Ervaring met Don de Bue
Ervaring met Don de Bue – Audi RS3 aankooptraject
Deze review is niet bedoeld om het bedrijf af te kraken, maar om andere kopers te informeren over onze ervaring met dit autobedrijf. De eigenaar is op de hoogte van onze mening en we hebben netjes aangegeven dat wij het hier niet bij zouden laten zitten.
Wij namen contact op met Don de Bue omdat wij interesse hadden in een Audi RS3 die zij te koop hadden staan. We wilden onze Jeep Wrangler eventueel inruilen. De eerste communicatie verliep moeizaam: er werd niet of laat gereageerd op vragen. Na telefonisch contact met een andere medewerker kregen we te horen dat dit niet de normale gang van zaken was, maar dat het "gewoon erg druk" was. Dat kan natuurlijk gebeuren, dus besloten we langs te gaan.
Op maandag 3 november hebben we de auto bekeken. De RS3 sprak ons aan, en we gaven aan dat wij de auto graag wilden kopen. Over de exacte inruilprijs waren we nog niet uit, maar ik gaf aan dat het verschil niet doorslaggevend was. Er werd afgesproken dat Don op woensdag rond 10:00 uur langs zou komen om onze Jeep te bekijken.
De communicatie hierover verliep opnieuw stroef, maar uiteindelijk stond de afspraak. Om zekerheid te hebben dat de koop door zou gaan, vroegen wij zelfs of we alvast een aanbetaling konden doen. Helaas op Trustpilot kan ik geen screenshot bij voegen.
Tot onze verbazing ontvingen wij echter woensdag om 09:00 uur een bericht van Don dat de Audi inmiddels verkocht was. We gaven aan dat hij nog steeds welkom was om de Jeep te bekijken. We probeerden meerdere keren telefonisch contact te krijgen met één van de drie medewerkers/eigenaren, maar zonder succes.
We wachtten tot 10:00 uur – maar Don kwam niet opdagen. Pas om 10:45 uur werden we gebeld door Jelle, met de mededeling dat er “onduidelijkheid” was ontstaan. Op mijn vraag waar Don was (hij zou immers om 10:00 uur bij ons zijn), kregen we doodleuk te horen: “Hij zit tegenover mij koffie te drinken.”
Dat voelde eerlijk gezegd respectloos.
Omdat we niet haatdragend zijn en nog steeds graag een andere auto wilden kopen, vroegen we of ze met een passende oplossing konden komen. Hun ‘tegemoetkoming’ bleek een korting van €2.500 op een RS6. Dat vonden wij teleurstellend, zeker gezien de gang van zaken.
Na ons verzoek om alsnog met een passende oplossing te komen, bleef het stil.
Conclusie:
Wil je eerlijk, netjes en correct behandeld worden, dan raden wij aan om elders te kijken. Mocht je absoluut een auto willen die zij aanbieden, wees je er dan van bewust dat de communicatie en klantbehandeling verre van professioneel zijn — en hoop dat je geen problemen krijgt na aankoop.
Wij wilden deze review alleen op google en facebook plaatsen, helaas heeft de Bue ons geblokeerd op hun facebook pagina en de review gerapporteerd. Wij zijn van mening dat een ieder het recht heeft op een eerlijk verhaal, vandaar dat deze ook op trustpilot staat.
3 november 2025
Omdöme utan inbjudan