Vismacollectors

De kräver 48 000 SEK från en 21 årig som var inte ens i Sverige fick försent inkasso allt pga att jag var tvungen att åka eftersom jag var i domstol mot min mamma för våld i nära relation. Självklart... Se mer

otroligt dåligt företag använder sig av rena rama maffia metoder skickar in till kronofogden trots man betalat och skyller att det är data systemen som går om varandra .hoppas att dom som jobbar p... Se mer

Kolla upp så att företag ni handlar ifrån inte använder sig av VISMA. Så oseriösa. Skickar ut krav en dag innan de ska vara inne. Göta energi använder sig av dem och skrämmer med inkasso när vi... Se mer

I 2års tid så har vi betalat 1000-tals…

I 2års tid så har vi betalat 1000-tals kronor i avgifter, vi har över 50 leverantörer, alla andras fakturor kommer fram men inte dom från visma, detta är ett sätt för dom och tjäna stora extra pengar på kostnader. Deras verksamhet skulle verkligen behöva en omgång.

6 februari 2025

Empatilösa robotar som vägrar ge…

Empatilösa robotar som vägrar ge anstånd på 3 månader med ett belopp på 5500kr även fast man förklarat att man just nu betalar andra fordringsägare och lever på existensminimum.

Ingen humanitet, ingen sympati. Ett genomruttet bolag.

23 februari 2024

Sämsta och mest oseriösa företaget

Sämsta och mest oseriösa företaget.

Faktura påminnelse Maj 2021. För en faktura som ska vara betald den 1 Maj 2021. Påpeka då Maj 2021 att ingen faktura har kommit. Men ändå krävs på påminelse avgiften!

Den 27 September 2023 kl 22.00 Torsdagen.
DÅ fick jag faktura daterad 1 April 2021, oss till handa senast 1 Maj 2021.

Påpeka de men tror du de ger sig? Nä de kräver ändå att man ska betala påminnelse avgifter! Tyvärr sjukvården som använder dom. SÅ har inget val!

Sämsta sk-it företag! Och oseriösa och är bedrägeri företag som inte tar ansvar!

27 september 2023

Horor

Skickar faktura för att jag inte betalat försäkring på motorcykeln.
1. Min motorcykel är såld
2. If skadeförsäkringar tar fortfarande på autogiro.

Förstår inte hur dessa människor fungerar

15 september 2023

Visma Collector och DK delgivning har… att använda och när de inte gör s anmäl dem!

Visma Collector Inkassobolag och DKs delgivnings AB har i förra veckan anmälts till IMY!
DETTA då bolaget är ett bedrägligt inkassobolag som inte följer god inkassosed! De har DKs delgivning som de använder trots att kapitabelppen är betalda! DK sätter upp lappar helt synliga för grannar med hot om avstängning av elen! Bara det är ett hot som kan polisanmäla eftersom personuppgifterna finns på dessa lappar så har de brutit mot Datskyddförordningen, GDPR! NÄR delgivningsmannen knackar på överlämnar han helt öppet räkningar som är bekräftat betalda, även här på dem står det så många personliga personuppgifter att det återigen är ett brott mot GDPR! Kundtjänst på Visma Collector ska anmälas till IMY för varje gång de försöker med kostnader på kostnader samt lämnar ut GDPR skyddad information till deras delgivningsbolag och nekar dig fakturaunderlagen!
Det finns kuvert att använda men deras "offentlig behandling" går ut på att hota folk genom att låta DK offentliggöra Dina uppgifter och sätta upp lappar med hot så att grannarna ser! Lite HA metoder! Olag hot,ofredande och GDPR brott! ANMÄL ANMÄL! Gäller det ett energibolag som använder Visma så kom ihåg att ni har avtal med själva el bolaget så ni anmäler er kommun i detta fall Gbg Energi till IMY. Är det ett kommunalt bolag anmäl även då till kommunrevisionsnämnden så att politikerna får reda på hur Visma gör i nämndens namn! Jag har sökt Visma nu i 10 dagar utan resultat 6 mail inget svar, när jag då tar kontakt högre upp i hierarkin så säger tjejen tyket anmäl oss då men hon tystnar rejält när jag säger det är redan gjort en vecka före detta samtal, jag hotar inte jag agerar direkt på era fel så du bara hjälpte mig att även muntligt bevis er dåliga inkassosed!
Hon slänger på luren! Finns ingen anledning att rädda för dem! Anmäla dem!

22 augusti 2023

Varning! Visma är bara lurendrejeri

region västerbotten, Umeå, har ett avtal med Visma. gud va vi har lidit och betalat dyra peng när min kille blev sjuk. Visma skicka faktura efter faktura även sånt vi redan betalat och lägga på förseningsavgift efter förseningsavgift - fast fakturan kommer ju sent. till slut betala vi 3-4* mer än själva faktura beloppet.

vi har försökt prata med de, bett de kartlägga vilken faktura det gäller men det går aldrig att prata med de. arrogans, psykopatisk undvika att svara på frågor, brist på empati, etik och helt ohederligt.

samtidigt har man en sjuk kille att ta hand om. jag önskar att Visma ägarna och alla anställda aldrig söver gott, aldrig får ro

många säger "undvik Visma", joo gärna - men hur kan vi göra det när region Västerbottens sjukhus har avtal med de? ska man kanske inte bli sjuk?

usch de ska skämmas

31 maj 2023

Visma i gråzonen

Visma i gråzonen
Visma stöder indirekt alla dessa bolag som härjar i gråzon, finns det pengar så är Visma där! Sverige är ingen rättsstat längre. Vem kan man vända sig til???

4 juli 2022

Bortkopplad

Satt i tfnkö i 40 min, på plats 2 blev jag bortkopplad! Ringde upp igen och 46 pers före.
Första gången jag har med Visma att göra, blir nog inte fler.

4 juli 2022

Att ett sånt företag ens får finnas

Att ett sånt företag ens får finnas! Dom har skickat en inkasso krav till en människa hem till mig. Han bor inte på den här adressen, när jag ringer för att informera om detta kl15:30 så säger dom våran öppettiden är vardag 8-16 va god och ring tillbaka inom den här tiden..... Så dom går hem innan det är stängningsdags och det här ska kallas för inkassoföretag! Sen fick min mamma faktura från dom med faktura från tandvården med avgift på 3500kr som hon redan har betalat och banken har bevisat att det är betalat men dom påstår att dom inte kan se betalningen

5 maj 2022

Förnekar betalning trots att dom är överbevisad erbevisade med hjälp av min bank Swedbank att betalningarna är gjorda!

Mycket dåligt. Dom lägger på luren exempelvis mitt i samtal.
Jag och min bank har bevisat för dom att jag gjort fyra inbetalningar till dom. Dom nekar till den först betalningen. Min bank, Swedbank som är mycket bra, har skickt till dom en pdf fil där allt står om min första betalning, dock så hade jag glömt ocr nummret, men pengarna gick ändå till deras pg- nummer. Då kan dom sök i sina system efter beloppet. Min kontonummer, pernummer med mer står i odf filen ändå har dom mage och säga att dom inte har fått den flrsta betalningen. Dom är lverbevisad och ändå beteer dom sig på detta vis. Skamligt! Dom borde skämna!

23 februari 2022

Fruktansvärt oseriösa

Fruktansvärt oseriösa. Ljuger och hittar på, lägger på påhittade extra avgifter även om det är de som orsakat problemet från början. Lovar saker som är rena lögner.

19 augusti 2021

När jag läser här får jag mina…

När jag läser här får jag mina misstankar bekräftade, jag får påminnelse på redan betald faktura :jag har betalat men dom påstår jag betalat för sent Betalade in kravet efter att jag mailat och frågat vad kravet var,, igår kom det i Kivra krav på den fakturan, kollar transaktion då har dom satt in pengarna på en annan faktura som jag oxså redan betalat det är ju kriminellt

10 juni 2021

VISMA = BEDRAGARE!

Har idag fått en förfallen faktura från Visma angående en elfaktura med förfallodatumet 9/2 2021.

Mitt energibolag har enbart varit Oskarshamns Energi sedan -01 då jag flyttade hit, var tvungen att byta bolag + kändes onödigt att ha 2 olika då jag ändå inte tjänade ngt på elpriset.

Just elfakturan har betalats via e-faktura i minst 15 års tid nu; dvs i början av varje månad (oftast andra veckan) kommer fakturan direkt in på mitt bankkonto & förfallodatumet har i alla år varit i slutet av månaden, som nästan alla andra fakturor.

Däremot brukar jag alltid varje månad, nästan direkt efter att mina e-fakturor dykt upp, gå in & ändra betaldatumet till den dag mina pengar kommer in, vilket är den 19-20:onde. Så elfakturan betalas alltid redan första möjliga dagen då mina pengar har kommit in på kontot.

För ända sedan jag flyttade hemifrån sommaren -99 (för att studera vid universitetet så jag är inte helt efterbliven!) har jag ALLTID prioriterat mina fakturor efter en viss princip: allra viktigast är självklart hyran, den är nr 1!
Hyran dras via autogiro, tyvärr sista dagen varje månad men jag kunde inte välja datumet själv & det var antingen autogiro eller pappersfaktura hem i brevlådan. Och posten/brevbäraren har varit totalt opålitlig sedan -01, så det blev givetvis autogiro.

Faktura nr 2 är ELEN! För självklart vill man ju ha tak över huvudet, värme, vatten & el!

Nr 3: hemförsäkringen! Något som jag anser är viktigare än en person-, eller livförsäkring & som kan bli ens enda räddning, ifall det sker en olycka som hyresvärden anser att du som hyresgäst ska betala för.
Oavsett om det är rätt el ej, så handlar det om många tusentals kr & då är en bra hemförsäkring din trygghet, för ofta kan man även få lite juridisk hjälp.
Och givetvis vill inte heller ditt försäkringsbolag behöva betala i onödan; det kan bli din enda räddning mot hyresvärdens krav.

Sedan sommaren -99 har jag bott i 2 olika städer; 2 lägenheter på första orten. Flytten 2001 till Oskarshamn har hittills resulterat i 2 olika 3:or & sedan 2 år tillbaka bor jag ensam i en 2:a.
Jag har alltså bott i 5 olika lägenheter sedan 1999 då jag flyttade hemifrån & JAG HAR ALDRIG MISSAT ELLER STRUNTAT I ATT BETALA EN ENDA ELFAKTURA!
LIKSOM ATT JAG ALLTID SER TILL ATT BETALA HYRAN I TID: DESSA 2 FAKTUROR ÄR DE 2 ALLRA VIKTIGASTE OAVSETT HUR MAN MÅR, VAR MAN BOR, VAD SOM HÄNDER I ENS LIV OSV.
FÖR DU VILL INTE BLI HEMLÖS OCH UTAN EL!

SÅ DÄFÖR VET JAG MED 100% SÄKERHET ATT JAG INTE HAR NÅGON OBETALD FAKTURA HOS OSKARSHAMNS ENERGI MED FÖRFALLODATUM 9 FEBRUARI 2021!

JAG VET ATT JAG HAR BETALAT FÖR BÅDE JANUARI & FEBRUARI & SNART SKA MARS-FAKTURAN BETALAS (JAG ÄNDRADE FAKTISKT BETALDATUMET TILL DEN 19/2 SÅ SENT SOM I FÖRRGÅR!)
OSKARSHAMNS ENERGIS FAKTUROR HAR INTE ENS SITT FÖRFALLODATUM VID DEN TIDPUNKTEN I MÅNADEN, SOM VISMA HÄVDAR, OCH HAR ALDRIG HAFT DET UNDER DE MINST 15 ÅREN JAG BETALAT VIA E-FAKTURA!
DET ÄR JU DÅ E-FAKTURAN KOMMER IN PÅ MITT BANKKONTO! SKA JAG VARA SYNSK OCH BETALA MER ÄN EN MÅNAD I FÖRSKOTT ELLER?

OCH JAG HAR JU HAFT SAMMA ELBOLAG SEDAN JULI 2001 OCH HAR ALDRIG HAFT MINSTA PROBLEM NÅGON GÅNG. ENDA GÅNGERNA JAG HAFT KONTAKT MED BOLAGET HAR VARIT NÄR VI FLYTTADE HIT TILL FÖRSTA LÄGENHETEN, SEDAN NÄR VI HAR BYTT BOSTAD (OCH ELAVTALET STOD ALLTID I MITT NAMN OCH JAG SKÖTTE RÄKNINGARNA, MEN VISMA PÅSTÅR JU ATT DEN FÖRFALLNA FAKTURAN KNAPPT ÄR 1 MÅNAD GAMMAL?!) OCH ÄVEN DÅ DET HAR VARIT DAGS ATT FÖRNYA/FÖRLÄNGA ELAVTALET.
JAG HAR ALLTID VALT MINST 3 ÅR, NÅGON GÅNG 5 ÅR. FÖR JAG ÄR INGEN SPELMÄNNISKA SOM VILL TA CHANSEN ATT KANSKE TJÄNA PENGAR NÄR ELEN BLIR BILLIG, FÖR JAG SKULLE BLI GALEN AV ATT INTE HA NÅGON KONTROLL ÖVER HUR HÖG, EL LÅG, MIN FAKTURA BLIR VARJE MÅNAD!
ÄVEN OM DET ÄR LOCKANDE ATT INTE HA ETT BUNDET ELPRIS, IFALL ETT MIRAKEL SKULLE SKE, DÅ BÅDE NÄT-& ELPRISERNA BARA ÖKAR FÖR VARJE ÅR! SÅ JAG HAR SVÅRT ATT TRO PÅ ATT MAN KAN TJÄNA PÅ ETT RÖRLIGT ELPRIS!
DÄREMOT BORDE VI SOM BOR SÅ NÄRA SVERIGES ENDA KÄRNKRAFTVERK SOM FF ÄR I DRIFT, OCH ÄNDÅ TILLHÖR DEN LILLA DEL AV SVERIGE SOM TVINGAS BETALA ALLRA MEST FÖR SIN EL, ISTÄLLET KOMPENSERAS MED GRATIS NÄTAVGIFT!
FÖR I SAMMA SEKUND NÅGON BEGÅR ETT ”MISSTAG”, ELLER DET SKER EN TERRORATTACK (FÖR HUR BRA KOLL HAR SVERIGE EGENTLIGEN, NÄR T EX BÅDE CIA & FBI TOTALT MISSADE 11/9?) SÅ UTPLÅNAS VI TILL DAMM, DÅ VI BOR SÅ PASS NÄRA.
MEN DET FÖRSTÅS! JAG DÖR HELLRE DIREKT, ÄN TVINGAS FÖRSÖKA ÖVERLEVA PÅ EN OBEBOELIG JORD, MED KONSEKVENSERNA AV ALL DÖDLIG STRÅLNING...
UNGEFÄR LIKA MYCKET MYCKET SOM JAG VILL TJAFSA MED VISMA PÅ MÅNDAG, ANGÅENDE DERAS BEDRÄGERI; ATT FÖRSÖKA LURA MIG MED HOT & EN FALSK FAKTURA! JAG ANTAR ATT JAG ÄVEN BLIR TVUNGEN ATT BESÖKA POLISSTATIONEN PÅ MÅNDAG, FÖR ATT ANMÄLA VISMA FÖR BEDRÄGERI OCH VILKA MER ÅTAL SOM KAN KOMMA FRAM! FÖR IDIOTERNA GAV SIG PÅ FEL PERSON DENNA GÅNG! JAG HAR NÄMLIGEN INGENTING ATT FÖRLORA! JAG VILL HELLRE DÖ ÄN LEVA!

12 mars 2021

Usch

Viket skamföretag. Att dom blir anlitade av seriösa företag är beklämmande. Vet dom vad dom har för affärsmetoder på det företaget. Allt som är skrivet här stämmer på min situation också. Skall kontakta konsumentverket och anmäla metoderna. Skäms på er Visma.

28 januari 2021

Jag får 1 faktura per år från Visma…

Jag får 1 faktura per år från Visma Collectors då jag uppenbarligen är kund hos en av deras uppdragsgivare/kunder.
I fyra år på rad har denna faktura kommit i min brevlåda 2 dagar innan den ska vara betald. Första gången när jag påpekade detta så skyllde man på Posten...
Men när det nu har hänt fyra år på rad så inser jag ju att detta med sena fakturor är något som Visma har satt i system bara för att folk ska missa betalningsdatumet. Ett ohederligt beteende!
Undvik Visma om ni har möjlighet!

13 januari 2021