Brödet och kakan blir aldrig genomgräddade
Jag köpte Gastroback Bread Maker Advanced. Leveransen var snabb och smidig, och själva maskinen ser väldigt fin ut. Problemet är bara att brödet och kakorna aldrig blir färdiggräddade inuti. Jag har testat många gånger under en längre period, med olika ingredienser och temperaturer, och följt maskinens egna recept och instruktioner exakt in i minsta detalj – men ändå blev insidan degig och i princip oätlig.
Som tur är har ingen i familjen problem med tänderna, så vi kunde åtminstone äta skorpan. Ärligt talat är det mycket enklare att baka bröd för hand och använda vanlig ugn. Det ska inte vara så här svårt att baka med en helautomatisk och “smart” maskin.
Dessutom är recepten i manualen extremt petiga. Det känns nästan som att resultatet blir misslyckat om man råkar mäta fel med 1 gram. Trots det följde jag recepten noggrant varje gång, men inget hjälpte. Till slut började jag tro att felet låg hos mig, men när jag testade hos vänner med äldre och enklare maskiner och fick bra resultat insåg jag att problemet nog inte bara var jag.
En annan sak: maskinen är ganska stor, men själva brödformen är förvånansvärt liten.
Plus: Väldigt snygg design, normal ljudnivå, blandar bra och är enkel att använda.
Men på grund av bakfunktionen tycker jag ändå bara att den förtjänar två stjärnor. Jag köpte den för att göra livet enklare – inte som köksdekoration.