Företagsinformation

2. Laddningsstation för elfordon
  3. Solenergiföretag
  4. Leverantör av solvattenvärmare

Skrivet av företaget

Voltios Energie is uw betrouwbare partner voor innovatieve en duurzame energieoplossingen. Wij bieden een breed scala aan producten en diensten, waaronder warmtepompen, thuisbatterijen, laadpalen en airconditioning zonnepanelen. Ons doel is om u te helpen uw energie-efficiëntie te maximaliseren en uw ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Kontaktuppgifter

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Har inte besvarat negativa omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ik heb de groepenkast laten vervangen…

Ik heb de groepenkast laten vervangen (en uitbreiden) en een laadpaal laten plaatsen. Dit kon in 1 opdracht en op 1 dag worden uitgevoerd. De uitvoering is prima en de communicatie snel en goed. De service heb ik als uitstekend ervaren. Ik wil mijn hybride verwarming nog laten vervangen door een all-electric warmtepomp en ga dan eerst met Voltios in overleg voor het systeem en de aanlevering van een offerte.

18 mars 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Komen niet na wat ze zeggen

Begin december een warmtepomp laten plaatsen. Voltios kwam goed uit de reviews en het contact verliep prima. Tot zover geen problemen.
Een afspraak gemaakt voor het plaatsen. Hier begon het: we kregen geen tijd door wanneer de installateur er zou zijn. Gelukkig hadden we er wel rekening mee gehouden dat dit op tijd zou zijn dus dat kwam wel goed. Vriendelijke man en installatie verliep op zich goed maar vond het wel bijzonder dat deze installateur wel al het leidingwerk kon aanleggen maar niet direct de pomp kon plaatsen: deze zou later die dag door een collega worden bezorgd. Dit heeft een flinke tijd op zich laten wachten. Bij het afwerken na het plaatsen werd er wat pur geknoeid op de kap. Dit heeft hij aangegeven en geprobeerd schoon te maken. De volgende dag kwamen we er helaas achter dat de geknoeide pur wat vlekken had achter gelaten, vooral op de kap. Gezien het een zwarte warmtepomp is en behoorlijk wat geld heeft gekost willen we dit graag opgelost zien.
Daarom direct gebeld en geappt met foto's. 8 december werd er al toegezegd dat er een nieuwe kap zou komen. Meerdere keren achter aan gegaan, 2 weken geleden werd er gezegd dat er contact met de leverancier zou zijn geweest en dat de kap onderweg zou zijn. Inmiddels is het bijna maart en hebben we nog steeds geen nieuwe kap. Ik vind deze service echt schandalig en ook aangegeven dat er stappen ondernomen gaan worden. Gelukkig heb ik alles zwart op wit en kan de volgende stap worden gezet.

22 februari 2026

Het avontuur dat Voltius heet

Ik had vooraf de nodige voorstudie gedaan en kwam tot de conclusie dat voor onze vrijstaande jaren-70-woning met bijgebouw een warmtepomp met R290 als koudemiddel een must is. De woning wordt verwarmd met radiatoren en een warmtepomp met R290 levert ook bij temperaturen onder nul voldoende capaciteit. Bovendien kan deze een cv-aanvoertemperatuur van 70 à 75 graden realiseren.

Voltius heeft een dergelijke warmtepomp in het programma van TC Swiss, wat Zwitserse degelijkheid suggereert. In werkelijkheid betreft het echter een Chinese Haier-warmtepomp met een andere sticker.
De vertegenwoordiger van Voltius had het al snel bekeken: een warmtepomp van 12 kW zou ruim voldoende zijn en de cv-ketel zou zelfs volledig overbodig worden. Deze man beschikt over een bijzondere gave. In mijn HBO-tijd Installatietechniek was ik toch al snel twee dagen bezig met een transmissieberekening. Ik durfde dit daarom niet blind te vertrouwen en besloot te kiezen voor een warmtepomp van 12 kW, hybride aangesloten op mijn bestaande cv-ketel.

De prijs van Voltius was reëel en het bedrijf had bovendien uitsluitend positieve recensies op internet. Ik besloot Voltius daarom opdracht te verstrekken.

Op de montagedag, halverwege de ochtend in juli, verschenen twee keurige monteurs. Al snel merkte ik echter dat dit meer het niveau “handige doe-het-zelvers” was dan dat van gecertificeerde koel- en elektromonteurs. De werkzaamheden duurden dan ook geen één, maar twee dagen. Twee keer moest ik daadwerkelijk ingrijpen. Het leidingwerk naar het buffervat zat scheef (“het zit toch in de kast” was het argument). De tweede keer betrof het de elektrische voeding, die niet op een vrije fase was aangesloten. De monteur paste dit netjes aan, maar begreep niet waar ik het precies over had.

In de dagen erna ontdekte ik de volgende gebreken:

De wartels van de werkschakelaar waren niet aangedraaid.

Er liep geen enkele kabel naar de cv-ketel (hoe krijgt deze dan een signaal?).

Het expansievat zat achter afsluiters die dicht stonden.

Diezelfde avond kreeg ik al een reactie op mijn bericht. Ik hoefde me geen zorgen te maken, want de cv-ketel was toch niet nodig. Voor de werkschakelaar zou iemand langskomen. Toen er na een maand nog steeds niemand was geweest, heb ik zelf de wartels maar aangedraaid.

Na de zomervakantie ging de warmtepomp in storing. Op zoek naar het telefoonnummer van Voltius kwam ik op hun Instagram-pagina terecht. Tot mijn verbazing zag ik daar foto’s van onze installatie met de tekst: “Deze warmtepomp van 8 kW is aangesloten middels een slimme regeling op de cv-ketel.”

Enigszins verontwaardigd nam ik contact op met de directie van Voltius. Ik had immers een warmtepomp van 12 kW gekocht en de cv-ketel was helemaal niet aangesloten. De directie nam haar verantwoordelijkheid: de warmtepomp werd vervangen door het juiste type en de cv-ketel werd alsnog aangesloten.

Inmiddels werd het buiten kouder en kon de warmtepomp echt aan het werk. Daarbij merkte ik dat de unit flink condenseerde. Op zich een normaal proces, maar hier hoort een condensafvoer bij. Omdat mijn vertrouwen in Voltius inmiddels was verdwenen, heb ik deze zelf aangelegd.

Toen de warmtepomp echt ging draaien, sloeg ongeveer zes keer per dag de automaat in de meterkast eruit. Al snel ontdekte ik dat er een automaat van 20 A met B-karakteristiek was geplaatst. Dit had een C-karakteristiek moeten zijn. Potjandorie — dit leerde ik vroeger al op de LTS!

Opnieuw nam ik contact op met de directie van Voltius. Zij gaven aan het probleem te kennen, een andere automaat te zullen bestellen en mij te berichten wanneer deze geplaatst kon worden. Inmiddels waren we een maand verder en heb ik voor € 26 zelf een automaat besteld en deze eigenhandig vervangen.

Tijdens deze vervanging schrok ik: de elektrische voedingskabel bleek een 1 mm²-kabel te zijn. Dit kan en mag absoluut niet. Dit moet minimaal 2,5 mm² zijn, maar eigenlijk 4 mm² om aan de NEN-normen te voldoen.

De dag na deze ontdekking stroomde het water van de trap af. De monteur had het rode dopje van de automatische ontluchter niet goed dichtgedraaid.

Het vertrouwen in Voltius is inmiddels tot het nulpunt gezakt.

20 december 2025

No Service once Deposit Paid

The service was fantastic with Volitos right up until I paid the deposit. Since, I have had no luck getting any information from the sales person and I had an install date today but it is coming up to 13:00 and I can’t get any answers and nobody is here.

The staff who answer the phone calls keep saying this isn’t their company policy but then never get back to me with a solid answer.

8 december 2025
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

snel en adequaat; professioneel

uitermate snelle en adequate benadering; niet alleen plezierig in contact, helder in uitleg en aanpak, maar ook bereid om mee te denken en advies te geven; uiteraard ook een commercieel bedrijf, maar in eerste instantie vooral klantgericht en meedenkend; zorgvuldig ! uitermate plezierig, ook als niet alles bij hen afgenomen kan worden. top bedrijf.

26 maj 2025

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.