Den ekonomiska förvaltningen, som vi utnyttjar fullt ut, ger jag fem stjärnor. Sköter mycket av den löpande verksamheten självständigt. I övrigt lätt att få kontakt och få svar på eventuella frågor.... Se mer
Ojämnt mellan olika avdelningar! 5 stjärnor för redovisning 2 stjärnor för juridik och teknik Stjärnorna gäller generellt för tjänster över tid. Tillägg Har bara använt den tekniska delen... Se mer
Vi är kunder till NABO sedan många år och har genomgående goda erfarenheter. Vi har lätt att komma i kontakt med person med rätt kompetens, får trevligt bemötande och snabb återkoppling. Vår erfarenhe... Se mer
- Nr. 1 av de 1 bästa företagen i Fastighetsförvaltning
- Nr. 1 av de 1 bästa företagen i Bostadsrättsförening
- Nr. 1 av de 1 bästa företagen i Bostadsförening
- Nr. 4 av de 4 bästa företagen i Bostadsverktyg
- Nr. 1 av de 2 bästa företagen i Fastighetsunderhåll
- Nr. 1 av de 1 bästa företagen i Bostadsrätt
Om Nabo - Stockholm
Nabo - Tillsammans skapar vi Sveriges bästa BRF:er
Samla styrelsearbetet i vår digitala plattform och upplev tryggheten med över 350 experter inom ekonomi, teknik och juridik. Du får allt din BRF behöver, under ett och samma tak.Bättre ekonomi
Med över 350 experter förvaltar vi ditt livs största investering – ditt boende – med noggrannhet och expertis. Vi hjälper din BRF att sänka kostnader, öka intäkter och öka värdet på fastigheten. Dessutom möjliggör förhandlingskraften av de 4 000 föreningar som vi förvaltar runt om i Sverige förmånliga erbjudanden för försäkring, lån, el, bredband och mycket mer som alla kunder kan ta del av.Effektivare fastigheter
Vi säkerställer att driften av din fastighet alltid rullar på, så att du som styrelsemedlem slipper hantera ovälkomna överraskningar och kostnader. Våra experter utför löpande förbättringar av fastigheten, planerar långsiktigt, och förebygger fel. Om problem uppstår åtgärdar vi dem snabbt.Enklare styrelsearbete
Som styrelsemedlem är ditt viktiga arbete mycket betydelsefullt för din BRF! Med vår marknadsledande digitala portal och experter på din sida blir det enklare att uppfylla styrelseansvaret och fatta bra beslut.Kontaktuppgifter
Hammarbybacken 31, 121 30, Stockholm, Stockholm, Sverige
- 010-288 00 00
Ber kunder att lämna omdömen
Har besvarat 87 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 2 veckor
Varning: Bad om en offert – fick en faktura på 2150 kr!
Nabo förvaltar min bostadsrättsförening och delade ut reklam om att de erbjuder tjänster även för oss boende. Jag ringde dem för att få en offert på att laga eller byta ut min handdukstork. De sa att jag skulle mejla en bild på modellen till deras felanmälan (trots att det gällde ett prisförslag, inte ett fel) och be om offerten där.
Några dagar senare fick jag ett sms från en elektriker från Nabo. Han meddelade att varken reservdelar eller likadana modeller finns att köpa längre, och att de därför inte kunde ge mig någon offert.
En månad senare dök det plötsligt upp en faktura på 2 150 kr från Nabo för denna "tjänst". Jag bad om ett prisförslag, fick ingen hjälp, men blev ändå fakturerad. Jag rekommenderar starkt att inte anlita dem för privata hantverkstjänster!
Oproffesionell ekonomisk förvaltare
Vi har i föreningen haft Nabo som Ekonomisk förvaltare i många år. Jag själv har arbetat i många år som redovisningskonsult. När jag klev in i styrelsen så upptäckte jag relativt fort fel på momsen, de hade missat att deklarera moms som vi hade rätt att dra av då vi även hyr ut parkeringsplatser. Flera hundratusen i skattepengar som vi som förening betalt i onödan under ett par år.
De skylde på oss som attesterat fakturor (innan mig, ingen med samma redovisningskunskap) när det är dem som har lämnat in samtliga deklarationer och även är de som då konterat upp fakturorna utan moms för oss att godkänna. En av anledningarna till att välja Nabo som Ekonomisk förvaltare var ju att de säger sig ha den ekonomiska kunskapen som styrelser ofta inte har, då det ofta är lekmän som sitter, och ska följa de lagar och regler som finns. Detta var inget heller som är tydligt vid attest. Som redovisningskonsult, är det ett bemötande som jag tycker är högst ifrågasättande och oproffesionellt.
Jag har också hört att den ekonomiska förvaltaren gjort påtryckningar för att en enskild styrelseledamot ska avgå, med hot om att annars ha extrastämma där då styrelseledamoten ska komma med en egen föreslagen styrelse och argument för denna konstellation. Ingen misskötsel har skett från styrelseledamoten, utan det är mer övriga styrelseledamöters handlande som är högst olämpligt. Detta känns långt utöver det uppdrag som Nabo som ekonomisk förvaltare har.
Ekonomiska förvaltare som missbrukar sin roll
Enligt min uppfattning som ledamot i en BRF uppfattade jag att Nabos ekonomiska förvaltare deltog på styrelsemöten utan styrelsebeslut. Förvaltaren tog beslut om att inte stämma av bokföringen mot lägenhetsförteckningen, ett beslut som fattades utan hela styrelsens godkännande eller röstning. Nabos jurister förlikade utan komplett styrelsemandat, alltså beslut som avvek från stadgarna. Man pressade också aktivt för ledamöters avgång och respekterade inte stämmans beslut och föreningsdemokratin, Jag har kontaktat ledningen om detta och de ser inte att de agerat fel utan bistår agerandet vilket är uppseendeväckande. Transkribering av ljudinspelning nedan. (Man visste såklart inte att jag dokumenterade allt)
(Nabos ekonomiska förvaltare): Finns det någon anledning att du sitter kvar när du ändå tänker avgå?
(Ledamot): Jag tänker bara att jag gör min tid och sen så är det klart därmed.
(Nabos ekonomiska förvaltare): Men att du inte avgår tidigare tänker jag när du ändå inte vill jobba i det här teamet. Det känns som att det är väldigt ineffektivt alltihop.
(Ledamot): Jag känner så här att jag är vald för den här perioden, bara löpa perioden ut. Och ja, det är väl det.
(Nabos ekonomiska förvaltare): Även om övriga styrelsen skulle vilja ha ett omval om en vecka?
(Ledamot): Omval då måste man ha en extrastämma.
(Nabos ekonomiska förvaltare): En extrastämma.
(Ledamot): Ja då får man ju ta en extrastämma.
mer angående extrastämma
(Nabos ekonomiska förvaltare): Alltså enda egentligen anledning till det är om du skulle vilja ta ditt utvalda team som du skulle jobba bättre med för att konkurrera. Men det kan du ju lika gärna vänta med.
(Ledamot)): Nej alltså jag känner väl att, det är inte så stor.. det är inte så många här i föreningen som ens är intresserade av att vara med i styrelsen. Utan det är de som är här.
(Nabos ekonomiska förvaltare): Nej då är det ju absolut smidigast om man avgår utan extrastämma. Den enda anledningen hade ju varit om man skulle behöva välja en ny styrelse. Och ni är ju en styrelse som klarar er fram till ordinarie stämma
Min åsikt är därmed att man inte följer god föreningssed, respekterar ej föreningsdemokratin och agerar utöver sitt mandat. Jag hade varit väldigt försiktig med att välja de som leverantör och kommer rådge alla människor jag någonsin kommer i kontakt med som är del av BRF styrelse att anlita annan aktör.

Svar från Nabo - Stockholm
Felanmälan besvarades med ett…
Felanmälan besvarades med ett automatiserat svar, vi kontaktar dej inom kort.... Det var tre veckor sedan.

Svar från Nabo - Stockholm
Trevligt och professionellt bemötande…
Trevligt och professionellt bemötande snabba svar.
Lätt att få kontakt . Jag har endast positiv upplevelse med support och ekonomi förvaltningen.

Fungerar utmärkt med allting
Levererar det ska ska snabbt och enkelt. Bra service.
Får alltid hjälp främst av vår ekonomiska förvaltare.
Bra system som är enkelt att förstå.

Supersmidiga att jobba med
Supersmidiga att jobba med. Lite kostsamt dock för föreningen.

Svar från Nabo - Stockholm
Enkel och tydlig nog för att snabbt…
Enkel och tydlig nog för att snabbt utföra uppgiften, hitta och förstå.

endast pengar i åtanke
De tog på sig 1 år för projektering av fönster byte utan att göra någonting. Det kostade 30K

Svar från Nabo - Stockholm
Jättebra service när det kommer till…
Jättebra service när det kommer till ekonomisk förvaltning!

Svar från Nabo - Stockholm
Bra modul för dokumenthantering, utskick till medlemmar osv
Deras modul fungerar fint för dokumenthanterning, styrelsemöte osv. Vi köper bara ekonomiska förvaltning och det fungerar bra.

God förvaltning för bostadsrättsföreningar
Fastighetsskötsel och fastighetsförvaltning utnyttjar vi i mindre omfattning och det är kanske därför som jag upplever att de inte är helt lyhörda gentemot oss.

Vässa till ÅR systemet
Vässa till ÅR systemet, helt värdelöst i flera avseenden, t ex p7 vi har hållit på i en vecka att få till det men det är fortfarande missmatch mellan person och epostadress, många småfel under FB som vi inte själva kan rätta till utan att förvaltaren gör det, som kan ta veckor t ex bo yta ska vara 2356 m2 inte 2354 m2, samma fel 3 år i rad, mycket tröttsamt. Styrelsen har säkert lagt ner 30-40 timmar på extraarbete, inte ok!