1. Hyresförmedling
  2. Lägenhetsuthyrning

Informationen kommer från olika externa källor

Landets näst största bostadsföretag.

2,1

Dålig

TrustScore 2 av 5

Stockholmhem och störningsutredaren…

Stockholmhem och störningsutredaren Daniel, ett av sämsta man kan få! Det verkar som att ni har raderat min omdöme men i 5+ år så har vi, andra grannar och även mina närmaste anmält grannen ovanför oss gällande högljud som dunstar & smällar och rapporterad till störningsjouren men Daniel verkar inte bry sig om det och även anklagat mig för att slippa göra sitt jobb. En gång kissade grannens barn i vår balkong och även skräppat ner flera gånger dessutom har pappan slängt flertals gånger sin cigarett i vår balkong men ändå så får vi inga hjälp varken av stockholm hem eller störningsutredaren Daniel. Även när jag har skickat flertals bevis och bilder till Daniel så säger han att han kan inte "se" eller har ej "hörlurorä för att höra på dunstarna som kommer från grannen konstant...dålig attityd, okunnig och hemsk oprofessionell.

21 februari 2026

Sveriges sämsta kommunala hyresvärd

Jag är otroligt trött på alla problem som Stockholmshem orsakat i samband med mitt byte av en Stockholmshemslägenhet till en annan genom internbytarkön.
Hela bytet har kantats av problem och där Stockholmshem gjort ett stort antal grova missar i kommunikationen kring visningen av den lägenhet jag lämnat, tidpunkt för nyckelinlämning samt i besiktningen av både den lägenhet jag flyttat in i och den jag lämnat, vilket har gjort flytten oerhört besvärlig helt i onödan.
Jag har tvingats be om flera ombesiktningar av min nya lägenhet, inte för att den förra hyresgästen inte städat, utan för att Stockholmshem låtit lägenheten stå tom under lång tid, med stängd kyl och frys, samt att man inte kollat att el och vatten fungerat i lägenheten före inflytt, eller besiktigat skador ordentligt.
Vid besiktningen av lägenheten som jag lämnade påstod besiktningspersonen felaktigt att en lägenhetsdörr var utbytt, trots att alla dörrar var original, så att jag var tvungen att kontakta Stockholmshem även om det.
Jag ställer mig även frågande till Stockholmshems rutiner och förfarande vid överlämning av lägenhet, där jag anmodades att lämna lägenheten olåst vid överlämning, vilket gör att vem som helst kunde gå in i lägenheten efter att jag lämnat den. Hur ska Stockholmshem då kunna visa att lägenheten återfanns i samma skick som jag lämnade den?
Nu kräver Stockholmshem mig på flyttstäd trots att lägenheten var noggrant städad enligt alla konstens regler, och trots att Stockholmshem missade i kommunikationen kring tidpunkten för nyckelinlämning och begärande på avflyttningdsdagen att jag skulle lämna nyckeln kl 12 istället för kl 16, som jag tidigare blivit informerad om.
Att min lägenhet hade en del ytskikt som inte målats eller bytts på ca 60 år och därför var slitna, fläckiga och skadade är inget som kan åtgärdas genom städning. För övrigt finns ett sedan länge välkänt problem med råttor på den gata jag bodde. För att bli av med råttor och deras spår krävs mer än en storstädning.
Denna städfaktura kom dessutom oerhört sent, flera månader efter att jag lämnat lägenheten vilket gör att jag inte längre har kvar de bilder jag tog i lägenheten efter städning, Bilder som visade att städningen var väl utförd.
Jag har som tur är ett vittne som var där och kan intyga att städningen var mycket noggrant genomförd.

8 december 2025

En av de sämsta hyresvärdarna

Helt ärligt en av de sämsta hyresvärdarna man kan ha. På ALLA nivåer. Lokalerna är alltid smutsiga eller sönder, och inte en kotte som fixar det. Samt var lägenheten jag flyttade in i sönder på ca 8 olika ställen samt OERHÖRT smutsig vid inflyttning. Trots att besiktningen så att allt var bra?! Sen är kundservice medarbetarna helt otroligt dåliga. Lyssnar inte, är inte engagerade alls i ens fråga samt kan de vara rakt av otrevliga. Fy vilket dåligt företag.

25 augusti 2025

I vårt hus har vi en hiss som knakar…

I vårt hus har vi en hiss som knakar och brakar, väldigt obehagligt. Ibland har den fastnat nella två våningar, ibland går den inte alls. Vad jag vet har den vid ett tillfälle släppt så den åkte rakt ner i källaren. Detta påtalas ständigt till Sthlmshem men förvaltaren påstår att hon bara fått info 3 ggr. Det knappast och lagas, men blir ju aldrig riktigt bra. Jag ringde direkt till hissfirman som förklarar att dom vet vad som måste göras, stänga ner hissen en eller två dagar för att byta ut vissa delar. Men Stockholmshem säger nej det är för dyrt. Jag är ingen ekonom men utrustad med ganska bra sunt förnuft och det säger mig att det måste väl, hur vi än vänder och vrider på det bli billigare att göra det ordentligt så det funkar istället för att skicka ut tekniker för dyra pengar stup i kvarten.

17 juli 2025

Tråkig attityd.

Flyttade till Mariehäll nyligen. Jag trivs med lägenheten, men ”förvaltaren” är bedrövlig. Jag följde rådet jag fick när jag hämtade nycklarna på skarpnäcks kontor- att inkomma med sympunkter i besiktningsprotokollet inom 8 dagar efter inflytt.

Jag ser 8 punkter som benämns som ”utan anmärkning” , bland annat en uppenbar vattenskada på parketten fullt synlig mitt i rummet. Vattentrycket så lågt att det tar en timme att fylla badkaret. En lampa med sensor som aldrig släcks. Fuktskador på parketten under fönstret i sovrum där det parkett börjat böja sig en aning. Tjutande rör närsomhelst på dygnet som upphör först vid spolning i karet. Extremt torr luft. Jaja, inget jättestörande men vill ju få bekräftat skriftligt så man själv inte blir anklagad sedan.

Förvaltaren är dock oförklarligt otrevlig. En sådan man som helt enkelt tar personligt vid sig när man inkommer med felanmälan och frågor. Han svarar varje gång : Felanmäl i appen! Medans kundtjänst hänvisar till honom. Får instruktioner om att lägga nyckeln i postfack om jag ej kan vara hemma när ”tekniker” kommer. Jag lägger den i kuvert märkt med det servicenummer som anges. I ett postfack märkt stockholmshem på den angivna adressen. De säger sedan att de inte fått den. Visar sig att postfacket ligger en trappa ner, vilket inte framgår. Stod bara att postfacket ligger vid tvättstugan på adressen men hur ska jag veta vart den ligger?

Det borde stå ” denochdengatan 23, våning -0 , i den stora gröna postboxen mörkt stockholmshem”.

Så jag hade tydligen lagt den i en privat persons postfack som inte hade märkt sitt fack och det gröna klistermärket var ”reklam” enligt de själva.

Det här hade man kunnat skratta åt om de haft lite vanlig humor och självdistans. Istället blir man alltså helt utskälld och kallad för idiot, mer eller mindre. Väldigt trist, oprofessionellt och utmattande att ha med en sån här förvaltare att göra. Jag flyttade pga ett traumatiskt dödsfall i familjen och behövde komma bort till ny miljö. Detta bråk och tjafs drar ner min energi enormt. Jag hoppas det blir bättre. Annars får jag låta bli kontakt och fixa saker själv. Alltid ska det va nåt vajs, suck…

13 maj 2025

Jag bytte nyligen lägenhet hos samma…

Jag bytte nyligen lägenhet hos samma hyresvärd som jag alltid haft 'Stockholmshem'. Allt har gått jättesmidigt.
Ett extra plus får den fantastiska kontaktpersonen personen som skötte om avtalen och signerat, Agnes Lundström som är trevlig, tydlig och noga. Man känner sig trygg med professionella personal som levererar. Jag är gladeligen tacksam och supernöjd! ❤️👌

22 april 2025

Ineffektivt, dumt, krångligt och omständigt

1. Parkeringsproblem
• Fick en parkeringsplats omgiven av fyra pelare, vilket gjorde det omöjligt att öppna bildörrarna. Stockholmshem svarade att alla parkeringsplatser håller standardmått.
• Fick böter på den egna parkeringsplatsen i garaget och var tvungen att betala samt fylla i en blankett för att bevisa att platsen var min. Parkeringskostnad: över 2000 kr/mån.

2. Felande blipp och garageaccess
• Fick en extra blipp för att komma in i garaget, men den fungerade inte till hissens garageplan. Var tvungen att gå in och ut via bilinfarten under hela perioden.

3. Föråldrat portsystem
• Huset, byggt 2017, hade en sladdtelefon med en nyckelknapp som ringde varje gång någon i huset fick besök – men högre om det var till mig.
• Ingen portkod, vilket innebar att hemleveranser var omöjliga om man inte var hemma och hann fram till telefonen i tid. Glöm hellofresh, sellpy eller andra hemleveranser.

4. Avflyttningskrångel
• Var tvungen att hålla visningarna själv trots att jag redan hade flyttat ut.
• Fick 900 kr i böter för en 2 cm spricka i grönsakslådan i kylen.
• Tvingades ta ledigt från jobbet och åka 1,5 timme fram och tillbaka till Skärholmen för att lämna in nycklarna på huvudkontoret, så att de sedan kunde åka tillbaka till lägenheten för slutinspektion.

Byråkratiskt, ineffektivt och opraktiskt på alla nivåer. Alla insupporten är såklart snälla, de får mina två stjärnor, men kan ju aldrig hjälpa en eller göra något så det blir ju mer som en beklagningslinje.

1 januari 2025

Helt värdelösa

min åsikt. Finns en tråd på Flashback , där en man klagade att gång på gång försökte Stockholmhem vräcka honom.
Har exakt samma erfarenhet.
Vidare fanns det inslag i Hem och Hyra om en kvinna som Stockholmshem försökte muta med 200.000 kr för att hon skulle säga upp sitt hyreskontrakt.
Så ja , när ni har läst detta är det bara dumt att teckna kontrakt med dom och hamna i händer på dessa psykopater.
Finns mycket bättre alternativ , svenska bostäder exempelvis , hade inte ett enda problem där under 8 år jag bodde hos dom. Konstigt att dom har så högt betyg , säkert deras anställda som sitter och plusar , i själva verket i jämförelse med andra hyresbolag , utifrån det som publicerats offentligt borde dom blivit av med tillstånd att hyra ut åt allmänheten.

31 december 2024

Hela mitt liv har jag bott i…

Hela mitt liv har jag bott i stockholmshem..för mer en 5 år sen blir en förvaltare anställd då börjar kaos för hyresgäster fruktar även att jag kan bli vräkt !!!, skriver detta att kan bli uppsagt de inte normalt
personer som har hand om eller lättare sagt som styr!, trots de kommunalt bolag men ingen vet vems hand fins vems ficka de ett team som pratar med samma mun psykisk tortyr för hyresgästerna inte ens fick byta mina lam knappar kan få stöd av närsomhelst varje gång man rör den ! de vi betalar blir ingen underhåll du får inte fixa dona du får bo sliten eller betala höga summa för renovering för att bo fräsch de ligger så illa till vi som lider av förvaltar ansvariga borde protestera höja våran röst de katastrof dem som styr VD är de med samma .Meningslös de enda dem tänker är de få in så mycket pengar!!!.

1 mars 2024

Vad händer på Stockholmshem?

Ska flytta ut och Stockholmshem bokar in en besiktning av min lägenhenhet. Det kommer dock ingen. Ringer in och frågar varför, då hade de tydligen bokat in någon som är ledig.

Sedan visar det sig att Stockholmshem även har missat att lägga upp min lägenhet på bostadsförmedlingen, så på datumet som visning bokades in kom heller ingen. Jag ringer in och frågar varför, då säger de att det kan vara pga sommarledighet igen.

Varför blir det så här två gånger på raken? Finns det ingen på Stockholmshem som tar ansvar över att sånt här ska fungera?

Under mina tre år som jag har bott här har mycket varit dåligt, men det här var sista droppen, tack och lov då jag aldrig ska bo hos denna hyresvärd igen.

17 juli 2024

Vill du bo hos Stockholmshem

Vill du bo hos Stockholmshem ? Om ni tror att ni ska få hjälp med anmälningar pga störningar (möbelsnickare i lägenheten ovanför) sopsug som inte fungerat fullt ut i tre år.. mm mm mm mm. Så glöm det !!! Det är upp till dig själv att bråka med allsköns människor då man blir hänvisad till nya hela tiden. Mail med ljudfiler försvinner, om och om igen. Det är inte roligt att betala så pass hög hyra till någon som behandlar hyresgästerna som ett stort besvär. Betala och håll truten, mer eller mindre så är det. Och det är faktiskt inga små besvär, utan det påverkar hela hus och områden. Själv flyttar jag om en vecka, det är nog nu.

1 mars 2024

Stockholmshem krininella

Stockholmshem har missförstått sin roll, att de är ett kommunalt bolag och att vi boende har anställt dem för att serva oss, istället verkar de tro att de är en del av Corleone familjen och att vi är deras offer som dom ska skinna på pengar. Det fixas, trixas, myglas i värsta gangsterstilen. Klagar man på något skickar dom hem nån gangsterlik underentrepenör för att skrämmas. Alla renoveringar är fusk så det sjunger om det. All korrespondans sker via no reply-mail, aldrig undertecknat av någon. Det är skrämmande att se hur detta kan fortgå utan att någon reagerar. Mitt råd är att inte skaffa bostad hos dessa hobby-gangsters!

2 juli 2023

90-tals hemsida

90-tals hemsida, saknar helt personlig informationer och dokument, att boka tvättstugan räcker inte 2022

5 november 2021

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis