1,8

0 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Vi kontrollerar omdömen

VARNING för Östlunds AB

Östlunds AB ser på nätet ut att vara ett stort och seriöst företag, drivs dock av ett par som har satt i system att skrämma kunder till att betala.
Charmiga och tillmötesgående så länge du köper något och inget krånglar, vilket jag tyvärr först i efterhand får bekräftat i alla omdömen kring dem på nätet.

Jag arbetar som läkare och köpte en sadelstol i min rehab process av en knäfraktur. Stolen levererades med felaktiga delar som gjorde att den inte fungerade, varefter en absurd och obehaglig process startade, där de inte fanns tillgängliga, varken per telefon eller mejl för retur av stolen inom två veckor och sedan vägrade att ta stolen åter inom ångerrätten. Östlund både hotade och gick vidare med kronofogden och därefter tingsrätten. Jag samrådde med jurist som var specialist på konsumenträtt, även för företag och vederbörande hade aldrig stött på något liknande fall, vilket med facit i hand bekräftades då Östlunds valde att återkalla målet i tingsrätten och tog tillbaka stolen.

Lärdom – sök på nätet efter omdömen på företag du funderar på att handla från, vilket säkert är en självklarhet för de flesta.

11 januari 2024

Köpte spel och kontroller

Köpte spel och kontroller hon var supersnäll innan man fick betalt därefter visade sig att kontrollerna inte funkade som jag meddelade henne men inget svar efter flertal försök.

30 december 2023

Vänd er till annat företag!

Vänd er till annat företag! Dåligt kundbemötande och ångra sig går inte!
Köpte som företag stol för provning. Motsvarade ej förväntningarna och önskade därför lämna den åter enligt deras provvilkor. Detta godkännande dem inte trots det gjorts inom föreskriven tid. Vänd er till annat företag om ni ska ha kontorsstolar eller annat då deras bemötande är under all kritik, kommer aldrig handla via dem igen!

10 april 2023

Amärkningsvärt dålig kundkontakt

Köpte kontorsmöbler, varav några delar inte fungerade.
Det gick bra i chatten och jag fick nya delar.
Grejerna funkar, men det är inte samma kvalitetskänsla som dyrare modeller, men man får fungerande don som motsvarar priset.

En faktura gick över tiden p g a slarv - ett mycket litet belopp, vilket i sig inte har betydelse.
Det kommer ett mail med en mycket otrevlig ton från den manlige anstsällde i företaget (som äger bolaget tillsammans med sin fru) där han med klumpig formulering ska ha reda på VARFÖR jag inte betalt fakturan.
(Undertecknat med 'Ekonomi')

En mästrande, oprofessionell och otrevlig upplevelse som jag besvarade med en fråga om varför detta var av vikt.
Då kommer en än värre harang där han undrar vad det är jag inte förstår, samt att han ämnar överlämna fakturan med påminnelseavgift till indrivare.
Detta är i sig inte ett problem för mig, utan det är just den otroligt amatörmässiga kontakten med tillhörande brist på bildning inom kundrelationer som gör att jag starkt rekommenderar ett annat företag.
De två anställda på Östlunds gör bäst i att gå en charmkurs hos Clas Ohlson eller byta till ett arbete där han inte har med människor att göra.

Tills dess köper jag mina grejer annorstädes i fortsättningen, och rekommenderar alla andra att göra detsamma.

Genom att köpa material hos den här typen av företag så fostras inte bara en affärskultur, utan även i slutändan en samhällelig attityd som vi inte vill ha.
Undvik i yttersta mån detta företag.

6 april 2023

Tar hand om kunderna!

Tar hand om kunderna!

Varje beställning har posten strulat, men Östlunds har gjort det lilla extra och har ett fantastiskt bemötande. Valde dom igen trots de inte var billigast, just för sin kundvård.

29 april 2022

Opålitligt företag

Jag beställde en sadelstol, får hem den och testar och inser att vadderingen inte är tillräcklig och jag känner redan efter 20-30 minuter att det smärtar i bäckenet. Jag gör sedan en retur där jag tvingas stå för frakt varpå dom mailar att stolen är extremt skadad och skickar bilder, så antingen får jag strunta i stolen och inte bli återbetald eller betala frakt och få tillbaka stolen. Givetvis betalar jag då frakt IGEN för att få stolen, får då hem den och den är i nyskick och ser inte alls ut som på bilderna dom skickade till mig. Beställ absolut INTE från Östlunds om du vill undvika problem från ett företag som inte vet vad kundorienterat tänk innefattar, utan bara bryr sig om att varan ska bli såld.

28 mars 2021

Köpte en sadelstol av företaget men den…

Köpte en sadelstol av företaget men den levererades aldrig. När jag ifrågasatte varför företaget aldrig leverade stolen efter en månads försening via deras chatt så blev de arg och fick ett väldigt dåligt bemötande. Jag föreslog att vi skulle tala med varandra per telefon istället för att hitta en lösning men då ville de betala tillbaka mina pengar istället. Jag borde ha läst på ordentligt om företaget innan ett köp ifrån dem för detta var verkligen slöseri av min tid. Jag
rekommenderar att ni söker upp ett annat företag som säljer liknande produkter.

19 januari 2021

Returer hanteras dåligt!

Absolut det sämsta mottagandet jag har upplevt. Om du tror att du eventuellt kommer att behöva returnera en vara så är detta extremt krångligt och kostsamt. Kundtjänst är inte roliga att ha att göra med. En av mina sämsta upplevelser vid köp på "postorder".

Rekommenderas inte! Försök hitta en annan leverantör!

14 september 2020

Bra RMA

Ringde för att reklamera en produkt, men det visade sig att jag inte hade köpt produkten hos dem. Eftersom jag inte visste vart jag skulle vända mig, så hjälpte dem mig att reklamera produkten direkt till tillverkaren och detta löstes på ett föredömligt sätt. Det kallar jag service utöver det vanliga! Det känns tryggt att kunna få hjälp hela vägen, inte bara med själva köpet, så i fortsättningen handlar jag hos Östlunds.

29 januari 2019

Aldrig mer!

Otrevlig personal, dålig bemötande. Listigt uttänkt med "prova på"...för att betala dubbelpris!

7 januari 2019

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis