Företagsinformation

1. Värmeteknik

Skrivet av företaget

Bij Eneco in Huis draait alles om warmte in huis. We helpen klanten om hun woning comfortabel en energiezuinig te verwarmen. Van installatie en onderhoud tot service bij storingen: onze monteurs zorgen dat cv-ketels, warmtepompen en boilers veilig en betrouwbaar werken. Als zelfstandige dochteronderneming van Eneco werken we elke dag bij klanten thuis aan betrouwbare en duurzamere warmte. Dat vraagt om vakmanschap, service en slim advies. Zo helpen we klanten vooruit én dragen we bij aan de energietransitie.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 30 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis efter mer än 1 månad

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Administratieve puinhoop

Ik ben al sinds jaar en dag naar tevredenheid klant bij Eneco.
Afgelopen half jaar heb ik echter de meest bizarre slechte ervaringen met ze. Administratief is het een janboel daar.
Voorbeeld 1: ik liet een nieuwe ketel installeren en wachtte maandenlang op de factuur die niet kwam. Wat vervolgens wel kwam: stevige aanmaning voor betaling van die factuur.
Voorbeeld 2: geld voor abo servicecontract werd in mei 3 maal afgeschreven. Hun verklaring: inhaalslag van vorige maanden. Nee! Vorige maanden was het bedrag gewoon bij mij afgeschreven.
Ik erger me niet snel, maar dit is wel een dieptepunt voor mij als vaste klant van een bedrijf.

8 maj 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Vreselijk slecht echt NOOIT aan beginnen

Vreselijk! Denk alsjeblieft 10 keer na en zeg dan alsnog NEE tegen een contract!!!
Sinds januari krijgen wij een factuur en betalingsherinneringen voor een storingsmelding die er nooit is geweest.
Al ontelbaar keer is er contact geweest met de zogenaamde klantenservice en is ons beloofd dat het probleem was opgelost, terugbellen beloven ze wel maar doen ze nooit. Ook een klacht in dienen heeft geen enkele zin! Inmiddels is het mei een hebben we de zoveelste herinnering gelegen om te betalen.
Opzeggen kan ook niet want dan weten ze onze gegevens ineens wel goed te vinden en houden ze ons aan 1jaar contract.. verschrikkelijk ongeloofwaardig! Nooit aan beginnen !

7 maj 2026

Apart van eneco nu 3x zo duur

Ze zeggen, omdat ze apart van Eneco gegaan zijn nu ineens apart facturen maar onder het mom, je hebt een contract bij eneco en we hebben je bericht (niets gezien) dus je gaat zonder pardon door, maar we verhogen wel tot 3x!!! je termijn EN andere voorwaarden.
Ik heb niets met EnecoInHuis afgesproken of getekend.
Voor het geld wat ze me nu per maand belasten (voor een zelfgekochte cv van 15 jr oud!) Kan ik een nieuwe huren incl onderhoud. Daarom hebben ze niets gestuurd of gebeld hierovee want veel mensen laten het.
Ze duwen het door, dus nu ga ik openbaar, omdat ik al meerdere verhalen heb.

6 maj 2026

Hoi Petra,
Dank je voor je review. Het spijt me dat de facturatie zo onverwacht en verwarrend voor je is geweest. We hebben de afgelopen periode meerdere brieven gestuurd om uit te leggen dat de servicekosten niet meer via Eneco lopen, maar rechtstreeks door Eneco in Huis apart worden gefactureerd. De tarieven zelf zijn daarbij niet verhoogd. Dat dit voor jou niet duidelijk is geweest, nemen we serieus. We gaan contact met je opnemen om dit samen door te spreken en te kijken hoe we dit netjes kunnen oplossen.
Je kunt ons ook bereiken via info@enecoinhuis.nl of 088 - 895 5000.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Eneco aan huis. Of beter: Eneco komt niet..

Op 19 maart was mijn door Eneco geplaatste cv ketel aan zijn 2-jaarlijks contractuele onderhoud toe. Dat lijkt me niet zo moeilijk te plannen toch? Maar niets gehoord. Op 22 april een email-klacht gestuurd en keurig antwoord gekregen. Ik zou snel een voorstel voor een datum krijgen. Nu 2 weken later nog niets gehoord. Blijkbaar mogen ze 3 maanden uitlopen. Als ze dat 4 keer doen ben ik dus een jaar onderhoud kwijt waar ik elke maand voor betaal. Slechte service !!!!

19 mars 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Twee facturen voor zelfde artikel

Eneco is opgesplitst in Eneco en Eneco in huis. Voor de splitsing heeft Eneco afgelopen november mijn CV-ketel onderhouden. Een maand later deed Eneco in huis het onderhoud. Voor de twee facturen die ik ontving, stond hetzelfde artikel van materiaal vermeld. Ik heb een paar keer contact opgenomen met Eneco in huis via een telefoontje om te begrijpen waarom dezelfde onderdelen in korte tijd twee keer moeten worden vervangen. Ze zeiden dat ze het zouden onderzoeken sinds februari, tot nu toe geen reactie. In plaats daarvan krijg ik steeds herinneringen voor de betalingen. Ook een paar e-mails gestuurd, geen reactie.

2 december 2025

Hoi Fanfan,
Dank je wel dat je je ervaring deelt. Het spijt me dat je twee facturen hebt ontvangen met hetzelfde materiaal en dat je daarna zo lang hebt moeten wachten op duidelijkheid. Zeker in combinatie met betaalherinneringen begrijp ik heel goed dat dit frustrerend is. Dat had anders en sneller gemoeten.
Inmiddels is het gelukkig opgelost. Op 16 april is de factuur gecorrigeerd en is dit voor je afgerond. Fijn dat het nu rechtgezet is, al nemen we je feedback over het contact en de opvolging zeker mee.
Als je toch nog vragen hebt, kun je ons bereiken via info@enecoinhuis.nl of 088 - 895 5000.
Rob

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Oplichting. Van kastje naar de muur. Niet op komen dagen, geen contact opnemen

Eerst maanden wachten op : we bellen u voor een afspraak. Dan na veel zelf bellen ( en er eindelijk doorheen komen) blijkt er een afspraak te staan voor 7/4. Last minute vrijgenomen, komt er niemand van eneco. Gebeld met eneco aan huis, 0,0 empathy en medeleven. Walgelijke dienstverlening en onbereikbaar. Doen niks voor je en zwaar onbetrouwbaar

Update 9-5 reactie ontvangen. Nog geen oplossing geboden. 2x een monteur niet komen opdagen. Ik wacht nog even af en verzamel gegevens zodat ik voldoende documentatie heb voor de geschillencommisie en rechtsbijstandverzekering.

8 april 2026

Hallo Anwar,
Het spijt me dat dit zo is gelopen. Maanden wachten op een afspraak, vrij nemen en dan niemand die verschijnt zonder bericht, dat is ontzettend frustrerend. Ook hoe je daarna bent te woord gestaan, had anders gemoeten. Ik snap goed dat dit je vertrouwen heeft geschaad.
Goed om te weten dat je vraag inmiddels in behandeling is.
We bekijken op dit moment wat hier is misgegaan en nemen binnen enkele dagen contact met je op om dit verder met je te bespreken.
Heb je in de tussentijd vragen, dan kun je ons bereiken via info@enecoinhuis.nl of 088 - 895 5000.
Rob

Oplichters

Eneco in huis adverteert via de site met dingen die ze niet waar maken. Servicecontract afgesloten, binnen drie maanden zou er iemand langskomen voor onderhoud. Telefonisch blijkt dat ze een achterstand hebben en er pas na zes maanden iemand langskomt. Daar kan geen afspraak voor gemaakt worden. Bij de eerste zgn servicebeurt wordt overigens geen onderhoud gepleegd. Ondertussen wordt wel elke maand een bedrag voor het servicecontract afgeschreven. Maar daar leveren ze dus niets voor. Oplichting!

27 mars 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Niet doen! Vreselijke ervaring.

Ik deel dezelfde vreselijke ervaring als anderen hier. Ik wilde een onderhoudsabonnement voor mijn cv-ketel aflsuiten. Via verschillende telnmrs. is de klantenservice totaal onbereikbaar, heb bij elkaar meer dan een uur naar een vals muziekje moeten luisteren. Via Chatbot na tig pogingen uiteindelike een medewerker aan de lijn gekregen en een abonnement afgesloten Binnen 2 weken zou ik worden gebeld voor een eerste afspraak. Is niet gebeurd. Net op tijd gebruik gemaakt van mijn herroepingsrecht, maar de eerste termijn + 2 weken waren al via auto. incasso afgeschreven. Via de mail gevraagd om een bevestiging van mijn annulering + bevestiging van restitutie. Van de annulering ontving ik een bevestiging, maar niet van de restitutie. Dus weer een poging gedaan om de klantenservice te bereiken, werkelijk onmogelijk. En nog wat: toen ik bij de ene keer dat ik een medewerker te pakken kreeg zei dat de klantenservice onbereikbaar is, zei hij dat ik mogelijk op een illegale website was beland die precies op die van Eneco lijkt. No way, het was via dezelfde website als waar ik medewerker via chatbot op bereikte. Dat dit Eneco is, vroeger een betrouwbaar bedrijf. Nu lijkt alles daar fout te gaan. Waardeloos!

4 mars 2026

Wat een afschuwelijke partij

Wat een afschuwelijke partij. Er gaat zoveel mis bij Eneco In Huis dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Van afspraken niet nakomen, tot gigantische wachttijden van bijna een uur om iemand aan de lijn te krijgen, tot onterechte incasso's die zelfs maanden NA opzegging binnen blijven komen voor huur dat al helemaal niet meer bestaat. Echt te belachelijk voor woorden.

4 mars 2026

Slechte service van Eneco

Slechte service van Eneco – al maanden aan het lijntje gehouden

Sinds september 2025 probeer ik een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt van mijn cv-ketel. Een onderhoud waar ik contractueel recht op heb via een afgesloten onderhoudscontract.

Wat volgt? Maandenlang van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Eneco en hun onderaannemer Guidion wijzen naar elkaar. Ondertussen word ik als klant niet geholpen. Het excuus dat ik in een buitengebied woon en dat Eneco het onderhoud volledig heeft uitbesteed, vind ik eerlijk gezegd schandalig. Als klant heb ik een contract met Eneco — niet met een wirwar aan onderaannemers.

In december en januari bleek er “helemaal niets mogelijk” te zijn vanwege de overgang naar Eneco in Huis en een nieuw automatiseringssysteem. Dat mag intern misschien een reden zijn, maar voor klanten betekent het simpelweg: géén service.

Ik heb inmiddels heel veel telefoontjes gepleegd met de eerste lijn. De medewerkers zijn vaak vriendelijk, maar kunnen naar eigen zeggen niets doen behalve een intern mailtje sturen. Soms worden mijn telefoontjes gelogd, maar regelmatig is er “niets terug te vinden” van eerdere gesprekken. Elke keer moet ik opnieuw mijn verhaal doen.

Er is geen mogelijkheid om buiten de eerstelijnscommunicatie iemand te spreken die wél beslissingen kan nemen. Geen escalatie, geen oplossing, geen planning.

Ik ben normaal gesproken niet van het publiekelijk uiten van klachten, maar na maanden zonder oplossing zie ik geen andere mogelijkheid meer. Naast de gerechtelijke stappen die ik zal nemen, wil ik hiermee laten zien hoe klanten blijkbaar behandeld worden.

Een onderhoudscontract afsluiten is één ding. Je afspraken nakomen is iets anders.

#Eneco #klantenservice #onderhoud #contractbreuk #teleurstelling

28 februari 2026
Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Zeer slechte communicatie

Ik heb voor de kerst het contract voor mijn huurketel opgezegd in verband met een verhuizing.
Eneco in Huis gaf dat er enige vertraging was en dat ik geduld moest hebben maar ik wacht nu inmiddels al 6 weken op de bevestiging.
Ondertussen stuurt Eneco in Huis facturen en schrijft bedragen af die ik niet wens te betalen. Nu dreigen ze met de deurwaarder.
Op mijn emails krijg ik geen antwoord.
Kortom een zooitje.

3 februari 2026

Hallo Leon,
Dit klinkt ontzettend frustrerend en het spijt me dat dit zo is gelopen. Je hebt je contract opgezegd, lang moeten wachten op bevestiging en ondertussen facturen en herinneringen ontvangen. En het is zeker niet gepast dat er gedreigd was met een deurwaarder. Dat is natuurlijk niet hoe het hoort.
Inmiddels is dit opgelost. Er staan geen facturen meer open en de eventueel teveel betaalde bedragen zijn inmiddels teruggestort.
Als je toch nog vragen hebt neem dan contact met ons op via info@enecoinhuis.nl of 088 - 895 5000. We kijken graag met je mee.
Ruben

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.