Det här tycker kunderna

Företagsinformation

1. Läroanstalt

Informationen kommer från olika externa källor

Springest is dé vergelijkingssite waar je alles vindt om naast je werk te leren. Zoek, vergelijk en kies uit 77.000 leerproducten, zoals trainingen, cursussen, opleidingen, webinars, coaches, e-books, incompany trainingen en evenementen van meer dan 7.000 verschillende aanbieders.

Kontaktuppgifter

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Har inte besvarat negativa omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zeer slechte en arrogante organisatie…

Zeer slechte en arrogante organisatie die totaal geen verstand heeft van opleiden. Ze geven totaal verkeerde informatie en zijn zeer slecht bereikbaar. Ik zal nooit weer zaken doen met deze slechte organisatie en dat geldt voor alle organisaties die onder Archipel Academy vallen.

23 januari 2026

Zeer onbetrouwbaar

Als leverancier krijg ik niet op tijd betaald. Sommige rekeningen staan meer dan 6 maanden open. Ik heb vele uren nodig gehad om mijn rekeningen betaald te krijgen. Het kost me veel tijd en energie. Dat doe ik alleen omdat mijn klant ervoor gekozen heeft de diensten via Springest te laten lopen.

Ik denk dat ik niet overdrijf als ik in het afgelopen jaar een volledige werkweek kwijt ben geweest aan nabellen, mailen, herinneringen sturen enz enz.

NOOIT MEE IN ZEE GAAN!!

22 juli 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Springest is echt een ramp

Springest is echt een ramp. Ze betalen pas na drie maanden en lijken nergens verstand van te hebben. Het personeel lijkt willekeurig van de straat geplukt, en als je een vraag stelt, reageren ze alsof ze door een wesp zijn gestoken.
Opleiders en opdrachtgevers zouden beter geen zaken moeten doen met dit soort amateurs. Springest is overgenomen door Archipel Academy, een nóg slechtere broker. Echt ongehoord!

21 mars 2025

Ongelooflijk onprofessioneel bedrijf

Wat een ongelooflijk onprofessioneel bedrijf. Het is werkelijk onbegrijpelijk dat een organisatie als Springest wegkomt met deze ondermaatse, ronduit schandalige service. Zowel Zilveren Kruis als VGZ maken gebruik van Springest om facturen voor scholingen te betalen, maar wat een drama om überhaupt je geld te ontvangen! Maandenlang hebben wij moeten wachten op betalingen, zonder fatsoenlijke uitleg, zonder communicatie en met een houding die getuigt van pure onbeschoftheid. Dit is geen service, dit is regelrechte klantenverachting. Springest, schaam je diep!

9 december 2024

Wat een slecht bedrijf

Wat een slecht bedrijf, ik heb niet mee kunnen doen aan een cursus omdat ze geen actie ondernomen hebben om mijn inschrijving goed te voltooien. 3 weken de tijd gehad, en 4 dagen van te voren elke dag met ze gebeld of ze het konden regelen.... niets.

9 september 2024

Zeer slechte organisatie

Zeer slechte organisatie. De telefoon wordt nooit opgenomen en verbindingen plots verbroken. Als je wel iemand aan de lijn krijgt dan is die persoon volledig incompetent om ook maar 1 vraag op een juiste manier te kunnen beantwoorden. Deze organisatie is zeer slecht. Sinds de overname door Archipel is het een zooitje bij Springest. Wij gaan nooit meer zaken doen met deze organisatie.

21 augusti 2024

Ontzettend slechte klantenservice

Ontzettend slechte klantenservice. Onbeschoft en niet behulpzaam. Ik ben al jaren ingeschreven als aanbieder bij hen, nog nooit meegemaakt dat het zo slecht was. Sinds ze zijn overgenomen door een andere partij heeft het bedrijf een duikvlucht genomen in klantgerichtheid.

12 juli 2024

Ontzettend slechte service

Ontzettend slechte service.

Financiële afdeling telefonisch niet bereikbaar. Betalen veel te laat. Personeel dat je wel aan de telefoon krijgt is arrogant en heeft 0 verstand van zaken. Slechtste klantenservice ooit.

14 mars 2024
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Helaas al voor de 2e keer is mijn…

Helaas al voor de 2e keer is mijn factuur pas 2,5 week na de betalingstermijn betaald.

Hierover een mail gestuurd die pas 1,5 week later beantwoord werd.

Telefonisch ook niet te bereiken.

8 februari 2024
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Nul service en slechte betalers

Een medewerker van een bedrijf wilde bij mij (zelfstandige) een training volgen. Zij mocht niet rechtstreeks een factuur van mij krijgen maar dit moest per se via Springest waar haar bedrijf een overeenkomst mee had. Ik kreeg een Springest-link waar ik mijn factuur kon uploaden en deed dat een maand voor de training plaatsvond (en normaal moet het voor aanvang training worden betaald).

Na twee maanden vroeg ik Springest naar mijn geld, kreeg ik doodleuk “er stond geen inschrijfnummer op en dan betalen we niet”. Niemand had dit vooraf gemeld. Kreeg een link naar een pagina met factuur “instructies”. Ik antwoordde nog dat ze dat best eerder hadden kunnen melden (ipv wachten tot ik ernaar vraag) en dat het ze niet van hun betaalverplichting ontsloeg. De factuur was immers al maanden bij hen binnen en alle wettelijke vermeldingen die op een factuur horen stonden daar gewoon op.

Opnieuw uploaden met hun inschrijfnummer erop lukte echter niet in hun kansloze systeem (activatielink ongeldig als melding steeds) en twee mails daarover werden bijna een week niet beantwoord, totdat de medewerker ze ook ging benaderen met de vraag waarom het niet werd geregeld. Toen kreeg ik ineens meteen antwoord.

Vandaag hoorde ik eindelijk dat Springest de factuur nu zelf had geüpload en het vanaf dan nog 30 dagen duurt en dat daar niets aan te doen is. Nou, dan kan ik er niks aan doen dat ze nu een nieuwe factuur krijgen met maximale incassokosten erop. Ben er inmiddels al uren zoet mee geweest.

Er wordt een dienst bij mij afgenomen maar ze hanteren hun eigen betaalvoorwaarden. Wettelijk gezien volstrekt niet hoe het hoort, maar ze doen het lekker toch en zijn enkel met hun eigen centen bezig. Hun factuur met eigen bemiddelingskosten was er snel uit (waar ook het nummer op stond dus het is niet dat ze het niet hadden of zo). Service nul. Voor kleinere zelfstandige trainingsbureau verschrikkelijk om mee te werken.

31 januari 2024

Stop de Springest terreur

Grote bedrijven en organisaties van Nederland: outsource jullie inkoop van trainingen en opleidingen ajb niet via Springest! Als opleidings- en trainingsinstituut is het werkelijk een drama om deze club opgedrongen te krijgen. De waslijst aan ellende valt nauwelijks hier kort te beschrijven. Een poging: wij bieden onze trainingen en opleidingen niet via Springest aan. Toch gebeurt het geregeld dat we ineens een aanmelding via Springest ontvangen. Blijkbaar voert Springest zelf een training van ons in hun systeem in, als een medewerker van een organisatie die via Springest inkoopt, aangeeft onze training te willen doen. Ook al wijzen wij de aanvraag dan af; binnen korte tijd ontvangen wij dan toch de factuur van Springest; jawel, Springest stuurt ons een rekening van maar liefst 11% van de prijs van de training. In een ver verleden toen wij voor het eerst met Springest kennis maakten, hebben wij een medewerker van een bedrijf ter wille willen zijn omdat dat bedrijf echt uitsluitend via Springest wilde inkopen. Wij hebben dat toen geaccepteerd onder de voorwaarde dat het bedrijf dan wel zelf de Springest rekening betaalde. Zo geschiedde. Wat hierop volgde: Springest werkt met automatische incasso, dat leek ons toen vanwege de afspraak met dat bedrijf geen probleem. Echter: Springest incasseerde dat bedrag vrij snel na het verzenden van hun factuur van onze rekening maar keert de betaling van een opleiding pas 90 dagen na afloop van de laatste opleidingsdag uit. Dat was dus een jaar en 90 dagen later! Dat was even een onaangename verrassing maar leerschool rijker. Hierop hebben wij besloten nooit meer via Springest zaken te willen doen en Springest gevraagd, en nog eens gevraagd, en gesommeerd ons uit hun systemen te verwijderen. Tot en met de dag van vandaag lukt dat niet: ook al hebben we in maart een bevestiging van Springest gekregen dat ons (door Springest aangemaakte) account is verwijderd, gisteren werd ineens weer een paar honderd euro van onze bankrekening door Springest geïncasseerd voor een aanvraag die we weer hadden afgewezen. Het is om hopeloos van te worden hoe deze club opleidingsinstituten terroriseert.

Oh, en alle reviews die aangeven dat Springest niet op emails antwoordt en dat je telefonisch door zeer arrogante jonge mensen te woord wordt gestaan waar geen redelijk gesprek mee te voeren valt; die kloppen. En van de bedrijven die voor hun medewerkers via Springest inkopen horen wij overigens precies dezelfde dramatische ervaringen.

15 april 2023
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Springest, laat ons een eerlijke en volledige beoordeling bieden via jullie site…

Net als IPD, een klant van Springest, reageert deze laatst genoemde ook heel traag op een zeer eenvoudige vraag… Tot mijn onaangename verrassing is de opleider niet eerlijk geweest over alle kosten van de opleiding en dat wil ik wel toevoegen aan mijn eerder geplaatste positieve beoordeling. Men heeft immers recht op een eerlijke én volledige beoordeling …

16 februari 2023
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Springest lost klachten niet op

Springest schreef bij mij als dienstverlener onterecht een bedrag van mijn rekening af (de cursist had al drie weken voor de afschrijving geannuleerd). Springest gaf aan dit bedrag binnen een maand terug te betalen. We zijn nu ruim 3 maanden, 7 mails en 1 aanmaning verder. Als je groot geluk hebt, beantwoorden ze een mail na een week. Soms duurt het twee weken. In de meeste gevallen wordt er in het geheel niet gereageerd. Ik laat het hierbij zitten, maar kan elke andere dienstverlener afraden om met dit bedrijf in zee te gaan.

22 februari 2023

Brochure van 14 paginas met 6 regels over cursus

Dus ik vraag een brochure aan voor een cursus, krijg ik een brochure van 14 paginas en in die 14 paginas staan maar 6 korte regels over de cursus zelf. Regels die notabene in conflict zijn met wat er verder in de brochure staat.

Kunnen ze niet eens een fatsoenlijke brochure schrijven, hoe kunnen ze dan een cursus geven/organiseren??????

10 februari 2023
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Wat een slechte club is dit geworden

Wat een slechte club is dit geworden. Onbereikbaar via telefoon, reageert totaal niet op e-mails en de helpdesk is vergeten wat hun core business is.
Contactmogelijkheden via de website functioneren niet of tonen blanco pagina's. Het is jammer dat 1 ster minimaal is want '0' sterren is beter.

17 oktober 2022
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ongelooflijk wat een trage…

Ongelooflijk wat een trage bureaucratische organisatie is dit aan het worden. Antwoorden op je mails duren dagen; telefoon kan niet beantwoord worden en bij de afhandeling van facturen wordt onjuiste informatie verstrekt.
Bij de start liep alles nog snel en gemakkelijk.

13 oktober 2021
Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Hele goede nazorg

Het was voor mij niet zo duidelijk of de inschrijving goed was afgerond. Gelukkig belde een van de adviseurs om te vragen of alles duidelijk was en of er nog vragen waren! Ze heeft de inschrijving gelijk telefonisch afgehandeld, nu is het nog even afwachten of de inschrijving wordt geaccepteerd ;-)...

24 november 2020

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.