Nordnet Sverige Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 140 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många konsumenter uppskattar verkligen att plattformen är överskådlig och enkel att använda, vilket gör det mycket smidigt att genomföra finansiell handel. Dessutom lyfts kundtjänsten ofta fram som exceptionellt hjälpsam, kunnig och snabb på att svara när man ringer. Vissa recensenter var inte nöjda med vissa förändringar på webbplatsen, gränssnittet och de nya färgvalen som har gjorts. Konsumenter nämnde även att forumet har blivit rörigt och att vissa uppdateringar av grafer har upplevts som onödiga. Människor påpekar också att viss viktig information om framtida utdelningar eller bolån kan saknas ibland.

Ämnen som oftast nämns

User experience

Kunder delar positiv åsikter om användarupplevelse och uppskattar en överskådlig layout med snabba och enkla... Se mer

Website

Användare beskriver tvetydiga upplevelser av webbplatsen, där många uppskattar det stora utbudet och den... Se mer

Customer service

Recensenter nämner positiv feedback om kundservice och uppskattar att det är lätt att komma fram på telefon... Se mer

Staff

Kunder noterar konsekvent positiva upplevelser med personal och beskriver bemötandet som trevligt,... Se mer

Service

Människor rapporterar positiva upplevelser med service och upplever personalen som mycket hjälpsamma och... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Courtagefri månadspsrande i ETFer är superbra. Önskar dock fler ETFer i erbjudandet. Vad ni kan göra bättre är likt Avanza lista framtida utdelningar så fort de blir kända. Den funktionen gör att j... Se mer

Det mesta är bra. Vissa ändringar i grafer har varit onödiga, hade gärna kunnat välja saker mer själv så som färger etc. Även vissa felaktigheter i graferna till och från. Gillar inte ändringen dä... Se mer

För mig som har ett medel intresse av investeringar så levererar Nordnet en plattform som täcker mina behov och som utvecklas både när det gäller tjänstespekter, geografiska marknader och användarvänl... Se mer

Jag har haft aktiedepå hos Nordnet i 15år. För 2 år sedan öppnade jag också en aktiedepå hos min nätbank i Handelsbanken. Det har varit betydligt mer strul med den senare än depån i Nordnet. Ringer ma... Se mer

1. Bank

Vi är en ledande nordisk digital plattform för sparande och investeringar. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Vår övertygelse är att kunskap växer när den delas. Hos oss får du därför mängder av inspiration, insikter och möjlighet att diskutera börsen och sparande med andra.

Bra

TrustScore 4 av 5

Ber kunder att lämna omdömen

Alla omdömen

199 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Ni har en bra plattform som utvecklas…

Ni har en bra plattform som utvecklas konstant. Tyvärr är kraven för private banking bolån för höga vilket gör att jag lämnar som nöjd kund

1 augusti 2026

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme och din feedback. Roligt att höra att du uppskattar plattformen som vi arbetar varje dag på att förbättra och lägga till nya produkter och tjänster. Tråkigt att höra att du lämnar, vi hoppas verkligen du kommer tillbaka till oss. Din feedback angående vårt bolån för Private Banking tar jag vidare till berörd avdelning.

Väldigt nöjd

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tusen tack för 5 stjärnor och ditt omdöme - det uppskattas.

Stabil site.

Stabil site, aldrig tekniska besvär. Fördelaktiga valutakonton.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tusen tack för 5 stjärnor. Roligt att höra att du uppskattar vårt valutakonto och vår stabilitet, det jobbar vi hårt för varje dag.

Tydligt och enkelt

Tydligt och enkelt.
Skulle uppskatta mer analysmöjligheter

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tusen tack för ditt omdöme och din feedback, det är något vi arbetar på.

Bra variation

Hög variation på produktfloran, speciellt på saker man inte kan köpa på andra plattformar.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tusen tack för ditt omdöme. Roligt att du att läsa att du uppskattar vårt handelsutbud!

Nordnet

Nordnet är bättre än Avanza men ändå…

Nordnet är bättre än Avanza men ändå sega på att hantera utdelningar från utland, tar oftast en halv vecka och ibland får man utdelningen på lördagen när markanden är stängd. Ibland drar de felaktig källskatt så man undrar om det sköts manuellt. Appen är seg på transaktioner, man ser ibland dagen efteråt trots att en notis visats redan. Det finns mycket att jobba på i appen. Utdelning kan visas både som kommande och utbetald, det finns liksom ingen koppling mellan deras data, allt hanteras individuellt och inte centralt. Nyheter (om de visas) repeteras i 10 olika språk. Deras Gold private banking ger inte mycket fördelar.

Jag tycker Montrose är bättre på allt ovan nämnt plus deras portföljbelåning är extremt mycket enklare, billigare och ger en själv mer ansvar än hos stela Nordnet.

Kom igen, ni kan bättre.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme och din värdefulla feedback. Jag tar det vidare till berörda avdelningar.

Mycket bra överlag

Utskicka är utav bra karaktär, appen är super enkelt att administrera och även erbjudande kommer löpande. Ända nackdel är väl kanske att utskicken är lite för ofta, vilket gör att man kanske ignorerar visa delar.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme och din feedback. Roligt att du uppskattar appen och våra utskick. Om du känner att utskicken blir för många kan du ändra vilken typ av information du tar emot från oss. Längst ner i valfritt mejl från oss kan du trycka på "Ändra dina prenumerationer", bocka i dina områden och sen trycka på "Spara inställningar".

Nordnet är Bra bank

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tusen tack för 5 stjärnor och ditt omdöme.

Nordnet

Bra sida men önskar kundservice private…

Bra sida men önskar kundservice private banking med möjlighet till bolån vid 3 miljoner som hos Avanza.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme. Private Banking har en egen kundservice hos oss och nås på +4610-583 37 00. Vi erbjuder ett bolån till alla våra Private Banking-kunder som har ett bolån från 2,5 miljoner kronor - jag skickar däremot din feedback vidare till berörd avdelning.

Jättenöjd, små justeringar

Hej.
Mycket nöjd i stort!

Saknar några enkla handgrepp enligt följande:
- önskar lättare sätt att höja/sänka lagd order
- önskar tydlig summering av antalet lagda sälj- respektive köpordrar
- önskar möjlighet att inte loggas ut så fort man tar minsta paus

Stort tack!

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tusen tack för omdöme och din feedback. Jag skickar dina två första punkter vidare till berörd avdelning.

Angående din sista punkt så kan du ställa in "automatisk utloggning" på både nordnet.se och i appen.

På Nordnet.se: Mina sidor -> Inställningar -> Min profil -> Scrolla ner till Säkerhet och ändra "Logga ut mig efter att ha varit inaktiv".

I appen: Gå till din profil högst upp till vänster -> Inställningar -> Inloggning och utloggning -> Ändra "logga ut automatiskt".

Nordnet

Jag önskar att private banking…

Jag önskar att private banking utvecklas mer

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme och din feedback. För ett tag sedan tog vi första steget med de olika nivåerna Guld, Platinum, Black och Signature. Nu arbetar vi outtröttligt med att förbättra vårt erbjudande - så håll utkik, det kommer mer!

Positiv helhetsupplevelse

Jag tycker banken presenterar en överskådlig bild av mina innehav och de värdepapper som finns tillgängliga. Banken har de få gånger jag kontaktat dem varit mycket snabba och gett tydliga svar. Helnöjd

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tusen tack för de fina orden. Väldigt rolig läsning, det uppskattas.

Utmärkta tjänster och priser

Utmärkta tjänster och priser.

Enda minuset är den nya turkosa gränssnittsfärgen (grönt eller blått är bättre för stigande siffror).

Totalt sett en utmärkt nätmäklare.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme och din feedback. Roligt att du uppskattar våra tjänster och priser. Gällande gränssnittet skickar jag din feedback vidare till berörd avdelning.

Er info är inte korrekt

Er info är inte korrekt. Ni köper in info från annan part som antingen ofta är fel eller kommer in för sent på er sida.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme och din feedback. Jag skickar den vidare till berörd avdelning.

Nordnet

Önskar en ny funktion gällande sortering / gruppering

I stort är jag nöjd med Nordnet och hur appen sant hemsidan är uppbyggd.

Hade jag fått önska en funktion hade det varit ett eget fält med fritext som man kan sortera och välja ifrån. Ex. Om jag skulle vilja gruppera alla mina innehav som har med hälsovård att göra så kan jag skriva "hälsovård" i en egen kolumn och få mitt samlade innehav av detta. Oavsett om det är aktie, fond eller ETF, oavsett kontotyp om det ligger på ISK eller KF, Då kan jag se att mitt totala innehav av instrument som har med "Hälsovård" att göra utgör en total summa av 50000 kr fördelat på dessa innehav. Som exempel.

Likadant för övriga samlingar av "Verkstad", "Finans" osv.
Det hade gjort det enklare för mig att omfördela portföljen.
Ex. Har jag ett antal ETF där jag låst värdet 10000 kr hade det gått att gruppera dessa innehav enligt ovan så kan jag med en snabb blick se vilka som sticker ut uppåt och sälja av ner till 10000 kr, samt var jag skall lägga dessa pengar istället, på de instrument inom gruppen som ligger under 10000 kr.

Svar från Nordnet Sverige

Hej, tack för ditt omdöme och din feedback. Vi har en funktion under Analys där du kan se hur stor andel ex. en aktie har i din portfölj samt hur stor del av portföljen som utgörs av olika branscher. Den är inte lika granulär som det du önskar, men kanske kan uppfylla ditt behov litegrann. Jag skickar däremot din idé vidare till berörd avdelning så håller vi tummarna för att det kommer i framtiden.