Telge/ TelgeBostäders nya P-plats priser = Stöld
Trakasserar man inte sina hyresgäster till vansinne och åker på ofredande så kan man ju alltid höja hyrorna och minska värmen i november så hyresgästerna fryser skiten ur sig och sedan öka värmen inför hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen i december. Att Telge / TelgeBostäder nu fått för sig att extremhöja sina P- platser är att finansiera sina förluster de själva orsakat med sin inkompetens genom hänsynslösa byggfiaskon samt renoveringar och annat som nya elbilar till bolaget etc. Den här extrema P- platshöjningen är rena stölden från hyresgästerna. Bolaget ska nu tjäna 22 miljoner kronor per år enligt hyresgästföreningen genom P- platshöjningarna. Då inräknas även garagen in i höjningarna som jag förstått det. En enkel P- plats ute utan el med inplogning vintertid kostar 600 kr i månaden 2026 för att år 2027 kosta 950 kr månaden för att öka i kostnad. "Vad F.A.N får man för pengarna?" Inplogning och en P- plats utan el med vita linjer man inte ser sommartid pga slitage och förlorad bytesrätt mellan P- platshyrarna. Det pga att det är så jobbigt för TelgeBostäders personal att registrera P- platsändring. Det är vad man får. Bakvänd service heter det nog. Eller kanske stöld om man frågar svenska akademin. Finns ingen hållbar förklaring till dessa märkliga höjningar än att bolaget försöker sopa igen sina ekonomiska misslyckanden man gjort i åratal. Och VD: n har jag aldrig begripit mig på. Han verkar helt tappat konsekvenstänket / förståndet. Påtalar man hög hyra så fräser han flitigt i de flesta tv reportagen jag sett som vågar ta upp frågan orimlig hyra.
Vill även tillägga att jag försökt få en förklaring till alla dessa märkliga höjningar men inte fått något svar. Däremot hittar man i princip hur mycket som helst på internet om allt mindre bra om bolaget Telge/ TelgeBostäder. Något det kommunala bolaget säger sig bekymras över men egentligen struntar i då prioriteten nu inte längre är hyresgästerna utan bolagets vinst. Hyresgästen är mjölkkon som ska leverera till fördärv och inte gnälla. I slutändan drabbar det här bolaget men då har väl VD: n redan lämnat eller fått sparken. Det vill säga om förståndet återerövrat hjärnorna i ledningen. Man kan spara in på mycket annat än att göra livet surt för P- platshyrare. Har föreslagit åtgärder och mer eller mindre hånats för förslagen. Ett var för ca 5 - 6 år sedan att automatisera ljuset i alla förråd så lysrör och annat inte står på 24/ 7 som det gör. Finns mycket mer man kan göra men bolaget Telge / TelgeBostäder är inte intresserad. Det ska lysa och dra mycket el. Hyresgästerna betalar det. Kan du/ ni undvika TelgeBostäder så gör det. Bolaget är inte intresserad av att förbättra sig eller sitt rykte.