Skulle flyga över Helsingfors till Japan. Överbokad flyg så jag och mina barn kom inte in (de frågade om jag vill flyga själv!!!!) och missade flyget till Tokyo. Superkrångligt sätt att begära komp... Se mer
Informationen kommer från olika externa källor
Finnair - The fast airline between Europe and Asia
Aldrig mer
Aldrig mer, totalt ignorerad när jag hade ryggskott och bad om hjälp på flyget
Hade en 4 timmar mellanlandning i…
Hade en 4 timmar mellanlandning i Helsingfors på väg från Singapore till Stockholm. Gick flera flyg emellan med tomma säten, men jag fick inte ta ett tidigare flyg på grund av fel biljettyp. Hellre tomma säten än nöjda kunder.
Jättenöjd
Jättenöjd. Trevlig o hjälpsam personal på planet. Bra benutrymme. De tar inte betalt för vatten. Rent. Passar tiden.
Fruktansvärt
Ingen personal på plats vid förseningar, ingen information. Lat personal som inte hjälper med väskorna. Hemskt dålig service och koordinerat för att vara ett nordiskt land. Undvik om omöjligt! Skräp.
Var tvungen att köpa nya retur…
Var tvungen att köpa nya retur biljetter jättedyrt med ett annat bolag eftersom finnair.com avbokade mina redan betalda retur biljetter !
Återbetalning av inställt flyg
Strejk och återbetalning av resan.
Vi åke från Stockholm till Arlanda den 2025-05-24 med retur 2025-06-04.
Genom nyheter fick vi veta att vårt plan omfattades av en strejk. Vi fick ingen information av Finnair utan ringde upp dom för att kolla våra alternativ. Men det gav inger. Då gjorde vi upp om att våran bokning skulle annulleras och biljettpriset återbetalas. Efter kontroll på Finnairs hemsida skulle det ta 4-6 veckor. Det har gått 9 veckor och ingen återbetalning har kommit. Jag kontaktade Finnair idag och då skulle dom förska skynda på ärendet. Om en kund inte betalar i tid så medför det kostnader, nu ska man tydligen acceptera detta. Jag tyckte att 4-6 veckor var för lång tid att få tillbaka mina pengar. Nu har det gått 9 veckor.
Idag den 12 augusti har ärendet börjat att behandlas.
Uselt bolag
Uselt bolag. Strejkar ofta och tar månader på sig att betala tillbaka avbokade biljetter. Riktigt dålig kundservice.
Finnair strejkar mer än de flesta…
Finnair strejkar mer än de flesta flygbolagen i Europa och de har noll kundservice. Det tog 3 dagar att komma fram till kundtjänst för att boka om flyget till USA pga strejken. Till slut lyckades vi efter 10 timmar i telefon kö. Helt orimligt!
Vi fick åka en dag tidigare med 7 timmars väntan i London samt betala en extra natt själva.
Ett skämt till flygbolag och ännu sämre…
Ett skämt till flygbolag och ännu sämre kundservice.
Ingen kundservice
Riktigt skräpbolag! Omöjligt att få tag på Kundservice för Finnair plus. Blev hänvisad till att ringa ett nummer för att fråga vad som hände med de poäng jag försökte lösa in. Satt i telefonkö 48 min och de tog 128 kr för det samtalet. Fanns ingen möjlighet till chatt eller ens en mejladress för den typen av ärenden. Riktiga lurendrejare! Dessutom otrevlig personal omborde på flyget sist jag reste. Aldrig mer!
Finnair är det sämsta flygbolag jag…
Finnair är det sämsta flygbolag jag någonsin har rest med. Åk inte med dem!!!!! Varning!!! . Ni får inte dom pengarna ni har rätt till enligt europeisk lag på 600 euro när det blir förseningar och ni missar det andra flyget som ni ska ta.
Nekad ombord pga överbokad flyg
Superkrångligt sätt att begära kompensation (ska komma per automatik, tycker jag), inga möjlighet till personlig kontakt. 1 månad senare, fortfarande inte någon kompensationen eller kontakt.
Inte ens ursäkt får man!
jag får vänta upp till 10 veckor på att…
jag får vänta upp till 10 veckor på att få mina pengar tillbaka.
Finnair är ett absolut katastrof bolag
Finnair är ett absolut katastrof bolag
Jag har flugit i jobbet i 25 år och aldrig varit med om sämre service och ett mer snurrigt bolag
Jag skulle flyga över Atlanten och Finnair lyckades ställa in ena vägen ( blev ombokad till ett mycket sämre alternativ) , ställa in ena flighten på andra vägen, missade att jag beställt extra baggage, nedgraderade mig från Business till ekonomi utan att betala kompensation , svarade inte på telefon , har en usel hemsida avseende klagomål / återbetalning, säger att svarstiden på ovan nämnda hemsida "pga att de hart mycket att göra är 2-10 veckor (Sic!) mm mm
Ett riktigt "skitbolag" - undvik detta !
Kommer aldrig åka med detta flygbolag…
Kommer aldrig åka med detta flygbolag igen. Så himla dåligt skött efter vår flygresa till Thailand blev 12 timmar försenat.
Dålig upplevelse
Jag skriver för att uttrycka min besvikelse över den dåliga upplevelsen jag hade på min senaste flygning med er. Vi skulle flyga från Helsingfors till Göteborg, och trots att vi blev boardade i tid blev vi sittande på flygplanet i nästan två timmar innan vi fick lyfta, eftersom flyget skulle vänta på passagerare från andra försenade. För att göra saken ännu värre, efter dessa två timmar av väntan, hade ni mage att ta betalt för en kopp kaffe under själva flygningen.
Jag förstår att förseningar kan inträffa, men att behandla passagerare på det här sättet, särskilt i en sådan situation, var verkligen oprofessionellt. Förseningen i kombination med att ta betalt för kaffe på ett sådant sätt gjorde hela upplevelsen ytterst negativ.
Flyg Landvetter-New Delhi
Flyg Landvetter - New Delhi t.o.r. Usel service , ointresserad personal och sämsta maten någonsin på reguljärflyg. Försening på 15 timmar på hemresan , fick tjata för att få övernattning. Flera ombokningar som ställdes in. Betalar gärna lite mer för att flyga med ett bra bolag nästa gång. Bolaget vägrade kompensera med svajig hänvisning om snöhinder.
Besviken på flygningen
Vi hade bokat vår resa till Japan med JAL eftersom vi har dåliga erfarenheter av Finnsir sedan tidigare. Till Japan flög vi med ett JAL-plan; mycket bra och rymliga säten, god mat och trevlig personal. På hemresan fick vi dessvärre åka med ett Finnairplan. Planet var nytt men sätena var smala och osköna och det var dåligt med benutrymme. Maten var rent ut sagt äcklig och portionerna var små. Till frukost fick vi tex en pappkartong med en slemmig, smaklös äggröra, några svampiga potatisar och lite bönor i tomatsås. Inte ens lite bröd till. Kommer som vanligt att försöka undvika att flyga med Finnair, men den här gången missade vi att JALs flight från Osaka var med Finnair.
Besvikelse
Hela denna Svenska familj på tre vuxna och 1 barn reste till Bangkok 2 veckor i Oktober 2024. Vi valde Finnair hela vägen tur o retur från Köpenhamn till Bangkok via Helsinki. Efter att ha neglerat alla tillvalen på Finnairs bokningsida landade totalpriset för alla fyra på ca 32 000 kr, alltså endast flygstolarna. Vi fick då bekräftelse på att det endast ingick 1 kabinväska och ett handbagage på totalt 8 kg per person. Givetvis funkar inte det och vi blev ju ( tvingande) att ta med en egen extraväska och valde vikten 23 kg för 2000 kr tur och retur och därmed blev total priset nu istället 34000 kr för våra 4 flygstolar . Incheckning och flygväder fanns det inget att klaga på men så kommer vi till den ingående maten för ekoklass folket alltså stora majoriteten, en liten lite portion äckelmat serverad i en lite lite pappkartong med tjocka räfflade trä bestick som gav avsmak i munnen. Barnen blev inte ens halvmätta. Man får välja mellan en liten mugg vatten, juice eller ett plastglas med vin. Någon Öl , eller påfyllningar, glöm det om du inte tar fram kreditkortet. Maten stressas igenom och sedan kan du roa dig med kurrande mage framför en skärm i 11.5 timma eller betala ockerpriser på flyget dessutom ingår en till lika dålig ” matning ” till cirka 2 timmar innan landning. Kabinpersonalen har förlorat sin glädje och servicekänsla sedan länge och kan liknas med AI robotar som bara syns till vid matningen.eller vid kortbetalningarna. Tyvärr hade vi dessutom oturen att få lyssna till babysarnas gallskrik under hela resan mellan Helsinki och Bangkok och då gick de två första dagarna bort på semester med att vila bort det eländet. Penga pengar Finnair lasta på små babysar o bry er inte om alla andra resenärer. Det är synd om de små stackarna som inte kan tryckutjämna. Två veckor senare är hemresan ett faktum och givetvis slår Finnairs uträknande bagageviktssystem till och vi tvingas till att köpa ytterligas en resväska då vi är osäktra på vår lastviky eftersom vi har handlat diverse suvenirer , kläder mm. på vår semesterort. Får köpa ny resväska på Survarnabhumi + avgiften 23 kg enkel flygväg hem bli ytterligare 3000 kr så nu är totalpriset på våra 4 flygstolar uppe i 38 000 kronor och då serveras inte ens 1 gratis öl till maten på väg hem i heller. Detta har aldrig hänt förut och den gamla goda tiden gällande mat och servering gäller fortfarande på de resor vi gjort på följande flygbolag de senaste åren, Oman air, Qatar Air, Singapore Air samt China Air. Men på Finnair liksom Thai Air både från Stockholm och Köpenhamn är det katastrof servering / service, glöm alla orkidéer och t.o.m. smilen är historia. När vi väl landat på Kastrup så har vår nyköpta resväska från Suvarrnabhumi ett stort hål i sidan. Direkt till ” Bagage damage ” kontoret och får gjort en anmälan, erhåller det viktiga world tracer numret. Skickar ansökan direkt till finnair med all information via deras hemsida och mitt plusmember konto. Väl hemma i Sverige vill jag skicka en redogörelse men trots att jag dammsuger internet så hittar jag ingen Email till Finnair bara chat robotar , jag ringde idag till Finnair svenska nummer för att få en email till dom. Kundtjänsten där kan bara engelska och börjar ställa en massa frågor när det enda jag vill ha är en EMAIL till dom. Slänger på luren. KOMMER DENNA FAMILJ RESA IGEN MED FINNAIR
Aldrig mer .
Aldrig mer .
Värsta flyg plan ✈️ 8 timmar försenat och personalen på flygplatsen otrevliga .