Tar inte bort förra kriminella hyresgästen trots att skatteverket har gjort det för länge sedan. Får besök av bland annat kronofogden som inte hittar någon annan adress på personen. Alla andra (hitta,... Se mer
Prövade vid 2 tillfälle att söka informationer om domar på en person. Betalade med Swish. Båda gånger fungerade det inte - ingen doms-info visades. Prövade att felanmäla till kundservice, men det verk... Se mer
Mycket dåligt … en person står skriven på min adress som inte bor här , vilket skapar obehag då han är eftersökt av fordringsägare . Det går tydligen inte ta bort .
Mr koll medverkar indirekt till bedrägerier pga sina utförliga och avslöjande uppgifter om personer Ofattbart att det är tillåtet. Jag vet att offentlighetsprincipen råder men vi lever nu i en ny tid... Se mer
Informationen kommer från olika externa källor
Vi har bättre koll på privatpersoner. Här finns information om ekonomi, domar, yrken, adresser och mycker mer.
Fick veta att jag har fel adress hos…
Fick veta att jag har fel adress hos MRkoll. Flyttade för 4 år sedan och ser nu att jag bor ihop med de som tog över mitt tidigare boende... Har rätt uppgifter hos alla utom MRkoll. Vilken oseriös sida, haha
Verkar vara ett oseriöst företag som…
Verkar vara ett oseriöst företag som bara vill tjäna pengar på andras bekostnad och felaktiga uppgifter.
Vart tog integriteten vägen? Jag förstår att folk blir upprörda.
Privatliv?
Att Sverige har mage att prata om personlig integritet och rätten till privatliv.
Uselt update om telefonnummer
Separerade 2019, min dåvarande mans hemnummer står fortfarande på mig fast jag aldrig stått för abbonemanget ens under vår tid tillsammans
Det är 2023 nu..
Hur update är MrKoll då? Som de påstår?... så irriterande...
Jag tycker inte om att de kallar mig en man och använder han
De anänver han istället för hon.
Hemskt och vidrigt företag som tjänar…
Hemskt och vidrigt företag som tjänar pengar på din personliga integritet. Näst intill omöjligt att få bort dina personliga uppgifter dessutom. Enda sättet verkar va att försöka få hemlig identitet via skatteverket vilket också är näst intill omöjligt såvida du inte lever under hot.
Företaget SKA kontakta de personer som…
Företaget SKA kontakta de personer som registreras med INFORMATION om registrering OCH TA GODKÄNNANDE från densamma. Kan verkligen företaget spara uppgifter så som tel.nr utan godkännande.
Jag bege att SAMTLIGA tel.stryks. Ja, att JAG stryks utifrån GDPR.
Bekräfta mitt meddelande!!
//Margaretha
Mrkoll borde definitivt ändra namnet…
Mrkoll borde definitivt ändra namnet till Nollkoll eller Mr Noll Koll! Tex. uppgifterna i deras system ang. fordonsinnehav är inaktuella sedan FLERA år tillbaka! På sin hemsida hänvisar Mrkoll till ursprungskällor, men där är uppgifterna ändrade och korrekta. Man kan fråga sig varför företaget tillhandahåller en tjänst när man struntar i att hålla den a jour?
Jag anser att denna sida är MYCKET VÄRDEFULL, i vissa sammanhang!…
Jag anser att denna sida är en nödvändighet, i allra största grad! Jag har haft ett fall där jag blev utsatt för förtal där en person spred hemska rykten om mig till mina grannar på landet. Ett exempel: " ...han har mördat sin fru" Jag gick till polisen, [11414] och anmälde personen, men fick ingen hjälp "...i brist på bevis...", trots att jag hade ett namngivet vittne, med tel.nr, adress mm !!!
Uppgifter från Belastningsregistret på mig, som jag skaffade, hjälper ju inte alls (!!!) eftersom där står:
OM DET FÖLJER EN BILAGA MED DETTA MEDDELANDE SÅ FRAMGÅR DÄR VILKEN BELASTNING DENNA PERSON HAR!
[Alltså: Om jag inte vill visa den bilagan så bränner jag bara bilagan och påstår att ingen bilaga fanns med från Belastningsregistret!!! (Givetvis!! Eller?)]
Uppgifter från Belastningsregistret är MENINGSLÖST!!!
Då blev uppgifter om min ev. belastning från 'MRKOLL' oändligt VÄRDEFULL!!!
Där stod klart och tydligt att jag hade varken ekonomisk eller någon annan straffrättslig belastning på min person!!!
Detta var min ENDA möjlighet att inför mina goda grannar bevisa att jag var totalt ostraffad!
Denna sökning på 'mrkoll' bad jag att min närmaste granne skull göra, vilket han också gjorde, och därigenom kunde jag således rentvå mig, åtminstone från de värsta anklagelserna! Det räckte ju för att visa att sannolikt alla andra anklagelser också var falska!
TACK 'mrkoll' !!! Ni räddade min heder i ett katastrofalt läge, där mina egna förklaringar var totalt värdelösa! TACK! 'mrkoll'!
[ Till saken hör att den person som spred de falska anklagelserna var en rysk-född kvinna som blev sur på mig då jag bad henne "åka hem igen" efter hennes besök hos mig på 'landet' i Värmland.
händelsen inträffade sommaren ca 2012]
Ett av de absolut äckligaste företagen
Riktigt vidrigt företag som tjänar pengar på DIN personliga information. Till skillnad från t.ex hitta.se och Eniro så har du noll möjlighet att ta bort dig från mrkoll. Du kan dölja din gatuadress (under en kortare period) men det är inte mycket värt när all annan info finns kvar.
Förstår inte hur såna här sajter kan vara lagliga. Det är dels integritetskränkande men också en klar säkerhetsrisk som gör en enormt mycket mer sårbar för ID-kapning.
ANVÄND INTE MRKOLL! Håll er borta från sajten. Besök den inte och köp absolut ingenting. Dina besök och köp fyller mrkolls fickor och motiverar dem till att fortsätta detta nonsens.
(Tips: det går att kontakta Google och be om att de slutar länka till ens profil på mrkoll. Det tar förstås inte bort ens information men det gör det i alla fall nån procent mindre troligt att snokade personer hittar en online.)
Köpa sig fri i grundlagen
Ett skydd i grundlagen kan köpas för 2000:- för att sprida vad som helst om vem som helst. Detta var nog inte riktigt lagstiftarens tanke med att göra det till en guldgruva för företag som säljer uppgifter om personers ekonomi, brottshistorik eller vem de valt att leva sitt liv med.
Integritetskränkande
Lever på folks lidande! Försämrar ens möjligheter om man har en dom på sig då folk är snabba med att döma och skapa sig fördomar. Har man dömts och tjänat av sitt straff så har man sonat för sitt brott. Men mrkoll, lexbase och liknande sidor ser till att man döms resten av livet iomed att dem visar om man förekommer i rättshandlingar och säljer öppet på nätet.
Vart tog den personliga integriteten och privatliv vägen? Sverige som stolt vill prata om integritet och är snabba med att peka finger åt andra länder. Men ändå tillåter att sådana sidor visar fullständiga personuppgifter inkl personnummer med fyra sista, tillsammans med rättslig bakgrund och massa andra privata och känsliga uppgifter. Här struntas även fullständigt i gdpr som kom till för att skydda oss mot exakt det som försiggår här i Sverige. Sådana sidor som använder våran privata och känsliga uppgifter som marknadsföring och tjänar pengar på vår bekostnad borde förbjudas omedelbart!
Anmäl till EU och IMY (integritetsskyddsmyndigheten)! Båda dessa är starkt kritiska mot hur våran uppgifter sprids på nätet.
Riktigt uruselt
Riktigt uruselt.
Står min adress ska vara dold men länk nr 2 (länk nr 1 är också från mr koll) som visas på internet sökresulrat står en liten text med min andres.
Alltså är den öppen offentligt på Googles sökresultat av mr koll.
Google försökte efter jag bad och berätta om privatorsaker av fara. Dom kunde inte få bort och jag kan ej nå mr koll.
mrkoll
Mrkoll, ett sjukt och vidrigt verksamhet som utsätter personer och företagens säkerhet i fara. Grundaren Simon Vilhelm Krantz (se nedan Martins info) själv är av tredje klassens kriminella. Simon Vilhelm Krantz är en charlatan som lurat folk och bör anmällas för stöld och bedrägeri. Sådana illegala verksamheter bör omedelbart stoppas och spärras, men vem lyssnar? En regering som inte ens kan anpassa sig efter EU:GDPR regler? Regeringen borde anmälas till EU-kommisionen för bristande handlingskraft. Eller Datainspektionen som inte heller visat sina framfötter? Ett dubbeltmoralt system vi befinner oss i. Ena sidan införs datapersonsskydd på våran datorer och å andra sidan låter systemet mrkoll, lexbase, verifiera, etc att existera.
Trots det allvarliga hotet mot person- och företags säkerhet, har regeringen inte gjort någonting, därför bör regeringen dras ordentligt i öronen för sin nonchalant.
Till dig Emil, som manar andra att starta namninsamling, är det en jättebra idé. Denna brottsliga verksamhet (mrkoll) bör svartlistas. Det första jag gjorde anmälde mrkoll till ARN och håller tummarna för ett nederlag för detta farliga bluff- företag.
Ren o skär galenskap att sådana här…
Ren o skär galenskap att sådana här söktjänster håller en databas över precis allt och alla som har ett svenskt personnummer.
Bara för att det är lagligt
Bara för att det är lagligt behöver ni inte lämna ut all information. Bara för att det är lagligt att jag kn- ull-ar era mammor betyder inte att jag gör det.
Mrkoll suger
Mrkoll suger så enkelt är det,skandal att denna sjuklöver-regering låter mrKoll hållas och såna sidor som MrKoll Lexbasre och liknande sidor borde stängas ner för gott
Klaga till EU!
Dessa databaser mrkoll,lexbase,verifiera mm förstör folks liv genom att ens möjligheter till jobb och ett socialt liv försämras rejält. Ett stort intrång i ens privata liv och integritet. Två gånger har förra regeringen misslyckats att ändra grundlagen för att få stopp på dessa sidor. Dessa partier som nu sitter i regeringen är de som var emot grundlagsändringen och röstade emot. Så att de ska komma till en lösning i detta bekymmer är osannolikt. Gör som många andra och klaga till eu-kommissionen, ju fler desto bättre! Eu är starkt kritiska mot hur Sverige behandlar känsliga och personliga uppgifter och menar att det inte är förenligt med GDPR. För inte länge sedan skickade eu ett brev till Sveriges riksdag och uppmanade att komma till en lösning med dessa databaser annars ingriper eu-komissionen.
På Eu:s hemsida finns klagomålsfomulär som man kan fylla i och skicka in. I detta fall är det Sveriges riksdag man klagar på då dessa databaser har lagligt stöd att göra som de gör i Sverige.
de tjänar pengar på folks lidande
Missnöjd med mr koll. Lyssnar inte på någon. Jag är inte nöjd med företaget hur de…
Jag är inte nöjd med företaget hur de behandlar mig eller andra som inte vill ha sina uppgifter hos dem. De tar inte bort något även om man talar om att de gör fe. De har inte fått min tillåtelse.
Tack för mig.