Verkar vara en ren Scam
Verkar vara en ren Scam, finns trådar på både Flashback och reddit om detta.
Till er utsatta
Spärra era kort, polisanmäl
Verkar vara en ren Scam, finns trådar på både Flashback och reddit om detta.
Till er utsatta
Spärra era kort, polisanmäl
Till bostad24.se,
Jag skriver detta som verifierad användare på Trustpilot och i egenskap av bror till ett brottsoffer – en person med intellektuell funktionsnedsättning som aldrig förstått att han tecknat någon prenumeration hos er. Han har inte heller verifierat sitt konto – något som i sig gör era dragningar helt ogrundade och olagliga.
Ni har under fyra månaders tid dragit 495 kr per månad, totalt 1 980 kr, från hans konto – trots att han:
• Inte använt er tjänst
• Inte kunnat logga in
• Inte har något registrerat konto enligt återställningsfunktionen
• Aldrig aktivt verifierat sig
När vi försöker återställa lösenord via hans ENDA e-postadress får vi felmeddelandet:
“No account exists for the given email id”
Jag har själv granskat er hemsida – och med min erfarenhet som journalist och konsumentskyddare ser jag direkt att bostad24.se uppvisar samtliga kännetecken för en bluffverksamhet:
• Lockpris på 5 kr → följt av dolda månatliga dragningar på 495 kr
• Ingen verklig användartjänst
• Falsk känsla av verifiering och urusla villkor
• Ingen transparens kring medlemskap
• Svåråtkomlig eller fejkad kundsupport
Vi har kontaktat svensk polis och är i färd med att överlämna ärendet till internationella cyberbrottsenheter.
Ni kommer att:
• Spåras via domänregister och IP-loggar
• Granskas av Konsumentverket
• Namnges offentligt i ett pressmaterial som nu förbereds
• Få er bluffverksamhet publicerad för allmänheten
Jag fick svar från “Johanna L.” av deras support – på en söndag kväll – vilket i sig är ett tecken på oseriös verksamhet. Hon skrev:
“Hej,
Tack för ditt meddelande!
Vi undersöker detta och återkommer så snart som möjligt.”
Ni har inget att undersöka. Det här är inget missförstånd – ni vet mycket väl att ni systematiskt drar pengar från människor som aldrig aktivt valt era tjänster.
⸻
❗️DETTA ÄR ER SISTA MÖJLIGHET ATT GÖRA RÄTT:
Om ni idag – utan fördröjning – återkopplar till mig med bekräftad kvittens på återbetalning av 1 980 kr till min brors konto, kommer jag överväga att inte driva detta vidare via media och brottsutredning.
Men om jag inte får återkoppling inom rimlig tid:
• Kommer en offentlig polisanmälan med diarienummer att publiceras
• Ärendet kommer anmälas till Konsumentverket och andra europeiska tillsynsorgan
• Namnen bakom bostad24.se kommer sökas fram och lämnas till rättsväsendet
• En journalistisk granskning och varning till allmänheten kommer att spridas
⸻
Till dig som läser detta:
Spärra ditt kort, kontakta banken och polisanmäl bostad24.se omedelbart.
Ni på bostad24.se har stulit från fel person. Det kommer inte gå obemärkt förbi. Återbetalning NU – annars är det för sent.
Katastrof. Som för många gick man med på en engångsavgift på 5kr, nu har de dragit nästan 500kr/månaden. Använd inte dessa, eller om ni gör va säkra på att ta bort bankuppgifter.
Svårt att veta om/när/att man tecknat avtal. De drar 495kr i månaden för till synes ingenting och jag känner mig lurad. Vill kräva pengarna tillbaka men kundtjänst har inte mött mig med en särskilt vänlig ton och inte heller svarat på frågor jag ställt i mejl. För mig buggade även hemsidan så jag inte kunde använda mig av den, varför det drogs pengar vet jag inte.
De svarar inte när jag försöker maila dom, jag kan inte avsluta min prenumeration, jag kan inte koppla bort mitt kort. Är det någon som har ett nummer eller kan ge mig tips på lösning så det inte fortsatt dras 450kr i månaden som det nu gjort i 3 månader..
Varning! Bostad24 är rent lurendrejeri. De levererar absolut ingenting. Instruktionerna för hur man avslutar sitt abonnemang fungerar inte. Deras kundtjänst svarar inte. Det slutade med att jag fick avsluta mitt kontokort för att få ett slut på de 495kr/mån Bostad24 drar för att göra absolut ingenting. Har anmält dem till Konsumentverket. Att de fortfarande kan vara ”in business” är mig en gåta.
Gick med på att de skulle dra 5:- för en verifiering, nu ser jag att de har dragit 495:- och att denna verifiering övergår i en prenumeration efter två dagar vilket inte framkommer någonstans. Riktigt vilseledande!!
24 timmar prenumeration kostar 5 kr men när du ska väl avsluta prenumerationen så går det inte. Skickat två mejl vid olika tillfällen och har inte fått ännu. Antar de väntar på efter det har gått 24 timmar
Fy vilket blufföretag! Jag blev också utsatt, en verifiering som skulle kosta 5 kr men de drog 495 kr från mitt konto! VIlka lurendrejare. Stod ingenstans att det skulle kosta så såklart det är olagligt. Blir att polisanmäla om jag inte får pengarna tillbaka.
Dom snodde 490 kr från mitt konto,för något som skulle kosta 5 kr .Är det verkligen lagligt att göra så ? En polisanmälan är på sin plats.Stor varning för detta bluff företag
Deras "verifiering" är en löpande prenumeration på 500kr. Extremt vilseledande, samt gör de inte return även om deras kundservice säger de ska. Kan inte rekommendera någon att ta användning av deras tjänster enbart på grund av denna dåliga affärssed.
Precis som den andra personer har beskrivit här. Den verifiering på 5kr blir det en löpande prenumeration på 500kr månadsvis. Vilket framstår inte vid verifierings processen. Kan inte hitta andra ord än oprofessionellt.
Deras 5kr "verifiering" är faktiskt ett 500kr prenumeration som du kommer få betala efter 2 dagar om du inte avbryter