kommunalsakassa.se Omdömen 79

TrustScore 1 av 5

1,2

Kontaktade dom idag igen. Eftersom den jag pratade med sist sa att jag skulle få pengarna som idag. Men inga pengar på kontot. Fick till svar att dom betalar inte ut på måndag utan torsdagar. Lägger... Se mer

Jag har väntat på ett beslut från dem i åtta veckor. Varje gång jag frågar när de ska fatta ett beslut, skickar de samma inövade standardsvar. Självklart skickar de fakturan i tid , den är aldrig s... Se mer

1,2

Mycket dålig

TrustScore 1 av 5

Kontaktade dom idag igen

Fick till svar att dom betalar inte ut på måndag utan torsdagar. Lägger det bara till bankerna på måndagar. Hon var väldigt otrevlig. Så jag kommer inte att kunna betala deras räkning heller. Sa att allt går till inkasso. Men hon var bara nära att lägga på luren. Sa att det är bara vi som blir drabbade hela tiden för att dom tycker att dom gör rätt. Nä det här är det sämsta jag varit med om. Sök till andra, ni som funderar på att gå med i a-kassa.

9 mars 2026

Sämsta skiten jag varit med om

Sämsta skiten jag varit med om. Oacceptabelt långa handläggningstider, omöjligt att komma fram på telefon. Om man mailar får man inövade standardsvar. Jag skulle ge minus fem stjärnor till denna Kalle Anka akassa

26 februari 2026

12 veckor nu ...

15 veckor nu ! 15... Waw... låt mig veta om ni behöver mer fika, ni tar ju eran tid ändå. Kanske fixar jag något tiramisu eller sånt. Kommer jag förbi, kan vi slössa tid tillsammans istället, tills det blir dags för nästa ärende. ELLER. om eran chef läser detta. Jag behöver job, belgare som kan 5 språk och har lärt sig lagom svenska. Duktig med datorer. Jag behöver ingen fika. Och efter du anställer och utbildar mig, kan du skicka 4 andra hemma, sparar du tid och pengar på din kvartal. Win win. Jag har job ,du sparar ,och jag kan hjälpa alla som är missnöjda med servicen som de inte har men betalar för.

18 februari 2026

Jag har väntat på ett beslut från dem i…

Självklart skickar de fakturan i tid , den är aldrig sen.
Min ekonomiska situation har redan kollapsat på grund av dem. Den som kan bör undvika det här skitiga, vidriga företaget om man inte vill hamna på ekonomisk botten.
Jag ångrar djupt att jag valde dem. Varken Kommunalfacket eller a-kassan är värda ens en enda krona.

4 februari 2026

Värdelös a-kassa

Värdelös a-kassa. Gör allt för att du inte ska kunna fylla i en ansökan. Fördröjer och myglar och även om du får svar så är det förrädiska svar som går ut på att du inte ska få ersättning

2 december 2025

Diskriminerande

Jag studerade mellan 2023-2025 och blev klar i juni. Innan arbetade jag på förskola i 2 år. Eftersom jag nu är arbetslös trodde jag att jag skulle få ersättning från a-kassan, men det visade sig att man inte får några pengar om man slutförde studierna innan man fyllt 25 och tyvärr kunde man inte räkna dessa två år som överhoppningsbar tid. Jag arbetade också 75% pga att jag har ADD och autism, vilket gör att jag blir väldigt trött av att jobba heltid. Jag skickade in alla handlingar de efterfrågade men likförbannat fick jag ingen ersättning! Det är oerhört diskriminerande och reglerna är helt galna. Är det konstigt att man studerar innan man fyllt 25 år eller?? Jag gör allt rätt, har skrivit in mig på AF i tid, sökt jobb, betalat avgiften till a-kassan osv. Hemskt att man är med i a-kassan när man ändå inte får hjälp när man faktiskt behöver det. Tvivlar på att någon tycker att det är kul att vara arbetslös och gå på a-kassa. Usch, hatar er.

8 september 2025

Läsa innan du ska bli medlem

Jag ansökte om ersättning från A-kassan för tre månader sedan och har fortfarande inte fått något. Jag skickade alla handlingar, inklusive mina betyg, men får bara besked om att kontakta min skola som ska svara under sommaren. Jag har redan skickat mina betyg. Detta är otroligt frustrerande och visar på dålig hantering.

26 augusti 2025

ÅNGRADE JAG

ÅNGER. Jag har betalat mycket pengar för den sämsta servicen någonsin. I början gick det inte ens att få tag på dem – de svarade aldrig. Sedan blev det något bättre och de började svara, men personalen var väldigt otrevlig.

Det här var första gången jag ansökte om A-kassa och jag visste inte exakt hur processen gick till. Jag fick dock ingen som helst vägledning från deras sida. Efter en lång väntan – då jag till och med fick låna pengar av vänner – började de till slut betala ut ersättning, men summorna var så låga att jag inte kunde leva på dem, trots att jag hade haft en bra inkomst och arbetat på två jobb samtidigt.

Långt senare upptäckte jag dessutom att de helt hade ignorerat ett helt års arbete från ett av mina jobb, vilket gjorde att alla beräkningar blev helt fel. Det upptäckte jag först efter att jag bytt fackförbund, eftersom jag slutade arbeta inom kommunen och började som akademiker.

Om jag hade vetat att det skulle bli så här hade jag hellre sparat de pengar jag betalat in och kunnat försörja mig själv tills jag hittade ett nytt jobb i den nya stad jag flyttade till.

Problemen började redan 2023 och är fortfarande inte lösta än i dag. Den absolut värsta erfarenheten jag har haft – jag rekommenderar dem inte till någon.

19 augusti 2025

Kommunal är värdelöst!

Brukaren inom personlig assistans gick plötsligt bort. Blev arbetslös och fick ta massa lån för att klara mig. Flera månader har gått utan något besked från a kassan.
När man ringer så får man bortförklaringar att det snart är färdigt. Samma visa varje gång. Sjukt dålig service för något man betalar för!

14 augusti 2025

Nästan så man vill kalla det bedrägeri.

Nästan så man vill kalla det bedrägeri. Var personlig assistent, brukaren gick plötsligt bort, och personen hade eget företag och anställde oss assistenter själv. Det var då tyvärr omöjligt att få ett arbetsgivarintyg. Men pratade med försäkringskassan samt skatteverket osv och fick fram alla dokument som skulle bevisa min anställning. De vägrade, och var arbetslös i 8 månader där de rent av ignorerade mig och försökte inte ens hjälpa. Att jag inte är hemlös idag är jag tacksam för.

26 augusti 2024

A-kassan behöver bli bättre

Kommunal A-kassa är dåligt då jag var tvungen att, vända mej till sektionen, förtroendevald om hjälp att ta kontakt med A-kassan, tur att det finns kompententa förtroendevalda som vet hur man gör att ta kontakt med myndigheter.
inga namn men ingen glömd, men stort tack för hjälpen.

31 juli 2025

SÅ JÄKLA KRÅNGLIGT!!!

Har gjort allt, Jag har skrivit in mig på Arbetsförmedlingen att jag är arbetslös, jag har varit medlem A-kassa. i över 2 år, jag har skickat medlemsavgifter i över 2 årstid, jag har jobbat i 12 månader runt 160 timmar i månaden vilket är mer timmar än vad det behövs, Har tids rapporterat i tre månader att jag är arbetslös och skickat in min arbetsintyg. Dock så har jag inte fått någon ersättning. Jag ringde och fick svar av nån jäkla kvinna som lät som om hon inte ens ville prata, hon gav mig orelevanta krav vad jag skulle göra i hemsidan. Jag sa att jag inte förstod vad jag skulle göra sedan la hon bara på.

Den här jäkla A-kassan borde polisanmälas och bli bränd ner till grunden.

25 april 2025

Kommunals a-kassa skulle vara en…

Kommunals a-kassa skulle vara en trygghet vid arbetslöshet, det har definitivt inte efterlevts i mitt fall. Jag har fått akuta allvarliga konsekvenser och får inga svar varken när jag ringer eller försöker meddela Kommunals a-kassa. Jag blir lovad att bli uppringd av handläggare, det sker aldrig. Jag ringer in och blir bollad mellan olika personer som inte kan förklara varför det dröjer i mitt ärende och jag får aldrig tala med den faktiske handläggaren. Jag har till och med suttit som skyddsombud åt Kommunal och varvat nya medlemmar både till a-kassa och facket men jag kan ärligt säga att om jag visste vad som pågick hade jag aldrig rekommenderat Kommunals a-kassa. Det är under all kritik att man ska få hamna i en akut situation efter väntan på svar i flera månader utan någon som helst framgång i att få svar på sina frågor eller kunna planera. Gör dig själv en tjänst gå inte med i Kommunals a-kassa!

5 maj 2025

Sämsta

Jag har ansökt om ersättning december 2024 nue de nästan slutet av mars, jag har ringt och meddelat dom 1000 gånger dom tar 100 år för att svara på.ens medelande och jag väntar fortfarande på beslut från dom snälla skaffa andra akassa men skaffa aldrig kommunalt akassa dom är värst. Värre har jag aldrig sätt i mit liv, de bryr sig inte hur man ska klara sig o leva betala räkningar, mat o försörja familjen snälla gör inte samma mistag som mig

1 december 2024

De har inte gjort annat än att "sparka"…

De har inte gjort annat än att "sparka" på mej, de har inte gjort annat än att diskriminera mej, de har inte gjort annat än att förstöra för mej. Jag har påtalat flera gånger att jag har Aspergers (autism) o behöver lite extra stöd o "mer tid" när det gäller att förstå o "bli varm i kläderna". Men a kassan har inte bemött mej någon gång. De kör sin härskarteknik o ser ner på oss som "bara" behöver lite extra stöd. Är inte detta diskriminerande så vet jag inte vad som är det!

14 mars 2025

Under all kritik

Under all kritik, fått mig att gravt tvivla på myndigheters kompetens och samhällets skyddsnät. Lyckades efter över ett halvårs kamp få ut akassa. Lovad att bli kontaktad av handläggare per telefon vid flertalet tillfällen utan att någon återkopplade. Svaren i meddelandefunktionen besvara ej det man frågar efter utan man får typ svaret: du är välkommen att ringa oss, ja om telefonlinjen någon gång var öppen.

1 januari 2025

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis