Ett bemötande som fick mig att överväga att byta bank
Jag vill lämna denna feedback eftersom min upplevelse tyvärr har gjort mig väldigt besviken.
För mig handlar det inte främst om att hitta den lägsta räntan eller att byta bank av ekonomiska skäl. Det handlar framför allt om hur man blir bemött som kund. När man har ett stort bolån och förväntar sig en långsiktig relation med sin bank, tycker jag att man ska kunna känna sig respekterad och likvärdigt behandlad.
Tyvärr var min upplevelse av bemötandet inte sådan. Det fick mig att börja fundera på om jag verkligen vill fortsätta vara kund hos en bank där jag inte känner att jag får det respektfulla bemötande jag förväntar mig.
Samtidigt har jag upptäckt att det kan finnas stora skillnader i bolåneräntor mellan olika kunder. Jag kan naturligtvis inte uttala mig om orsaken till dessa skillnader, men som kund väcker det frågor om hur transparent och rättvist villkoren sätts.
För mig är bankens bemötande, respekt och förtroende minst lika viktigt som själva räntan. Även om skillnaden i pengar skulle vara liten eller obefintlig, tycker jag att det är fullt rimligt att välja en annan bank om man inte känner sig respekterad som kund.
Det är tråkigt, eftersom jag hade hoppats på en långsiktig och förtroendefull relation med banken.