Gebrek aan vakkunde en klantvriendelijkheid
Ik heb bij Gerrits Motoren een nette, jonge Suzuki V-Strom 650 met weinig kilometers gekocht en mijn oude motor ingeruild. De prijs was schappelijk en de motor is fijn, maar het overige viel mij erg tegen.
Al vóór de aflevering ontstonden er meerdere teleurstellingen:
Vooraf aan de telefoon werd gesproken over 6 maanden dealergarantie. Na mijn € 500 aanbetaling zag ik op de factuur dat de garantie beperkt was tot maximaal 2500 km. Voor mij betekent dit hooguit 2 maanden garantie. Een proefrit leek vooraf geen probleem, maar ter plaatse bleek dit alleen mogelijk als ik de motor ook daadwerkelijk zou kopen als hij goed reed. Daarmee verloor de proefrit voor mij het vrijblijvende karakter dat bij een proefrit hoort. Ik vroeg vooraf wat de afleverbeurt van € 275 inhield. Er werd gezegd: "Alles." Maar bij aflevering wilde men niet specificeren wat er feitelijk was gedaan. Ook moest ik zelf vragen om de beurt in het onderhoudsboekje af te laten stempelen. Voor het monteren van een TomTom-cradle werd vooraf gezegd dat dit geen probleem was. Maar later en pas na aandringen wilde men dit alleen als ik alle benodigde onderdelen zelf zou meebrengen.
Bij het ophalen van de motor een week later liep de montage van de TomTom-cradle volledig mis. Eerst kreeg men de kuipdelen niet los. Daarna werd geprobeerd de cradle op het stadslicht aan te sluiten, maar ook dat is niet gelukt. Volgens de monteur was dit niet mogelijk vanwege een CAN-bus conflict. Uiteindelijk is de voeding afgetakt van de remlichtbedrading. Voor deze montage heb ik apart bijbetaald.
Later ontdekte ik dat de montage erg slordig was gedaan, met onder andere isolatietape en bedrading die bij het sturen te strak stond of klem kwam te zitten. Daarom heb ik de montage laten beoordelen door mijn eigen Suzuki-dealer. Die keurde het af, gaf aan dat een V-Strom 650 überhaupt geen CAN-bus heeft, en heeft de cradle vervolgens netjes en zonder problemen via het stadslicht aangesloten. Hiervoor heb ik opnieuw kosten moeten maken. De onnodig beschadigde bedrading van het remlicht heb k zelf zo goed mogelijk hersteld.
Toen ik hierover contact opnam met Gerrits Motoren, werd geen enkele vorm van compensatie aangeboden. In plaats daarvan kreeg ik te horen dat mijn ingeruilde motor een defect had, dat de drukke zaterdag het montageprobleem had veroorzaakt, dat ik niet naar een andere dealer had moeten gaan, en dat men het te druk had om hier nog verder over te praten. Meneer Gerrits had niet zo veel boodschap aan mijn argumenten en heeft op een gegeven moment de telefoon neergelegd zonder de verbinding te verbreken. Ik hoorde hem verder gaan met sleutelen en tegen zijn vrouw zeggen: "Meneer blijft maar doorzeuren." Een minuut later heeft hij de verbinding verbroken.
De motor zelf bevalt prima. Over Gerrits Motoren als dealer ben ik helaas een stuk minder positief. Door de vaak stugge en weinig constructieve commmunicatie van de verkoper gedurende het hele traject, het gaandeweg inperken van eerder gedane toezeggingen, maar vooral de slechte uitvoering van de montage en de manier waarop met mijn klacht is omgegaan, kan ik Gerrits Motoren niet aanbevelen.