Sedan 2010 har jag vid ett antal tillfällen handlat hifi på Hificonsult. Har fått god hjälp med matchning av produkter och dessutom generösa hemlån. Lägg därtill ett antal hembesök med intrimning... Se mer
HiFi-Consult Örebro hjälpte mig på ett fantastiskt sätt med en DAC som jag hade köpt för flera år sedan! DAC:en behövde akut vård hos tillverkaren i Berlin och butiken i Örebro såg till att DAC:en kom... Se mer
Nöjd kund hos Hificonsult sedan ett antal år - konstaterar också att denna förnöjelse växer sig starkare med tiden att ha hittat rätt i välljudsdjungeln med hjälp av Sladd m.fl. Finns fortfarande steg... Se mer
Hificonsult är en av landets äldsta Hifibutiker. Vi har hjälpt flera generationer musikälskare med sina anläggningar!
Sverige
Fick alldeles utmärkt bra support när jag nyligen behövde nya kablar. Sitter nöjd och belåten och finlyssnar! Tack Sladd, bästa betyg!
Det var trevligt och smidigt med hembesök. Enda smolket i bägaren var att högtalarkablarnas terminering inte överensstämde med förstärkarens kontakter. Efter lite arbete löste det sig.

Svar från Hificonsult
Ett samtal gällande ett par beg. monoblock, 15+år senare, hifi-resan tuffar på, anlitar fortfarande samma handlare, med samma lyckade koncept, hemlån, hembesök, inbyten, uppgraderingar och givande diskussioner, bara..så bra!.

Svar från Hificonsult
Säljer bara märken han själv är importör av med extrema avanser.

Svar från Hificonsult
Sladd kom o fick mig att möblera o totalt, jisses så mycket bättre det blev.
Känner mig trygg att göra affärer med honom.
Blir säkert mer av detta.
Tomas

Svar från Hificonsult
Jag beställde ett par högtalarkablar på Hificonsult.se av Ingemar Carlsson. I beskrivningen stod det
"som nya".
När jag packade upp kablarna fick jag en smärre chock. Kablarna var påtagligt slitna med skav och repor. Kablarna var även tydligt slarvigt omkontakterade med fult påsatta krympslangar som skilde 1,5-2cm i längd över banankontakterna. Banankontakterna var heller inte original.
Jag mailade Ingemar och påtalade detta och han svarade
"Hej
Aj, tråkigt, och skumt.
Ta några bilder och skicka.
Omkontakterade?"
Det är ju han som bytt in kablarna och packat och skickat dem. Hur kan han vara så förvånad? Det borde han väll sett?
Jag mailade högupplösta bilder på skav och kontakter. Jag skrev även att det inte är original banankontakter monterade och att det är för slarvigt gjort för att vara original.
Han svarade
"Ser vad du menar.
Skavet fanns inte när jag la dem i varsin bag. Men transporten har gjort sitt. I vanliga fall åker de i kartong med skumgummi runt. My bad.
De är inte omkontakterade, det kan skilja något i längd på krympet, de där bananerna är de som kommer orginal".
Jag svarade honom att det borde vara omöjligt att det är original. Även att jag ska kontakta tillverkaren och klaga på dåligt craftsmanship.
Jag skickade samma bilder som jag skickat till Ingemar Carlsson till tillverkaren.
Dom svarade upprört att dem tar kvalitet på högsta allvar. Att kablarna definitivt inte var deras arbete. Dom skulle även kontakta Ingemar Carlson då dom såg allvarligt på saken.
Efter detta så kontaktade Ingemar mig
"Nu är jag hemma och ser på bilderna vad du menar på en riktig dator.
Bananerna är inte sådana som är standard hos Transparent. Du verkar ha rätt, av någon anledning är de bytta, man kan misstänka att de ä’r födda som spadar och är bytta efter det".
Konstigt att han plötsligt ser att det inte är Original efter att blivit kontaktad av tillverkaren av kablarna?!
Efter detta har han ändrat texten på sin hemsida. Han har även sänkt priset med 4000kr. Nu skriver han
"Inbytta ett par begagnade Plus G5, (2014-2022)
En tidigare ägare har bytt från spadar till banankontakter, man ser att det ej är fabriksgjort men verkar solitt och låter som de skall.
3 meter, banan-banan"
Det är ju lite komiskt att han nu helt plötsligt vet att det är solitt gjort och att dem låter som dom ska?!
Jag har ju fortfarande kablarna kvar hemma. Hur kan han då göra ett sånt utlåtande? Från början verkade det som att han aldrig ens sett kablarna?!
man behöver inte vara sherlock holmes för att förstå vad han håller på med.

Svar från Hificonsult
Ingemar Carlsson tror att han kan och vet allt, men som det brukar vara med dessa individerna så kan dem pinsamt lite! Åk någon annan stans där du kan handla av en ärlig människa som inte pratar en massa rappakalja!

Svar från Hificonsult
Det gick enkelt att göra affär samt leverans var väldigt snabb. Rekommenderar
Sedan 2010 har jag vid ett antal tillfällen handlat hifi på Hificonsult.
Har fått god hjälp med matchning av produkter och dessutom generösa hemlån. Lägg därtill ett antal hembesök med intrimning av anläggningen, efter inköp av nya komponenter och flyttar.
Tidigare i år i samband med uppgradering av mina högtalare slog Sladd, sannolikt, svenskt rekord i både goodwill och service.
Rekommenderas varmt!
Tack!! 😊

Svar från Hificonsult
Snabb och professionell service. Har dock inte hunnit lyssna ännu….

Svar från Hificonsult
Bra kommunikation och snabb service, rekommenderas varmt.

Svar från Hificonsult
Alltid lika trevligt att göra affärer med Carlsson. Otroligt nöjd med mina nya högtalare han leverade idag. Grym service att fixa sånt en lördag! Nu ska de lyssnas.
Ser fram emot fler affärer framöver.

Svar från Hificonsult
Ett lungt, informativt och trevligt möte med Sladd. Han har en klar bild av hur musik ska presenteras och jag instämmer. Har efter hembesöket en mycket bättre upplevelse av musiken efter diverse justeringar och investeringar. Notera att den totala upplevelsen inte bara är relaterad till investeringen. Rekommenderas starkt.

Svar från Hificonsult
Klockrent, fint bemötande. Tryggt ställe att handla på,rekommenderas.

Svar från Hificonsult
Beskrivning av produkten stämde med det verkliga skicket.
Fungerar felfritt.
Snabb leverans.
Enkelt att handla på hemsidan.

Svar från Hificonsult
Mycket seriöst och trevligt bemötande! Bästa hifi butiken jag handlat av har provat många

Svar från Hificonsult
Bra kundservice och ett fantastiskt resultat efter leverans och inställning på plats.