Mycket professionellt företag. Jag ville göra RLE linsbyte och blev godkänd på pappret men deras professionella åsikt var ändå att inte godkänna mig. De ansåg att jag skulle få så stora problem efter... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
Vårda Ögon - Ditt trygga val Vi har sedan 1999 hjälpt människor med närsynthet, översynthet, astigmatism, grå starr och ålderssynthet. Vi har valt att satsa på linsmaterial i världsklass. PREMIUM RLE – Högre precision, bättre kontrast och en utökad trygghetsgaranti.
Linsbyteoperationer sedan 1999

- Ditt trygga val
- Vi bedriver privat ögonlaser, RLE linsbyte och ICL på fyra kliniker i Sverige; Malmö, Halmstad, Göteborg och Stockholm. Vi har välutbildad personal, hög kompetens och erfarenhet sedan 1999.
6-års trygghetsgaranti
- Sveriges mest kompletta garanti inom ögon
Stora Badhusgatan 12, 411 21, Göteborg, Sverige
- 010-709 99 99
- kundcenter@varda.se
- www.varda.se
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 48 timmar
Rekommenderar Vårda ögon
Blev nyligen opererad för gråstarr hos Vårda ögon i Malmö. Mycket bra bemötande före, under och efter operationen. Hoppas att resultatet kommer att bli minst lika bra som bemötandet hittills.
Linsbyte till trifokala
Opererade båda mina ögon för någon vecka sedan och fick trifokala linser. Så nu behöver jag inte mer mina glasögon!
Vårda gjorde ett superbra jobb, mycket professionellt genom hela processen, från första konsultationen till första efterkontroller. Mycket nöjd!
Positiv upplevelse
Fick remiss för gråstarroperation av min ögonläkare och fick tid hos vårda Malmö - Första besöket var en undersökning , blev trevligt mött och bemött av både tjejen i receptionen och av optikern som gjorde kontrollerna , fick snabbt tid både till första och andra ögat …… nervöst när det skulle ske men även nu mycket väl bemött av läkare och sköterskor …..en satt t.o.m. och höll mig i handen👍men jag hade inte behövt vara nervös; det gick snabbt och lätt, kände absolut ingenting och läkaren berättade under tiden vad han gjorde så när det andra ögat skulle fixas var det med lätta steg jag gick dit , genomgående underbar personal!! OCH nu ser jag jättebra! Rekommenderas
Fantastiskt!
Opererade ögonen hos Vårda ögon i Maj och det är det bästa jag gjort, väldigt kunnig och omhändertagande personal, nu ser jag väldigt bra på alla avstånd.
Väldigt skönt att slippa kontaktlinser och glasögon, supernöjd!!
4 år senare, fortfarande supernöjd med multifokal(a)
Jag har gjort två ögonoperationer i Malmö för grå starr: den första i maj 2021 (mitt förra omdöme). Jag fick ovanligt snabbt efterstarr, som lasrades i aug 2021 i Ystad.
Operation på vänster öga skedde i feb 2023. Då varnades jag att efterstarr kunde komma, men det gjorde det inte.
För varje öga kostade operationen 300 kr (landstingssponsrad eftersom jag hade grå starr) . Men för det får man en fixed focus lins. Jag köpte till multifokal lins som kostade 21000:- per öga vilket är ett mastigt pris, men skall jämföras med glasögon och smidigheten. Jag har använt kontaktlinser och glasögon i typ 55 år innan, så jag har bara njutit av friheten eftersom jag klarar mig helt utan.
Vissa störs av att de får ”halos” kring ljuskällor när det är mörkt, vilket jag får ibland men inte har problem med. Multifokala linser kräver mer ljus.
Jag bad om linser för att kunna ha idealt fokus bl a på datorskärmen så jag klarar inte att läsa vanlig telefontext på 15 cm avstånd, men perfekt på 25 cm. Och jag kan läsa registreringsskyltarna på de parkerade bilarna från balkongen.
Dagens omdöme är pga att jag var på en kontroll idag, de var lika trevliga som vanligt, och två resp fyra år efter operationerna är min avståndssyn 1,2 och jag kan läsa 5 punkters skrift med vardera ögat. Och ingen efterstarr på väg!
Jag rekommenderar Vårda Malmö till mina grannar, släktingar och vänner så självklart rekommenderar jag dem här också!
Blev bra bemött vid besök och…
Blev bra bemött vid besök och operation. Kändes inte stressande vid första besöket och snabbt operation. Allt kändes vänligt och proffsigt. Lena Webeck
Jätte nöjd
Jätte nöjd, kände mig trygg och fick veta precis hur allt skulle gå till.
MAGI
Efter mycket strul med nya glasögon som inte blev bra fick jag remiss till Vårda för gråstarr. Väldigt snabb respons.
Eftersom jag inte är van vid Malmö blev det viktigt hur hitta. Bara 5 min promenad från Malmö C. Toppenbra.
Första besöket var betydelsefullt. Utvärdering av besvär och det visade sig att mycket i mitt beteende blivit normaliserat. Hur man går för att inte snubbla, undvika mörkerkörning och att inte se detaljer mm.
Tid för operationen bokades. Jag blev väl mottagen och operationen gick bra. Satt en stund efteråt och sedan promenaden till Malmö C.
Här upplevde jag det magiska med operationen. Alla skyltar lyste med klara färger och sting. Alla läckra smörgåsar i matstånden. Det var som en ny värld öppnat sig.
Nu bägge ögonen opererade och jag väntar otåligt på nya glasögon om sex veckor. Tack till er på Vårda, det här blir bra.
Nöjd med bemötandet
Nöjd med bemötandet, och professionellt utförd operation, snabbt och smidigt.
Personligt och respektfullt bemötande
Jag sökte Vårda kliniken i Malmö för gråstarr operationen i båda ögonen. Jag rekommenderar varmt Vårda för deras professionalism under hela processen. Jag kände mig trygg och väl omhändertagen hela tiden. Operationerna gick hur bra som helst. Jag tackar Vårda kliniken för all hjälp.
Laura Gamba
Jag bestämde mig för Linsbyte
Jag bestämde mig för Linsbyte efter en väldigt informativ och bra undersökning (hade läsglasögon) , dessutom så var priset rätt. När jag kom till kliniken på operationsdagen så togs jag snabbt omhand och fick ögondroppar och en liten lugnande pilla. Blev hämtad för en genomgång med läkaren och en sista check. Kom in i operationssalen och sedan gick allt väldigt snabbt , Opps och sedan var det klart - ingen smärta och ett tandläkarbesök är 100 ggr värre (ögon är känsligt) fick veta efter varje öga att det gått jättebra vilket lugnade. Fick vila upp mig i ett vilorum och märkte att jag kunde läsa på både telefon och på planscher på väggarna - blev lite emotionell . Läkaren var inne och även en sköterska för att gå igenom eftervården. Efter ca 45 min och kaffe lämnade jag kliniken - Jag kunde se väldigt mycket bättre redan då. Detta är verkligen det bästa jag gjort och de är super bra på Vårda ögon. Det som sticker ut är svaren på alla frågor man har, som tryggar en innan sitt eget beslut
Väldigt bra bemötande
Väldigt bra bemötande. Operationen gick fort. De kändes kunniga.
Önskar kanske att de informerat om att om man bara opererar ett öga så kan hjärnan få svårt att få ihop de olika informationen från de olika ögonen. Jag hade huvudvärk och blixtrande i 6 veckor så fort jag använde skärm (dator, telefon mm) trots att jag såg bra med varje öga var för sig. Detta var väldigt utmanande i mitt jobb.
Väldigt lyckad gråstarrsoperation…
Väldigt lyckad gråstarrsoperation utförd av skicklig kirurg.
Har fått behålla min närsynthet och behöver bara glasögon när jag kör bil!
Hej vårda ögon tack för era linser
Hej vårda ögon tack för era nya linser. Har fått opererat båda mina ögen för grå starr. Inga långa köer. Trevlig personal. Allt fick jag reda på i klartext vad som gäller.
Tack för allt.
Jag blev mycket väl bemött, från första stund. Det var hela personalstyrkan.
Jag blev mycket väl bemött, från första stund. Det var hela personalen.
Fantastiskt proffsigt och varmt…
Fantastiskt proffsigt och varmt bemötande direkt man kom innanför dörren. Samtliga i personalen var fantastiska. Opererat båda ögonen för grå starr.
Kort väntetid och bra information inför operationen.
Kan varmt rekommendera kliniken.
Professionella och vänliga
Professionella och vänliga. kort väntetid. Ger bra information innan operationen.
Har opererat båda ögonen för grå starr.
Carl Crussell var ögonkirurgen.
Jag är mycket nöjd och rekommenderar
kliniken!
både jag och min fru har gjort…
både jag och min fru har gjort linsbyten. från konsultation till operation har de förklarat hur allt går till och varit väldigt professionella i sitt bemötande. rekommenderar alla som vill slippa glasögon att göra detta. Bodil & Peter
Vänligt bemötande
Vänligt, lugnt och proffsigt bemötande.
Fick bra information före operationen och bra omhändertagande efteråt.
Känns bra idag efter operation av öga nr 2 igår.
Stort tack till samtlig personal