Vi Värmer Sverige Omdömen 28

TrustScore 3 av 5

2,8

Väldigt nöjd med reparationen av våran värmepump samt bemötandet. Offerten var tydlig och blev t.o.m billigare än vi trodde. Trevliga tekniker som utförde arbetet och gjorde det där lilla extra s... Se mer

Mycket bra service och bra slut resultat. Lite strul mellan säljaren och de som skulle installera annars hade de fått 5/5. Men om man är hemma vid installation som man bör så löser de snabbt och enk... Se mer

Vill ge en stor varning för att anlita detta företag! Som flera före mig skrivit är de trevliga och tillmötesgående TILLS något oförutsett inträffar. Då skiter de högaktningsfullt i alla möjliga konsu... Se mer

Gjorde en installation hos oss som inte blev fackmannamässigt utfört. De åtgärdade felet de hade gjort men jag får sedan en faktura på det jobbet. Jag mailar att jag inte tänker betala den fakturan f... Se mer

1. Elektriker
  2. Elinstallationstjänster
  3. Rörmokare

Vi värmer Sverige hjälper dig med allt ifrån inköp till montering och service av olika typer av värmepumpar. Utöver detta har vi även rörmokare, elektriker m.m. som kan hjälpa dig även vid andra projekt. Vår personal är alltid utbildade och kunniga inom...

• Västbergavägen 43, 126 30, Hägersten, Sverige

• vivarmer.se

2,8

Medel

TrustScore 3 av 5

Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Varning för Vi värmer Sverige AB

Varning för Vi värmer Sverige AB!
Företaget skickar först ut en tekniker i uppdrag att felsöka, denna tekniker verkar aldrig ha sett en värmepump förut. Han lyckas inte hitta något fel och får istället skicka ut en ny kollega som omgående konstaterar vad som är fel. Sen kommer fakturan och inte nog med att de vill ha betalt för det första besöket (när ingen tjänst utfördes) så har de debiterat för tid när de inte varit på plats. När detta påpekas kommer ingen ursäkt utan istället en ny faktura (där det första besöket är med men blufftiden borttagen). Bolaget verkar helt oförstående inför det faktum att man som företag behöver utföra en tjänst för att begära betalt av en konsument. Känslan är tyvärr att företaget satt i system att lura sina kunder.

1 december 2025

Hej Walter,

Tack för ditt omdöme.

Jag kan försäkra dig om att vi aldrig med flit skickar en bluffaktura, tekniker rapporterar sin tid och fakturan upprättas utifrån rapporterad tid. Vi bygger verksamheten på ärlighet och tillit och utgår från att tekniker rapporterar korrekt tid. Ibland blir det fel, det händer alla emellanåt, det är alltid bra att kontrollera sin faktura och säga till om man upptäcker att något blivit fel, vi kan då kontrollera i vår körjournal hur länge servicebilen var på adressen.

Första teknikern gjorde en felsökning och misstänkte utifrån den att där fanns ett gasläckage. Han har då hänvisat till kyltekniker att ta vid då ett särskilt certifikat krävs för hantering av köldmedier. Andra teknikern felsökte vidare och åtgärdade problemet.

Vi värmer Sverige har funnits i 21 år, vi gör idag ca 300 besök i veckan (det blir ungefär 12 000 besök på ett år). Vi har tusentals kunder med serviceavtal samt att flera av våra kunder som köpt en värmepump när företaget var nystartat har vänt sig till oss igen när det varit dags för utbyte av den första pumpen. Ett företag som har "satt i system att lura sina kunder" skulle aldrig överlevt i 20 + år, det skulle heller aldrig fått återkommande kunder.

Så jag är ledsen att du fått den känslan av oss, som tur är jobbar vi inte så.

Mvh

Jag betraktar denna företag som är…

Jag betraktar denna företag som är riktig tjuvar anledningen för att jag säger så jag berättar för er hela historien. Då får ni alla som läser kan bedöma det det här är min bestridande brev till dem efter tre gånger sedan till inkasso jag beträdd fakturan en gång till men ni läser hela historien vi kan förstå varför jag kallar dem riktiga tjuvar
Jag skulle aldrig rekommendera att ringa från firma bli kallad hem till er.

Jag vill bestrida en faktura. Jag beställde en värmepumpservice från ”Vi värmer”. De skickade en man till mig som var amatör och inte kunde sitt jobb. Det visade sig att han ringde till kontoret hela tiden och fick guidning därifrån. När han kom hem till oss kunde han därför inte laga problemet ordentligt, och problemet uppstod hela tiden igen, trots att jag berättade för honom att jag har två rum i huset som inte har någon värme.
Efter fyra timmars arbete kunde han fortfarande inte lösa problemet. Han berättade att värmepumpen behövde uppdatering vilket den inte egentligen gjorde, efter instruktioner från den som guidade honom under fyra timmar, och sedan åkte han hem. Jag trodde att allt var fixat, men problemet kom tillbaka efter ett tag. När det började bli kallt märkte vi att rummen på övervåningen fortfarande var kalla. Då ringde jag firman igen.
De skickade en annan man till mig. Han berättade att ett sådant jobb borde ha tagit högst en timme, inte fyra. Han gjorde sitt jobb och sa sedan till mig att han nu hade gjort allt som behövdes. Han var väldigt arg och undrade varför problemet inte hade lösts efter fyra timmars arbete. Han sa också att om vi inte fick värme efter 36 timmar skulle han behöva prata med VVS, eftersom det kanske fanns smuts i rören i golvet som behövde tömmas. Men efter mindre än 10 timmar började båda rummen på övervåningen få värme och allt fungerade som det skulle.
Nu har firman skickat ännu en faktura till mig, trots att jag redan har betalat den första fakturan på över 4 000kr. De har nu skickat en ny faktura på nästan 2 800 kr. Därför reagerade jag och vill bestrida fakturan, eftersom jag känner mig lurad och tycker att den här firman beter sig som riktiga tjuvar. Hoppas att ni tar detta seriöst och verkligen fixar detta problem.

10 november 2025

Hej Ahikar,

Tack för din recension.

Nu har vi läst in oss på ditt ärende. Du hade ett besök i somras (juli) där tekniker justerade din golvvärme enligt flödesritning. Han var på plats i knappt tre timmar, vi fakturerade tre timmar för det. Att justera in golvvärme brukar ta mellan 2-4 timmar. Han tittade också på värmepumpens inställningar och såg där ingen avvikelse.

I oktober hörde du av dig igen och sa att det är kallt. En annan tekniker åkte ut, han luftade värmesystemet. Han ändrade inte flödesinställningarna på golvvärmens slingor då det redan var korrekt inställt sedan i somras. Han höjde värmen i värmepumpens inställningar (en inställning du kan ändra själv i menyn på värmepumpen).

I båda fallen har vi varit tydliga med att ett besök kostar pengar.

För vidare diskussion kring detta är du välkommen att ringa oss.

Okunniga, räknar timmar för pengar

De har okunniga tekniker , aldrig rekomenderar de till andra. Problemet kvarstår hos oss
Dåliga på kundbemötande

25 september 2025

Hej Reo,

Vi har gjort en grundlig genomgång av din värmepump, luftat både tank och utedel, ställt ner värmen och kontrollerat golvvärmesystemet så långt som vi kan göra. Det finns inga fel på värmepumpen, den gör vad den ska. Det är svårt att reparera något som inte är trasigt.

I den kommunikation vi haft med dig har vi enbart varit sakliga, vi har i förväg skickat ut en bokningsbekräftelse där det står vad vår kostnad är och hur vi fakturerar. När du ringt efter utfört besök och skällt på oss för att vi är kassa har vi förklarat vad vi gjort på plats och varför, detta står också mer utförligt på din faktura.

Snabb och bra service

Snabb och bra service. Alla var professionella, gjorde bra jobb och gav bra information.

29 november 2024

Svar från Vi Värmer Sverige

Tack Christer för ditt omdöme!
Mvh Vi värmer Sverige-gänget

Snabbt och kompetent

Snabbt och kompetent. Trevligt bemötande, både kundtjänst och tekniker.

25 november 2024

Svar från Vi Värmer Sverige

Tack Göran för ditt omdöme!
Mvh

Anlita inte det här företaget

Anlita inte det här företaget.
Mycket okunnig tekniker som förstörde display på värmepumpen och säger olika priser på reservdelar dessutom Mycket dyr service som inte utför på ett korrekt sätt. Enkelt sagt ett bedrägeri företag

2 december 2024

Opålitliga och ansvarslösa

Anlitade detta företag för att utreda varför min luftvärmepump inte fungerade. Kom en tekniker vid namn Jonas som efter en väldigt kort ”undersökning” sa att felet ”måste” bero på en läcka i rören som gick i väggen och att det inte är möjligt att laga. Bara att kasta och sätta in en ny.

Ett par månader senare tog jag in en annan leverantör för att få offert på en ny pump. De ifrågasatte då den första teknikerns bedömning och genomförde en ordentlig utredning. Det visade sig att jag visst inte hade någon väsentlig läcka utan bara behövde fylla på med kylmedium vilket de gjorde och efter det fungerade pumpen fint.

Jag hörde av mig till Vi Värmer Sverige för att reklamera deras initiala undersökning (betalade 2500:- för denna felbedömning) då den visat sig vara helt felaktig och dessutom kostat mig åtskilliga tusenlappar i elkostnader då vi tvingades använda mindre effektiva värmekällor under vintern. Fick svar av ekonomichefen att hon skulle höra med teknikern men efter det har de stoppat huvudet i sanden och inte svarat trots fyra mailpåminnelser.

Så sammanfattningsvis: se upp för det här bolaget. Går inte att lita på.

8 januari 2024

Mycket nöjd genom hela processen!

Trevliga tekniker som utförde arbetet och gjorde det där lilla extra samt gav oss goda råd om framtida skötsel av den.

Många negativa recensioner här, men jag kan inget annat än att rekommendera detta företag!

12 februari 2024

Varning för detta företag och deras…

Varning för detta företag och deras systerföretag Energikomfort AB. Tyvärr är det ett helt oseriöst gäng skojare. Jag har köpt en IVT bergvärmepump och säljaren Tobias Norlin och VD Michael Bergdahl lovar runt avseende snabb leverans, installation och driftsättning men håller mycket tunt och efter 4 månader har vi fortfarande inte fått en fungerande bergvärmeanläggning. Problemen har staplats på varandra och kommunikationen är otroligt dålig. Man är däremot mycket snabb med att fakturera i förskott och drar sig heller inte för att fakturera helt påhittade extrakostnader som man inte kan belägga. Bergvärme är förvisso i nuläget säljarens marknad men det finns gränser för vad man som kund ska behöva acceptera. Dessa företag går lång över dessa gränser.

22 november 2023

Otroligt dyrt

Otroligt dyrt. Missvisande information osv. Nästa gång något går sönder provar vi någon annan…

29 maj 2023

mycket negativt

mycket negativt - Efterförsäljning är hemsk och det mest oprofessionella företaget jag någonsin haft att göra med. Mycket trevliga tekniker under installationen men elektriker brydde sig inte om att vänta med att förklara hur det nya systemet fungerade, rörmokare visade mig bara att det fanns en manual och pekade på manualen för mig att läsa - jag har kontaktat företaget för att återkomma och förklara hur det fungerar och hur kan vi konfigurera det, eftersom det är deras skyldighet under installationen att göra det och de ville debitera mig över 2500kr för att göra jobbet de skulle ha gjort. Jag har nu gjort ett fullständigt klagomål till NIbe och Nibes tekniker har varit fantastiska. skulle inte rekommendera ViVärme till någon

6 november 2022

Har precis fått en bergvärmepump…

Har precis fått en bergvärmepump installerad. Den funkar bra.
Men….
När dom tog bort den gamla så hade dom sönder 2 rör. Ett vattenrör som gick till en utkastare. Vattnet rann längs väggen. Men som tur var fixade röris det snabbt. Enligt avtalet så skulle jag demontera vår frånluftsmodul. Jag förberedde men bad dom koppla ur 2 slangar. Den modulen slängde dom. Dom kom tillbaka dagen efter med en misshandlad modul.

Jag har påpekat detta till Vd’n Michael, men han är på kurs- tjena. Det är han inte. Ingen respons för 5 öre.
Säljaren duckar likaså ekonomichefen. Men fakturera det kunde dom.

Fakturan är givetvis bestriden. Och kommer givetvis inte betalas förrän en ny frånluftsmodul finns här hemma.

Ps! Vd’ns filosofi. Det är viktigt att ha anställda med rätt värderingar. Synd att han inte själv har det.

12 november 2021

Varning för Vi värmer Sverige

Varning för Vi värmer Sverige. Installerade en ny bergvärmepump i vårt hus utan att tänka och testa om anläggningen fungerar. När det sedan blir iskall vinter 2021 har vi 15 grader i huset. En tekniker kommer till sist efter flera veckors väntan och blir förvånad över att man inte installerat en sedvanlig cirkulationspump vilket är felet och standard för denna typ av installation. Teknikern lämnar för att beställa detta. Företaget skickar däremot direkt en faktura för att de upptäckt sitt eget installationsfel. Endast VD får man prata med detta om som är kolerisk och skäller ut oss. Detta företag är mycket snabba på att fakturera och mycket dåliga på installationer och ansvarstagande. Varning!

1 juli 2021

Anlita inte detta företag!

Gjorde en installation hos oss som inte blev fackmannamässigt utfört.
De åtgärdade felet de hade gjort men jag får sedan en faktura på det jobbet. Jag mailar att jag inte tänker betala den fakturan för att det va deras fel. Därefter är det helt tyst från deras sida. OBS Anlita inte detta företag!

2 november 2020