svårt som möjligt för de som drabbas av skada genom Värmdö kommuns egen inkompetens - för att kommuninvånare ska inte orka driva processen mot Värmdö Kommun (uttröttnings strategi). Kan tyvärr bara konstatera att Värmdö Kommun har mycket bristfällig insikt om sitt uppdrag gentemot kommuninvånarna. Man lägger ner väldigt mycket arbetstid på att försvåra hantering av mitt ärende, för att spara väldigt lite pengar - själva arbetstiden som hittills lagts på mitt ärende, måste överstiga värdet som jag krävt ersättning om, många ggr om. Det känns inte som det mest kostnadseffektiva hantering.
Så under 21 månader (!) händer ingenting (får bekosta sanering och återställning själv). Det finns givetvis en preskriptionstid på 3 år, enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå – uppenbarligen det som Värmdö kommun har i sikte och strävar efter – för att sedan kunna skriva av ärendet helt. Inte okej.
Värmdö kommun vatten och avlopp har agerat mycket oprofessionellt tillsammans med sitt försäkringsbolag Crawford & Company Sverige AB mot mig som drabbas av skador som Värmdö kommun vatten och avlopps avdelningen orsakat - och som man blånekar till.
En äkta Franz Kafka berättelse där man är så liten och blir överkörd av de stora.
Hela denna process har gjort oss så missnöjda och besvikna på Värmdö kommun - deras inställning och sätt att blåneka allt som skulle kunna få dem att bli ansvariga - att vi valde att flytta och lämna kommunen helt. Trots att jag har bott och levt i många kommuner i mitt liv, så är min bestämda åsikt att Värmdö kommun är i särklass den sämsta kommunen i Sverige, när det gäller att behandla sina kommuninvånare. Undvik denna kommun, som tyvärr har ett dåligt rykte bland många invånare. Kommunen har mycket hög personalomsättning och sjukskrivningar på samtliga nivåer - vilket även drabbar invånare som söker stöd.