SaveLend Omdömen

TrustScore 3.5 av 5

3,4

För tredje gången i rad har jag ett fasträntekonto som löper ut med högre ränta än någon motsvarande produkt och nu får jag dessutom möjlighet att spara med ännu högre ränta. Visst kan man få kreditfö... Se mer

SaveLend är inte seriöst. Min nu döda man finansierade ett bostadsprojekt med 150000 kr år 2022. Dösbo efter honom väntar fortfarande pengarna. Varje gång som krediten löper ut förlänger SaveLand den... Se mer

Schysst och relativt stabil avkastning. Finns ett bra utbud för olika typer av investerare (gällande bindningstid och risk). Den största (och viktigaste) förbättringspunkten är relaterat till nästan o... Se mer

SaveLends fasträntekonto, med en av marknadens bästa ränta med liten risk, kan jag verkligen rekommendera i dessa tider. Definitivt bättre än börsen iaf. SaveLends projekt kan jag även rekommendera... Se mer

Medel

TrustScore 3.5 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Alla omdömen

36 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Alternativt sätt att spara, men inte utan risk

Jag har liknande situation som Adam W. Jag tycker inte att avkastningen är som utlovat. Flera lån-/kredittagare som inte betalat enligt plan och för mig är det över 10.000 som inte är återbetalt eller amorterat sedan 2021.

Och vill man ut, så kommer det ta minst 3 år till innan det ska vara återbetalt - om de ens betalar.

Nä, jag ångrar att jag investerat 100.000 kr i SaveLend. Jag hade fått bättre avkastning på ett räntekonto.

12 juni 2025

Hej Jonas,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Det är förståeligt att det väcker frustration när delar av portföljen är låsta i försenade krediter och återbetalningen tar längre tid än väntat. Vi agerar på samtliga krediter som går till förfall, sen finns det naturligtvis olika tillvägagångssätt för att driva in kapitalet och dessa kan ta olika lång tid.

För tydlighet vill vi bara informera om att du alltid har möjlighet att investera uteslutande i konsumentkrediter med 100% vidareförsäljningsavtal för att slippa oron kring kreditförluster eller i SaveLend Fast med 5,5 % fast ränta.

Om du vill att vi tittar närmare på varför det blivit som det har blivit är du mer än välkommen att kontakta oss via info@savelend.se.

Tjusigt

Tjusigt, enkelt, och bättre avkastning i yield än andra automatiserade lösningar. Tydlig och smidig hjälp från support när man plingar in till Albert.

10 juni 2025

Hej Patrik,

Tack så mycket för dina fina ord! Vi är glada att du uppskattar enkelheten och avkastningen i vår sparstrategi Yield, och det värmer att höra att du fått tydlig och smidig hjälp från vårt supportteam.

Ha en fantastisk dag!

Stora kreditförluster.

Stora kreditförluster.
Kan inte rekommendera Saveland.

10 juni 2025

Hej Birthe,

Tack för din feedback och för möjligheten att bemöta den. Om du upplever att du har har ovanligt höga kreditförluster är verkligen beklagligt, därför skulle vi gärna vilja komma i kontakt med dig för att titta närmare på varför det ser ut som det gör.

Vi vill också förtydliga att det generellt sett handlar om risk/reward. Har man valt sparstrategin Frihet och gjort inställningar så att man har större fokus på de krediter med högre risk (men också potentiellt högre avkastning), kan avkastningen variera mycket mer än om man har standardinställningar eller investerar i strategierna Balanserad eller Yield som säkerställer diversifiering. Vill man också slippa oron kring kreditförluster helt, finns möjligheten att investera uteslutande i konsumentkrediter med 100% vidareförsäljningsavtal eller i SaveLend Fast med en fast avkastning efter löptiden.

Hör gärna av dig till oss på info@savelend.se så ser vi till att en av våra kundansvariga återkopplar till dig snarast möjligt.

Krångligt att avsluta kontot

Krångligt att avsluta kontot, man får lägga ut till försäljning på andrahandsmarknaden med just nu ganska stor förlust.

28 maj 2025

Hej Eva,

Tack för att du skriver så att vi får chans att bemöta din feedback. Om du är tidigare kund hos Lunar stämmer det att det finns en andrahandsmarknad där priset sätts utifrån efterfrågan, vilket kan innebära förluster för dig

När du investerar hos oss placerar du pengar i lån med olika löptider. Om du behöver sälja din andel i förtid på andrahandsmarknaden kan du förlora pengar, beroende på hur lång tid som återstår på lånet. Vill du ha möjlighet att vid behov ta ut dina investerade medel kan vi tipsa om vår strategi Balanserad, där du efter varje tolvmånadersperiod har rätt att avgiftsfritt sälja investeringar upp till totalt 50 000 kronor.

Du är välkommen att höra av dig till info@savelend.se om du har frågor eller om du vill att vi hjälper dig med försäljningen på andrahandsmarknaden.

Teamet på SaveLend

Hög ränta när jag binder min placering…

Hög ränta när jag binder min placering under en längre tid.

27 maj 2025

Hej Arne,

Stort tack för din feedback! Vad roligt att du är nöjd med räntan vid längre bindningstid. Vi strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga villkor för våra investerare och uppskattar att du valt att investera hos oss.

Önskar dig en fin dag!

Teamet på SaveLend

Super bra kontakt person…

Det är min kontakt person Marcus som jag tycker är riktigt bra. Han är väldigt professionell, återkopplar snabbt med bra detaljerad information för varje prospect.

27 maj 2025

Hej Dan Thomas,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Det är värdefullt att höra att du uppskattar vårt sätt att arbeta och att kommunikationen fungerar bra.

Ha en fin dag!

Teamet på SaveLend

Bra och förtroendeingivande samtal med…

Bra och förtroendeingivande samtal med min kontaktperson Marcus som tar sig tid att förklara det jag inte förstod helt. Mycket nöjd med avkastningen, kommer helt klart att fortsätta med Savelend!

15 maj 2025

Hej Louise,

Stort tack för ditt omdöme! Det gläder oss att du haft en positiv upplevelse i kontakten med oss och att du är nöjd med avkastningen. Du är varmt välkommen att kontakta oss igen ifall det skulle dyka upp några frågor eller funderingar.

Teamet på SaveLend

Väldigt nöjd.Lätt att komma i kontakt…

Väldigt nöjd.Lätt att komma i kontakt med.Ljuger inte på nåt sätt.Pålitliga och kommer med förslag.

26 maj 2025

Hej Athanasios,

Stort tack för din fina recension! Det gläder oss att höra att du är nöjd med både kontakten och vårt sätt att arbeta. Att vara pålitliga och transparenta är väldigt viktigt för oss, så det betyder mycket att du lyfter fram det.

Bra investeringsaltenativ

26 maj 2025

Hej Kenny,

Tack så mycket för din recension! Vi är glada att du ser oss som ett bra investeringsalternativ.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar!

Teamet på SaveLend

Fint alternativ för högre avkastning…

Fint alternativ för högre avkastning utan den skyhöga risk som så ofta går hand i hand. Trygg kontaktperson som slätar ut alls frågetecken.

4 april 2025

Hej Robert,

Stort tack för ditt omdöme! Vi är glada att du uppskattar avkastningen i vårt erbjudande och att du känner dig väl omhändertagen av din kontaktperson.

Bra avkastning på…

Bra avkastning på projektfinansieringen.
Bättre än börsen.

Hej Peter,

Tack så mycket för din positiva feedback! Det gläder oss att du är nöjd med avkastningen på projektfinansieringen. Om du är intresserad av fler sparprodukter, så kika gärna på vår hemsida https://savelend.se/

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!

Teamet på SaveLend

Väldigt bra sparalternativ nu när…

Väldigt bra sparalternativ nu när börsen är så orolig.

Hej Birgitta,

Tack för din positiva återkoppling! Vi är glada att du ser oss som ett bra alternativ i en orolig marknad.

Teamet på SaveLend

Extremt bra alternativ till börsen!

Hej Sebastian,

Stort tack för din fina kommentar! Det gläder oss att du ser vår sparplattform som ett starkt komplement till börsen.

Teamet på SaveLend

Man undrar lite vilka de lånar ut till

Man undrar lite vilka de lånar ut till. Alldeles för mycket kreditförluster. Lånar hellre ut pengarna privat för då vet man vem som behöver stryk. 🤣

23 maj 2025

Hej Joachim,

Tack för att du skriver så att vi får chans att bemöta din feedback. Vi kan lugna dig med att vi inte lånar ut pengar till vem som helst – varje låntagare genomgår en noggrann och strukturerad kreditprövning. Om du upplever att du har haft ovanligt höga kreditförluster får du gärna kontakta oss – vi ser gärna över ditt konto tillsammans med dig för att undersöka vad som kan ligga bakom.

Teamet på SaveLend

Bra avkastning med låg risk!

Bättre avkastning än alla sparkonton där ute och även Stockholmsbörsen. Spridningen av lån gör risken låg och passar mig perfekt!

23 maj 2025

Hej Richard,

Tack för ditt fina omdöme! Vi är glada att vår lösning passar dig och att du uppskattar både avkastningen och riskspridningen. Vi ser fram emot att fortsätta bidra till dina sparmål!

Teamet på SaveLend

Riktigt bra bemötande och likaså…

Riktigt bra bemötande och likaså avkastning! Önskar jag hade startat tidigare!

Hej Anton,

Stort tack! Vi uppskattar verkligen din feedback – och är glada att du är med oss nu. Bättre sent än aldrig!

Önskar

Bra avkastning

Har fått bra avkastning på pengarna efter att ha haft pengar investerade där några år. Man får vara snabb på bollen för att investera i projekten som kommer via mail.

Väldigt hjälpsam support som svarat på mina frågor.

Hej Linus,

Tack så mycket för ditt omdöme! Vi är glada att höra att du är nöjd med både avkastningen över tid och den service du fått från vår support.

Många av våra projekt är väldigt eftertraktade, så det stämmer att man ibland behöver vara snabb på bollen – intresset är stort. Nya investeringsmöjligheter dyker upp löpande, så håll gärna utkik i våra kanaler och på plattformen!

Ha en fin helg!

Helt ok !

Helt ok ! Något hög kreditförlust !

Hej Mats,

Tack för din feedback! Vi uppskattar att du delar med dig av både det positiva och det du upplever som mindre bra. Kreditförluster är något vi följer noggrant, och vi arbetar kontinuerligt med riskhantering för att skapa en långsiktigt hållbar avkastning.

Trevligt bemötande

Tack för trevligt bemötande och så här långt en bra avkastning.

20 maj 2025

Hej Lena,

Stort tack för din feedback! Vi är glada att du är nöjd med både bemötandet och utvecklingen hittills. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta för att du ska känna dig trygg med ditt val.

Teamet på SaveLend

Enkelt och tryggt sätt att få en bra…

Enkelt och tryggt sätt att få en bra utdelning/ränta som slår de flesta utdelningsaktierna. Kommer att vara en trygg och betydande del av mina investeringar för lång tid framöver.

Jörgen B

Hej Jörgen,

Tack så mycket för ditt fina omdöme! Vi är glada att höra att du upplever vår lösning som både enkel och trygg, och att den blivit en viktig del av dina investeringar. Det är precis så vi vill att det ska kännas – som ett stabilt och attraktivt alternativ.