Jag hade förväntat mig en mer njutbar…
Jag hade förväntat mig en mer njutbar överresa, och att kunna vila lite. Annars var det en bra ide med färjan då man sparade 200km.
MOLSLINJEN A/S er et dansk rederi, der med Kattegat-ruterne Odden-Aarhus og Odden-Ebeltoft sikrer en hurtig, effektiv og behagelig rejse mellem Sjælland og Jylland. MOLSLINJEN driver også ruterne ALSLINJEN, FANØLINJEN, SAMSØLINJEN, LANGELANDSLINJEN og BORNHOLMSLINJEN. På Kattegatruterne møder du tre af verdens største hurtigfærger: Express 2, Express 3 og det nyeste skud på stammen, Express 4. Superfærgerne kan tage op til 1.000 passagerer, 417 personbiler og 60 motorcykler samt laste campingvogne, busser og op til 30 lastbiler på én overfart. Overfarten mellem Ebeltoft og Odden varer 60 minutter og 80 minutter mellem Aarhus og Odden. Med den nye motortrafikvej mellem Vig og Holbæk kan rejsen fra Aarhus til Storkøbenhavn gøres på lidt mere end to timer. Kombardo
Færgevej 7A, 8000, Aarhus C, Danmark
Svarar vanligtvis inom 2 veckor
Färjan var bra, lätt att boka biljett! Överfarten från Århus till Själlands Odde var trivsam! Dock ett STORT minus att de inte skrev att färjan inte går från Ebeltoft som bokningen avsåg... kom till färjeläget i Ebeltoft som var väldigt 'övergivet' men inte någon info att färjeläget var taget ur bruk!! Samt NOLL info på hemsidan! Sedan tog Molslinjen betalt för ombokning av biljett med avgång från Århus!??? Vi hann precis, som sista bil till nästa avgång
Rekommenderar Molslinjen att uppdatera sin hemsida samt sätta upp skyltar på färjeläget i Ebeltoft att färjor inte går därifrån. En person vi frågade berättade att många andra åker dit o väntar på färjan som inte kommer....
Fantastisk resa med färjan. Mycket folk vilket ledde till ont om sittplatser. Folk uppmanades att ta bort väskor och dela med sig av platser, men tyvärr är folk egoistiska. Maten tog snabbt slut i restaurangen och servicen var långsam. Otydlig info från kassapersonalen.
Lite dåligt skyltat var man kunde gå.
Men utsikten bak i båten var makalös. Trodde dock inte att man fick stå på bildäck och titta ut. Lite orolig för en ensam kvinna som stod och lutade Lite väl mycket över kanten. Men andra uppmärksammade och gick och pratade med henne. Ingen personal i närheten.
Det är så enkelt och smidigt att resa med Molslinjen! Alltid god service och okomplicerat.
Enkelt att boka. Enkelt att betala. Enkel check-in. Trevlig personal ombord. Snabb tur. Mycket prisvärt och tidsbesparande jämfört med att köra bil över Fyn.
Valde färjan för att slippa mänga mils motorväg
Skönt att slippa gå köra över Fyn och Storabält samtidigt spara 200 km
Mycket bra färjeläge i Ebeltoft. Höll tidtabellen exakt.
Jag och min (icke-covid19-vaccinerade) mor samt mina barn reste med Molslinjen.
Dagen innan vi reste ringde jag för att försäkra oss om att vi inte behövde gå upp på däck utan kunde sitta kvar i bilen hela resan med tanke på rådande corona-pandemi.
Efter ca 10-15 min kommer en man ur personalen och kräver att vi ska gå upp på däck. När vi inte vill göra detta återkommer han i sällskap med ytterligare en personal som talar om att det är förbjudet för oss att vistas i bilen (strikta order från kapten). Färjan har redan börjat gå och vi kan alltså inte gå iland även om vi så önskar. Situationen blir obehaglig och barnen börjar bli oroliga och illa berörda. Vi förstår att vi inte har något annat val än att, mot vår vilja, lämna bilen och gå upp - utan garanti för vår säkerhet.
Trots försäkran om att alla ska bära munskydd och att det ska finnas gott om utrymme att hålla avstånd ser vi flertalet passagerare som INTE bär munskydd och det finns inte tillräckligt utrymme för att hålla avstånd.
Vill också tillägga att vi valde bort att ta färjan från Göteborg till Frederikshavn som var vårt mål för resan på grund av att vi inte ville vistas inomhus eller på färja. Därför valde vi (efter telefonförsäkran) att valde vi att åka de extra 65 milen, nästan hela vägen genom Danmark, för att nå vår slutdestination.
Det kanske är överflödigt att berätta att vi på vägen tillbaka till Sverige valde att bila hela vägen genom Danmark för att undvika Molslinjen.