1,7

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Svarar vanligtvis inom 24 timmar

Köpte en kreditupplysning för cirka…

Köpte en kreditupplysning för cirka 75kr. Fick en faktura som jag glömde betala. ( hamnade i skräpposten ) Helt plötsligt kom en faktura på 1200 kr från fogden. Jag har inte fått påminnelse eller inkasso.

2 januari 2026

Omdömet är felaktigt.
Det är inte fråga om en faktura från kronofogden utan om inkassokostnader pga att gäldenären inte betalat sin skuld. Notera att Simon Ekstrand medger att han har gjort det aktuella köpet för ett aktiebolag som han företräder.

Fakturan mejlades till Nemo Electro AB tidigt på morgonen den 1 oktober till info@nemoelectro.se. Det är den mejladress som Simon Ekstrand angav, vid köpet, i vårt system för fakturering.

Enligt vårt system har mejlet kommit fram till denna mejladress. Fakturan är alltså mejlad till Nemo Electro AB enligt den instruktion företrädaren för Nemo Electro AB, Simon Ekstrand, uppgett i vårt system.

Jag har aldrig hört att våra fakturor som mejlas (flera tusen varje månad) har hamnat i skräppost. Det är dock fullt möjligt och det är var och ens ansvar att ha koll på sin skräppost.

Brev med betalningspåminnelse postades den 29 november 2025. Brevet skickades till den adress som då var registrerad på Bolagsverket för Nemo Electro AB = rätt adress. Brevet har inte kommit i retur vilket innebär att det har delats ut till Nemo Electro AB på angiven adress.

Brev med inkassokrav postades den 16 december 2025.

Brev med information om att vi sökt betalningsföreläggande postades den 8 januari 2026. Brevet skickades till den adress som då var registrerad på Bolagsverket för Nemo Electro AB = rätt adress. Brevet har inte kommit i retur vilket innebär att det har delats ut till Nemo Electro AB på angiven adress.

Alla tre breven har skickats på post till samma adress och de har delats ut. Sannolikheten för att tre olika brev efter varandra inte skulle ha kommit fram är i princip noll. Simon Ekstrand ger oss sämsta möjliga omdöme när vi har gjort allt rätt. Vad mer kan vi göra än att skicka brev efter brev till bolagets registrerade adress?

Skickar ut spam

Jag har aldrig varit i kontakt med företaget, än mindre gett mitt samtycke till att bli med i deras e-postlista. Trots det har de lagt till mig i sin e-postlista och skickat ut spam till mig i form av ovälkomnad reklam för sina tjänster. Detta vill jag tro är ett brott mot GDPR.

13 augusti 2025

Svar från Krafman

Vi tog bort mejladressen direkt när vi fick ett mejl om det. Exakt varför mejladressen fanns i vår e-postlista för nyhetsbrev och reklam vet jag inte men det handlar om en mejladress som har registrerats på Bolagsverket för ett företag. I Sverige är det tillåtet att skicka nyhetsbrev och reklam med post och mejl till företag . Nyhetsbrev och reklam med post eller mejl är därmed varken fel eller ett brott mot GDPR. Vi gjorde det bästa i situationen och tog bort mejladressen omedelbart och meddelade i svarsmejl att vi hade gjort det. Otroligt tråkigt att då behöva utstå denna typ av oseriös betygsättning. Per-Inge Krafman

Olovlig kreditupplysning.

Olovlig kreditupplysning.
Kommer polisanmälas.
Företaget är dessutom i konkurs och Likvidation beslutad 2023-06-30.
Hemsidan gömmer sig under Krafguard.

12 februari 2025

Svar från Krafman

Vi lämnar aldrig ut någon olovlig kreditupplysning. Man måste ha legitimt skäl för att ta en kreditupplysning på en privatperson. Vi prövar alltid om ett angivet skäl är legitimt. Om man anser att en kreditupplysning har tagits utan legitimt skäl ska man kontakta oss. Att skriva här gör ingen nytta då den som skriver här är anonym. Krafguard AB är absolut inte under likvidation och absolut inte i konkurs. Krafguard AB har aldrig haft någon betalningsanmärkning och har mycket bra ekonomi. På Trustpilot kan vem som helst ljuga hur mycket som helst för skribenterna är anonyma. Vi får hoppas att det blir en polisanmälan för då får vi information om vem som har skrivit detta och kan anmäla personen för falsk tillvitelse som är ett allvarligt brott.

Mycket dåligt företag

Mycket dåligt företag
egentligen har de ingen aning om vad de sysslar med

11 december 2024

Svar från Krafman

Oavsett hur bra tjänster man tillhandahåller kommer det alltid att finnas någon som inte är nöjd. Jag kan bara beklaga att denna kund inte är nöjd. Kunden som är ett företag ringde mig och ville ha fakturan omedelbart. Jag svarade att faktureringen sköts automatiskt en gång varje månad och att jag inte kan påverka det. Inte helt unikt. Kunden var inte heller nöjd med vårt kreditbetyg och ville att jag skulle utveckla hur betyget har satts. Jag förklarade att det är en avancerad algoritm med mycket hög träffsäkerhet som beräknar kreditvärdigheten. Kunden tyckte dock att vi hade ett för lågt betyg i den kreditupplysning han tagit. Allt är matematik och underlaget naturligtvis begränsat av vad vi enligt lag får använda så det är fullt möjligt att det i ett enskilt fall kan kännas fel även om det troligen är helt rätt. Normalt sett är våra kreditvärdighetsbetyg mycket tillförlitliga. Som sagt - man kan inte göra alla nöjda. Vi har inte bundit upp denna kund på något sätt så det går bra att gå vidare och testa våra konkurrenter.

Spamföretag

Spamföretag. Skickar utan utskillning sin spam till alla Sveriges företagare. Krafman och hans kånkade bolag PI Finans förföljer skuldsatta. Det finns skäl att va anonym. Och jag har visst använt tjänsten. Den är mycket sämre än UC som inte heller spammar hela Sverige. Löjligt att avfärda alla som hatar hans spam. Det är desutom upplevelsen och inte tjänsten som resenseras. Min upplevelse av Krafman och hans spammande är shit.

11 oktober 2024

Svar från Krafman

Detta är inte ett seriöst omdöme. Hur skulle "Snille Popp 1" som är helt okänd för Krafguard AB kunna känna till Krafguard AB:s rutiner för att skicka nyhetsbrev? Påståendet är påhittat och osanning. Krafguard AB skickar absolut inte nyhetsbrev till "alla Sveriges företagare." Krafguard AB spammar alltså inte hela Sverige så även det påståendet är osanning. Det är anmärkningsvärt och oseriöst att hitta på ett negativt omdöme. I Sverige är det dessutom tillåtet att skicka nyhetsbrev/reklam till företag med post och mail. Detta omdöme är skapat av en anonym person som aldrig har använt Krafguard AB:s tjänster. Påståendet att PI Finans AB förföljer skuldsatta är ren förbannad lögn. Påståendet att jag som heter Krafman förföljer skuldsatta är inte bara ren förbannad lögn utan också en grov kränkning av mig som privatperson. Alla fordringar som ägs av PI Finans AB har fastställts av kronofogden i utslag i betalningsföreläggande eller prövats av domstol med bifall till talan. Att någon som har en skuld ska betala sin skuld är inte konstigt eller fel. PI Finans AB har aldrig någonsin gjort sig skyldig till att "förfölja skuldsatta". Jag som privatperson har aldrig någonsin gjort mig skyldig till att "förfölja skuldsatta" Det är ett grovt, kränkande, falskt och olagligt påstående.

Extremt oseriös och ljuger

Jag och Per bokade in ett google möte för jag skulle kunna konfrontera Per över den konstanta spammen jag upplevde. Däremot under samtalet satt Per och vägrade erkänna att han spamma mig. Dessutom kunde Per inte sluta tjata om sina 4 gråa katter. Dessutom började han prata om sin senaste Amazon beställning, utan att gå in i för mycket detalj kan jag säga att beställningen var mycket pervers och olämplig. Extremt besviken den galna mytomanen löste inte ens problemet utan tjatade bara om hans 4 gråa katter och fortsatte spamma mig med 1000 Mail om dagen.

11 september 2024

Svar från Krafman

Detta är ett nättroll och allt som står i omdömet är ren förbannad lögn. Varken jag eller Krafguard AB har haft någon kontakt med denna person. Jag har aldrig haft något Googlemöte med varken denna person eller någon annan angående påståendet om spam. Jag äger ingen katt. Jag har aldrig beställt något på Amazon. Jag har aldrig beställt något som är perverst. Krafguard AB har aldrig skickat mer än ett nyhetsbrev till ett företag under samma månad så 1000 mail om dagen är ren förbannad lögn. Jag är djupt besviken på Trustpilot som uppenbarligen är en plattform för nättroll och näthat. Ta bort ovanstående omdöme omedelbart!!

Hot och dåligt bemötande

Hot och dåligt bemötande. Se upp för krafguard

10 oktober 2024

Svar från Krafman

Detta är inte ett nytt eller seriöst omdöme utan det är samma person som den 10 januari nedan skrev ett ej seriöst omdöme. Han har lagt upp en profil nummer 2 och adderar nu ett "nytt" omdöme som inte är nytt utan gjort av samma person som tidigare. Det är denna person som smitit från betalningen av 79 kr + moms med påståendet att det inte var tydligt att det kostade något. Vem som vill kan testa Krafguard AB:s kreditupplysningstjänster och då direkt se att det denna person påstår är fullständigt fel. Kostnaden för att använda tjänsten är mycket tydlig och upprepas flera gånger före köp. Jag förstår inte varför Trustpilot låter samma person agera med mer än en användare?

AKTA för detta företag

AKTA för detta företag. Kursas och startas om med nytt namn. Hotar med stämningar. Har du inte tappat kunder innan så kommer det att ske med garanti.

8 oktober 2024

Svar från Krafman

Detta är inte ett seröst omdöme. Den person som skrivit omdömet företräder ett företag som inte betalade en leverantör. Jag fick uppdraget att personligen vara ombud för fordringsägaren. Eftersom skulden bestreds var det korrekt att hota med en stämningsansökan. Därefter har merparten av skulden reglerats men företrädaren vill därefter försöka straffa/skada mig och mitt företag (trots att jag bara agerat ombud) genom att avge ett omdöme som inte alls har med Krafguard AB eller dess verksamhet att göra. Min uppdragsgivare/fordringsägaren är mycket nöjd medan gäldenären är arg för att man blev tvungen att betala den korrekta skulden. Den konkurs som avses gjordes efter ett ägarbråk och var den enda utvägen för att komma ur kompanjonskapet. Det fanns inga betalningsanmärkningar, inga leverantörs-, bank- löne- eller skatteskulder.

Oseriöst företag med väldigt dåligt…

Oseriöst företag med väldigt dåligt bemötande när man kontaktar dom.
Spam och irriterande samtal !
Tidigare bolag ``krafman aktiebolag`` försatt i konkurs och startat upp med nytt namn Krafguard AB.
Håll er borta från dessa typer!

27 september 2024

Svar från Krafman

Detta är inte ett seriöst omdöme. Den som har skrivit omdömet har aldrig använt någon av Krafguard AB:s tjänster och har därför ingen som helst möjlighet att uttala sig om tjänsterna är bra eller mindre bra. Den som skrivit omdömet har fått ett mail med ett nyhetsbrev från Krafguard AB som var ställt till ett företags mailadress. Vi blev uppringda av den som skrivit omdömet och vi försökte besvara allt korrekt men uppringaren var inte trevlig och det kan mycket väl, till slut, ha smittat på den som svarade hos oss. Det ber vi i så fall om ursäkt för. Den konkurs som avses gjordes efter ett ägarbråk och var den enda utvägen för att komma ur kompanjonskapet. Det fanns inga betalningsanmärkningar, inga leverantörs-, bank- löne- eller skatteskulder.

SPAM företag

SPAM företag

Att skicka Mail upprepade ggr till någon direkta mail utan kundrelation är SPAM

24 september 2024

Svar från Krafman

Den som skrivit omdömet har fått ett mail med ett nyhetsbrev från Krafguard AB som var ställt till ett företags mailadress. Ett mail med ett nyhetsbrev kan rimligen inte användas för att avge ett omdöme om Krafguard AB:s kreditupplysningsverksamhet.

Skickar spam mail

Skickar spam mail, skulle aldrig tänka tanken på att anlita/köpa av dem

16 september 2024

Svar från Krafman

Den som skrivit omdömet har fått ett mail med ett nyhetsbrev från Krafguard AB som var ställt till ett företags mailadress. Ett nyhetsbrev via mail kan rimligen inte användas för att avge ett omdöme om den kreditupplysningsverksamhet som Krafguard AB bedriver. Självklart behöver man inte prova eller köpa våra tjänster.

spam, hot

Skickar spam-mail och är extremt otrevliga och hotar en när man kontaktar dom. Tror dom kan gå runt lagen så dom kan skicka spam-reklam genom att hävda att dom är ett kreditupplysningsföretag.
Extremt oseriöst företag.

1 september 2024

Svar från Krafman

Detta är inte ett seriöst omdöme. Den som skrivit omdömet har fått ett mail med ett nyhetsbrev från Krafguard AB som var ställt till ett företags mailadress. I Sverige är det tillåtet att skicka nyhetsbrev/reklam till företag med post och mail. Krafguard AB försöker inte gå runt lagen och man kan verkligen undra om den som avgivit omdömet aldrig har fått reklam till sitt företag tidigare? Det är anmärkningsvärt att ett enda nyhetsbrev till ett företag ska resultera i ett sådant omdöme.

Riktigt oseriöst och otrevligt företag

Riktigt oseriöst och otrevligt företag, mass-spammar en med oönskad information, utan att man skrivit upp sig på något utskick. Sen vägrar de ta bort en från listorna och hänvisar till en färdigskriven mall om att de "har rätt" att använda ens uppgifter lite som de vill. Tragiskt att man är så desperat att man måste tvinga sig på folk även när de undanber sig.

15 augusti 2024

Svar från Krafman

Detta är inte ett seriöst omdöme. Den som skrivit omdömet har fått ett mail med ett nyhetsbrev från Krafguard AB som var ställt till ett företags mailadress. Påståendet om mass-spammar är mycket anmärkningsvärt när det handlar om ett mail. I Sverige är det tillåtet att skicka nyhetsbrev/reklam till företag med post och mail. Den som skrivit omdömet har därefter bombarderat Krafguard AB med mail och krav som inte är förenliga med svenk lagstiftning. Att vi inte tagit bort mailadressen är ett felaktigt påstående. Vi tog bort mailadressen direkt. Den som skrivit omdömet har framställt krav om att Krafguard AB ska radera honom från Krafguard AB:s databas. Krafguard AB är ett kreditupplysningsföretag och kan inte ta bort personer från sin databas för då kan vi inte längre skapa och lämna ut kreditupplysningar. Enligt svensk lag har ingen rätt att kräva att bli raderad från databasen hos ett svenskt kreditupplysningsföretag, Krafguard AB följer svensk lagstiftning.

Krafmans oseriösa verksamhet har gått i…

Krafmans oseriösa verksamhet har gått i konkurs, men drivs nu vidare under namnet Krafguard AB. Krafmans svar är inte seriöst då företag inte går i konkurs utan skulder. Krafman är en oförskämd lögnhals.

15 augusti 2024

Svar från Krafman

Krafguard AB är ett ackrediterat svenskt kreditupplysningsföretag som bedriver rikstäckande kreditupplysningsverksamhet med tillstånd av Integritetsskyddsmyndigheten. Krafguard AB skulle omedelbart förlora sitt tillstånd om verksamheten inte var 100% seriös. Det är inte seriöst att svepande påstå att en verksamhet inte är seriös? Hur bemöter man det? Den konkurs som avses gjordes efter ett ägarbråk och var den enda utvägen för att komma ur kompanjonskapet. Den som står bakom detta inlägg är min tidigare kompanjon och hans företag heter inte Bergmansgården Fastighetsförvaltning AB utan Bergslagshem AB. Det fanns inga betalningsanmärkningar, inga leverantörs-, bank- löne- eller skatteskulder. Det är fakta som kan kontrolleras. Tre advokater, drivna av min tidigare kompanjon, tömde bolaget på 5,2 miljoner kronor. När kassan därefter var tom, verksamheten hade överlåtits och ägarbråket kvarstod fanns ingen annan lösning än att begära bolaget i konkurs. Omdömet är oseriöst, kränkande, helt felaktigt och skrivit av min tidigare oförskämda lögnhals till kompanjon!

Jag frågade snällt om dom kunde ändra…

Jag frågade snällt om dom kunde ändra min företagsinformation då dom hade listat mitt företag på min privatadress. Adressen hade ändrats sen länge hos bolagsverket och scb. Per-Inge kraftman har en väldigt otrevlig ton och önskar inte hjälpa sina kunder. Om man kollar upp bolagsinfo på allabolag.se ser man att aktiebolaget krafman är försätt i likvidation så det är kanske därför registrerna innehåller gammal info.

2 februari 2024

Svar från Krafman

Omdömet är felaktigt. Krafguard AB är ett svenskt kreditupplysningsföretag. Vi får filer från myndigheterna varje natt så allt är alltid uppdaterat. Den adress som vi uppgav för det företag som avses var den som vid den tidpunkten var registrerad på Bolagsverket. Om jag på något sätt har upplevts som otrevlig ber jag om ursäkt för det. Jag gör alltid allt i min makt för att hjälpa våra kunder men vi ändrar inte information som kommer från myndigheterna utan rättelse måste göras hos myndigheterna och den får därefter snabbt genomslag hos oss via de datafiler vi tar emot varje natt. Krafguard AB är inte Krafman AB så det är en sammanblandning av två olika företag. Krafguard AB:s information är aldrig gammal.

Lurendrej

Var inne på deras hemsida där man kunde söka på företag för upplysning om betalningsförmåga. Fick sedan mail från dem att det kostade pengar vilket inte var tydligt. Svarade dem att det inte framgått och att jag bestred. De svarade då att de hade loggar på att allt var korrekt. När jag begärde ut loggen vägrade de. Hotar med domstol etc. Sämsta jag sett

10 januari 2024

Svar från Krafman

Detta är inte ett seriöst omdöme. Personen som har skrivit detta omdöme har loggat in på Krafguard AB:s kreditupplysningstjänst med mobilt BankID. Han har klickat på knappen "Jag förstår" på en sida där vi tydligt i en kortfattad text på några meningar anger att tjänsterna kostar och man måste betala innan man loggar ut. Han har därefter beställt och klickat på "Köp" där kostnaden för just det köpet anges tydligt precis vid köpknappen. Ja vi har loggar på allt men kan inte lägga ner massor av arbete på att ta fram dessa loggar för ett köp för 79 kr + moms. Det vi har gjort är att vi har stängt av denna användare. Alla som brukar ta kreditupplysningar vet att det aldrig är gratis. Otroligt tråkigt att behöva utstå rubriken "Lurendrej" från en person som köpt men inte betalat för det han köpt. Hade det varit ett större belopp hade vi gått till domstol men det är givetvis inte en aktuell åtgärd när användaren smitit från betalning på 79 kr + moms.

Råkade ut för samma sak som Håkan W

Råkade ut för samma sak som Håkan W. Fick ett mail 9/6-23 från Krafman där det stod: "Det har skett förändringar av betydelse i ditt ID-Skydd. Öppna en uppdaterad kreditupplysning och ta del av förändringarna genom att klicka på länken nedan". Jag klickade på länken och kom till en sida med ett dokument med mina personuppgifter. Inga av min uppgifter var ändrade! Ingenting sas heller om att det kostade någonting att se dokumentet. Nästföljande dag får jag ett sms: "Hej! Du har använt vår kreditupplysningstjänst men lämnat utan att betala med Swish. Logga in och betala." Krafman känns fullständigt oseriöst som företag. De verkar bara vara ute efter att lura av kunder deras pengar.

9 juni 2023

Svar från Krafman

Påståendet i omdömet är inte korrekt. I mailet som man får när man, som denna person, själv har valt att aktivera ett ID-Skydd finns tre val. Man kan strunta i att se vad som ändrats, man kan avsluta ID-Skyddet eller som denna person har gjort klicka på att syna vad det är som har ändrats. Det står klart och tydligt i mailet vad det kostar att logga in och syna. Påståendet att det inte står något om att det kostar eller vad det kostar är fullständigt fel. Det går aldrig ut något mail för ett aktiverat ID-Skydd om det inte finns en förändring i kreditupplysningen. Väldigt tråkigt att bli anklagad när vi inte har gjort något fel.

Inget svar men istället hot om inkasso

Missförstod hur man skulle betala 49 kronor för tjänst. Fick ett mejl om utebliven betalning. Var oklar över var jag skulle hitta tjänsten för betalning så jag ringde samma dag och talade in meddelande i och mejlade för säkerhets skull och bad om anvisning hur jag skulle betala. Fick inget svar. Efter 3 dagar kom meddelande med hot om inkasso. Lyckades dock då att komma till betalning genom rubriken "övriga tjänster". Mitt mejl hade dock inte kommit fram men man borde ha kunna svarat på telefon innan inkassohotet.

18 februari 2023

Svar från Krafman

Det är fullt rimligt att man kan missförstå hur man ska betala i vår tjänst. Vi har försökt göra allt så tydligt som möjligt men det är givetvis ändå risk att någon inte förstår hur vi vill att man ska göra. Vi är väldigt noga med att alltid kontakta alla som har ringt upp men vi inte haft möjlighet att svara. Det är mänskligt att fela så vi kan ha missat att ta kontakt efter det inspelade meddelandet. Jag ber om ursäkt för att vi i så fall missat att återkoppla och att det ledde till ett inkassokrav.

Visa omdömen på alla språk. (19 omdömen)