SaveLend Omdömen

TrustScore 3.5 av 5

3,4

För tredje gången i rad har jag ett fasträntekonto som löper ut med högre ränta än någon motsvarande produkt och nu får jag dessutom möjlighet att spara med ännu högre ränta. Visst kan man få kreditfö... Se mer

SaveLend är inte seriöst. Min nu döda man finansierade ett bostadsprojekt med 150000 kr år 2022. Dösbo efter honom väntar fortfarande pengarna. Varje gång som krediten löper ut förlänger SaveLand den... Se mer

Schysst och relativt stabil avkastning. Finns ett bra utbud för olika typer av investerare (gällande bindningstid och risk). Den största (och viktigaste) förbättringspunkten är relaterat till nästan o... Se mer

SaveLends fasträntekonto, med en av marknadens bästa ränta med liten risk, kan jag verkligen rekommendera i dessa tider. Definitivt bättre än börsen iaf. SaveLends projekt kan jag även rekommendera... Se mer

Medel

TrustScore 3.5 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Alla omdömen

36 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Processen är enkel och kommunikation är…

Processen är enkel och kommunikation är perfekt.

7 oktober 2022

Svar från SaveLend

Tack så mycket för ditt ditt positiva omdöme. Det gläder oss att du är nöjd med både processen och kommunikationen!

Skulle det dyka upp några frågor i framtiden är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Med vänliga hälsningar

Team SaveLend

Jag vill gärna lösning för gammal…

Jag vill gärna lösning för gammal låneskydd, som jag har kvar, jag vill åka till mitt land och hälsa på min föräldrar, det var längesen, nästan 13 år, eftersom att jag bor själv.
Sompong

7 oktober 2022

Hej Sompong,
Tack för din recension. Har du frågor och funderingar kring ditt sparande eller kring specifika krediter så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via mejl info@savelend.se eller telefon +46 (0) 8 12 44 60 67.

Med vänliga hälsningar

Team SaveLend

Bra kundtjänst

Proffsig och snabb kundtjänst fixade när jag hade råkat göra fel med en insättning

5 september 2022

Hej Markus,

Tack för omdömet.

Bra att du vände dig till vår kundtjänst och fick snabb hjälp. Skulle det dyka upp någonting annat framöver så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst igen!

Hälsningar

Teamet på SaveLend

Ett bra alternativ till bankernas låga…

Ett bra alternativ till bankernas låga ränta på insatta pengar. Möjligt att själv ställa in hur investeringar ska styras i auto-investeringen vilket kan vara bra om du vill undvika några specifika innehav.

30 augusti 2022

Hej Jocke!

Tack för ditt omdöme! Kul att du använder vår tjänst och exakt så tänker vi också. Låt dina pengar jobba åt dig och inte tvärtom :)

Vi önskar dig en bra dag!

Teamet på SaveLend

Mycket användarvänlig plattform med hög…

Mycket användarvänlig plattform med hög avkastning och full transparens. Inga dröjsmål vid transfer av pengar från annat konto. Jag är mycket nöjd med SaveLend

5 augusti 2022

Hej Kenneth,

Jättetack för din recension. Så roligt att du är nöjd och uppskattar vår tjänst! Skulle det någonsin dyka upp några frågor eller funderingar så är det bara att höra av dig till vår trevliga kundtjänst.

Ha en fin dag!

Mvh SaveLend

Efter mer än 2 år så har jag förlorat…

Efter mer än 2 år så har jag förlorat 6-7 %, och får fortfarande inte tillbaka mina pengar.
Hela idén med detta är ju bra??? , men räkna inte med att få tillbaka era pengar på väldigt lång tid.
Aldrig mer SaveLend 🤮

4 juli 2022

Hej Fredrik,

Tack för din recension!

Svårt att veta vad du menar med att du fortfarande inte får tillbaka dina pengar för idén med investeringar i krediter är att kunna investera i många olika kredittyper och kreditförmedlare. Därav finns det också många olika sätt för krediterna att återbetalas på, men vanligast är att återbetalningen sker i form av en klumpsumma vid förfallodatum eller löpande månadsvis. Om du upplever att detta inte gäller i ditt fall så vill vi gärna att du kontaktar vår kundtjänst på info@savelend.se eller på telefon +46 (0) 8 12 44 60 67 för att reda ut vad som har hänt.

SaveLend

Savelend är bästa investerings…

Savelend är bästa investerings plattformen jag nånsin investerat bra avkastning är nöjd med avkastningen hittills bra riskspridning jag rekommenderar er som vill testa och investera hos savelend gör det!

Nackdelen är att pengarna är låsta.
Det skulle vara bra om pengerna inte är låsta och att man kan göra uttag när man vill, hoppas att de fixar det i framtiden då kommer jag spara ännu mer pengar hos savelend!!

4 juli 2022

Hej Ibrahim,

Tack för ditt fina omdöme och för att du delar med dig av dina åsikter, vi uppskattar det och är alltid intresserade av att veta hur vår tjänst och plattform upplevs.

Som du säkert redan vet så har du möjligheten att sälja dina krediter på andrahandsmarknaden ifall du skulle behöva få loss pengar i förtid. Läs gärna mer om detta i vår FAQ https://savelend.se/om/vanliga-fragor-och-kundtjanst#faq.

Ha en fantastisk sommar!

Teamet på SaveLend

Bra bemötande och bra avkastning

Snabbt och proffsigt bemötande av kundtjänsten. Bra risksjusterad avkastning och ett bra spar altnativ till börsen

23 juni 2022

Hej Anton,

Tack för fina ord, de värmer! Exakt så tänker vi också, ett bra alternativ till börsen.

Trevlig midsommar!

Ett mycket dåligt alternativ

Den sämsta investeringen jag gjort på länge och utan tvekan ett riktigt dåligt alternativ för avkastning.

Ett framstressat hafsverk.
Vid deklaration krävdes det tre mejl från SaveLend för att reda ut hur de lyckats göra fel med ränteinkomsterna för deklarationen. SaveLend lyckades även ange fel siffror i Q1 delårsrapport. "Månadsmejl maj 20222" är en petitess, men det säger mycket om hur lite företaget bryr sig om detaljer och den allmänna attityden. Korrläsning? Extrakoll? Skitsamma. Fort ska det gå.

Kundtjänst - kontakt.
Jag har ALDRIG fått direktsvar på några frågor från deras "kundtjänst". När jag via VD (!) slutligen fått svar från "Sales Officer" har de varit adekvata, om än inte på nivå hos andra institutioner av liknande art. Att VD svarat på frågor eller återkopplar på minst sagt ovanliga tider är dock intressant och uppskattat.

Andrahandsmarknaden.
Svår (och numer dessutom dyr) att utnyttja eftersom den övervägande delen av lån är spärrade för försäljning. 15 av 17 i skrivande stund, denna månad.

Mycket fult, bedrägligt beteende.
Det nedan var det som fick mig att lämna SaveLend.
Tidigare: Äg 10 000 YIELD (SaveLends mycket illikvida aktie) = titulerad att sälja krediterna för 0% avgift på andrahandsmarknaden.
Nu: Du kan INTE sälja krediter utan avgifter på andrahandsmarknaden.
Båda alternativen är okej, MEN det är INTE okej att ändra spelreglerna under resans gång på ett sätt så tvingande inlåsningseffekt sker. SaveLend ändrade reglerna och i och med att det tar tid att "stämpla in" aktier fick man aldrig alternativet att köpa på sig tillräcklig mängd för att sedan gå ur krediterna utan avgift.
Detta trots att det tidigare löftet lät enligt följande: "Observera att det kan upp till 24 timmar för din nivå att uppdateras efter att du uppfyllt kraven".
Oärligt, bedrägligt och i allra högsta grad fult beteende.

Plattformen är riktigt kass.
Kodad så att den "glömmer" dina preferenser. Exempelvis, om jag inte vill se mina krediter fram till 2050 (logisk default kodknackaren?) och ställer om till något mer sansat, t ex till årets slut fungerar detta, men "glöms" till nästa gång. Du måste alltså alltid göra om dina personliga inställningar varje gång du återvänder till sajten.

Transparensen är usel.
Vänner till mig och undertecknad har via chatten försökt få klarhet i hur det ligger till med buyback-klausuler, kravhantering, återköp, dröjsmålsränta etc på den mycket stora mängden försenade lån och hur stor vår ersättning är, hur den presenteras och reglerna som gäller. Chattpersonalen ger alltid upp efter ett tag och hänvisar till info(at)savelend.se och därifrån får man inga svar, såvida man inte mailar VD som i sin tur då jagar på någon Sales Officer.

Trancherade inkassoportfoljer - tänk 2008, tänk Lehman Brothers, tänk Subprime. Lycka till.

Hästhandlarkoncept/tattarmarknadsföring/tiggare.
Hur seriöst känns det när notifikationsikonen meddelar: "Perfekt tillfälle att göra en insättning!
Majoriteten av ditt kapital är investerat i krediter, bra jobbat! Då är det ett utmärkt tillfälle att sätta in extra kapital!"

Fulspel vid initial investering.
Man måste FÖRST aktivera Smartinvest, vilket leder till att funktionen skickar in dina pengar utan valmöjligheter.
Det enda rimliga är självklart att vi investerare får alternativet att välja vilken sorts lån vi vill ha, hur långa löptider etc och först därefter sätta igång Smartinvest.
Detta bedrövligt fula beteende ledde till att jag fick en massa krediter jag absolut inte ville ha redan från dag ett hos SaveLend.

Och så slutligen till det som många antagligen anser vara det mest relevanta: avkastningen.
Kort version - usel, och inte alls vad som utlovas.
På 100 000 sek fick jag under 4 månader ut ett netto på 1839 sek.
Jag började efter den bedrägliga omställningen i mars, som dessutom beskrevs som "glädjande nyheter" och "mer rättvis belöning", ta ut mina pengar. Snittat har jag fått ner från 100 000 till ca 60 000 under dessa två månader och fått in ytterligare 215 sek.
Målavkastningen ska enligt Savelends egen uppgift vara 7-9% på årsbasis.
Hur jag än räknar så kommer jag inte i närheten av dessa siffror.

Sammanfattningsvis anser jag att det är betydligt bättre att lägga sina pengar i några stabila direktavkastare, några lågriskfonder eller en kombination därav. Då slipper jag i alla fall ett företag som utan förvarning ändrar spelreglerna och låser in dina pengar i åratal, till en förhållandevis dålig avkastning. Jag slipper även nyckfulla svängningar i form av kreditförluster, dålig transparens och nonchalans med allt från kvartalsrapporter till redovisning av ränteinkomsten för din årsdeklaration.

8 juni 2022

Hej Michael,
Tack för din feedback, vad tråkigt att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss. Såväl transparens som tydlighet och service är viktigt för oss och vi tackar för din input så att vi har möjlighet att se över ärendet internt. Även om vi inte delar din bild av vår tjänst så tar vi gärna chansen att lära oss och bli bättre.

Ha en fin midsommar!

Riktigt dålig investering.

Den här sidan tänkte jag investera i P2P men gränssnittet samt den tröga omsättningen av mina insatta pengar, gjorde att jag valde att ta ut dom igen.

Har nu mailat med en anställd där i flera dagar, utan att få en lösning på om de har ett verktyg som man kan dölja de röda rutorna som lyser med uppmaningen "sätt in pengar "månadsspara".
När man redan satt in medel så vill man ju inte se dom där röda "tiggarrutorna" mer. Fixa fram en inställning så man kan välja vad som visas, och viktigast av allt se till att insatta pengar sätts i arbete så snart som möjligt! Ni kör ju med devisen
"Money shouldn't sleep". Ni påstår dessutom att jag inte hade smartivest på vilket är fel. När jag läser vad andra har för erfarenhet av er,så går de flesta i förlust är inte det skämmigt med högst 1% ränta, så säg vad kan vara sämre ? Dessutom ännu sämre när jag ringer er får jag till svar "Your talk is not complete on this time".

24 maj 2022

Svar från SaveLend

Tack för att du delar med dig av din upplevelse; vi vill såklart inte att gränssnittet ska upplevas som "tiggande" utan vår tanke är snarare att man som användare på vår plattform lätt ska kunna ta sig till de viktigaste delarna - som göra insättningar, aktivera SmartInvest osv.

Vi har oavsett tagit till oss av dina åsikter och kommer dela de vidare internt.

När det gäller det du upplever med "trög omsättning" blir vi däremot fundersamma; vi har nämligen en väldigt hög investeringsgrad just nu, likaså en låg "tid från insättning till investering". Vi misstänker att din upplevelse här möjligtvis hade att göra med att inställningarna för SmartInvest var för snäva.

Vi vill gärna att du kommer tillbaka och får en positiv upplevelse! Kontakta gärna vår kundtjänst på chat via hemsidan eller på telefon +46 (0) 8 12 44 60 67 så hjälper vi dig med inställningarna!

Kundtjänst

Vänligt och bra bemötande av kundtjänst när jag hade frågor om bonusnivåer.

19 maj 2022

Svar från SaveLend

Hej och tack för ditt omdöme. Bra att du fick svar på dina frågor :)

Ha en bra dag!

Kundtjänst

Snabb och trevlig kundtjänst som löste min fråga samma dag. Högsta betyg från nöjd kund.

9 maj 2022

Hej Stefan,

Kul att du tycker det också och TACK för att du delar med dig! Har du fler frågor eller funderingar framöver så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst igen.

Trevlig kväll!

Bra riskjusterad avkastning

Trovärdigt, säkert och smidigt 👌

6 maj 2022

Svar från SaveLend

Tack så jättemycket för det fina omdömet, David! Det värmer :-)

Önskar dig trevlig kväll!

Teamet på SaveLend

Återbetalning av kreditförluster lades…

Återbetalning av kreditförluster lades på oss låne-givare i februari i fjol retroaktivt då förutsättningarna ändrades också för tidigare investeringar).
Har sen dess börjat tömma mitt konto. Avkastningarna har de sista året varit negativ - minus för min del !!!!!! Allt verkar vara bra så länge du investerar men prova att ta ut pengarna, då räknas räntan plötsligt över den totala tid som du varit kund, och då blir avkastningen positiv. Kund sen 2016

18 april 2022

Hej Kurt,

Ändringen du nämner som trädde i kraft februari 2021 var ett steg i vår process att förbättra kassaflödet och förutsägbarheten i våra krediter genom att ge investeraren ~90 % för de försenade krediterna som direkt kan återinvesteras.

Denna ändringen gjorde alltså att man fick en kreditförlust motsvarande ~ 10 % av kvarvarande kapitalet men samtidigt också att majoriteten kunde återinvesteras i nya krediter direkt, istället för att behöva vänta in en inkassoprocess som i vissa fall skulle kunna ta fem år eller mer.

Att du haft negativ avkastning tycker vi däremot låter märkligt och är något vi vill undersöka närmare; hör gärna av dig till vår kundtjänst (och referera till detta svaret) så förmedlar de informationen vidare internt till rätt personer - alternativt maila oss på marknad@savelend.se - så att vi kan reda ut vad som har skett.

Teamet på SaveLend

Aldrig litar jag på detta företag igen!

Flyttade en del av mitt sparande till SaveLend förra hösten. Allt har funkat enligt förväntan. Tills nu...

Får mejl från SaveLend där de bland annat skriver:

"Det har tyvärr blivit fel i den kontrolluppgift vi har lämnat till Skatteverket gällande din ränteinkomst hos oss. Siffran som rapporterats in har varit för hög vilket medfört att du har fått för hög skatt. ... Om du redan har deklarerat så kommer du tyvärr att behöva skicka in deklarationen på nytt. ... [Vi] återkommer via mejl så snart problemet är åtgärdat"

De skickar alltså FEL uppgift till Skatteverket om min ränteinkomst, vilket leder till att jag måste skicka in en korrigering av min redan gjorda deklaration.

Felet är inte åtgärdat, jag vet alltså inte vilken som är den korrekta uppgiften till min deklaration.

Jag kommer omöjligt kunna känna ett förtroende för att SaveLend hanterar mina insatta pengar på ett korrekt sätt. Just nu känner jag bara en stor tacksamhet över att jag inte satt in ett större belopp (det tar nämligen ganska lång tid att avveckla sitt engagemang hos SaveLend).

Sällan har jag känt mig så besviken!

16 mars 2022

Hej Tobias,

Det är givetvis aldrig kul när det blir fel, och vi förstår att det kan kännas frustrerande. Vi har omedelbart satt hög prioritet på att åtgärda felet och har redan implementerat en lösning som vi skickat vidare till Skatteverket, och där har vi fått informationen att det snart kommer att uppdateras till korrekta siffror. Så snart vi kan bekräfta detta så kommunicerar vi givetvis ut detta via mejl.

Vi hoppas att vi vinner ditt förtroende åter framöver, och ser till att din och andras kritik - som alltid - blir hörd.

SaveLend

Är invensterad nu i ett halvår

Är invensterad nu i ett halvår. De har hållit vad de lovat/beräknat

15 mars 2022

Svar från SaveLend

Hej, kul att höra :) tack så jättemycket för omdömet, Tommy!

Mycket bra sida där intäkterna tickar…

Mycket bra sida där intäkterna tickar in varje månad. Använd min länk så får vi bägge upp till SEK 600 i bonus!

https://invest. savelend. se/refer-a-friend?id=e325a4c8-ef89-46fa-bf58-79015ebb8188

(ta bort mellanslagen efter invest. och savelend)

15 mars 2022

Hej Robin!

Kul att du är så engagerad i SaveLend, det gillar vi givetvis. Vi behöver däremot lyfta här att Trustpilot inte tillåter reklam och länkar på det sättet du postat i detta omdöme.

Du är välkommen att redigera ditt inlägg så att det överensstämmer med Trustpilots riktlinjer, som du kan läsa mer om här: https://se.legal.trustpilot.com/for-reviewers/guidelines-for-reviewers

Supernöjd

Supernöjd!
Levererat allt som utlovats och smidig användarupplevelse.

12 februari 2022

Svar från SaveLend

Hej och tack för ditt fina omdöme, det uppskattas verkligen! Kul att du är nöjd - vi hoppas att du fortsätter att vara det även framöver!

Trevlig helg,