Phoenix Elteknik - Stockholm Omdömen 5

TrustScore 3 av 5

3,1

Östermalmstorg 1, 114 42 Stockholm, Östermalm, SE

Installation av laddbox Zaptec gick otroligt smidigt. Det tog inte mer än 1,5 timmar och elektriker gav även tips på förbättringar jag kan göra i min elcentral som är från 1960. Fakturan stämde öv... Se mer

Snabb service! Fick akut elfel och elektriker var på plats inom 1år dessutom hjälpte de mig så jag kunde ta det via min hemförsäkring

1. Nr. 2 av de 5 bästa företagen i Elektriker
  2. Nr. 1 av de 2 bästa företagen i Elingenjör
  3. Nr. 1 av de 2 bästa företagen i Elinstallationstjänster

Vi utför alla typer av eljobb Genom oss på PHX Elteknik får du elarbeten av högsta kvalitet utfört av våra erfarna och auktoriserade elektriker. Vi riktar in oss på att vara lyhörda och serviceinriktade för att erbjuda dig som kund både professionell likväl som personlig service. Därtill erhåller du våra garantier samt täcks av vår försäkring gällande alla arbeten och det material vi använder. Allt för att du som kund ska kunna känna dig både trygg och nöjd med alla de elarbeten vi utför åt dig. Elinstallationer Oavsett om du önskar hjälp med mindre elarbeten eller större elinstallationer ser vi till att resultatet blir snyggt, säkert och hållbart. Laddbox Vi erbjuder smidig installation av högkvalitativa laddboxar för elbilar anpassade till dina behov, för privatpersoner, företag eller BRF:er. Eljour med Jourelektriker Vår eljour samarbetar med de flesta försäkringsbolag och våra jourlektriker finns redo dygnet runt för att hjälpa dig vid akuta elfel eller elproblem. El i kök och badrum Vi kan hjälpa dig med alla typer av elinstallationer i kök och badrum, som installation av ugn, spis, diskmaskin, torktumlare eller tvättmaskin. Söker du en laddbox? Hos oss hittar du marknadens bästa laddboxar! Oavsett om du har en elbil eller laddhybrid hjälper vi dig att hitta rätt lösning för dig. Beställ enkelt i vår webbshop – hos Phoenix får du Sveriges största sortiment och expertstöd genom hela processen. PHOENIX ELTEKNIK Varför välja oss Utöver elinstallationer och elarbeten av professionell kvalitet får du som kund hos oss på Phoenix Elteknik tydliga prisförslag samt fakturor enligt överenskommet pris. Vi har inga dolda avgifter och hjälper dig med grön teknik samt ROT-avdrag. Alla våra elarbeten och elinstallationer utförs av auktoriserade och erfarna elektriker, där vi utför allt i samråd med dig som kund. Vi återkopplar snabbt när du kontaktar oss och du får personlig service samt professionell hjälp av alla våra medarbetare. Smarta hem Vi utför professionella installationer av modern smart teknik som Plejd för både hem och verksamheter, som utökar både komfort som funktionalitet. Belysning och Spotlights Vi kan hjälpa dig med professionellt och stilfullt installerad belysning som spotlights eller andra belysningslösningar, för alla ändamål och miljöer. Elcentral Vi kan uppgradera och felsöka elanläggningar, för både privata hem och verksamheter. Vi byter även proppskåp till moderna och säkra elcentraler. Strömbrytare och eluttag Få professionell hjälp med att byta och installera nya vägguttag eller strömbrytare, både inom- & utomhus, för en helt säker och funktionell elanläggning. VAD PHOENIX STÅR FÖR Tydliga priser Vi erbjuder förmånliga priser och hanterar ditt ROT-avdrag direkt på fakturan. Dessutom får du tillgång till marknadens bästa elteknik till ett konkurrenskraftigt pris. Kompetenta och Erfarna Våra certifierade och erfarna elektriker strävar alltid efter att ge bästa möjliga service och kvalitet, för att bygga långsiktiga kundrelationer hos Phoenix Elteknik. Garantier och Försäkringar Hos oss får du alltid 1 års garanti på alla elinstallationer och arbeten. Vi lämnar även egenbesiktning och ser till att du som kund är trygg, då vi har alla nödvändiga försäkringar. SKATTEREDUKTION ​ROT & grön teknikavdraget Vi hjälper dig att ta del av både ROT- och grön teknikavdraget, vilket ger dig möjlighet att sänka kostnaderna för elarbeten och installationer av miljövänliga lösningar. Få hjälp med ansökan och dra nytta av dessa fördelar för en kostnadseffektiv och hållbar uppgradering av ditt hem. ​ Få hjälp av oss med ansökan av både ROT- och grön teknikavdrag, där dessa avdrag täcker en del av din kostnad när du anlitar oss. Grön teknik innebär sänkta kostnader för vissa miljövänliga elinstallationer och ROT sänker kostnaden för arbetet som våra elektriker utför. Nedan kan du se hur vi går till väga när vi hjälper dig med ansökan. Fråga gärna oss om du har några frågor kring dessa avdrag! 1 Dina uppgifter Vi samlar in uppgifter om dig och din fastighet inför ansökan om skatteavdraget! Vi tar hand om all administration och ser till att din ansökan för ROT- och grön teknikavdraget går smidigt och korrekt. 2 Efter utfört arbete Efter att arbetet är slutfört kommer du att faktureras din del av kostnaden av oss! Vi ser till att allt är tydligt och korrekt, allt för att du ska få en enkel och smidig översikt av dina kostnader. 3 Ansökan Skatteverket Därefter sköter vi din ansökan till Skatteverket om ersättning för ROT- eller grön teknikavdrag! Vi hanterar hela processen för att du ska kunna ta del av avdraget på ett enkelt och smidigt sätt för dig. Våra erfarna och certifierade elektriker på Phoenix Elteknik finns tillgängliga att hjälpa dig med alla omfattningar och typer av elinstallationer och elarbeten. Vi är registrerade hos Elsäkerhetsverket och våra elektriker är alla auktoriserade att utföra de elarbeten vi erbjuder dig. Vi på Phoenix Elteknik lägger stor vikt vid att ge dig som kund ett personligt bemötande och professionell hjälp med dina ärenden, där vi utför alla arbeten till högsta kvalitet och elsäkerhet. Allt för att du ska vara helt nöjd med resultatet, och även hela arbetsprocessen. Kontakta oss redan idag för personlig och professionell hjälp med dina elbehov!

• Östermalmstorg 1, 114 42, Stockholm, Östermalm, Sverige

• 010-551 5858

3,1

Medel

TrustScore 3 av 5

Ber kunder att lämna omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

20 minuter blev tre timmar – och en faktura som luktar oseriöst

Detta är mina personliga upplevelser av PHX Elteknik. Jag köpte en Easee‑laddare via dem och bad om felsökning inom ramen för reklamationsrätten. Besöket tog 20 minuter – men jag fick en faktura från deras underleverantör på tre timmars arbete.

PHX Elteknik hävdade sedan att det inte var ett reklamationsärende och att de inte ansvarade för fakturan, trots att jag aldrig avropat tjänsten från någon underleverantör. Här är vi oense. Även om det inte vore ett reklamationsärende finns det domar från Högsta domstolen som säger att om ingen timtaxa avtalats ska fakturering ske utifrån vad som är skäligt. Tre timmar för tjugo minuters arbete är enligt min uppfattning inte skäligt.

Det som gör saken ännu mer anmärkningsvärt är att PHX Elteknik överlät fakturan till en underleverantör, som dessutom gjorde ROT‑avdrag i mitt namn, utan att jag fått någon information om minimidebitering eller avtal med tredje part.

Jag har nu gjort en anmälan till berörda myndigheter för att de ska kunna utreda om lagöverträdelser har skett.

Slutsats: Utifrån mina erfarenheter upplever jag PHX Elteknik som oseriösa och ansvarsförskjutande. Jag avråder starkt från att anlita dem och rekommenderar att välja en aktör som är transparent, seriös och som tar ansvar för sina kunder.

10 december 2025

Svar från Phoenix Elteknik - Stockholm

Tack för att du delar din upplevelse.

Vi vill här klargöra några centrala punkter då det verkar ha skett ett missförstånd kring både beställningen och vem som utfört arbetet.

Du har inte gjort någon beställning hos oss på PHX Elteknik. Det arbete som utförts och den faktura du hänvisar till kommer från en helt annan elfirma som du själv anlitat. Vi har inte mottagit någon felanmälan, offertförfrågan eller bokning från dig i detta ärende och vi har inte skickat ut någon elektriker.

Vi förstår att du utgick från att felet kunde ha koppling till den laddbox vi installerade för flera år sedan, men eftersom vi aldrig kontaktades av dig inför felsökningen har vi heller inte haft möjlighet att bedöma om det rörde sig om garanti eller reklamation.

Det var den andra firman – inte vi – som konstaterade att felet inte låg i laddboxen eller installationen, utan berodde på en inställning i användarappen.

Vi vill därför förtydliga att:

• Vi har inte varit avtalspart i detta arbete.
• Vi har inte skickat underleverantörer eller delat dina personuppgifter.
• Vi har inte fakturerat dig eller ansökt om ROT i ditt namn.
• Den felsökning och kostnad du fått kommer från den firma du själv kontaktat.

Det är förståeligt att situationen blivit rörig, men i detta fall står det helt klart att ärendet aldrig varit hos oss och att den andra firman utfört tjänsten.

Om du önskar hjälp från PHX Elteknik framöver eller vill att vi gör en egen genomgång av din installation är du självklart välkommen att kontakta oss direkt så hjälper vi dig gärna.

Vänliga hälsningar

PHX Elteknik

Installation av laddbox Zaptec gick…

Fakturan stämde överens mot offerten och överlag är jag supernöjd med servicen samt utförandet. Stort plus till elektrikern samt deras admin!

17 oktober 2024

Svar från Phoenix Elteknik - Stockholm

Tack för din feedback, uppskattar ditt omdöme!

Snabb service

18 oktober 2024

Svar från Phoenix Elteknik - Stockholm

Tack för din feedback, uppskattar ditt omdöme!

Sinnessjukt dyrt för ett enkelt jobb

Sinnessjukt dyrt för ett enkelt jobb. Hade inte med sig rätt prylar och tog då betalt för en extra framkörningsavgift (!) och löpande timtaxa (som är nästan dubbel så hög som normpriset) för att åka och hämta det de glömt.

Helt enkelt ett rent blufföretag, låtsats dessutom ha ett kontor lokalt – men ligger egentligen i en annan kommun, de har bara registrerat sig här för att ligga högt på Google. Misstänker att de satt det i system.

Edit: Notera att det de diskuterar i svaret inte har något med klagomålen att göra.

Att de inte tog ner spotlådan förstod jag, vi kom överens omdet med elektrikern lokalt, och jag gick med på det utan problem. Jag kallade den aldrig "liten" i kommunikationen. Det gick ju uppenbart utmärkt att sätta dit ett takuttag ändå, vilket var huvudgrejen.

Priset som jag reagerar på är inte originalöverenskommelsen, utan den extra timmen som de tog för att åka till Rotebro för att hämta en standarddel (ojordat takuttag) de inte hade med sig. (Enligt Google Maps skulle de ligga i princip granne med mig, det var därför jag valde företaget. Nu har jag fått Google Maps att ta bort deras falska placering där.)

Timpriset för ytterligare timmar framgick inte på offerten. Hade det talat om det – att de låg på en timtaxa på 1100 efter ROT-avdrag, mot Svenska Elektrikerförbundets normtaxa på 500-700 i timmen efter ROT-avdrag – skulle jag aldrig i livet gått med på offerten.

18 oktober 2024

Svar från Phoenix Elteknik - Stockholm

Hej, tack för din feedback. När du kontaktade oss gällde det en tvättmaskin som saknade ström, vilket vi undersökte och konstaterade att problemet låg i maskinen själv. Utöver detta hjälpte vi även till med att byta en dimmer till en strömbrytare och montera ett lamputtag. Du önskade också att vi skulle montera ner en "liten" hemmabyggd spotlåda från taket. Vid inspektion såg vi att lådan var stor och tung 20kg plus, monterad i taket, vilket gjorde det osäkert och omöjligt för vår elektriker att på egen hand ta ner den. För din säkerhet kopplade vi istället ur elen så att du kan ta ner den vid ett senare tillfälle.

Vi uppskattade att jobbet skulle ta två timmar, men på grund av det extra arbetet tog det tre timmar bla med spotlådan. Därtill behövde vi hämta material som inte var planerat från början eftersom arbetet på plats visade sig vara mer omfattande än vad som ursprungligen var känt.

Vi beklagar att du upplevde vår prissättning som hög, men vi arbetar alltid enligt våra fastställda priser och strävar efter att vara så tydliga som möjligt med kostnadsbilden. I vår bokningsbekräftelse framgår våra priser som du godkände i förväg.

Edit:
Tyvärr hade vi det ojordade uttaget i våra bilar. Normalt har man jordade uttag. Rotebro ligger vår grossist som har öppet dygnet runt.

Vi har aldrig heller skickat en offert till dig utan du bokade jobbet via telefon och fick en bokningsbekräftelse via mejl. I bokningsbekräftelsen står det arbetstiden vi uppskattar dvs 2h samt kostnad för det. Då var det bara prat om tvättmaskinen, men innan du bokade frågade du om vi hinner med spotlådan så sa vi att vi kikar på det på plats.

Utöver det står våra löpande kostnader efter efter 2h i bokningsbekräftelsen. Om du provar att läsa igenom den igen ser du att du på förhand har godkänt och vetat om våra priser.