Försändelsen fick jag ganska snabbt. Beställde en torsdag och fick varan tisdagen efter. Hämta ut paketet var enkelt. Det jag upptäckte som inte visades på bilden av armbandsuret är att du måste st... Se mer
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Skandinaviens största klockbutik online. Sedan starten 2006 har vi levererat klockor till över 600.000 kunder och vi erbjuder idag över 30 000 olika klockmodeller från världskända märken. Vi kombinerar trygg e-handel, pressade priser, brett utbud, snabb kundsupport och kvalitativ vägledning. Du får 90 dagars öppet köp och alla klockor säljs med garanti och är självklart 100 % äkta.
Götgatan 19, 116 46, Stockholm, Sverige
Ber kunder att lämna omdömen
Har besvarat 72 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Min upplevelse med Uret.se var mycket dålig.
Jag köpte en begagnad klocka för närmare 70 000 kronor. Betalningen drogs omedelbart, jag fick en orderbekräftelse där beställningen angavs som lyckad och information om att klockan var på väg från externt lager med en uppskattad leveranstid på 4–7 vardagar.
Flera timmar senare meddelade företaget att klockan redan hade blivit såld innan den tagits bort från hemsidan och att min order därför skulle annulleras.
Under den fortsatta kontakten hänvisade företaget till sina villkor och menade att något bindande avtal aldrig hade uppstått, trots att betalningen redan dragits och orderbekräftelse skickats. Samtidigt erbjöds jag andra exemplar av samma referens, men till omkring 10 000 kronor högre pris. Det enda konkreta erbjudandet jag fick var cirka 1 000 kronor i rabatt, alltså omkring 1 % på en klocka i den här prisklassen. Det upplevde jag inte som ett seriöst försök att lösa situationen när jag i praktiken förväntades betala omkring 10 000 kronor mer för en likvärdig produkt, trots att det var företagets eget lagerfel som orsakat problemet.
Det som gjorde mig mest besviken var dock supporten. Under hela ärendet fick jag i princip bara standardsvar och hänvisningar till köpvillkor. När jag ställde konkreta ja eller nej frågor om företaget tänkte fullfölja köpet fick jag länge inga raka besked. Trots att tvisten gällde ett köp på nästan 70 000 kronor blev jag aldrig uppringd av någon ansvarig. All kommunikation skedde via korta mejl, vilket jag tycker känns väldigt oseriöst för en butik som säljer produkter i den här prisklassen.
Detta skiljer sig markant från den service jag fått hos andra handlare när jag gjort köp i motsvarande prisklass.
Jag reagerade också på att företaget använde identiska produktbilder i olika annonser för begagnade klockor. När jag frågade om detta fick jag beskedet att bilderna föreställde den fysiska klocka som säljs, samtidigt som jag själv kunde se samma bilder användas i flera annonser. Det skapade osäkerhet kring hur väl annonserna faktiskt representerar de klockor som säljs.
Min upplevelse är också att företaget i vissa fall annonserar varor som inte längre finns tillgängliga och att kunden får veta detta först efter att betalningen redan har dragits.
Efter händelsen läste jag andra recensioner och kom även i kontakt med personer som berättat om liknande erfarenheter hos just Uret. Flera beskrev situationer där den beställda varan visat sig redan vara såld, där de istället hänvisats till andra, ofta dyrare eller sämre alternativ, eller där den mottagna klockan enligt dem inte helt motsvarade annonsens beskrivning eller bilder. Det gav mig intrycket att min upplevelse tyvärr inte var ett enstaka misstag.
En sista kommentar: företaget brukar skriva artiga och professionella svar på negativa recensioner, vilket naturligtvis ser bra ut utåt. Tyvärr motsvarade det inte alls min egen upplevelse när ett problem faktiskt uppstod. I praktiken möttes jag mest av standardsvar, hänvisningar till köpvillkor och en ovilja att ta verkligt ansvar för situationen.
Jag kommer därför inte att handla hos Uret.se igen och kan tyvärr inte rekommendera dem utifrån min erfarenhet.
Tillägg efter företagets svar:
Tack för svaret, men det känns tyvärr mest som ett försök att förbättra företagets anseende efter att kritiken blivit offentlig.
Ni vet mycket väl vilket ärende detta gäller. Vi har haft en lång mejlväxling, ärendet har prövats hos ARN och ni har under hela processen konsekvent hänvisat till samma villkor utan någon verklig vilja att hitta en lösning. Trots att tvisten gällde ett köp på närmare 70 000 kronor blev jag aldrig uppringd av någon ansvarig.
Först nu, när en negativ recension publicerats, erbjuder ni plötsligt ett telefonsamtal. För mig säger det en hel del. Den typen av personlig kontakt borde ha varit en självklarhet redan när problemet uppstod, inte flera månader senare när skadan redan är skedd. Hos ett företag som värdesätter sina kunder borde det vara standard att en ansvarig kontaktar kunden i ett sådant här ärende. Det ska inte krävas en offentlig recension för att den servicen ska erbjudas.
Det är enkelt att skriva ett vänligt svar här. Det som verkligen betyder något är hur ett företag agerar när en kund faktiskt behöver hjälp eller en situation uppstår. Min upplevelse är att den service ni visar upp offentligt inte alls speglar hur ni hanterar kunder när problem uppstår, och att ni inte heller tar ansvar.
Min uppfattning om företaget kvarstår därför oförändrad. Jag kommer inte att handla hos Uret eller UretVintage igen och jag kommer också aktivt att avråda vänner, familj, bekanta och personer i forum, grupper och gruppchattar från att handla hos er, utifrån den behandling jag själv fått.

Svar från Uret.se
Försening med dålig info, för mycket meddelanden om allt möjligt. Tappar snarare lusten att handla än blir inspirerad att köpa något mer.
Jag köpte 2 st klockor,omdömet gällde bara för 1 av klockorna. Den andra klockan fungerade allt utmärkt.

Svar från Uret.se
Väldigt snabb leverans och fantastiskt pris för uret jag valde. Kommer definitivt att köpa härifrån igen!

Svar från Uret.se
Jag är absolut inte personen som brukar skriva recensioner och absolut inte negativa, men nu känner jag mig tvungen pga. Omständigheterna.
Jag köpte en klocka för en stor peng skulle jag vilja påstå. Det var 20 dagar sedan sen jag lade köpet och denna har fortfarande inte blivit skickad. Jag kontaktar kundtjänsten ett upprepande gånger som svarar mer som robotar och vägrar ge mig ett realistiskt datum när jag ber om det.
Hade höga förväntningar av uret men tvivlar på om jag kommer beställa därifrån igen. Har nästan lust att avbryta min beställning pga denna händelse…

Svar från Uret.se
Lätt att hitta vad jag sökte på nätet. Bra feedback o svar på mina frågor på telefontider.

Svar från Uret.se
Köpte en klocka som Uret.se efter två veckor kom på redan var såld… Oseriös handlare.

Svar från Uret.se
Allting var bra men skulle vilja ha en svensk bruksanvisning på klockan

Svar från Uret.se
Smidig inköp process och ännu smidigare leverans. Mycket bra!

Svar från Uret.se
Fick mitt första köp & leverans, allting har fungerat som det ska, så jag är faktiskt väldigt nöjd samt bra information om leveransen, helt enkelt väldigt nöjd kommer att återkomma till er och rekomendera er till vänner och bekanta.

Enkelt att beställa
Längre leveranstid än angivet på hemsidan. Berodde inte på transportören

Svar från Uret.se
Om det står på 4-7 dagars leverans på en klocka så är det 4-7 VARdagars leverans från deras centrallager. Sedan skickas klockan från dom, alltså blir leveranstiden i mitt fall 15 dagar. Kommer troligtvis inte handla här igen.

Svar från Uret.se
Paketer skickades till utlämningställe en timme från Göteborg.

Svar från Uret.se
Efter ha läst fler omdömen så gjorde jag precis en avbeställning. Men det som sticker ut är svaren från uret.se, skrämmande.
Fel av mig att inte göra min dd innan köp.
Undvik!

Svar från Uret.se
En varning! Uret.se är klart den bästa sidan för klockor och bra priser. Men nu är det andra gången av två det strular och får lyckan för köp att fullständigt dö.
10 till 15 dagar, har nu blivit en månad. Noll kommunikation från uret.se om inte jag hört av mig. Får inga svar om varför det strular eller vad som händer.
Har beställt min dröm klocka för 28.000kr men ser inte längre fram emot den tack vare uret.se
Om du som jag med lycka till slut bestämmer dig för att köpa din dröm klocka, gör det någon annanstans.