Vilka klåpare! Ingen serviceanda. Skulle skicka kaffemaskin på årlig service men UPS som dom anlitar klarar inte av att leverera emballaget hem som det ska göra enligt avtal. När jag ringer till Sie... Se mer
Ingen inbjudningshistorik registrerad
Reklamation av trasig kyl omöjlig- allt skylls på konsumenten
Ett kylskåp som läckte vatten och förstörde ett nyinstallerat kök avfärdades som "mitt fel" trots att jag följt alla instruktioner för nyttjande av maskinen. Företaget skickade en tekniker som inte gjorde mer än att öppna och stänga dörren och sedan förklarade att allt är som det ska. Men min stora vattenläcka kvarstår och en trasig kyl som Siemens service bolag BSH skyller på oss konsumenter. Man blir inte trodd och fick ingen hjälp. De läste inte ens mitt första mail när jag reklamerade utan skickade mig åter till kundtjänst som just skickat mig till reklamation och så vidare... Undvik dem och undvik Siemens produkter säger jag. Ingen hjälp finns att få för konsumenter.
Stora, trötta och ointresserade av kunderna samt kvalité
Köpte vitvaror till nya köket från Siemens från sortimentet av bättre modeller märkta StudioLine. Intryck ändå att de gör fina och bra vitvaror, när de väl fungerar.
Ena ugnen var trasig vid leverans. Efter tre försök så blev den till slut lagad. Samma ugn gav dock ifrån sig ett högt ljud från pumpen till ång-funktionen. Första försök till åtgärd hjälpte ett tag innan problemet kom tillbaka. Andra försöket så hävdar tekniker att ljudet är normalt och inget de kommer göra något åt. Det mest spännande här är att de säger olika saker och supporten pratar inte med teknikern som kommer ut innan. Förstår självklart att en pump låter, men i vårt fall är det vibrationsljud av att två plåtar som ligger mot varandra där pumpen skapar resonansljud. Feldesignade produkter är tydligen fullt godkänd anledning att inte göra något åt problemet. Lösning var att jag själv öppnade produkten och själv åtgärdade problemet på 5min.
Köper vi möjligtvis något i framtiden från Siemen/BSH så blir det budget-sortimentet för de dyrare produkterna är verkligen inte värda sitt pris.
Åtgärdar inte tillverkningsfel
Köpte IQ500 integrerat kylskåp som jag sen hittade flera stora sprickor i plasten i innerväggen. Uppenbart tillverkningsfel. Siemens accepterar inte reklamation eftersom jag upptäckte det när drygt 3 år gått sedan köp.
SIEMENS kundtjänst
Vilka klåpare! Ingen serviceanda.
Skulle skicka kaffemaskin på årlig service men UPS som dom anlitar klarar inte av att leverera emballaget hem som det ska göra enligt avtal. När jag ringer till Siemens kundtjänst så svarar hon "Vad ska jag göra åt det" inget svarar jag och kommer aldrig köpa Siemens produkt någonsin så till andra undvik handla där..
Fick ut en tekniker som tittade på på…
Fick ut en tekniker som tittade på på vår spis i 15 sekunder och kunde säga att kretskortet hade gått på 2 av 4 plattor.
Vi pratade tidigare med kundtjänst och beskrev vårt problem om vad som hände, men de valde ändå att skicka ut en tekniker som tog 1500 kr för att egentligen ge oss informationen som kundservice eller kanske en tekniker kunde göra per telefon.
Teknikern som kom ut hade inte en aning om vad han kom ut till och ringde mig 5 minuter innan ankomst för att fråga vad som hade hänt och ifall jag ser något avvikande på spisen.
Då förklarade jag att jag redan berättat det till kundservice och att 2 av 4 plattor lyser EE och ej fungerar, så man hörde ganska direkt på honom att han visste vad det var.
Så vi betalade för något som de snyggt kunde sagt på telefon från antingen kundservice eller att teknikern själv ringt upp oss för att sedan kanske ge oss en "headsup" på att det är detta det som felet verkar vara och att en eventuell ny kostar runt 5000 kr, för då kanske vi istället direkt hade tittat på att köpa en helt ny då priset är densamma.
Kände direkt när teknikern var hos oss att vi kände oss lurade och att detta kunde tas på telefon bara.
ALDRIG igen kommer jag välja något ifrån Siemens då de inte skött detta snyggt överhuvudtaget (speciellt deras kundservice när vi har bollat fram och tillbaka) och de försökte nog bara få ut deras tekniker utan genomgång eller bakgrund till besöket och för att endast få in dessa 1500 kr.
Rekommenderar EJ siemens, titta på annat.
Väldigt dyrt och noll hjälp
Väldigt dyrt och noll hjälp är väl en bra sammanfattning av min upplevelse. Jag betalade flera tusen kronor endast för att få infon om att jag behöver betala ännu mer för att få problemet fixat.
Ring inte till dem, de svarar inte!
Det har ett telefonnummer som man kan ringa till om man vill lyssna på väntemusik - inget annat! Köp inte Siemensprodukter om du vill ha service för hos dem är den obefintlig!
Jag är mycket missnöjd och besviken som…
Jag är mycket missnöjd och besviken som kund hos Siemens.
Jag har investerat i en dyr spishäll som har slutat fungera eftersom barnlåset inte går att avaktivera. Produkten är i praktiken obrukbar.
Vid kontakt med Siemens kundtjänst fick jag ingen faktisk hjälp och ingen rimlig förklaring till felet. Problemet är enligt flera användarkällor välkänt, men kundtjänst uppgav att de aldrig hört talas om det, vilket framstår som direkt osannolikt.
Eftersom jag inte längre har kvar mitt papperskvitto kräver Siemens att jag först bekostar ett teknikerbesök enbart för att identifiera serienumret, som sitter otillgängligt under spishällen i ett integrerat kök. Därefter måste jag bekosta ytterligare ett teknikerbesök för att åtgärda felet. Detta trots att det rör sig om ett uppenbart konstruktions eller fabrikationsfel.
Resultatet är att hela kostnaden och risken läggs på konsumenten, trots att produkten är av premiumklass och felet inte orsakats av felaktig användning.
När man investerar i dyra vitvaror förväntar man sig även professionell support och ansvarstagande. Siemens levererar inget av detta. Min upplevelse är att kundservice saknar både lösningsvilja och konsumentfokus.
Jag kommer inte att köpa fler produkter från Siemens och kan inte rekommendera deras köksprodukter till andra.
Serviceminded, not?
Att kontakta dem via deras app och sen bli runtskickad till alla möjliga och därefter behöva upprepa samma information om och om igen bara för att de på siemens support vill att jag göra deras jobb. Är inte detta ganska löjligt och tecken riktigt dålig service?
Utöver detta så är det ju konstigt att såhär dyra vitvaror kan levereras med sjuka uppkopplingsproblem. Hur kan "att upprätthålla wifi uppkoppling" vara en sak som är annat än självklar när man bygger smarta vitvaror?
Fullständigt bedrövlig…
Fullständigt bedrövlig serviceupplevelse. Jag köper aldrig en Siemens produkt någonsin igen
Diskmaskin modell premium inte ens 3 år gammal slutat fungera. Tar en vecka att få första service tid där jag meddelas att jag ska vara hemma mellan 7-17. Ingen dyker upp eller hör av sig och jag får nytt mail 18:30 på kvällen att jag bokats 3 dagar framåt igen 7-17. Ingen kommunikation öht.
Väl 3 dagar senare får jag ett random samtal från generiskt nummer när jag sitter i jobbmöte kl 13:02. 13:04 ringer jag tillbaka - får vänta i telefonkö 35 minuter och väl framme får jag meddelande att tekniker påstår sig ha varit här - att jag inte svarat och att han kört vidare igen. Vi pratar nu alltså 11 dagar efter mitt samtal in.
Support meddelar då att tekniker inte kan återvända och tidigaste dagen igen är 4 dagar senare. De lovade också att tekniker skulle ringa upp mig vilket öht inte skett.
Helt ärligt det mest bedrövliga jag någonsin upplevt. Dessutom ska jag betala fullt pris för besöket.
Service och bemötande under all kritik!!
Under all kritik!!! Bokade tid för service på ny tvättmaskin 8:e jan fick tid 19:e, fick meddelande på morgonen, tekniker sjuk. Fick ny tid 30:e jan. Kollar med kundtjänst, då jag inte hört något. Vi har inget bokat för idag, du har inte beställt service säger kundtjänst fastän jag har ett SMS som bekräftar. Fick ny tid nu 12:e februari med kommentar att det är det bästa vi kan göra. Ingen mer Siemens produkt.
Kvalitetsförsämring
Köpte en ny diskmaskin för ca 1 år sedan. Extraklasse!
Direkt efter installation upptäckte vi att den brummade väldigt mycket samt att underkorgen gick väldigt trögt. Man fick trycka in den.Rullade inte på hjulen.Dessutom upptäckte vi att det såg ut som den rostfria fronten hade bucklor.En ointresserad tekniker kom hem efter mycket väntade. Han tyckte att brummandet var ok. Felet på fronten var han tvungen att acceptera det var för tydligt. Han kom tillbaka efter etttag och bytte hjulen på underkorgen. Blev väldigt lite bättre. Bytte även fronten som dock var behäftad med en ny buckla. Det var inga riktiga bucklor utan sträckningar i plåten som upplevdes som bucklor. Ser bedrövligt ut.
Har idag en diskmaskin ”ekstraklasse” som är mycket sämre än vår tidigar 12 år gamla diskmaskin som också var en Siemens,
Siemens har helt klart en kvalitetsförsämring.
Felen är fortfarande kvar.
Usel service!!!!Bokade tid för service…
Usel service!!!!Bokade tid för service av diskmaskin. Tiden inställd pga sjukdom. Fick en ny tid en vecka senare,tog ledigt från jobbet men de kom aldrig och hörde inte heller av sig.Ringde kundtjänst och skulle få en ny tid. Ytterligare en vecka har gått och ingen har hört av sig. Kommer aldrig mer köpa en Siemens-produkt!
Stackars tjejer i kundservice
Stackars tjejer i kundservice. De gör allt för att försöka att hjälpa kunder, men deras system tillåter inte att de gör de. De frågar sina chefer om hjälp flera gånger och återkommer med svar att tyvärr har de inte den servicen. Men det står ju på er hemsida säger jag, ja, men det är bara vid nybeställning som vi har installationsservice av din spishäll. Ja, men gag beställde den ju igår på er hemsida. och fick leverans vid lunchtid idag. Men den har ju ingen monterad sladd och är utan väggkontakt. Den skulle vara kompatibel med min gamla häll har ju kundservice sagt och rekommenderat denna modell sa jag. De provar att kontakta chefen igen men återvänder med negativt svar att de inte har installationstekniker för detta. Men de står ju på er hemsida att ni har det och tidigare sa kundtjänst att ni har det i Stockholm och jag bor i Sollentuna. Hur svårt kan det vara ? Efter ytterligare upprepade kontaktförsök ber de mig ringa E service och jag får ett telefonnummer. E-Shop är den del inom Siemens vitvaror som säljer varorna på deras webside, där jag köpt produkten. Ja, säger hon när hon svarar, vi har tekniker i Stockholm som gör installationer, men du behöver skicka ett mail till eras Epost adress bsh-service-seXbshg.xxxm vilket jag gör med en utförlig beskrivning at mitt ärende. Jag får svar efter ett par timmar, och kontentan är att de ej kan utföra installationer på varor eftersom du inte beställde den servicen i samband med ditt köp. Ja, men er kundsercice sa ju att den är kompatibel med min gamla häll. Men den har ju ingen monterad elsladd och saknar kontaktdon. Jag har ännu inte fått något svar. De menar att jag skall kontakta en elektriker själv. Det är ju samma sak som att klaga på ICA och de svarar att du kan kontakta COOP, så löser de problemet. Så jag ringer ELON i Rotebro / Sollentune 17.45 igår kväll och talar med en dam och förklarar situationen. Inga problem såger hon. Vi löser det. Hon kollar med tekniker och får klartecken. Vi löser betalning (Billigare än Siemens) på Swish och tekniker kom för installation idag. Gjorde det på 20 minuter då han hade gedigen kunskap och gav även råd och tips. Så kontentan är: Skippa att köpa av Siemens på webben för deras kundservice är usel. Gå till en butik och köp där så är du säker på att det blir rätt. ELON var ett föredömme.
Dyr tvättmaskin höll i fem år i 2 personers hushåll
Berättade för kundtjänsten om felet på min relativt nya tvättmaskin. När teknikern kom tog det max tre minuter innan han sade att reparera kostade över 7000, vilket är mer än en ny tvättmaskin kostar. Kundtjänsten är helt hopplös man kan inte svara på sms ej heller ringa till en servicetekniker.
Använd inte dessa för något ni är rädda om
Felmedelande på diskmaskin vilket ledde till att en tekniker skickades ut. Väl här byttes en slang ut vilket dagen efter ledde till att vi hade vatten på hela skåpet bredvid. Fick ringa på en rörmokare som bytte ut min ballofix.
Hörde av mig igen till kundservice för att reklamera besöket och få hjälp med fakturan för rörmokaren. Men bolaget ljuger om att de inte rört ballofixen och vill dessutom inte ta på sig ansvaret.
Kan inte rekommendera någon att använda detta skojbolag.
Hopplöst
Hopplöst! Bokade in service på nästan ny diskmaskin fick vänta en vecka o när dagen kom tog min man ledigt men ingen reparatör kom. Ringde gång på gång och fick besked att reparatören var på väg. Ingen kom. Visade sig att han tagit ledigt … noll ansvar från BSH - nu ytterligare en veckas väntetid. Uselt bemötande från kundtjänst frånsett sista kontakten som förtvivlat försökte hitta annan reparatör men det gick inte. Totalt respektlöst mot kunderna och inget svar på skriftliga reklamationen grrrr
Haft en ny spis från simens i 4…
Haft en ny spis från simens i 4 månader. Får inte ordning på jämn gräddning med varmluft på ugnen. Reklamerar och får servicebesök inbokat. Teknikern kommer ut, mäter i perilexuttaget i väggen och mäter upp 400V. Skriver sedan inget fel på spis, felinstallerad 230V spis på 400V.
Alltså hur inkompetenta tekniker har simens egentligen?!
Klart det ä'r 400V i uttaget! För det ska vara 400V mellan faser. Och mäter man i uttaget mäter man mellan faser.
En 230V spis på 3 fas ska ha 230V mellan en fas och nolla vilket man mäter PÅ SPISEN INTE VÄGGUTTAGET.
Dessutom har dom mage att kräva nästan 2000k för denna inkompetens då besöket debiteras eftersom spisen är det ju inget fel på och därmed inget garantiärende.
Så nu sitter jag här med en faktura som jag inte tänker betala, fortfarande en icke fungerande spis, och måste övertala simens att dom har värdelösa telniker som inte vet hur en spis ens ska kopplas till elen...
Köpte en kaffemaskinen EQ 500 för…
Köpte en kaffemaskinen EQ 500 för 9000kr under kampanj för 5000kr gick sönder efter 6 månader reparation tog 3 veckor nu är maskinen igen trasig
Siemens service inget att skryta om
jag fick en ny ugn som var skadad, det tog 3 veckor att få en ny efter mycket klagomål på Marbodal där jag köpt den. Nu den nya ugnen verkar har nått problem, då ska jag boka tekniker på nätet. Så klart fungerar inte.
Bara problem med siemens produkter, jag är så besviken med mig själv för att jag köpte dem. Det är ett stort företag som bryr sig inte.
Sämste